Hur man väljer en huva i ett kök utan kanal: Kriterierna för att välja resirkulationsmodeller

Hur man väljer en huva i ett kök utan kanal: Kriterierna för att välja resirkulationsmodeller

Hur man väljer en huva i ett kök utan kanal: Kriterierna för att välja resirkulationsmodeller

Ren luft i lägenheten är en av de faktorer som kännetecknar nivån på bekvämt boende. Kök - en typ av kritisk zon, inom vilken den koncentrerade föroreningen uppstår under matlagningen. För att förbättra mikroklimatet i rummet, använd speciella rengöringsanordningar. En av de universella alternativen anses vara en huva till köket utan kanal - en bekväm och billig modern apparat med utbytbara filter.

Vad är attraktivt för huvar utan kanal

Om du först bestämde dig för att köpa en huva borde du veta att det bara finns två typer av driftsläge:

 • flöde;
 • cirkulerande (recirkulerande).

För att installera det första alternativet är det nödvändigt att utrusta kranen i ventilationen så att förångning från matlagning och obehagliga dofter går till gruvan, och därifrån - till gatan.

luftkanal

Framgångsrik lösning för kanalmontering

Installation av cirkulationshuvud utan ventilationsventilation är mycket lättare, eftersom det inte kräver extra tillbehör och behöver inte byggnadsåtgärder. Processen med luftrening är autonom, med hjälp av en uppsättning filter.

Här är några fördelar med det andra alternativet, markerat av användare:

 • enkel installation (möjlighet till självinstallation);
 • kompaktitet (frånvaro av plast eller metallrör som leder till ventilationsöppningen);
 • vård som inte kräver speciell kunskap;
 • lång livslängd (7-10 år).

En av de främsta fördelarna utökar möjligheterna till inredning. Ett kännetecken för köksfläktar med ventilation i ventilationen är deras "fastsättning" till ventilationsledningen, varför valet av skåpmöbeldesign är väsentligt inskränkt. Autonoma enheter beror inte på placeringen av ventilen, så plattan kan enkelt placeras på något lämpligt ställe.

kök

Kök utan extra kommunikation ser mycket elegant ut

Nackdelarna inkluderar lägre prestanda än flödesmodeller, beroende av el och ljud.

Vilken typ av montering är bättre

Både flytande och cirkulerande anordningar kan installeras på olika sätt - beroende på platsen för fixering och designfunktioner. För en vanlig köksuppsättning är de tidigare vanligaste hängande anordningarna lämpliga. Deras ställe - ovanför spisen, under hyllan eller ett litet skåp. Huven är helt i sikte, men tar upp lite användbart utrymme.

Använd nu alltmer inbyggda apparater. Det är mer produktivt och ser mycket attraktivare ut: arbetsmekanismen är förklädd i skåpet, och endast en vacker nedre yta med en kontrollpanel på framsidan lämnar utsidan. Skåpet är inte falskt, eftersom den tekniska fyllningen tar upp en liten del av den och resten av utrymmet passar för att lagra mat eller lösa produkter.

extrakt

Inbyggd huva i klassisk inredning

Den senare typen innehåller hörnlösningar, speciellt gjorda för att hänga i hörnet. Deras val är liten, eftersom vinkeln inte är den lämpligaste platsen för att installera hällen, och därför finns ingen aktiv efterfrågan.

1
kök

Vinkelmodell i inredningen

Tillsammans med väggkokare utan luftkanal finns det öar som du inte kan undvika om arbetsytan med spisen flyttas till mitten av rummet, till den så kallade ön. Autonoma enheter kräver inte hängande takkonstruktioner för att maskera kommunikation, så många väljer dem.

extrakt

Island huva i modern stil

Välja en modern huva: tekniska specifikationer

Extern attraktivitet är inte den enda kvaliteten som påverkar valet. Om vi ​​pratar om hushållsapparater i allmänhet, bör den första platsen sätta funktionalitet, vilket är helt beroende av tekniska egenskaper. Innan du väljer en favorithuva för kök utan kanal, var noga med att läsa instruktionerna och se till att modellen motsvarar dina krav.

Prestanda - en garanti för komfort och renlighet

Regeln är väldigt enkel: Ju högre produktivitet desto effektivare är rengöringen av luften, desto bekvämare är mikroklimatet i huset. Men vi kommer ihåg att filtreringsproverna har en lägre indikator än flödesanalogerna. Hur definierar du det?

formeln

Formel för beräkning av prestanda

Vi beräknar det nödvändiga värdet, baserat på ryska sanitära normer. Allmänna formel för alla utblåsningsanordningar:

rumsvolym (område x takhöjd) x 12 x 1,3 (1,7)

Antalet 12 anger antalet förändringar i luftvolymen i 1 timme. För flödesmodeller måste det erhållna resultatet multipliceras med en felfaktor på 1,3, inklusive produktivitetsförlust på grund av rörelse genom luftkanal, ventilationsaxel etc. För autonom - multiplicera med 1, 7, eftersom vi tar hänsyn till filtrets utrustning.

bord

Tabell med minimikrav på prestanda

Antag, köket 8 m², takhöjd - 2,7 m, så när man väljer en produkt utan avlägsnande av filtret söker efter enheter med en kapacitet av minst 367 m ^ / h, med luften - minst 337 m ^ / h.

