Valitse kaasu-uuni - huijausarkki ostajalle, jossa on 7 vaihetta

Valitse kaasu-uuni – huijausarkki ostajalle, jossa on 7 vaihetta

kaasu-uunin valintaominaisuudet

Kaasu- uuni lämmitetään polttimista, ja sähköuuni kuumennetaan infrapunalämmityselementeillä.

Mikä on parempi - kaasu tai sähkö?

Ensinnäkin selvitään, missä tapauksissa on parempi valita kaasu-uuni ja jossa - sähköuunissa.

Millä tavalla kaasu-uuni voittaa?

 • Käyttötapa on tärkein etu, koska kaasu on paljon halvempaa kuin sähkö.
 • Kaasukeitin itse on hieman halvempi kuin sähköuuni.
 • Yksinkertainen ja tuttu kaikille hallinnoille välttämättömimpien toimintojen kanssa.
 • Kaasugrillin keittämättömien astioiden maku on likimain hiileen keitettyjä astioita.
 • Jos keittiössäsi on heikko johdotus, kaasu-uuni on paras ja joskus ainoa oikea vaihtoehto.
 • Kaasukaapin rakenne on yksinkertainen, ja siksi - ja sen ylläpito on helpompaa ja se rikkoo harvemmin.

Ja vielä, on syitä, miksi sähköuunit ovat kysyntää nykyään enemmän kuin kaasua.

Millä tavalla kaasuuuni menettää?

 • Kaasu-uuneissa halvoissa malleissa ei ole konvektiotoimintoa, mikä tarkoittaa, että niissä ruokaa paistetaan epätasaisesti ja paahdetaan uudelleen alhaalta. Sähköliesi jakaa lämpöä tasaisesti.
 • Nykyään useimmissa uuneissa on sähkösytytys- ja kaasunhallintatoiminto, joten kaasuvuodon todennäköisyys on vähäinen. Tästä huolimatta on mahdotonta sulkea kokonaan tällaista riskiä.
 • Jos kaasukoteloa voidaan lämmittää enintään 230 ° C: een, sähkökaappi voidaan lämmittää jopa 300 ° C: seen, mikä on tärkeää, jos usein valmis pizzaa.
 • Kaasu- uuni hitaasti lämpenee haluttuun lämpötilaan.
 • Sähköuunissa on paljon enemmän toimintoja ja ohjelmia. Esimerkiksi jotkut sähköuunit voivat lämmittää tai sulattaa tuotteita mikroaaltotilassa ja jopa keittää höyrystin-tilassa.

Katso myös: Kuinka valita sähköuuni 9 vaihetta

Vaiheittainen huijausarkki ostajalle

Vaihe 1. Määritä, mihin sisäänrakennettuun kaappiin tarvitset - riippuvainen tai riippumaton?

Sisäänrakennettu kaasu-uuni, kuten sähköuuni, voi olla riippuvainen ja riippumaton. Toiminnallisista ei eroa, mikä on ero ja mikä on käytännössä parempi?

 • Riippuvat mallit - kun uuni on rakennettu suoraan keittotason alapuolelle, ne on yhdistetty johtimilla ja niillä on yhteinen ohjauspaneeli. Tämä vaihtoehto on hyödyllinen siinä tapauksessa, että aiot rakentaa uunin keittotason alle, et ylipainota mahdollisuutta itsenäiseen yhteyteen. On kuitenkin tarpeen laatia tällainen kokoelma ottaen huomioon laitteiden ja yhden valmistajan yhteensopivuus, mikä tarkoittaa, että valinta on rajoitettu ja monimutkainen.

Riippuva kaasun uuni

Tärkeää: itse asiassa markkinoilla edustaa hyvin pieni valikoima kaasun riippuvaisten kaappien ja yhteensopiva kaasu liesi, ja luoda joukon sähkötaulun ja kaasu-uuni ja jopa mahdotonta.

1

Vihje: Jos sinulla on lapsia, valitse riippuva uuni, joka toimii lukitsemalla ja suojaamalla lapsilta.

 • Itsenäinen malli - kuten kaasuyksiköitä on kysyntää, koska voit rakentaa niitä missä tahansa ja milloin tahansa korkeudella, esimerkiksi rinnan korkeudella kuten kuvassa alla, se on paljon helpompaa, ja lapsille - turvallisempaa.

Itsenäinen uuni keittiön sisätiloissa

Itsenäiset uunit ovat vaikeampia asentaa, ne maksaavat hieman enemmän, mutta niiden valinta on enemmän, mikä on tärkeää, koska kaasu-kaappien valikoima ei ole niin suuri verrattuna sähköisiin.

Vaihe 2. Valitse koko ja äänenvoimakkuus

Korkeus ja syvyys käytännössä kaikki upotettu kaasu-uunit on suunnilleen sama, voi erota vain niiden leveys: 45 cm, 60 cm, 90 cm, koko tilavuuden kammion vaihtelee 56-74 litraa, tilavuus kompakti uunit - 27-45 l ..

Mikä kaasu-uuni soveltuu perheellesi, on päätettävä sen jäsenten lukumäärän, tarpeiden, keittotaajuuden ja keittiön koon perusteella:

 • 45 cm - kapeat uunit ovat paras vaihtoehto pieni keittiö ja pieni 2-3 hengen perhe, mutta on mahdotonta kokata suuria ruokia niissä;
 • 60 cm - vakioleveys suurille ja keskisuurille keittiöille. Tällaiset uunit ovat monipuolisia, tilavia ja sopivia suurelle 5-6 hengen perheelle;
 • 90 cm - sopii erittäin suuri perhe, tilava keittiö tai niille, jotka rakastavat kokata. Alla oleva kuva esittää tämän leveän uunin.

