Hvordan man laver dekorative gips-effekter med egne hænder

Hvordan man laver dekorative gips-effekter med egne hænder

Hvordan man laver dekorative gips-effekter med egne hænder

Hvis du gør køkkenet reparere dig selv og samtidig nærmer dig processen kreativt, vil du helt sikkert gerne lave noget originalt i interiøret. For eksempel er det usædvanligt at afslutte væggene. Hvis dit valg er dekorativt gips med dine egne hænder, vil du ikke kun dekorere dit køkken, men også skjule alle ujævne vægge, hvis nogen.

De originale mønstre på gipset ser imponerende ud og gøres nemt og hurtigt

Unikke mønstre på gipset kan laves med egne hænder, der har en udtryksfuld dekorativ effekt

Hvad er dekorative gips

En blanding til gips dekorative er en granulær masse med forskellige fyldstoffer - træfibre eller stenkrummer. Strukturelle mineralplaster er baseret på kalk og cement, latex - på syntetisk latex, silicat - på kaliumsilicat.

Den ubestridelige fordel ved dekorative gips som færdigmateriale til køkkenet er dampgennemtrængelighed. Overfladen er nem at rengøre og bevarer samtidig farve og tekstur i lang tid. Derudover gipset anvendes ganske hurtigt, det hjælper med at skjule overflade uregelmæssigheder. En kreativ person kan med dette materiale skabe et panel til udsmykning af et værelse eller ornament-dekoration. Tekstureret gips er perfekt kombineret med andre former for efterbehandling materialer: forskellige tapet, vægpaneler, keramiske fliser.

Anvendelsen af ​​ridser på overfladen af ​​gipset som et resultat giver et usædvanligt mønster

"Barkbille" - dette er navnet på dette mønster, der virkelig minder om en beskadiget træoverflade

Hvordan vælger du det rigtige materiale

Det billigste materiale til køkkenet betragtes som kalk-og-sandplaster, der bruges til efterbehandling såvel som til opvarmning af facader af bygninger.

Pudset sten består af et bindemiddel (faktisk gips) og krummer af natursten. Den anvendes manuelt, selv en nybegynder hjemme reparatør kan udføre arbejdet. Når stengipset tørrer, dannes en stilfuld belægning til væggene. Holdbarhed er den største fordel ved denne type gips.

Latexplaster er lavet af kunstig latex. De er så stærke, at de slet ikke er bange for mekaniske effekter.

Til det østlige interiør er en mur egnet, pudset med

Gips "appelsinskal" er egnet som grundlag for lokaler, der planlægges udstedt i en af ​​orientalske stilarter

Silikatplaster bliver næsten ikke beskidte og svulmer ikke. Men de har en ulempe: De bør kun anvendes på en tidligere forberedt overflade, der indeholder kvarts (simpelthen sand). For at forberede overfladen til påføring af dekorative silikatgips, skal du blot gipsvejen med enhver mineralbaseret gips. Husk, det anbefales ikke at påføre en silicat dekorative gips til en vandbaseret eller spredende primer - i dette tilfælde vil det simpelthen ikke holde sig fast.

Det færdige gips "Avangard F" er til salg. Det er en blanding der opløses i vand. Med den kan du give overfladen den ønskede tekstur og farve. Når gipset tørrer, bliver det dampgennemtrængeligt, men vandtæt og slidstærkt. Det er egnet til brug som dekorative gips til både indre og ydre vægge.

Til dekorative plaster indbefatter også farvet stencrumb, som sælges i spande på 14-20 kg og udviser en tykk masse. Dette materiale tilhører ikke kategorien lyse belægninger. Vægens kvadratmeter tager 2,5-5 kg ​​små sten, som er en del af gipset.

Metoder til påføring af dekorative gips

1

Ifølge forskerne har teknikken været kendt i mere end fire århundreder. I disse dage blev dekorative plastering lavet med rust eller stempling. I det første tilfælde blev mønsteret påført hærdningscementen. I det andet blev forskellige stencils anvendt. Og den ene og den anden metode kræver en mester af ret høj kvalifikation. Masters havde dog kun at drømme om de maksimale teknologiske sammensætninger af dekorative gips. Nu har alle mulighed for at skabe et unikt interiør eller dekorere husets ydre vægge med moderne dekorative plaster.

