Suodattimet keittiön liesituulettimille - säännöt valintaa ja vaihtoa varten

Suodattimet keittiön liesituulettimille – säännöt valintaa ja vaihtoa varten

suodatin liesituulettimille

Laitteet, jotka puhdistavat ilmaa keittiöissämme, ovat hämmästyneitä. Samanaikaisesti pääkomponentit, jotka muodostavat koostumuksensa, ovat samat - kone, joka tarttuu koneeseen, ohjauspaneeliin ja keittiöpuvun suodattimeen.

Rasvasuodattimet

Kaikissa keittiön ilmansuodattimissa rasvan suodatin on pakollinen. Se on suunniteltu puhdistamaan ilmavirta, joka kulkee laitteen läpi hienoista suspendoiduista rasvahiukkasista. Jos ei olisi, se ei olisi ollut kuukausi, sillä huuvan, sis. Moottorin, sisäpinnat peitettiin öljysuspensiolla.

Kertakäyttöinen ei-kudottu suodatin piirustukseen

Rasvasuodatin voi olla kertakäyttöinen ja uudelleenkäytettävä - on selvää, että jälkimmäinen tyyppi on parempi ja käytännöllisempi. Kertakäyttöiset mallit on valmistettu syntepon-, akryyli- tai ei-kudotusta kankaasta ja ne asennetaan useimmiten tasaisiin budjettikohtiin. Tällaiset "matot" synteettisistä kankaista hylätään heti, kun ne saastuvat.

Kertakäyttöiset rasvat "catchers" ei voida pestä, pesemästä ne menettävät kaikki ominaisuudet. Siksi ne ovat kertakäyttöisiä.

Tämän "päivitetyn" tuotteen käyttö tällä tavalla on täynnä moottorin hajoamisia.

Rasvan suodatin piirustukseen

Mutta metallirasisuodatin toimii yhtä paljon kuin itse uute - se erottuu sen laadusta, turvallisuudesta, luotettavuudesta ja kestävyydestä. Tällaiset mallit ovat parempia, koska niitä ei tarvitse vaihtaa, vaan vaativat vain säännöllistä pesua.

Perinteinen rasvasuodatin on metallikotelon muodossa oleva kasetti ja kalvosta valmistettu verkkoelementti (ruudukon tai perforoinnin muodossa). Rei'itys voi olla yhtenäinen tai epäsymmetrinen ja annetut solut ovat tarpeen ilman virtaussuunnan muuttamiseksi. Näin voit pitää rasvapartikkeleita pinnalla.

Rasvan suodattimen puhdistaminen

Rasva-metallisuodatin voidaan valmistaa alumiinista, galvanoidusta teräksestä tai ohut ruostumattomasta teräksestä. Korkealaatuisessa tekniikassa alumiini on myös anodisoitu, mikä suojaa tuotetta hapettumiselta. Tällaisilla malleilla voi olla useita kerroksia tai ne voidaan toteuttaa useiden moduulien muodossa. Kaksi tai kolme erillistä kasettia on helpompi hoitaa - ne on helppo poistaa, pestä ja palata paikalle.

Ruostumattomasta teräksestä valmistetun rasvasuodattimen katsotaan olevan parempi kuin alumiini, sillä materiaalin pidennetyn käyttöiän vuoksi. Lisäksi tämäntyyppiset tuotteet puhdistavat ilman tehokkaasti.

Hiilisuodattimet

Kierrätyshuppu
1

Jos puhumme keittiön ilmaa puhdistavista kierrätysmalleista ja lähetämme sen takaisin huoneeseen, huppu on pakollinen hiilisuodatin. Loppujen lopuksi tällaisissa malleissa on tärkeää poistaa sekä noki että rasva, vaan myös puhdistaa ilmaa vieraista hajuista.

Rasvapysähdyksen takana on hiilen "catcher" asennus. Tämän elementin ydin on kvalitatiivinen adsorbentti, aktiivihiili. Hän imee täydellisesti kaikki hajut.

