12 vinkkejä kodin leipäkoneen valintaan

12 vinkkejä kodin leipäkoneen valintaan

Miten valita leipäkone

Leipä toistetaan työtä vaivaamista, leivontaan ja antamalla seistä testin, voit ladata vain ainekset ja työnnä pari painikkeita. Kotitekoisen leivän hinta on kaksi kertaa alhaisempi kuin supermarketin leipä ja sen laatu ja maku on paljon parempi. Ja leipäkone on hyvä, koska se antaa mahdollisuuden automatisoida kokki sitä paitsi leipää, vaan myös erilaisia ​​muffinsseja, leivonnaisia, pizza crust, ja joissakin tapauksissa jopa pilaf, jogurttia ja hilloja. Tässä materiaalissa teimme 12 vinkkejä leivän valitsemisesta ja mitä etsit vertailtaessa eri malleja.

Vinkkejä leipäkoneen valitsemiseen

Vinkki 1. Ajattele kuinka paljon leipää yleensä syö. Jotkut leipäkoneet voivat leipoa vain 500 gramman leipää kierrosta kohti, kun taas toiset - leipä, joka painaa 1,5 kg tai enemmän. Noin 1 henkilö vie 250-300 grammaa leipää. Näin ollen seuraavat suositukset auttavat sinua valitsemaan leipomon oikein:

 • 1-2 hengelle tarvitaan leipäkone, joka antaa 500-750 valmiita leivontaan;
 • 3-4 hengen perheelle on tarpeeksi uunia, leivonta 800-1300 g leipää;
 • Suurelle perheelle (yli 4 henkilöä) tarvitset uunin, joka on suunniteltu valmistamaan 1,5 kg tuotetta.

Jos haluat leipoa sekä pienestä että suuresta leivästä, etsi sitten mallia, jonka tehtävänä on valita valmiin leivän paino.

Vinkki 2. Joukko ohjelmia on ehkä tärkein kriteeri leipäkoneiden valinnassa.

 • Jokaisella ohjelmalla on jo lämpötila- ja aika-asetukset, vakiintunut järjestys taikinan vaivaamisen, leikkaamisen ja leivonnan mukaan erilaisten leivontatuotteiden reseptien mukaisesti.

Tavallisesti edullisilla laitteilla on 7-12 ohjelmaa, kalliimmilla malleilla voi olla 12-20 erilaista ohjelmaa. Mitä useammilla ohjelmilla on uuni, sitä kalliimpi se on. Jos olet uusi leipäpuristus, niin tavallinen ohjelma on tarpeeksi.

 • Useimmat ohjelmat leipää Kone sopii leivontaan erityyppisiä leipää: vehnä, ruis, wholemeal (kokojyväriisin), gluteeniton (riisi, tattari jauhoja), makea, ranskalainen patonki, leipää lisäaineita. Lisäksi leivontaan ohjelmia, uunit on usein ainakin yksi ohjelma taikinan (hiiva), ohjelma paistettavaksi happamaton taikina ja paistaminen (kakkuja, muffinsseja ja kakkuja) sekä ohjelma tehdä hilloa / marmeladia.

Ja tässä on luettelo lisäohjelmista, joita leipäkoneella voi olla:

 • Pizzan taikinan sekoittaminen;
 • Hiivattomasta taikinan sekoittaminen;
 • Taikinan sekoittaminen pastalle;
 • vaimentaa;
 • puuroa;
 • Jam (0,5 - 2 litraa);
 • hillo;
 • Jogurtti (voit tehdä jogurtti, matzoni jne. Maitotuotteet);
 • keitto;
 • Pilaf.

