Hur man väljer en brödtillverkare - de bästa modellerna för hemmet

Hur man väljer en brödtillverkare – de bästa modellerna för hemmet

Hur man väljer en brödtillverkare - de bästa modellerna för hemmet

Få kommer att neka nöjet att bita tänderna i en skarp korv av nybakat bröd. Speciellt om den är gjord av naturliga ingredienser och av alla regler. Tidigare var värdinnan för detta att gå upp tidigt på morgonen och arbeta hela dagen, och idag utarbetas ett gott bakverk för henne av en hushållsapparat - bageri. Valet av modeller är enormt. För att bestämma vilken brödmaker som är bäst för att välja hemma, är det värt att lyssna på kundernas feedback och expertråd.

Funktioner och möjligheter hos moderna brödtillverkare

Trots bakverkets komplexitet är brödtillverkarens funktion mycket enkel. Efter att ha fyllt ingredienserna i en speciell hink börjar bladet rotera i det, degen knådas automatiskt. När värmeelementet är anslutet vid rätt tid börjar det stiga. Perioden mellan knytscyklerna knådas degen som krävs av tekniken, varefter värmaren slås på med full effekt - och du blir redo bröd.

Bakmaskin

Brödmager hjälper till att sluta köpa mjöl

Från användaren är det bara nödvändigt att ladda produkterna inuti brödtillverkaren och välj lämpligt program. Som en konsekvens sparar det mycket tid och ansträngning i det mest krävande scenen - knådning av testet. Automatisk bakningsläge gör att du kan utesluta den mänskliga faktorn och få ett konsekvent bra resultat i form av kvalitativa hemgjorda bakverk - från en vanlig loj rug eller vit till kakor och karavager.

bröd

För brödtillverkare har många recept utvecklats

Möjligheterna till brödbakare är också intressanta för personer som följer en speciell diet: de kan lägga program för produktion av kaloribröd från olika typer av mjöl, såväl som mjöl utan gluten, salt eller jäst. Bakverkets funktionalitet är inte begränsad till produktion av bageriprodukter. Många budgetmodeller klarar framgångsrikt sådana uppgifter:

 • laga yoghurt och smör;
 • matlagning olika typer av sylt, såser, glasyrer;
 • upprätthålla temperaturen hos färdiga produkter i flera timmar;
 • bakning utan knådning (funktionen låter dig delvis ersätta en vanlig ugn);
 • knådande deg utan att baka för pajer, pizza, ravioli etc.

Som du kan se kommer utseendet på den här enheten i köket att frigöra dig från flera rutinaktiviteter. Varför är återkopplingen om honom inte alltid positiv? Frågan bör omdirigeras till tillverkare - inte alla kom till att producera sin teknik på ett ansvarsfullt sätt, och konsumenterna måste, när de identifierar ett kvalitetsbageri, ta itu med nästan detektiva undersökningar.

Bakmaskin

Brödsmakaren är lätt att använda

Expert tips för att välja en bra brödtillverkare

I butiken är det bättre att inte lita på säljareens samvetsgranna råd - de flesta försöker annonsera den enhet som de har tillgång till. Därför, för att själva bestämma den mest bra hem Modell Bakmaskin hjälper dig att skriva en lista över grundläggande krav för enheten och en rating från köpare som kan göra sina egna, baserat på recensioner på olika webbplatser.

Klassificering av vikten av bakning

Börja med att ange maxvikten för den färdiga brödet. Det beror på formens interna volym, som är:

 • liten - 450-750 g;
 • medelvärde - 750-1000 g;
 • stor - 1000-2000 g.

Om familjen har fler än 4 personer, och alla är flitiga älskare av mjöl, kan en bröd som väger från 1 till 2 kg sprida sig per dag. I det här fallet behöver du ett stort format bakeri, annars måste du hantera bakning ofta och flera gånger, vilket är oönskat för enheten. Inte "lagra för framtida användning": en stor mängd bakning är fylld med skador, överutnyttjande av produkter och el.

brödtillverkare

Loaf för en stor familj

En familj på 2-3 personer med måttlig förbrukning av bageriprodukter väljer en medelstor apparat, och personer som bara äter dem enbart eller behandlar gäster bara med bröd kan klara av en liten enhet. Riktigt plockar den önskade storleken på brödet, du säkerställer det normala driftsättet för bageriet och därigenom förlänger dess livslängd.