Hvis du med succes maler væggen dekoreret med et mønster

"Wave" - ​​et mønster der minder om fabelagtige blomster, trukket frost på glasset - ser meget imponerende ud, især med velvalgt vægmaling

Så snart dekorative arbejdere ikke kalder gips! Dette er strukturelt, og teksturelt og tekstureret og relief gips. Er der nogen forskel? Strukturelle plaster udgør kun en lettelse, efter at mesteren udfører særlige operationer. Til teksturerede plaster er enkle til teknologiaflejring af materialer, dekorativ effekt, der manifesterer sig med det samme. Dette omfatter stucco med farvede stenkrummer og "silke" dækker (sidstnævnte kaldes også flydende tapet).

Sådan appliceres limesandplaster

Uanset hvilken gipsblanding du vælger, vil den give dine vægge et attraktivt og unikt udseende. Den billigste plating anses for at være limesandplaster. Du kan opnå en dekorativ effekt på forskellige måder.

Før du begynder at male dekorative gips med dine egne hænder, skal du forberede overfladen. Rengør det fra den gamle belægning og primetute. Hvis du laver reparationer til køkkenet, skal du sørge for at rengøre væggene af snavs og fedt. Måske skal du bruge specialværktøjer, fordi du kun kan prime kun en ren overflade. Det anbefales at bruge en dyb penetrationsprimer. Når det er helt tørt, fortsæt med at påføre gipset.

Enkelt, men stilfuldt struktureret gips dekorerer ethvert værelse

Tekstureret gips er en af ​​de mest populære måder at dekorere vægge på i et rum

Gipset påføres i et lag eller i to lag. Stoffet anvendes på den sædvanlige måde som ved væggepudsning, men det er nødvendigt at arbejde fra hjørnet og forsøge at sikre, at alle leddene af belægningen falder på de mest uhåndterlige dele af væggen.

Enhver lime-sand mørtel påføres med en spatel. Men hvis den indeholder fine korn, kan du bruge en pneumatisk forstøver til at virke. Brug halvleder og graters til at forsegle mørtel på væggen. Det er nødvendigt at komprimere det, fordi efter tørring forekommer der revner på overfladen, der vil skade væggenes udseende.

Det mest almindelige køkkenrister hjælper med at dreje rummets vægge ind i en gammel hule

Disse originale krøller, der minder om imprints af forhistoriske skaldyr, er lavet af en konventionel rist

Overfladens tekstur kan fremstilles på flere måder: Ved behandling med en plastikopløsning ved behandling med en halvplast opløsning ved sprøjtning.

Arbejde på en plastik og halv plastik løsning

Tekstur gives efter nivelleringen af ​​gipslaget. Gnidning bør være i spredningen (værktøjets lange fejende bevægelser) eller i en cirkelbevægelse (værktøjet bevæger sig i en cirkel). Efter dette arbejde suspenderes i en og en halv til to timer, så løsningen griber.

Aflastningen er givet ved hjælp af særlige regler og en cyklus, mens mønsteret vil variere afhængigt af placeringen af ​​reglerne og retningen af ​​loopingen. For at gøre tekstur kan du også bruge plasteringsklinger, ruller, frimærker og endda en almindelig kost - alt afhænger af din fantasi og lyst til at eksperimentere.

Dekorere dekorative gips kan være både enkel og original

I dag byder designerne på en række måder af usædvanlig udsmykning af pudsede vægge

Tegninger på overfladen kan skabes ved at anvende en ny sammensætning eller ved at skære det eksisterende gips. Hvis du maler ved at skære, skal du huske at du ikke skal skære overfladen mere end 5 mm.