Ohjelmien lisäksi leipäkoneella voi olla seuraavat lisäasetukset:

 • Ruskeutuksen aste - pakollinen vaihtoehto, kaikki uunit ovat saatavilla, mutta monissa malleissa on saatavana vain valkoista leipää.
 • Mukautettu tila / suosikki ohjelmatila - on toivottavaa, että leipomolla on ainakin yksi sellainen tila, jonka avulla voit muokata ja tallentaa asetukset suosikki reseptiisi.
 • Viivästynyt alku - voit ohjelmoida työn aloittamisen halutuksi ajaksi. Joten voit ladata uunin iltaisin ja aamulla saada juuri leivotun leivän aamiaiseksi. Viivästyminen eri malleissa vaihtelee 3-15 tuntia.
 • Lämmön säilyttäminen - lämmitys kytkeytyy automaattisesti, kun leipä on paistettu. Tämän toiminnon ansiosta leipä pysyy lämpimänä vielä 1-3 tuntia (mallista riippuen) leivänvalmistajan poiskytkemisen jälkeen.
 • Lapsilukko - voidaan järjestää eri tavoin, esimerkiksi kansi voidaan lukita tai ohjauspaneeli voi.

Vihje 3. Kun valitset parhaan leipäkoneiden mallin, kiinnitä huomiota laitteen tehoon.

 • Se voi vaihdella 450 - 1600 wattia. Mitä suurempi teho, sitä nopeammin uuni peittää leipää, sitä enemmän se toimii ja tietenkin sitä korkeampi hinta.

Ajattele kuinka paljon aikaa olet valmis käyttämään leivän valmistukseen ja kuinka usein käytät sitä?

 • Jos olet valmis leipomaan yksi leipä yli 3-4 tuntia, sinun ei tarvitse runsaasti ohjelmia ja paljon leivontaan, niin suosittelemme, ettet ylipaina ja osta vakiouunit, joiden kapasiteetti on 500-750 W.
1

Jos ostat suuren uunin, haluat leipää nopeasti ja tarvitset lisäohjelmia, valitse sitten uuni, jonka kapasiteetti on vähintään 800 W ja joka leipää leipää enintään 3 tuntia.

Vihje 4. Työkalusäiliö (ämpäri) on leipomon heikko kohta ja sen kulumisen takia on uunissa ongelmia. Siksi ennen kuin ostat valittua mallia, varmista, että voit tilata sen kupin kotitalouskoneiden tai huoltokeskuksen varaosien erikoismyymälöissä.

 • Työtaso on valmistettu alumiinista tai ruostumattomasta teräksestä ja se on päällystetty tarttumattomalla pinnoitteella. Alumiinin kulho on halvempi, mutta kuluu nopeammin. Teräskulho on kestävämpi, mutta se lisää huomattavasti laitteen kustannuksia.

Ennen kuin ostat uunin, muista tarkastaa tarttumaton kerros. Sen tulee olla täysin sileä, sileä, ilman naarmuja ja halkeamia ja mieluiten paksua.

Työvaunussa voi olla 1 tai 2 vaivausveitsiä (vaivauspäitä) koosta riippuen. Ne ovat irrotettavia ja myös päällystämättömiä. Joskus valmistajat valmistavat leipomoa kahdella eri sekoittimella - leivontaan ja hilloon. Kuitenkin, kuten käy ilmi, sekoittimella leipoa täydellisesti kiedotaan hillolla / hillolla. Muuten, koska sekoitin on paistettu leivonnassa, on suositeltavaa kiinnittää erityinen koukku uuniin, jotta se olisi kätevää saada se.

 • Muodossa työpöytä on usein suorakulmainen ja leikkaa tavallinen leipä. Mutta jos haluat, voit etsiä mallia, jossa pyöreä kulho, joka leipää pyöreä leipää tai lomakkeita leipoa kerralla 4 patonkia. Esimerkiksi pussukka täytetään joidenkin Moulinex-leipäkoneiden mallien kanssa.
Muleinex-leipäkoneiden leipomo - MOULINEX OW 6121

Leipomossa on kaksi kulhoa - pyöreä leipomoiden ja leivonnaisten pyöreä ja leivonnaisten neliö

Vaikka leivän muoto ei vaikuta sen makuun, pyöreät leivät leivotaan jonkin verran tasaisemmin ja nopeasti.

Vinkki 5. Mitä tulee uunikuoren materiaaliin, tässä valintamahdollisuus vähenee henkilökohtaisiin mieltymyksiin ja budjettiin, koska se ei vaikuta työn laatuun ja kestävyyteen. Ruostumattoman teräksen tapaus on vahvempi, se näyttää paremmalta, mutta se tekee laitteesta raskaampaa ja sen kustannukset kallistuvat. Lisäksi kiillotettu teräs jättää sormenjäljet. Muovista valmistettu runko on kevyempi, helpompi puhdistaa, halvempi, lämmitetty hieman vähemmän kuin ruostumaton teräs, mutta vähemmän kulutusta kestävä.