Antal blad

Ju större arbetsförmåga är desto mer komplicerad är processen och desto mer intensiv knådning. Ett blad med denna uppgift kan inte klara sig, så den ansvariga tillverkaren utrustar bageriet med två. Enligt recensioner på hemmafruens forum är denna modell mycket effektiv som en knätare - även den mest utsökta kalachi, gjord i den och bakad i ugnen, visar sig vara idealisk. Detta gäller det branta dumpling-testet.

1
skovla för brödtillverkare

Skål med en spade

Baserat på samma feedback finns en design med två mixers och minuser:

 • Mjölblandning är i färd med att bryta sig in i två delar, av vilka var för sig knådade spade, vilket är anledningen till bakverk erhållna pucklar, och ibland även dubbelsidig;
 • en stor hink har alltid en rektangulär form (i andra bröd finns också runda skålar och uppsättningar), så alla saker liknar butiksbryggor;
 • baka en genomsnittlig bröd i en tredimensionell skål är svår - degen mellan knivarna fördelas ojämnt eller sprider sig ut i botten;
 • i botten av det färdiga brödet finns inte ett hål, men två.

För hög hastighet och kvalité av knådning med vissa nackdelar kan du förena och för att eliminera andra finns det flera hemligheter:

 • mixare rekommenderas att installeras parallellt med varandra - så att du optimerar motorens prestanda och hjälper till att bilda rätt kolobok;
 • så att knivarna inte förblir i brödet, kan du smörja dem med vegetabilisk olja och från den färdiga brödet är det bättre att få en speciell häck som erbjuds i satsen.
 • Efter den slutliga doppningen tillåts det att extrahera båda bladen, då hål i den färdiga produkten inte bildas.

Därför, trots små nyanser, är det värt att välja brödtillverkare med två mixers.

Bakmaskin

Baker med två blad

Bageri kapacitet

Ju starkare enheten, desto effektivare klarar det med bageri. Ändå bör denna parameter inte närmas från en position: ju mer desto bättre. Varje professionell elektriker kommer att berätta att valet av kraften i hushållsapparater beror på möjligheterna till rummets elektriska nätverk. Om du inte är redo att byta den för en ny enhet, överdriv inte den med extra arbetsbelastning.

Ur användbarhetssynpunkt påverkar denna faktor kockhastigheten, men det skapar inte globala skillnader för en användare som inte är involverad i processen alls. Dessutom orsakar bageriets höga kraft en ökad förbrukning av el, så att det endast kan hänföras till fördelar med viss sträcka.

Bakmaskin

Effekten är viktig för multifunktionella apparater och professionella brödtillverkare

Det finns bara två skäl till varför det är nödvändigt att välja en brödmaskin med hög effekt (från 1 till 2 kW):

 • du behöver funktionen "snabb bakning";
 • du planerar att ständigt baka stora bröd (mer än 1,5 kg).

I alla andra fall är kraften från 450 till 700 W för hushålls elektrisk bageri tillräckligt.

Betyg av producenter

Följande är de traditionella marknadsledarna:

 • Panasonic;
 • Gorenje;
 • kenwood;
 • Moulinex;

Ovanstående märken har utvecklat ett stort utbud av medelprisbageri (över 100 cu. E.). I recensioner prövas de för deras prestanda, tillförlitlighet och bekvämlighet i arbetet, men det finns klagomål om pris, beroende av strömavbrott och inte alltid anpassat för lokala produkters recept.

bakverk panasonic

I betyg av det ledande bageriet Panasonic

För 60-70 y. e. Du kan välja en brödtillverkare från en ung och mindre hyped tillverkare. Om vad det är - ett företag med en bra produkt, att erövra marknaden genom dumpning eller en tillfällig utbildning som erbjuder en "rå" produkt - man kan bara gissa. För att känna igen skräpposten, följ recensionerna. Ganska godkännande, svarar köpare på följande märken:

 • Mysteri (ryskt företag, produktion - Kina);
 • Liberton (tyska varumärke, produktion - i Kina);
 • Zelmer (en polsk tillverkare med huvudkontor i Ryssland);
 • Dex (ett kinesiskt tillverkningsföretag som erbjuder sina produkter under eget varumärke).
Bakmaskin

Lite kända märken finner också sina fans

Att välja en brödtillverkare, som helt litar på ett visst varumärke, är inte meningsfullt: i linjerna till även de mest framstående tillverkarna finns det misslyckade lösningar. Det finns fördelar med att köpa märkesvaror:

 • utvecklat servicenätverk;
 • stödja användare i telefon eller online-läge
 • långsiktigt underhåll under garantin;
 • tillgång till nödvändiga reservdelar vid brott.

