Indstillinger til indvendig finish af køkkenet med MDF paneler

Indstillinger til indvendig finish af køkkenet med MDF paneler

Indstillinger til indvendig finish af køkkenet med MDF paneler

Ved at lave reparationer i køkkenet drømmer du om efterbehandling, hvor du hurtigt kan rydde op ujævne vægge eller loft? Og så farverne passer perfekt under det overordnede design, var styrken og naturen i en højde, og installationen viste sig at være kraftig selv for en læge? Så skal du være opmærksom på MDF-panelerne til køkkenet - ja, dette materiale har længe ikke været nybegynder på byggemarkedet, men det er bestemt værd at rose for høj kvalitet, og vær opmærksom på hjemmemastrene for at lette installationen.

Fordele og ulemper ved materiale

En af de vigtige fordele ved MDF er den økologiske kompatibilitet, som ikke er ringere end i massivt træ. Dette er imidlertid ikke overraskende, fordi produktionen af ​​mediumdensitets fiberplade betyder anvendelse af kun naturlige materialer - til deres fremstilling er affald træ brugt meget fint fraktion, uden indeslutninger af affald, rødder og knuder. Den mindste savsmulds masse opvarmes og udsættes for kompression. Ved opvarmning udvikles den naturlige bindingsbestanddel - lignin - hvorved der dannes en træplade, som har følgende egenskaber:

 • fugt modstand - i den tætte struktur af MDF trænger fugt ikke så hurtigt som i et mere porøst spånplader;
 • høj mekanisk styrke, ikke ringere end til naturligt træ eller møbelpanel;
 • varmebestandighed (selvom direkte ild og kan ikke stå, men fra den varme sol eller opvarmning fra pladen vil ikke knække);
 • isolerende egenskaber - MDF absorberer perfekt støj og forsinker varme;
 • Effektiv udseende til implementering af interessante designløsninger.
MDF paneler

Diagonallægning af væg MDF paneler

Takket være disse parametre blev det muligt at bruge MDF-paneler til vægafslutning i rum med høj luftfugtighed og temperatur.

MDF paneler

MDF paneler kan vælges til enhver indretning

Selvfølgelig var der nogle mangler. MDF er mere eller mindre iboende for de fleste af minuserne af naturligt træ - de kan ikke henføres til brandsikker finish, og selv ved langvarig kontakt med vand vil ingen forøget tæthed redde træet mod deformation. Men for at forbedre materialets præstationsegenskaber, herunder modstandsdygtighed overfor svampe og putrefaktive mikroorganismer, vil eksterne belægninger med lakmaterialer, finer, melamin eller PVC film, plastik eller akrylbelægninger hjælpe.

tallerken

Fineerplader

En anden svaghed i alle træbaserede paneler er stumpenden, som forbliver ubeskyttet, når den passer til. Derfor skal man håndtere leddene manuelt eller bruge specielle profiler til at beskytte kanterne mod fugtindtrængning.

køkken dekoration

Afslutning af køkkenet med MDF vægpaneler ved hjælp af profiler

Til noten! Den mest modstandsdygtig over for overfladeskader er MDF belagt med højtryksplast, miljøvenlig - med finérfoder og den mest effektive - med fotoudskrivning.

fotoudskrivning

Fotoprint på plastik mod MDF-paneler

Klassificering af MDF paneler

Til fremstilling af materialet anvendes plader af fiberplader, som let kan justeres til overfladens størrelse. Det er meget nemmere at vælge færdige vægpaneler fra MDF til køkken, afhængigt af arealet af belægningen.

Formen og størrelsen på panelet kan opdeles i følgende grupper:

 1. Lining eller rake-rektangulære lameller af forskellig bredde (150-900 til 2400-4000 mm) med specielle "låse" på lange sidevægge, anvendes til fuld eller delvis belægning af vægge og loft.
vægpaneler

Lang foring er praktisk til afslutning af store områder

 1. Tile-kvadratiske eller rektangulære brede paneler med en side på 290-950 mm, der hovedsagelig anvendes til vægbeklædning eller køkkenforklædebeklædning.
vægbeklædning

Skæring af MDF vægge

firkantede fragmenter

Firkantede fragmenter ser godt ud og på loftet

 1. Plate (ark) - det største materiale i området, der er savet efter kundens parametre. Dimensioner vælges i området fra 1040 til 2800 mm for den maksimale sømløse belægning af væggen.
MDF paneler

Montering af MDF pladepaneler

Desuden adskiller MDF vægpaneler til køkkenet sig i tykkelse.

