Hvordan velge en stekeovn for kjøkkenet: Velg en miniovn med en makrofunksjonell

Hvordan velge en stekeovn for kjøkkenet: Velg en miniovn med en makrofunksjonell

Hvordan velge en stekeovn for kjøkkenet: Velg en miniovn med en makrofunksjonell

Hvis leiligheten din har et lite kjøkken, vil du kanskje kjøpe en ukjent stekeovn, og en mer kompakt enhet er en stekeovn. Dette er en liten ovn som vil hjelpe til med å lage mat, kjøtt, ristet brød og varme smørbrød, bake brød og kaker. Brenneren heter også en mini-ovn eller mini-ovn. Selve ordet roaster på engelsk betyr "brazier". Enheten er et alternativ til ovnen - en mer kompakt versjon av den. Hvordan velge en stekeovn for kjøkkenet?

Brenneren er ikke en mikrobølgeovn, men en kompakt ovn

Rosteren er ofte forvekslet med en mikrobølgeovn, selv om det er en kompakt ovn

Mange forvirrer stekeovnen med mikrobølgeovn - instrumentene er like i utseende. Men en roster er ikke en mikrobølgeovn, det er en helt annen enhet som fungerer på et annet prinsipp. Men samtidig har roster og mikrobølgeovn fellesfunksjoner. Men om alt i orden.

Hvordan roster fungerer

Til en lav pris severin roster kan utføre mange funksjoner

Roster severin er forskjellig fra lav pris og forbedret funksjonalitet

Grunnprinsippet er ganske enkelt. Enheten er en liten ovn, hvor døren som regel er gjennomsiktig. Ovnen er utstyrt med ett eller to varmeelementer og en timer for å telle tilberedningstiden. Det er mer avanserte modeller som er utstyrt med en termostat for å opprettholde en konstant temperatur, det er roaster med vifter som arbeider med konveksjonsprinsipp. Attraktiv modeller der konvektoren deler luftstrømmen for å lage to forskjellige retter.

Roster vil takle forberedelsen av smørbrød, varme opp frokost, tine produkter fra fryseren.

Velg en miniovn: de tekniske egenskapene til enheten

Det er rosters, som i deres egenskaper er et beskjeden alternativ til en mikrobølgeovn. Og det finnes også slike modeller som ikke lagrer seg bak den gjeldende enheten. Tekniske egenskaper til roaster er bestemt av funksjonalitet og generelle dimensjoner.

I en liten størrelse installeres ett varmeelement, hvor kraften er liten. Enheten er egnet for oppvarming av ferdige måltider og tilberedning av varme smørbrød. De større modellene av rosters er mye mer romslige. I tillegg er de utstyrt med to varmeelementer, som er plassert på toppen og bunnen. Kraften til slike rosters er høyere, og de har flere funksjoner. Slike enheter har en innebygd timer på opptil 120 minutter og en termostat som vil bidra til å opprettholde en klar tallerken i lang tid i varm tilstand.

Hva du bør vurdere når du kjøper en miniovn

Grill med Rolsen Roaster gjør det mulig å variere hjemme retter

Roster Rolsen med grill varierer gunstig fra ovner, der denne funksjonen ikke er gitt

Når du kjøper dette kjøkkenutstyret, anbefaler eksperter og forbrukere å ta hensyn til de generelle dimensjonene av roasteren og kammerets volum for matlaging, kraft, funksjonalitet, utstyr, pris.

 • Dimensjoner og kraft

Først må du bestemme volumet på kamerastyreren. For å gjøre dette, tenk på hva du skal lage mat med denne enheten. Hvis du trenger det bare for oppvarming av mat i små mengder og for å lage smørbrød, er det en liten stekeovn med et indre kammervolum på opptil 6 liter. Hvis du har en stor familie, må du være oppmerksom på apparatene mer, men ikke glem at de vil oppta mer plass på kjøkkenhyllen og kreve ekstra energikostnader.

Med hensyn til enhetens kraft har roasteren uten grill og konveksjon verdier fra 650 til 900 W. Mer komplekse modeller forbruker opptil 2000 watt.

 • Funksjoner av rosters
1

En svært nyttig funksjon er muligheten til å justere temperaturen. Brukeren kan velge en verdi fra 60 til 280 grader (fra oppvarming til baking).

