Vilken kaffekvarn är bättre för att välja hemma: med knivar eller kvarnstenar

Vilken kaffekvarn är bättre för att välja hemma: med knivar eller kvarnstenar

Vilken kaffekvarn är bättre för att välja hemma: med knivar eller kvarnstenar

Sann kaffekännare vet att från slipning av korn till beredning av en drink måste passera en minimal tid. Då kommer doften vara fantastisk. Hur man väljer en kaffekvarn som gör processen att förbereda drycken trevlig och själva drycken är fantastisk?

Hur man väljer en kaffekvarn

Processen att göra kaffe fascinerar

Malt kaffe, lagrat i ett vakuumpaket, behåller dess doft endast tills du öppnar förpackningen. Efter uppackningen kommer doften att blekna, även om pulvret hälls i hermetiskt förseglade rätter - när burken öppnas kommer luften in i den.

Vilken kaffekvarn att köpa för hemma

En kvarn med knivar väljs av fans av en doftande dryck

Apparaten med knivar fyller köket med en underbar doft 

Alla enheter kan delas in i två grupper: med slipmaskiner och knivar.

I knivslipmaskiner finns en stor vass kniv som roterar med hög hastighet. Ju längre driftstid, desto finare är slipningen. Den största nackdelen med metoden är att kaffepartiklarna har olika storlekar. Om vi ​​vill brygga en turkisk dryck på turkiska, kommer fräsningen att göra. Men det är inte lämpligt för geyser typ kaffemaskiner eller en kaffebryggare.

Modellerna med kvarnen kommer till räddning. De är mer komplicerade tekniskt. Men kvaliteten på slipning är helt enkelt utmärkt.

Du borde svara på frågan, hur ofta och i vilka volymer dricker du kaffe. Om du brygger det i en kopp eller på en turkisk och använder en kopp på morgonen, ibland inbjuder någon från din familj, betyder det att en liten mängd bearbetning antas. Tänk på ett ekonomiskt alternativ - centrifugal kniv roterande instrument. De kan tjäna till att mala spannmål för att laga barnmat.

Om du dricker kaffe, behöver du en fin, jämn slipning av en viss storlek. Välj i så fall kvarnenheterna.

Funktioner av kaffekvarnar med knivar

Rotary kaffekvarn Vitek - ledaren bland hemma kaffekvarnar

Rotary kaffekvarn Vitek - en populär modell för hemmabruk

Det är lätt att beskriva driftsprincipen för en sådan enhet. Knivar för slipning finns i samma kapacitet, där kaffebönorna hälls. När den är påslagen börjar rotationsknivarna rotera snabbt och klippa spannmålen.

Vid val av en typ av knivtyp är det nödvändigt att ta hänsyn till sådana parametrar som behållarens kapacitet och motorns kraft. För en servering av drycken behöver du 6-7 g kaffe. Standard servering är 7 g pulver per kopp espresso. Behållare kan hålla mellan 40 och 120 g. Samtidigt kan du laga ett pulver för 6-18 koppar.

1

Koka inte mer - lagra markpulveret, hur man köper det i butiken. Upplevd kommer du att beräkna hur mycket kaffe du behöver hälla för slipning. Det finns inga satser i rotorapparaten.

Effekten är proportionell mot enhetens hastighet. Typiskt varierar effektvärdena från 130 till 270 watt. Ju större volymen av lastbehållaren är desto större kapacitet. Om du maler kaffe för en eller två koppar, köpa en enhet med en mindre kapacitet och en lastbehållare.

För slipmaskiner är den optimala effekten 180 watt. På försäljningen är det möjligt att hitta enheter med en effekt på 100 W, de klarar av sitt arbete inte värre, även om det tar lite mer tid. Samma antal korn av maskiner med olika kraft males ungefär samtidigt. Skillnaden per minut är nästan omärkbar. Men om kraften är för hög upphettas kornen, till och med förkolad, drycken får en bitter smak.

Direkt påverkar livet på det material från vilket enhetens kropp är gjord. Det finns kaffekvarnar som är tillverkade av plast, rostfritt stål (till exempel Moulinex 843, Bork CG MGN 9227, Vitek VT-1545). Knivar är också gjorda av rostfritt stål.