 • Den tyndeste (5-9 mm) - er bekvem for deres lette vægt og nem montering, men kan ikke prale af tilstrækkelig styrke, så de bruges oftest til fremstilling af møblerfacader, men kan også bruges til at dække lofterne i køkkenet.
 • Mellemtykkelse (10-18 mm) - hovedmaterialet til vægbeklædning (såvel som fremstilling af døre eller møbelskeletter). De er stærke nok, men deres tykkelse vil være ubetydelig i lokalet.
 • Tykk (19-38 mm) - den mest holdbare, der hovedsagelig anvendes til møbelproduktion, men kan bruges til plettering af store arealer, der kræver ekstra isolering.

Endelig kan MDF vægpanelene til køkkenet opdeles med tekstur i glatte og lette dem. Glat overflade (især med en blank finish) øger visuelt rummet, hvilket især gælder for små køkkener. Men på den teksturerede overfor med udtalt lindring er mindre synlige forskellige defekter, og det ser mere usædvanligt ud og spektakulært.

efterbehandling materialer

Prægede efterbehandling materialer baseret på MDF

komfur

Komfur med bølgende tekstur

Interessant! Enhver, der ønsker at øve sig i designkunst, kan prøve sig i valget af kombinationer af forskellige farver eller teksturer, såvel som i ikke-standardiseret (for eksempel diagonal) redigering af MDF boards. Hvis du ikke er sikker på dine færdigheder, skal du bruge de færdige tilbud med originalt design, f.eks. Materialer med 3D-effekt.

MDF paneler

Optiske illusioner ved hjælp af 3D teknologier

Indstillinger for at vende mod køkkenet med MDF paneler

Hvis du beslutter dig for at bruge MDF-panelerne, når du dekorerer køkkenet, er det vigtigt at bestemme området for deres dækning. Faktisk valgmulighed to - en komplet dækning af alle overflader (hvilket er sjældent) eller en fragmenteret foring af vægge, loft eller dele deraf. Vi tilbyder at overveje flere områder, hvor dette materiale vil være både funktionel beskyttelse og effektiv dekoration af interiøret.

1

Fuld plating - for og imod

Ved første øjekast ser det ud til, at den bedste mulighed for at afslutte køkkenet med MDF-paneler er en komplet udskiftning af alle modstående materialer med dekorative træplader. Men resultatet imødekommer sjældent forventningerne. For at realisere denne ide har du brug for et rigtigt rummeligt værelse med højt loft, ellers kan et lille køkken med en sådan indretning blive til en slags trækasse.

Selvfølgelig kan du forbinde fantasi og forsøge at skabe originale kombinationer af farver, for at slå tekstur af relief og glatte materialer eller til at lave installation med ikke-standard styling. For eksempel til et gulv til afhentning af firkantede plader til vægge - en flerfarvet foring og et loft til niveau med sømløse paneler. Men det er stadig bedre at forlade denne mulighed for køkkenet i landet eller i et landhus.

køkken Cabin

Fuldt indkapsling af køkkenet i et rummeligt hus

foring

MDF væg, gulv og loft vendt

For køkkener i lejligheden bruges ofte delvis efterbehandling med MDF paneler. Dette kan være beklædningen af ​​den nederste del af væggene, der hovedsagelig anvendes i store rum, ligesom i små køkkener er dette rum næsten helt dækket af møbler. MDF-foring eller et ark kan også lukke loftet. Desuden, hvis det anbefales mere for væggene til at afslutte pladerne under træet, skal loftbelægningen vælge lysneutrale nuancer - hvid, blød blå, cremet. Foruden monokrome paneler til loftet er efterligninger af en sten, såsom lys marmor og originale reliefs, egnede.

dekoration

Dekoration af MDF vægge og loft i køkkenet

køkken

Køkken med MDF vægge

Vægindretning

Moderne køkkener med MDF vægge dekoration

Vigtigt! Det er ikke nødvendigt at vælge det samme materiale til væg- og loftpanel - lad panelerne være forskellige i tekstur eller farve, for ikke at visuelt reducere rummets rumfang og rumfang.