Dessa plusser är godtyckliga, ofta jämställd med det övervärda bageriet och är mer beroende av servicecentralens samvetsgranna arbete än på företaget. Om du vill kontrollera hur mitten fungerar i din stad, även innan du köper, hitta dess kontakter på tillverkarens officiella hemsida och kontakta hans specialister med en begäran om att presentera den här eller den där brödtillverkaren. Vanligtvis vägrar de inte och ger värdefull rådgivning.

skål

Vissa bagerier har flyttbara skålar

Kundrecensioner

Om du har svårt att sortera ut de optimala parametrarna för bröd maskin, försök att utforska betyg på användarforum för att diskutera hur man väljer kapacitet enheten eller vad som borde vara ett minimum av program på den officiella webbplatserna för företag - typer av certifikat och den verkliga nivån på teknisk support. Så bit för bit att samla in information från pålitliga källor som du väljer verkligen det bästa alternativet för sig själva Bakmaskin.

Lista över populära program

I varje brödtillverkare finns tre grundläggande program:

 • gör jästbröd från vetemjöl (den mest populära funktionen);
 • bakning enligt den accelererade algoritmen (används i force majeure-situationen, när det plötsligt inte fanns något bröd hemma);
 • valet av graden av crustiness är ljus, medium och mörkbrun.
brödtillverkare

Praktiskt taget när du kan välja produktens vikt

Bekvämt, om förutom att produktens utseende, kan du använda programmet för att välja och vikt, inte att lägga varje gång det maximala antalet produkter. Förutom de grundläggande funktionerna, Bakmaskin har ytterligare program, behovet av som bestäms av de kulinariska preferenser i familjen:

 • "Borodino bröd" - en råglök bereds enligt en speciell teknik;
 • "Baking" ( "muffin") - maskinen knåda, och i vissa modeller och bakar, jäst eller utan jäst deg för kex, bullar, kakor och pajer;
 • "Lägga till russin" - En mängd tillsatser introduceras i mjölprodukterna (torkade frukter, nötter, ost, kanderade frukter, grönsaker, kryddor).
 • "Fransk baguette" - funktion medger bakning långa rullar med luft crumb och en knaprig skorpa;
 • "Pizza" - bageriet knådar en brant osyrad deg för att laga pasta, pizza, vareniki.
kaka

Cupcake från en brödtillverkare

Housewives pekar ofta nyttan av timern och dispenser: utan dem processen inte är helt automatiserad, som du måste följa ljudsignalen och lägga till nästa ingrediens i tid. Också en försenad start är bekväm - morgonbakning kan läggas på kvällen.

De bästa brödmakarna för en begränsad budget

Brödmager är inte en smartphone, och snabbt blir den inte föråldrad. Därför kan du vara säker på att varje kopeck investerat i den, det kommer att fungera i 4-5 år. Samtidigt leder processen till en maximal sänkning av priserna på hushållsapparater, och köparen av en genomsnittlig handen är meningslöst att välja dyrare modeller.

brödtillverkare

Billiga brödtillverkare betalar snabbare ut

Fiscal aggregat ofta bakar är inte värre, men deras funktionalitet endast något begränsad. Så du kan enkelt välja en bakmaskin till ett lågt pris:

 • Supra BMS-150 är en kompakt och ekonomisk enhet som kan mata gott bröd till en familj av 2;
 • Mystery MBM-1207 - gör det möjligt att göra yoghurt, koka ris, bakade söta och salta rullar;
 • LarettiLR7606S - denna modell har en dispenser, 17 olika funktioner och rostfritt, enligt recensioner, snyggt monterad kropp.

Observera att det i billigt bageri inte kan finnas en bildskärm och ett visningsfönster, och utan dem är det svårt att kontrollera knådning och bakning. Instrumentet har inte heller funktionen att memorera programmet när ljuset är avstängt av misstag, eller det tar inte mer än 7-10 minuter. Det finns också inget skydd för kontrollpanelen från barn.

brödtillverkare

Standardutrustning

På detta stadium har du förmodligen redan fått tillräckligt med information och letat efter 2-3 brödstillverkare. Försök se dem på förstahand i alla butiker av hushållsapparater för att testa enheterna och visuellt prova på deras riktiga dimensioner till deras kök. Kontrollera utrustningen - om det finns en bok med recept, tillbehör, en krok för avlägsnande av omrörare. Nu har du allt att välja den bästa brödmakaren.

Video guide för att välja en brödtillverkare för huset

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

61 + = 68

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map