Installationsmöjligheter och sätt att installera en mikrovågsugn i köket

Installationsmöjligheter och sätt att installera en mikrovågsugn i köket

Installationsmöjligheter och sätt att installera en mikrovågsugn i köket

Idag är det svårt att föreställa sig ett kök utan en trogen assistent - en mikrovågsugn som värmer upp mat eller dryck inom några sekunder. En sådan anordning verkar ganska kompakt, tills det blir fråga om att bestämma för honom en plats i ett litet rums utrymme. Och sedan möter värdarna ett svårt dilemma - hur man placerar en mikrovågsugn i köket, så att tillgången till den är bekväm och arbetsytorna inte störs. Vi föreslår att vi studerar vårt urval av alternativ, kanske bland dem finns det en optimal lösning för ditt interiör.

Hur man väljer en plats för en mikrovågsugn: Reglerna för ergonomi och säkerhet

Naturligtvis skiljer sig köket inte i storlek i de flesta lägenheter, särskilt sovjetbyggda, och hushållsapparater är ordnade enligt principen "där ett fritt hörn kommer att hittas". Men om du drömmer om den perfekta platsen för mikrovågsugn i köket, bör boendealternativ följa följande regler:

 1. För att säkerställa enkel åtkomst till enheten ska den ligga på ett avstånd av 0,6-1,5 m från golvet. Om du höjer mikrovågsugnen ovan kan du brinna genom att ta ut disk med uppvärmd mat, nedre häll, rätning. Men i alla fall bör höjden vara bekväm för alla familjemedlemmar.
mikrovågsugn

Ett korrekt installerat instrument är bekvämt att använda

spis placeringen

Placering av kaminen på olika nivåer

 1. Bekvämt, när bredvid mikrovågsugnen finns någon bordplatta som inte är längre än armlängden, vilket gör att du kan lägga varma rätter utan onödig rörelse.
 2. Installera inte apparaten nära radiatorer och andra värmeapparater, ugn. Om du inte hittar en alternativ plats, ge en värmeisolering mellan enheterna.
 3. Ur ergonomins synvinkel är det bekvämt att placera ugnen bredvid kylskåpet, men rör inte apparaten.
 4. På en mikrovågsugn är det omöjligt att placera andra hushållsapparater (till exempel en kaffebryggare eller en tekanna). Det är också oacceptabelt att täcka ventilationshålen med handdukar, tallrikar och andra köksartiklar.
 5. Inredningsprodukterna bör inte förhindra att mikrovågsporten öppnas / stängs fritt.

Viktigt! En av de viktigaste säkerhetsparametrarna för mikrovågsugninstallationen är ett stabilt och styvt stöd som inte sitter under enhetens vikt.

Var ska man installera en fristående enhet

Standard mikrovågsugn skiljer sig från de inbyggda modellerna eftersom den är installerad på ett visst avstånd från andra apparater och möbler. Detta är ett nödvändigt villkor för ohindrad cirkulation av varmluft och effektiv drift av maskiner. Storleken på klyftan beror på kaminens storlek och kraft och bestäms av tillverkaren (men inte mindre än 10 cm vid sidorna och 15 - bak).

I ett stort kök kan ett mikrovågsugn vara:

arbeta bänkskiva

Det mest logiska alternativet för att placera apparaten på ett bekvämt sätt, uppvärmning av mat. Om storleken på köket tillåter förlustfri fördela 60-80 cm yta, då den bästa platsen att hitta. Här är allt beaktas - och närheten till arbetsytan, och den optimala höjden och pålitlig support. Tänk bara på att motstå "säkerhetszon" 50 cm från diskbänken och spisen och ta hand om förekomsten av enskilda försäljningsställen för pribora.Mikrovolnovaya ugn på bordet - ett alternativ utan monterings svårigheter:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
s4
s5

Kök fönsterbrädan

Fönstret sitter ofta oanvänd i kökets inre, och dess höjd är nästan idealisk för bekväm användning av mikrovågsugnen av alla familjemedlemmar. Det är sant att det finns en viktig nyans, på grund av vilken tillverkare inte rekommenderar att installera här instrument - temperaturskillnader beroende på fönsterglasets närhet.