Välj den bästa knivens kaffekvarn

Kaffekvarn med en liten behållare för en liten familj

Rotationsmaskin 

För att locka köpare kom tillverkarna med ytterligare funktioner. Vissa modeller är utrustade med dubbla knivar. Detta ökar hastigheten (Zauber X 480). För att öka intensiteten av blandningen, för att göra slipningen mer likformig, skapade aggregat med en lutande botten (Bosch MKM 6000). Till salu hittar du kaffekvarnar, som är utrustade med ett exklusivt system med pulserande rotation (Tefal 8100). Tack vare denna innovation blir slipningen av rotormaskinen kvalitativ. Modell Delonghi KG 30 är utrustad med en tredimensionell slipregulator - liten, medelstor, stor.

Det finns sorter av knivmaskiner med funktionen skydd mot överhettning. Om motorn upphettas, stängs kaffekvarn automatiskt av. Detta försäkrar sig mot sprickor på grund av överhettning av motorn.

De flesta roterande är säkra att använda. De är utrustade med ett låsningssystem när locket tas bort. Innan den är tätt stängd, slås inte apparaten på. För knivar är denna funktion särskilt viktig, eftersom knivarna är i spannbehållaren.

Anordningen för lindning av sladden finns i många modeller. Detta är mycket bekvämt om kaffekvarnen ständigt tas bort från bordet. Enheten med en dold inuti sladd blir mer kompakt för lagring.

Nackdelar med roterande instrument

Från rätt val av kvarn beror på dryckens smak

Sannkännare väljer en kaffekvarn mycket noggrant

De flesta modeller använder en behållare för korn och för ett färdigt kaffepulver. Om denna punkt är viktig för dig, var uppmärksam på modeller med flyttbara behållare.

Det finns ingen dispenser av kaffekorn, så användaren måste beräkna den mängd kaffe som behövs för matlagning. Standardberäkning - en matsked korn per kopp.

Knivs kaffekvarnar bryter oftare kvarstenar. Om motorn brinner kan enheten inte repareras. Brutna plastdelar av fallet (särskilt ofta bryter knappen "Start"), kan du kontakta servicecentret. För att inte bli kund hos denna institution, undvik billiga billiga förfalskningar. Efter inköp, behåll en check och ett garantikort. I det faktum att i din stad finns ett servicecenter som kommer att acceptera en kaffekvarn är det bättre att försäkra dig på förhand.

Många hemmafruar använder kaffekvarn inte bara för kaffe, men också för andra produkter - socker, valnötter och även svartpeppar. Att göra detta rekommenderas inte, eftersom huvuddelen av mekanismerna inte har en flyttbar behållare, vilket innebär att underhåll av enheten är svårt. Behållaren behåller lukten av dessa produkter, vilket alltid påverkar doften av drycken. Du kan använda en mixer för att mala produkterna.

Hur man väljer en maskin med en kvarnsten

Kaffekvarn med kvarnstenar - Maximal fördel, minimala nackdelar

Ett val för dem som känner till den riktiga smaken av en favoritdryck

Mekanismen är baserad på koniska eller cylindriska skivor. Dessa är kvarstenar som är tillverkade av rostfritt stål, så graden av kornslipning justeras idealiskt genom att minska eller öka avståndet mellan kvarnen. För framställning av vissa sorter av kaffe (espresso, mocka, cappuccino, moccasino) är likformigheten av slipning av yttersta vikt.

Grinders med kvarnstenar har mer effekt än roterande - 250-300 watt. Koniska modeller varar längre och har högre effekt. De roterar ungefär tre gånger långsammare, jämfört med cylindriska, så kaffekornen är inte cauterized.

Var uppmärksam inte bara på formen utan på tillverkningsmaterialet. I högkvalitativa kaffekvarnar används en speciell legering med titanbeläggning. Sådana kvarnstenar är mycket slitstarka. I modellerna används stål billigare, vilket förvärras med tiden vilket leder till brott.

Huvudskillnaden från centrifugalkvarnar är tillgången på en separat behållare för insamling av slipat pulver. Du kan fylla behållaren en gång genom att hälla ett paket kaffe i det, och efter det frågar du bara det antal koppar och graden som behövs. Mängden korn som skall tas bestäms av själva kvarnen.

Se till att spannbehållaren stängs tätt. Detta bidrar till att upprätthålla kornkvaliteten under långvarig förvaring i en behållare. Det är också nödvändigt att vara uppmärksam på enhetens säkerhet (blockerar arbetet när locket är stängt eller löst), enheten för lindning av sladden. Men den viktigaste egenskapen är grindens kvalitet.

De mest populära modellerna av slipmaskiner med kvarnstenar är Kenwood CG 600, Braun KMM 30, Gaggia MM Steel.

Om du anser dig vara en riktig kaffeälskare, kan du inte göra det utan denna apparat. Du kommer att kunna experimentera med olika grader av slipning och blanda olika typer av kaffe.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map