Foring af spisepladsen

Den smukke struktur og den varme farve af naturligt træ skaber en atmosfære af hjemme komfort, så finéret eller lamineret MDF bruges ofte til at dekorere spisepladsen - en del af køkkenet, hvor hele familien samler sig ved et fælles bord. Denne beklædning ser meget mere komfortabel ud end fliser og er meget mere praktisk end tapet. Og da spisepladsen ligger lidt væk fra komfuret og sinken, er effekten på overfladen af ​​for høj fugt eller temperatur minimal.

Tip! Hvis du bruger finishen i forskellige farver, teksturer eller figurer, kan du visuelt skelne mellem køkkenets arbejds- og spisestue.

dekoration

Dedikation af spisepladsen ved dekoration af et træ

bordplade

En hyggelig duo er en massiv bordplade og en væg med træbeklædning

Hvis køkkenet er rummeligt nok, har en lang rektangulær form eller er kombineret med et andet rum i huset, kan du installere en lille skillevæg, der opdeler spisestuen og arbejdsområdet ikke kun visuelt. Og her på en meget bekvem måde vil der være sømløse MDF vægark imitere et træ. Og det kan bruges og finer fra dyre racer og en simpel lakbelægning og materiale med realistisk fotoudskrivning. Luftskærme fremstillet af MDF, fremstillet ved laserskæring, ser ikke mindre imponerende ud.

Openwork partitioner til zonering køkkenplads:

z20
Z21
Z22

Til noten! I køkkener med et lille område (for eksempel i "Khrusjtjov"), er dette materiale trimmet med en væg modsat den ene. Og for dette behøver du ikke engang at dække hele området, skal du bare lukke MDF-panelerne med overflader, der er fri for møbler. Særligt god til delvis foring er et sømløst ark skåret til størrelsen på det åbne rum.

Anvendelse af MDF til køkkenforklæde

Væggennemsnittet mellem køkkenets øvre og nedre fryseskab refererer til arbejdsområdet, det vil sige, at eksponeringen for fugt og temperatur er den højeste. Derfor skal MDF-paneler til efterbehandling kun vælges med god beskyttelse (og ideelt - fugtbestandig) eller dække dem yderligere med en glasskærm.

Den mest pålidelige løsning til vægpaneler til indendørs efterbehandling af køkkenet er den såkaldte MDF-skinning med varmebestandig plastbelægning. Af den måde, en anden fordel af disse plader plader er deres rige dekorative serie, herunder fotopechat.Predlagaem til inspiration udvalg af billeder af vægpaneler på køkkenbordet forklæde.

Med plastbelægning og fotoudskrivning:

Z23
Z24
Z25

Med et reliefmønster - en interessant ide til den fragmentariske udsmykning af vægge:

Z26
Z27
Z28

Vælg afskærmningens finish skal være i lyset af rummets indvendige stil, farveskema og design af køkkenfacader. Det kan være monokrome paneler af enhver skygge, belægninger med et mønster, en fotoprint, efterligning af et stof, en sten, en mursten. Den mest effektive og naturlige look MDF paneler med en smuk træstruktur.

Træforklæde til arbejdsområde:

Z29
Z30
Z31

Til noten! Vægpaneler til forkladen er bedre monteret på kassen, for at lede under ledninger for at belyse arbejdsområdet og kommunikation for at forbinde forskellige husholdningsapparater.

Metoder til montering af MDF-vendinger med egne hænder

Til udsmykning af vægge og lofter med eventuelle MDF paneler, er der kun to muligheder for installation - klæbemiddel og skelet måde. Sidstnævnte betragtes som mere miljøvenlig, da det ikke kræver kemiske agenser, der ved udsættelse for høje temperaturer kan frigøre skadelige stoffer. I et veludstyret køkken kompenseres de negative virkninger af mulig fordampning af limen af ​​udstødningsventilation, så begge varianter er lige så populære og bruges med succes til at dække forskellige overflader.

Fastgørelse af plader på lim

På denne måde kan du montere alle slags paneler, men det vil være mest pålideligt til fastsættelse af tynde og mellemstore MDF boards. Montering på klæbemidlet er kun valgt i de tilfælde, hvor overfladen ikke har nogen defekter, der strækker sig ud over planet med mere end 2-3 mm.

Vigtigt! For sikkert arbejde med limforbindelser anbefales det at bruge beskyttelse (i det mindste gummihandsker, som maksimum - en åndedrætsværn) og sikre tilstrømningen af ​​frisk luft ind i rummet.