utrustning kan överhettas på sommaren under inverkan av solljus på vintern - att förbruka extra energi på grund av hypotermi (och själva glaset under stark uppvärmning kan ge en spricka). Därför är detta alternativ lämplig endast för kök i vilket fönsteröppningen ut mot en loggia eller isolerad balkong, eller för breda fönsterbrädor, där förpackningar av glas på baksidan av mikrovågsugnen kommer att fördröjd period av ej mindre än 20 sm.SVCh-spis på fönsterbrädan - ett bekvämt men osäkert alternativ:

s7
s8
s9

Till noten! Naturligtvis kan du stänga fönstret bakom enhetens bakvägg genom att skära en folie eller annat värmeisoleringsmaterial, men sådant skydd är osannolikt att ha en positiv effekt på köksdesign.

Bar disk eller matbord

Placering av en mikrovågsugn på matbordet kan vara bekväm för att använda enheten, men det är mycket tveksamt ur estetikens synvinkel. Trots moderna, snygga mönster är kaminerna fortfarande en ganska besvärlig teknik, vilket sannolikt inte är en dekoration av matbordet. Därför kan denna plats endast vara tillfällig.

Men med baren kan du experimentera, när dess dimensioner tillåter, förstås. Om du installerar enheten för att dölja den lilla baksidan av ledningarna och ventralgallret, kan det här arrangemanget bli mycket funktionellt, speciellt för älskare av snabba mellanmål.

Tips! Du kan bifoga enheten i en låda, dekorerad för bordsskivans eller möbelfasadens färg, så att ugnen såg mer harmoniskt ut.

Var att bygga en mikrovågsugn

Det finns speciella modeller av spisar som kan byggas in i köksmöbler. Principen för deras funktion skiljer sig inte från de fristående enheterna, men kostnaden är mycket högre på grund av de strukturella egenskaperna: kroppen med förbättrad värmeisolering och den dekorerade frontdelen. Att bygga en sådan modell kan vara i någon nisch eller skåp, passande i storlek.

1

Skåp i arbetsområdet

För att fullända instrumentet sammanföll med den nisch, finns det två alternativ: För fack samtidigt med måtten för en befintlig köks mikrovågsugnar, välja en enhet under det befintliga dimensioner nisch (vanligtvis under installation utrustning lämnar standardskåp utan bakre väggen) som gör det möjligt att producera anpassade modeller box för beställ eller med egna händer och måla den i fasadens färg.

Viktigt! De lät djup av skåpet, glöm inte att ta hänsyn inte bara bredden av ugnen, men också att ta hänsyn till stickkontakten, annars instrumentet kan vara lite spel för köksluckor och integration effekt kommer inte att fungera.

ugn

Inbyggd ugn harmonierar perfekt med köksfasader

För att installera en inbyggd spis är det nödvändigt att ge ett individuellt uttag i urtaget för att inte använda förlängningssladdar som skadar väggens utseende. Hylla för mikrovågsugn är färdig med fästelement (dessa är vanligtvis guider, men det kan finnas speciella fixatorer för denna modell). Sedan ansluter ledningen till uttaget, enheten trycker försiktigt in i nischen, stänger den dekorativa ramen och inriktar sig i en linje med fasaderna.

montering

Installationsschema för inbyggd mikrovågsugn

När det gäller placeringen beror allt på tillgången på ledigt utrymme och personliga preferenser.

De mest populära alternativen är:

 • Ovanför ugnen - många hemmafruar har redan uppskattat bekvämligheten med att placera ugnen på mittlinjen av köks garnitura.Esli nästa uppsättning och en mikrovågsugn, kommer enheter på ett effektivt sätt kompletterar varandra och funktionellt och estetiskt. Glöm bara inte att i detta fall tekniken är önskvärt att välja en rad av tillverkaren, eller åtminstone i samma färg och gamme.Mikrovolnovka ugn kompletterar varandra perfekt:
s12
s13
s14
 • Ovanför spishällen - blåsplatta och mikrovågsugn ser bra ut, men det praktiska och säkerhet ett sådant beslut - en mycket kontroversiella frågor. Det faktum att extraktorn, som måste vara inbäddad i botten av skåpet under mikrovågsugn värmer upp under drift, och den varma luften från kaminen och har en dålig effekt på utseende och prestanda-mikrovågsugn. Därför, om du inte anser högkvalitativ isolering - bättre för enheten att hitta en annan plats. Mikrovågsugn och spis - inte den mest framgångsrika tandem:
 • En av de enklaste och mest praktiska lösningarna är att installera en mikrovågsugn i skåpet i vilket skåp som helst från headsetets översta radie. Särskilt effektiv kommer att se en integrerad modell, vald för fasadens färg och yta.