On muistettava, että kierrätysmoodissa pakokaasun läpäisevyys laskee 15-20%, ja imukykyisen tuotteen asennus pienentää sitä edelleen. Jos hiilen adsorbentti kertyy sinällään saasteeksi, sen läpi kulkeva ilma kulkee huonompi ja pahempi.

Hiilisuodatin piirustukseen

Hiilisuodatin pakoputkelle ei useinkaan sisälly peruslaitteistoon, ja se hankitaan erikseen. Lisäksi se on vaihdettava elementti, joka on ostettava kulumisesta jatkuvasti.

Ulkopuolella tällainen elementti voi näyttää suorakulmaisesta kasetista tai ympyrästä. Tuotteen runko on muovia, ja kivihiilellä on erityinen verkko. Aktivoitu hiili täällä jauheena tai rakeina.

Mitä suurempi absorboivien hiukkasten kokonaispinta-ala on, sitä parempi "catcher" toimii. Hiukkasten paakkuuntumisen takia vaipan tehokkuus laskee.

Tämän tyyppisiä suodattimia pidetään kertakäyttöisiksi - ne korvataan 3-4 kuukauden välein keskimäärin. Elementin elämää ei kuitenkaan määritetä "ikällä", vaan toiminnan keston mukaan - kaikki riippuu siitä, kuinka kauan uutto toimii päivittäin.

Hiilen adsorbentin suorituskyvyn ylläpitämiseksi pitkään, voit jättää huppu päälle 3-7 minuuttia käytön jälkeen. Tänä aikana hiilen kosteusjäämät haihtuvat, mikä tarkoittaa, että se ei tiivisty ja menettää adsorptiokykyään.

Hoito ja korvaaminen

Rasvasuodatin kerää kaikki epäpuhtaudet soluihin estäen niiden tunkeutumisen laitteen sisäisiin osiin. Kuinka parhaiten puhdistaa se käytännössä? Seuraavia yksinkertaisia ​​tekniikoita on noudatettava:

  1. Suodattimet irrotetaan huuvasta. Tätä varten sinun on ehkä poistettava koristeellinen paneeli (jos se on suunnittelussa). Lukituksen avaaminen, lukitus vapautuu ja kasetti vetäytyy takaisin.
  2. Metallisuodatin upotetaan tavanomaisen pesuaineen vesiliuokseen. Se voidaan myös pestä astianpesukoneessa, pystysuoraan asennettuna.
  3. Tämä mahdollistaa lian helposti pestä. Jos pese kädellä, on parempi käyttää harjoja ja pestävät verkon jatkuvasti kuuman veden paineessa. Mutta tällaisesta työkalusta kuin sooda, on parempi kieltää, koska metalli sen jälkeen voi olla ruskeita pilkkuja. Älä myöskään valitse korkean lämpötilan tilaa astianpesukoneessa - korkeista lämpötiloista, alumiini voi hapettaa ja tummua.
  4. Pestyjen suotimien on kuivuttava huoneenlämmössä.

Viimeisessä vaiheessa suodattimet asennetaan paikalleen. Tätä varten kasetti asetetaan soluun, jonka jälkeen salpa napsahtaa paikalleen.

Rasvasuodatin on pestävä 2-3 kuukauden välein astianpesukoneessa - jos tätä tekniikkaa ei ole saatavilla, verkko on pestävä käsin kerran kuukaudessa. Tämä ei ole vaikeaa, varsinkin jos katsotte sen olevan elementaarinen.

Hiilisuodattimen korvaamisprosessi on seuraava:

Hiilisuodattimen vaihto liesituulettimessa
  • Kuppi irrotetaan sähköverkosta (tämä on välttämätöntä turvallisuuden kannalta);
  • Antifire-suodatin poistetaan;
  • Hiilisuodatin poistetaan kasetista;
  • Uuden hiilisuodattimen asennus tehdään - se, että toiminta suoritettiin oikein, osoitetaan napsautuksella;
  • Pakokaasu kytketään päälle ja tarkistetaan, että tärinät ja ulkomaiset äänet aiheuttavat suodatinelementtien väärä asentamisen.
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

99 − 92 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map