Metode til sprøjtning

Dette er den nemmeste måde at gøre gipsvæggen ujævn. Sprøjtning hedder påføring af et nyt lag af gips, efter at det foregående lag er tørret. Afhængig af den ønskede tekstur kan du bruge forskellige værktøjer. Ønsker du at få en finkornet relief? Brug en almindelig kost til sprøjtning. Har du brug for en grovkornet tekstur? Påfør spatter gennem nettet. Jo større størrelsen af ​​cellerne er, jo mere grovkornet bliver gipslaget.

Den enkleste indretning af væggene kan gøres med en spray

Nabryzg - den nemmeste måde at dekorere vægge på, lige til nybegyndere

Anvendelse af dekorative gips med fyldstoffer

Hvis du har købt gips med fyldstof, vil det give overfladen den nødvendige tekstur. "Lam", "Barkbille", "Appelsinskal" - her er ikke en komplet liste over konventionelle navne til dekorative plaster med forskellige fyldstoffer. Påfør blandingen i et jævnt lag med 2-5 mm tykkelse med tværgående bevægelser. Det er tilrådeligt at gøre dette løbende. Hvis der er behov for at fjerne rester af gipset, er det bedre at gøre det straks, når gipset ikke er hærdet. Fjern de uhærdede rester med vand, og hvis sammensætningen allerede er hærdet, kan den kun udføres mekanisk.

Præcis plastering er en af ​​de vigtigste faktorer for at opnå det ønskede resultat

Gips kan anvendes jævnt ved hjælp af simple værktøjer, det vigtigste er at observere nøjagtigheden

Hvis du anvender dekorativt gips med et fint fyldstof selv, efter påføring af et jævnt lag, skal du anvende tekstur med en spatel eller riv, der gør bølgelignende bevægelser, runde bevægelser eller slag.

Arbejder med at anvende dekorative gips er bedst udført sammen: En person anvender et jævnt lag af materiale, den anden gør tegning. Når gipset er tørret, kan du begynde at male det. Den pudsede overflade tørrer fra 2 til 8 dage.

Hvordan male dekorative gips

Farvning er lavet med en speciel børste, rulle eller vanter. Ønsker du at opnå effekten af ​​gnidning? Efter farvning med azurblæk skal du tørre overfladen med en fugtig svamp. Væggen ser godt ud, guld eller sølv azurblå er påført på de udragende overflader. Om nødvendigt kan den plasterede væg males i en anden farve uden at ændre tekstur. Vil du forlænge gipsets liv og give det et skinn? Køb en særlig voks og anbring den på vægoverfladen.

Et smukt maleri på gips kan kun tegne en rigtig mester

Gips kan males og males på hendes malerier, men for sikkerheden som følge heraf skal du kontakte en professionel mester

De enkleste værktøjer til dekorative effekter

Hvis du vil overføre billeder af dyreliv til muren på dit køkken, kan det nemt gøres ved hjælp af de enkleste værktøjer til påføring af dekorative gips. Græsset på væggen er lavet med en gummi rulle, som et reb er såret på. Efter påføring af en jævn gang på overfladen af ​​væggen med denne rulle, og så maler væggen i grønt og teksturelementerne - i sølv. For "farver" har du brug for et sådant værktøj: flere aviser er pakket i et stykke polyethylen, og polyethylen er snoet i form af en pen. Med dette værktøj er det nødvendigt at lave cirkulære bevægelser efter påføring af et jævnt lag. Blomsterne minder meget om roser. Maling overfladen du har brug for i enhver farve, men du skal afslutte teksturelementerne i sølv, gylden eller hvid maling. Du kan se alt med dine egne øjne på videoerne.

At skabe en dekorativ effekt ved hjælp af en køkken svamp - simpel manipulation

Forskellige usædvanlige virkninger kan opnås ved hjælp af kendte genstande, f.eks. Køkken svampe

En plastpose skaber et kunstnerisk rod på overfladen

Kunstnerisk kaos på overfladen af ​​væggen kan fås med en plastikpose

Dekorativt gips med dine hænder: video lektioner

Blomstermønster

Effekt af græs

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 8 = 12

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map