Tips! För användarvänlighet är det bättre att välja ett av de övre delarnas nedre utrymmen.

mikrovågsugn

Mikrovågsugnen kan enkelt installeras på en av hyllorna utan ytterdörr

mikrovågsugn

Och du kan välja en inbyggd modell som blir en harmonisk fortsättning av fasaden

mikrovågsugn

Som ett alternativ - maskerar enheten bakom skåpdörren

Viktigt! Även om inbyggda enheter ursprungligen är konstruerade för arbete i en sluten låda är det fortfarande nödvändigt att ventilationen är minst. Värdet av det anges i passet för varje modell.

Montering under bänkskivan

När det inte finns utrymme för utrustning på övre nivå, kan du installera den under bänkskivan om du ger ett specialskåp för en mikrovågsugn. Standardmöbler är inte lämpliga, eftersom det vanliga skåpet har en höjd av minst 80 cm, så det är bättre att göra en nisch för att beställa eller montera enheten i facket för den volymetriska lådan.

Det är sant att ett sådant arrangemang har sina nackdelar - att undvika strimningar och föroreningar på köksbunten är mycket svårare än på toppen, så mikrovågsugnen måste tvättas oftare. Courting kommer att vara bekvämare för den inbyggda modellen, vars främre del är skärpad för fasader utan betydande luckor och luckor. Delvis lösa problemet och en bred bordsskiva, som serverar några centimeter bakom kanterna på de nedre skåpen.

mikrovågsugn

Mikrovågsugn under bänkskivan

mikrovågsugn

Enheten ska tas bort från diskbänken och kaminen - det minskar risken för kontaminering

Om layouten ger möjlighet att montera en bar eller köksö, kan du montera ugnen under disken på dessa "förlängningar". Sådana element är mindre involverade i matlagning (jämfört med skärytan), så renheten hos anordningen kommer att vara relativt säker. Dessutom möjliggör det här arrangemanget att lossa köksväggen, som redan är tillräcklig för den totala utrustningen.

mikrovågsugn

Mikrovågsugn under köksöplanet

En icke-standardvariant för att placera den inbyggda enheten finns i lådan. En kompakt design kommer att vädja till fans av tekniska nyheter och fans av minimalism. Apparatens fall är monterat direkt i köksfacket och, vid behov, dras ut bakom fasaden. En sådan mikrovågsugn passar perfekt in i köket och tar upp mycket lite utrymme. Den enda nackdelen med en trendig enhet är ett högt pris. Lådan förtäcker tillförlitligt den övergripande utrustningen:

s21
s22
s23

Speciellt utrustade hyllor eller garderob för hushållsapparater

I vissa interiörstilar (till exempel retro, barock eller klassiker) är en demonstration av modern teknik inte välkommen. Därför skapas speciella garderober eller hyllor för köket, där man placerar instrument av olika storlekar - från elektriska ugnar till kaffebryggare. Sådana skåp är rymliga nog, det finns utrymme för redskap, kryddor, bestick och andra små köksmaskiner.

skåp

Köksskåp - En bekväm lösning för att lagra en mängd olika föremål

För interiörer, där tekniken inte behöver maskeras, kan öppna hyllor bli en lämplig plats för att placera olika köksredskap. Det kan vara som en kolonn för inbäddning av en ugn och en mikrovågsugn, eller en fristående hyllplan i köket för mikrovågsugnar, redskap och små apparater.

Till noten! Öppna hyllor och ställen kommer att se vackra bara när de är i perfekt ordning.

bokhylla

Hushållsapparater

skåp

Skåp för inbyggda apparater från IKEA

Viktigt! Hyllplanen ska vara tillräckligt starka för att klara de stora enheternas betydelse. För lätta skåp kan du rådgöra med ett extra stöd - fästen för mikrovågsugn på väggen, vilket kommer att utgå från huvudbelastningen. Och höga och smala konstruktioner av öppna ställen bör fästas på väggen på flera ställen för att undvika oavsiktlig vändning.

