Hur man väljer en vaffeljärn för att laga hemlagade våfflor utan onödigt krångel

Hur man väljer en vaffeljärn för att laga hemlagade våfflor utan onödigt krångel

Hur man väljer en vaffeljärn för att laga hemlagade våfflor utan onödigt krångel

Vem gillar inte att äta en utsökt hemgjord krispig våffel? Tillägg det med sin frukost kommer inte att vägra vuxna eller barn. Köper du hemlagade våfflor i affären? Och vet du att förberedelsen av våfflor hemma bara tar några minuter? Du behöver bara veta hur man väljer ett våffeljärn för köket.

Välja det bästa våffeljärnet

Hur man väljer en vaffeljärn

Nästan varje sovjetisk familj hade två våffelmakare. En var avsedd för framställning av "nötter" med kokad kondenserad mjölk. För att baka halvor av muttrar var det nödvändigt att använda en gas- eller elspis.

Sovjettvaffelmakarna var enkla, men de är nu föråldrade

Sovjetnötterhassel, känd för många, hållbara och lätta att använda

Den andra enheten - en elektrisk våffeljärn, med hjälp av vilken de gjorde tunna skivor som krullade in i ett rör och också fylldes med kondenserad mjölk. Minns du vilka problem som uppstod under framställning av våfflor och nötter med hjälp av dessa enheter? Degen kommer att springa bort från formen och bränna på spisen med gasflamma, glöm sedan formen på brännaren och efter ett tag tar du ut de förkolade halvorna av muttrarna från den. Många hemmafruar arbetar förresten fortfarande med sovjetiska skivmaskiner, inte misstänker att det under lång tid finns bekvämare anordningar för att laga alla favoritlökar.

Våffeljärn eller smörgåsmakare: Vi ger tydlighet

Degen från moderna våffeljärn strömmar inte bort, skivorna brinner inte och bildar sig mycket lätt. Om du väljer att köpa ett vaffeljärn, kom ihåg att i väst har denna enhet ofta ett helt annat namn - en smörgås eller smörgås. Tydligen är smörgåsar mer populära där än våfflor. Därför kan du, om du köper en importerad våffelmaskin, laga inte bara våfflor, men också underbara smörgåsar till frukost. Du måste ta två stycken brödrostbröd eller en skivad loaf, sätt ost, skinka, korv eller andra saker mellan dem, stäng locket i några sekunder - och färska smörgåsar är klara.

Detta våffeljärn är användbart för fans av heta smörgåsar

Multifunktionell våffelmaskin-sandwich-grill är användbar i alla kök

Ofta på försäljning finns apparater för beredning av tunna skivor. En varm våffla ska rullas in i ett rör fyllt med grädde. En annan typ av våfflor - tjocka kakor i form av hjärtan eller rutor. Andra enheter säljs mindre ofta. Den mest knappa våffelmaskinen är apparaten för att göra nötter, som är älskade från barndomen, så om du bestämmer dig för att köpa ett sådant aggregat måste du regelbundet ringa på nätbutiker för att fråga om en sådan våffelmaskin har dykt upp. Det är inte lätt att köpa apparater för beredning av belgiska frodiga rektangulära skivor och olika former av kex. Denna enhet har flera flyttbara former, med hjälp du kan förbereda och nötter, och hjärtan och kvadrater. Men om våffelvaffeln är speciellt för tjocka skivor, kommer du inte att kunna få tunna saker ur det, tyvärr.

Välj en modern våffeljärn för att göra hemskivor

Attraktiv elektrisk wafer med non-stick beläggning

Den moderna elektriska skivan är utrustad med en non-stick beläggning och har ett attraktivt utseende

Alla moderna våffeljärn, till skillnad från sovjetiska elektriska apparater, har non-stick beläggning. Vanligtvis brinner degen inte, de färdiga produkterna är lätt separerade. Men för att enheten skall hålla längre, är det nödvändigt att välja ett våffeljärn så att förstoftningen är likformig. Otillåtlig närvaro av skalliga fläckar och bubblor, skivor kommer att brinna. Med hjälp av moderna våffeljärn är det omöjligt att plocka upp färdiga skivor på gammal väg med en skarp kniv, så att du kan skada non-stick beläggningen och det kommer sluta vara så. För borttagning av färdiga produkter från formuläret i komplett uppsättning finns en speciell spatel. Du kan inte heller skaka våffeljärnet med kallt vatten direkt efter användning. Du måste torka av det med en fuktig trasa när apparaten har svalnat. Undvik att använda metallskrapor och slipmedel.

Vi är nöjda med hemlagade läckra krispiga våfflor med luftfyllning

Tunna våfflor med påfyllning kan förberedas hemma, som har till hands en kvalitetsvaffeljärn

En annan fördel med moderna våffelmakare framför sovjeten - locket stängs väldigt tätt, så risken för läckage av testet minimeras. Självklart, om du inte häller flera gånger mer test än vad du behöver.

När du väljer ett vaffeljärn för hemma, var uppmärksam på fallet. Det finns modeller, vars övre del är gjord av plast, men mer hållbart och slitstarkt men ändå vaffeljärn med metallkåpa. Designen av enheterna är lite annorlunda, det finns modeller med plasthus av olika färger. Apparatens vikt är ungefär densamma - upp till 2,5 kg. Var uppmärksam på urtaget för elnätet. Om det är något, är det mycket bekvämare att lagra våffeljärnet.

Mått på enheten är en annan viktig parameter. Det beror på var du ska lagra våffeljärnet. Någon föredrar att köpa en kompakt enhet, och någon har råd med ett stort våffeljärn. I regel har enheten med utbytbara munstycken en större storlek.

1

Kraften hos alla våffelmakare är nästan densamma - upp till 700 watt. Fråga om det finns en receptbok i satsen. När allt kommer omkring kan tjocka skivor göras av jästdeg och för tunna behöver du ett speciellt recept - de ska visa sig vara krispiga och lätta, så det är viktigt att veta ingrediensernas proportioner.

Hur man väljer en vaffeljärn för ditt hem: specifikationer för enheten

Vaffeljärnets kreativa form gör det möjligt att förbereda skivor i form av ett tangentbord

Wafers kokta i denna ovanliga våffeljärn kommer inte lämna gäster likgiltiga

Förutom kraft och övergripande dimensioner är hemmafruar vanligtvis intresserade av närvaro av en termostat. Tack vare honom kan du efter eget gottfinnande ändra bakningstemperaturen - från 150 till 250 grader. Ju mer temperaturen desto snabbare blir skivorna bakade och desto mer stekt kommer de att vara.

Ta ett intresse för närvaron av en uppvärmningsindikator. Det ser ut som en liten glödlampa som signalerar att enheten är klar att användas. Det är nödvändigt att den första pannkaka inte visar sig vara en klump - du kommer att hälla degen på en väluppvärmd panel.

En annan viktig parameter för moderna våffeljärn är tiden för sitt arbete. Det finns modeller som kräver en paus var 15-20 minuters arbete. I det här fallet måste du stänga av våffeljärnet i några minuter och sedan sätta på det igen och värma det igen, vilket inte är mycket bekvämt.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

61 − = 55

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map