Ordningen med at fastgøre panelerne til indretning af køkkenvægge er enkel og tager ikke meget tid:

 • Arbejdsoverfladen rengøres af den gamle belægning (malingrester, tapet og andre efterbehandling materialer) og jorden. Dette er nødvendigt for at fjerne mold eller svamp, beskyttelse mod deres udseende, affedtning samt øget vedhæftning.
 • Når den helt dækker væggene på underkanten, er en metalprofil eller en træskinne fastgjort til selve gulvet. Den første bjælke er ønskelig at måle for at forenkle arbejdet med udjævning af de næste rækker af efterbehandlingspaneler og montering af et skørtbræt.
 • Grundlaget anvendes glutinøs sammensætning - prikket i forskudt rækkefølge eller zigzag striber. Ved fastgørelse af plademateriale med et stort område behandles væggen eller loftet selv, for små lameller limes på MDF panelet eller fliserne selv.
lim

Påfør lim til baren, hvis den er lille

lim forarbejdning

For lange eller tredimensionale fragmenter er det bedre at arbejde med et vægklæbemiddel

 • Montering begynder med vinklen - det første panel presses mod arbejdsflade flugter på lodret og vandret plan og obstukivaetsya gummihammer (eller udstanset) for en pasform. Derefter vedhæftes følgende elementer.
 • Ved limning af plader eller fliser kontrolleres forbindelsens korrekthed ved niveau hver 3-5 fragmenter. Overskud af glutinøs sammensætning, der kommer ud, fjernes straks med en klud fugtet i vand eller alkohol.
 • Efter fastsættelse af hele beklædningen er de nødvendige beslag installeret - indenfor, udenfor og efterbehandling hjørner, nederdel.

Vigtigt! Novice mestre er mest praktisk at bruge til installation af de såkaldte "flydende negle", mere erfarne kan vælge enhver universel forstærkede klæbemidler eller montage skum.

Montering på ramme eller kasse

Hvis køkkenet ikke er tilfreds med ideelt fladt overflade, er det nødvendigt at udstyre en ramme af metalprofiler eller træholdere til færdiggørelse med vægpaneler. Denne mulighed er også valgt til montering af skjulte ledninger og belægning af loftet.

mount

Montering af MDF-paneler på rammen

Arbejds rækkefølge:

 • Den forberedende fase er at anvende en primer med fungicide egenskaber til væggene eller loftet. Den samme imprægnering behandler alle træets dele af den fremtidige ramme.
 • Kassen bliver markeret. Når man arbejder med vægge af den øvre og nedre skinner placeret i en afstand på 3-5 cm fra gulvet og loftet, og resten afsat fra hinanden ved 40-50 cm. For loftsramme markere et gitter med firkantet side på 1 m.
 • Rammerne er fastgjort til arbejdsfladen med metal eller træskruer med et trin på ca. 50 cm, og kontrollerer korrekt installationsniveau.
 • Installationen af ​​panelerne starter fra hjørnet. Den første lamell er nivelleret til lodret niveau og fastgjort til hvert rækværk af kassen med små stifter i en sådan afstand, at de derefter kan lukkes med deres beslag. På den anden side er kamens lameller også fastgjort til rammen. Det er mest hensigtsmæssigt med dette formål at anvende specielle klemmer (på konstruktion jargon - klere).
fastgørelsessystem

Crammer monteringssystem

 • Den næste lamella er installeret i låsen af ​​den forrige og er også fastgjort af claymeren over kammen. Denne rapport gentages hele omkredsen.
 • Den sidste strimmel skæres med en nedstryger bredde om nødvendigt (hvis afstanden er for smal, er det muligt at reducere bredden af ​​den første og den sidste fragment, er forskellen ikke iøjnefaldende).
 • Efter installationen af ​​alle hovedelementerne kommer møblerne i orden - de nødvendige hjørner og sokler anvendes.
beklædning

Kappe af loftet

Video: Sådan repareres MDF-paneler på køkkenvæggen

Nu ved du hvordan man trimmer MDF-panelerne med et loft eller vægge. Dette arbejde er virkelig simpelt og tilgængelige selv for ikke-professionelle mester, men hvis tiden ikke er nok uafhængige forsøg, eller simpelthen ikke har tillid til deres egen bygning færdigheder, kan du altid ringe efter hjælp af fagfolk, der vil gøre installationen af ​​MDF-paneler med høj kvalitet og på kortest mulig tid.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

1 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map