Suspensionssystem för mikrovågsugnar

Om apparaten inte hade någon plats på arbetsytorna och att bygga den i möblerna, gick det inte ut - fixningarna för mikrovågsugnen på väggen som fixar enheten på någon vertikal yta kommer att rädda. Valet av upphängningssystem är ganska brett. Beroende på inredningen och platsutrymmet kan detta vara en liten hyllplan, stativ, hängande ställ eller helt enkelt en konsol för att fixa mikrovågsugnen mot väggen.

hängande hyllan

Suspenderad hylla för mikrovågsugn kan användas för att lagra olika bagage

Hur man väljer rätt hållare för mikrovågsugnen

Upphängning för mikrovågsugnen är en konstruktion av två metallhörn med hål för väggmontering och ett stativ för själva apparaten. Hållarna kan skilja sig åt i storlek och design, men det finns inga signifikanta skillnader i hur de är fastsatta mellan dem.

fäste

Fäste för mikrovågsugn

Huvudparameter för upphängningssystem - lyftkapacitet, som bör vara högre än de som anges i instruktionerna från apparaterna minst 1 kg, eftersom bortsett från massan av maskinen bör ta hänsyn till vikten av skålen med edoy.Takzhe viktigt att välja rätt djup underlägg mikrovolnovku- till bredden av anordningen måste tillsättas minst 10 cm clearance för ventilation och anslutning av nätsladden.

Till noten! De flesta moderna parenteser har skids, vilket gör att du kan justera hyllans bredd till storleken på en viss enhet.

hållare

Hållare med justerbara löpare

När det gäller färg är de vanligaste lösningarna för fästelement vita, svarta och stål. Skuggan väljs vanligtvis antingen för mikrovågsugnens konstruktion eller för väggens vägg eller resten av möblerna. Om det behövs kan du hitta en konsol av någon regnbågsfärg eller måla dig själv.

mikrovågsugn

Innehavarens färg sammanfaller framgångsrikt med fasaderna och med färgningen av enheten

Viktigt! För att öppna dörren slipper mikrovågsugnen av pelaren, du kan hämta hållaren med speciella fenders för benen.

hållare

Även små skåror under benen kan skyddas mot fallande utrustning från stativet

Så här fixar du enheten på väggen

När du väljer plats för ett upphängt system, glöm inte reglerna för att kaminen ska fungera säkert. Fästet måste vara stabilt och inte blockera ventilationsöppningarna. Även om mikrovågsbygeln teoretiskt kan installeras på någon betong- eller tegelvägg, är den garanterad tillförlitlig att fixa på stödstrålen - den här fästningen tål även en enhet med stor vikt.

Viktigt! På dekorativa gipsokartonnye partitioner för att stoppa enheten är det omöjligt. Om väggen bara är jämn med gipsskivor, ska klackens längd vara tillräcklig så att huvuddelen av fästet ingår i bottenstenen eller betongen.

Hur man hänger en mikrovågsugn på en vägg i köket:

 1. Vi väljer en lämplig plats, till exempel på arbetsförklädet eller bredvid matbordet.
 2. På väggen gör vi en märkning för fästena.
 3. Med hjälp av en borr eller perforator borrar vi hål i vilka vi driver dugggen.

Viktigt! Hålets djup måste sammanfalla med hänglarnas längd eller vara något större.

 1. Till väggen sätter vi hållaren i mikrovågsugnen och skruvar den med skruvar till knölarna.
 2. Vi kontrollerar styrkan i strukturen och parallelliteten hos stöden. Fästet ska inte vara ostabilt, och enheten som är installerad på den - uppvägs åt båda sidor.

När testet är klart kan du placera mikrovågsugnen på hyllan och ansluta utrustningen till elnätet.

hållare

Mikrovågshållare för arbetsförkläde

hylla

Hylla för mikrovågsugn

hylla

Kombinerad hylla under kaminen och vattenkokaren

Video lektion: installera en mikrovågsugn på en vägg

Video: Exempel på mikrovågsugn i köket

Som du kan se finns det många alternativ för att installera mikrovågsugn i köket. Men om du kan hänga hyllan eller fästet för enheten själv, bör nischutrustningen för inbäddning av maskiner tilldelas yrkesverksamma även vid tillverkning av möbler.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

11 − = 5

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map