Vihje 6. Jos kansi on irrotettava, se yksinkertaistaa pesua. Ja on erittäin tärkeää, että leipäkoneen kansi on suuri katseluikkuna.

Vihje 7. On toivottavaa, että leipäkoneella on erityinen annostelija lisäaineille (kuvassa).

Annostelulaite Panasonic lisäaineille

Sinun tarvitsee vain täyttää se ennen marjoista tai siemenistä aloittamista, ja itse liesi lisää ne oikeaan aikaan. Tämä vaihtoehto on erityisen kätevä, kun viivyttää aloitusta, esimerkiksi kun käynnistät leipäkoneen yön ajaksi ja pääset itse nukkumaan.

 • Jos ei ole annostelua, sinun on lisättävä täydennyksiä manuaalisesti odottamalla äänisignaalia, jota voit kuunnella inattentively. Lisäksi lisäaineet eivät tässä tapauksessa ole murskattuja, vaan kokonaisia.

Vihje 8. Päätä, missä laitat leivänvalmistajan ja tallentat sen. Arvioi mikä koko sen pitäisi olla, mikä väri keho sopii paremmin sisätilaan ja kuinka kauan tarvitset johtoa (1 -1,7 m).

 • Muista, että neliön muotoinen laite on pienikokoinen ja helpompi säilyttää.

Vihje 9. Leipäkone voi tehdä paljon melua vaivaamisen ja vaivaamisen aikana. Tämä on erityisen havaittavissa, kun uuni valmistaa leivonnaisia ​​yöllä.

 • Tämän välttämiseksi, ennen leikkaajan ostoa, varmista, että kuivunut melutaso on korkeintaan 55-60 dB.

Vinkki 10. Bakteereilla on usein mekaaninen ohjausjärjestelmä, joka on luotettavampi.

 • Kuitenkin kalliiden mallien kosketuslevyillä on merkittäviä etuja: ne ovat erittäin käteviä ja helpompi pyyhkiä. Kun valitset laitteen, jossa on kosketusherkkä ohjauspaneeli, varmista, että se voidaan estää. Muussa tapauksessa kissasi tai lapsesi voi kytkeä laitteen kosketuksella tai muuttaa asetuksia.

Ja vielä yksi vinkki: ohjauspaneeli, jossa taustavalo on paljon kätevämpi mustavalkoinen.

Vihje 11. Jos kotona on usein sähkökatkoja, suosittelemme ostamaan leipomoa muistitoiminnolla. Sen ansiosta virtalähteen pysäyttämisen jälkeen uuni pystyy jatkamaan työtään vaiheessa, joka oli keskeytetty.

 • Muistikapasiteetti eri malleissa voi olla 5 minuutista 1 tuntiin.

Vihje 12. Oikein valita leipomo voi saada todellista palautetta käyttäjiltä sivustoilta kuten irecommend.ru, ixbt.com, otzovik.ru ja kulinaariset foorumit. Loppujen lopuksi vain niistä voi oppia sellaisia ​​vivahteita kuin:

 • Onko helppoa poistaa sekoitin leivästä?
 • Onko leipä kiinni muoto tai terät?
 • Kuinka kauan kulho kestää?
 • Onko se meluisa?
 • Älä ärsytä signaaleja, jotka uuni päästää, kun se päätyy töihin tai "pyytää" lisäämään lisäravinteita. Tai ehkä he päinvastoin ovat liian hiljaisia?
 • Kuinka ymmärrettävää on ohje ja valmistajan reseptit ovat oikein?

Tarjoamme katsomaan tunnettujen yritysten suosituimpia leipäkoneita.

Palaute Panasonicin leipomoista - vanhentuneet mallit 257 ja uusi malli SD-2511WTS, joka on erittäin suosittu:

Palauttaminen Kenwood BM450:

Ja tässä on hyödyllinen video "Ohjauksen ostosta" siitä, kuinka valita leipäkoneen taloon.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

67 − = 65

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map