Kaasuliesi 90 cm leveä

Vaihe 3. Valitse uuni suunnittelun ja värin mukaan

Keittiö näyttää paljon paremmalta, kun sisäänrakennetulla kaasu-uunilla on etulevy, joka sopii kuulokkeesi väriin ja tyyliin. Väriaineiden valinta tavallisille uuneille ei kuitenkaan ole paljon. Päävärit ovat hopea, mustavalkoinen.

 • Hopea - yleisimmän julkisivun väri sopii mihin tahansa sisätiloihin;

Kaasu-uuni hopeisella etupaneelilla

 • Valkoinen, kerma ja beige - uuni, jossa tämä julkisivu sopii täydellisesti sisään valonvärien asteikko;

Valkoinen kaasu-uuni retro-tyylillä

 • Musta - tämän värin etupaneeli voi tukea kontrastin värimaailman sisustusta tai täydentää keittiötä tummissa väreissä.

Musta kaasu-uuni hopeisella etupaneelilla

Vaihe 4. Tarvitsetko konvektiota?

Konvektiotoiminto kaasu-uunissa

Suosittelemme, ettet luovu malleista, joilla on tämä toiminto. Kaasukeitin, jossa on konvektio, on tuuletin, joka sijaitsee kaapin takaosassa, joka kiertää lämpimän ilman koko uunissa. Niinpä astiat leivotaan tasaisesti, mikä on erittäin tärkeää kaasu-uunissa, jossa on yksi lämmityselementti. Lisäksi konvektiotoiminnon avulla voit valmistaa kaksi leivontalaatikkoa samanaikaisesti.

Vaihe 5. Mikä grilli on parempi - kaasu tai sähkö?

Nykyaikaisilla kaasu-uuneilla on usein grillaus. Huolimatta siitä, että uuni toimii kaasulla, grilli voi olla sähköinen. Mikä on ero ja mikä grilli on parempi - kaasu tai sähkö?

 • Kaasugrilli on suunnilleen likimääräinen hiilen paisto-olosuhteissa. Mutta sinun on sopeuduttava siihen, käännä ruokaa ajoissa ja valitse oikea lämpötila.

Kaasu-uuni, kaasugrilli

 • Sähkögrilli - helpompi käyttää, koska lämpö jakautuu tasaisesti ja voit kysyä häneltä tarkka lämpötila, mutta maku tehty avulla vähän astioita pelaavat ruokia, paistettuja kaasupolttimille.

Vaihe 6. Kiinnitä huomiota uuneihin itsepuhdistuvalla toiminnolla

Joissakin nykyaikaisissa kaasumalleissa käytännössä on erittäin hyödyllinen toiminto - katalyyttinen itsepuhdistuva. Tällaisissa uuneissa sisäkammion tuulettimen siivet ja seinät sisältävät katalysaattorin pinnoitteessa, pehmentää ja tuhoaa elintarvikejäännökset. Kun toiminto loppuu, pinnalla on irrallinen päällyste, joka pyyhitään pois ilman kosteaa sientä. Katalyyttisen puhdistuksen tehokkuus säilyy kuitenkin vain 5-7 vuoden ajan, ja sitten se laskee jyrkästi. Sisäpinnat ovat kuitenkin tarvittaessa irrotettavissa ja vaihdettavissa.

Vaihe 7. Varmista, että haluamilla malleilla on hyödyllisiä lisäyksiä eikä niitä ole tarpeettomia

Kaasulla varustettu uuni voi olla pakollisia ja lisätoimintoja.

Vaaditut vaihtoehdot:

 • sisäinen valaistus - sen pitäisi tasaisesti ja hyvin valaista ruokaa, jotta et voi jälleen avata kameraa ja vapauttaa sitä;

Valaistus kaasu-uunissa

 • kaasun säätö - sen ansiosta kaasun syöttö pysähtyy automaattisesti, jos liekki jostain syystä häviää;
 • sähkösytytys - nykyaikaisissa malleissa se on useimmiten automaattinen, kun kipinää sytytetään kääntämällä kahvaa. Mutta myös malleja manuaalisella sytytyksellä, kun haluat painaa kipinän vapautuspainiketta ja käännä nuppia sytyttääksesi polttimet. Muista, että sytytyspainiketta pidetään muutaman sekunnin ajan, ennen kuin kaasu sytytetään - mikä ei ole kovin kätevää, mutta se on turvallisuuden kannalta perusteltua.

Muita ja toivottavia toimintoja:

 • teleskooppiset oppaat - ei pakollinen, mutta toivottava lisäys. Nämä oppaat ovat päätyosia kameran hyllyihin (alla oleva kuva), jonka avulla voit tarkistaa ruoan valmiuden vetämällä tarjotinta kätesi ilman kuoppia.

Kaasu-uuni teleskooppisilla kiskoilla

 • lasten suojelu - keittotilasta vahingossa tapahtuvaan kytkemiseen ja muuttamiseen;
 • lisäksi lasi - niiden lukumäärä voi vaihdella välillä 1 4. suurempi lasi oven, sitä parempi eristys laitteen, ja siten Ruokalajille nopeammin ja ei-toivottujen lämmityslaitteet ja huonekalut ei tapahdu;
 • on olemassa moderneja malleja, joissa kaasupolttimet sijaitsevat epälineaarisesti, ja "hevosenkengät" tai pyöreät.

Postimerkkejä tuottajista

Jos puhumme valmistajasta, niin italialaiset yritykset tuottavat perinteisesti parhaita kaasu-uuneja, kun taas sähköpalmu annetaan saksalaisille.

Lisätietoja kaasu-uunin valinnasta on seuraavassa videossa:

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 65 = 71

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map