Hur man bestämmer ljudnivån

Nivån av ljud som genereras av en rengöringsanordning beror helt på dess prestanda: ju mer kraftfulla tekniken desto mer buller stör det vila. Det enda sättet är att hitta mellanslag.

Tillverkare försöker minska buller på olika sätt: de utrusta fans med akustiskt skydd, stärka fallet med ytterligare packningar, skapa mönster som tillåter luft att röra sig fritt inom kommunikationen.

extrakt

Extraktor MaunfeldTowerRound 6 med normal ljudnivå - 54 dB

Moderna modeller bör ha en ljudsiffra som inte överstiger 50 dB. Om instruktionerna anger värden på 40-45 db, har du mycket tur - den här tekniken är knappt hörbar, nästan ljudlös.

Optimal storlek i förhållande till plattan

Vi rekommenderar att du väljer en av de olika typerna av huvar till köket utan kanal vid ritningsskedet, eftersom följande dimensioner kommer att krävas för planering:

 • bredd;
 • djup;
 • höjd;
 • Minsta avstånd till matlagningsytan.

Bredden på produkten påverkar effektiviteten av rengöringen: Jo bredare arbetspanelen desto mer luft kommer den att fånga. Idealt sett bör huven, något bredare än plattan, placeras exakt ovanför plattan utan att byta till sidan. Vanliga standarder är 50-60 cm, men prover från 30 till 120 cm kan hittas.

kapslingens dimensioner

Kåpans optimala dimensioner

Djup är särskilt viktigt för inbyggda modeller, eftersom det påverkar storleken på minst en modul, ibland alla gångjärnsmöbler. Djupvärdena är också typiska - från 30 till 120 cm (den största - för ölösningar). Det finns en regel för att välja en väggkupol: den borde inte vara bredare än bänkskivan.

Höjden är inriktad på typen av enhet: För de inbyggda modellerna är den minimal, för konventionella som når 125 cm. För stora volymer är inte lämpliga för snäva 5 meter stora rum, medan de ser mer än lämpligt ut i studion.

schema

Installationsschema för plattan

Avståndet från apparaten till plattan regleras av sanitära standarder och är 65 cm för el och 75 cm för gaseldugor.

Typer av filter och bryr sig om dem

Filtreringssystemet ger återcirkulationsprocessen: luft, som upprepade gånger passerar flera lager av olika material, lämnar filtret på de små partiklarna av fett och andra föroreningar som kommer in i den under tillagningen. Beroende på material och funktioner är alla filter indelade i två kategorier:

 • fett, förhindrande av suspenderade partiklar av fett från sedimentering på möbler och väggar;
 • Kol, adsorberande mikroskopisk förorening och absorberande lukt.

Fettskydd är uppdelat i två typer: Engångsplaster av lättpolymermaterial (sintepon, nonwoven, akryl) och återanvändbar från en perforerad metallram. Syntetpackningar efter användning måste bortskaffas, eftersom efter tvätt de helt och hållet förlorar alla funktioner i barriären, kan metallen tvättas.

extrakt

Metallgaller - ett filter på första nivån - kan tydligt ses från utsidan

Slitstarkt aluminium- eller stålnät avlägsnas lätt, och för rengöring rekommenderas att de använder samma tvättmedel som för metallrätter. Det är nödvändigt att använda flytande och pastaformiga formuleringar, eftersom slipmedel täcker ytan med repor.

Kolfilter är kassetter som innehåller aktivt kol som är den lämpligaste komponenten för fin rengöring. Efter en viss användningsperiod (anges i bruksanvisningen) måste kassetterna bytas ut med nya. Gamla förorenade delar förlorar inte bara rengöringsfunktionen, men minskar också produktiviteten, eftersom de ökar motståndet.

kolfilter

Utbytbara kolfilter

En uppsättning ytterligare användbara funktioner

Modeller med minimal utrustning är billigare, har mekanisk styrning och en förenklad design. Dyra enheter är utrustade med trevliga bonusar, som är användbara för hemmafruar, spenderar mycket tid i köket och för dem som sällan tittar in där.

Älskare av modern teknik kommer att uppskatta kontrollen, där du inte behöver trycka på knappar eller skjutreglage, utan snarare lätt beröring. Sensoriska produkter är utrustade med elektronisk fyllning, vilket gör det möjligt att programmera enhetens funktion. Parametrarna för läget visas på den elektroniska bildskärmen som är integrerad i frontpanelen. För att spara tid och ytterligare enkel användning, är en fjärrkontroll tillgänglig.

extrakt

Extraktor Elikor med belysning och elektronisk styrning

Ett annat bra tillägg - bakgrundsbelysningen med funktionen Dimm (oftare - vit, röd eller blå), vilket lyser upp informationen på displayen och ibland är en ytterligare ljuskälla. Strömjustering är också användbar.

Video: Tips för att välja en huva modell och designalternativ

Användbara videor kommer att öka din kunskap om köksmaskiner.

Video med bilder av moderna modeller:

Vitvaror i köket:

Tips för att välja från tillverkaren:

Valet av recirkulationshuvud för huset bör baseras på designfunktioner och tekniska egenskaper. Om du köper en enhet motsvarar storleken och produktivitet i rummet, och glöm inte tid att byta filter, kan du glömma obehagliga lukter och fettskilsmässa i taket minst 10 år.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

36 − 30 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map