De fleste modeller av rosters er utstyrt med en timer som kan slås på i 15 minutter (for å varme opp parabolen) til 120 minutter (for matlaging av kjøtt eller bakekake). I enkelte modeller leveres automatisk avstenging, et hørbart signal blir gitt etter tilberedningen.

Vanligvis er kontrollen av rosters mekanisk, uansett størrelsen og kostnaden av modellen. Antall kokemoduser, som regel, overstiger ikke tre. Dette er en grill, ovn og en "delikat" eller "lys" -modus, som brukes til å varme opp ferdige måltider.

Funksjonene til konveksjon og avfrosting er ikke nødvendig for hver elskerinne. Så, hvis du er vant til å tine mat i en dobbel kjele, trenger du ikke å kjøpe en stekeovn med avfrostningsfunksjon, fordi dette vil medføre ekstra kostnader. Hvis du ikke har tenkt å bake brød, kan du gjøre uten konveksjonen.

 • Fullføring av rutere
For oppvarming av servise med suksess, kan du bruke en roaster

Roasteren kan med hell brukes til oppvarming av mat

Vanligvis inneholder pakken et brett for væsker eller krummer, en grill, en panne, en ekstra rist, et spytt, en lasagneform, en pizza-tallerken. På forespørsel kan du også kjøpe det manglende tilbehøret.

 • Innvendig belegg

Du kan være oppmerksom på det indre belegget av roasters. Det kan være et metall (emalje), rustfritt stål, keramikk eller biokjemi. Ifølge erfaringen fra mange brukere, er den interne dekning et spørsmål om elskerinne sine personlige preferanser. Alle belegg blir rengjort likt. Men når det nedre varmeelementet er mobilt, noe som gjør det veldig enkelt å ta vare på enheten - det er veldig nyttig.

 • pris

Prisklassen for rosters er ganske stor. Små modeller og enkle roster uten konveksjon med minimum sett av funksjoner og tilbehør kan kjøpes til en pris på 40 til 90 dollar (roster Tefal, VES, Vitek, DeLonghi, Scarlett). Store modeller av kjente merkevarer koster $ 100 eller mer (Moulinex, Panasonic, Clatronic).

Funksjoner: hva kan en god roster

Hvordan velge en roaster, som kan erstatte i et lite kjøkken 5 kjente apparater: en mikrobølgeovn, brødrister, ovn, sandwich og delvis bakeri? Finn en modell med tilstrekkelig mengde intern plass og et sett med nyttige funksjoner. Tilstedeværelsen av alle mulige driftsformer vil tillate ikke å utstyre kjøkkenet med en stasjonær ovn, bare for å kjøpe en kokeplate, for å lage rom ved å sende en gammel mikrobølgeovn og en brødrister til mezzaninen.

roaster

Kombinert modell: toppkoker eller grill

Tine produkter

Har du lagt merke til hvordan et stort stykke frosset kjøtt oppvarmes ujevnt når det tines i en vanlig mikrobølgeovn? Individuelle steder varmes opp for mye, og midt forblir ofte iskaldt. Dette skyldes det faktum at de rettede bølgene ikke fordeles jevnt, men fungerer lokalt på samme sted.

roaster

Tining og oppvarming av produkter

I en roster med avfrostningsfunksjonen, er prosessen annerledes: infrarøde stråler øker temperaturen inne i kammeret, og viften jevnt oppblåser varmen. Tining skjer mye raskere og jevnere. Hvis enheten er utstyrt med en intern vifte, reduseres tiden for tilberedning (inkludert baking, oppvarming) med minst 20%.

I avrimingsmodus forbrukes minst mulig strøm: enheten går på sitt laveste strømnivå. Tiden der ovnen er slått på er valgt ut fra volumet av frosne matvarer. Du kan slå på enheten i bare 10 minutter. Fabrikkinstruksjonene viser vanligvis omtrentlig tid for avfrosting av grønnsaker, kjøtt, fisk, deig.

Rask oppvarming av ferdige måltider

I rosteren, i motsetning til den gode gamle mikrobølgeovnen, kan du ikke bare ta med maten til ønsket temperatur. Du kan varme opp bakverk eller kjøtt med en sprø skorpe. Naturligvis mangler roasteren den største ulempen ved oppvarming i mikrobølgeovnen - ujevn oppvarming av ingredienser med forskjellige tettheter i retter. Samtidig aktivering av det øvre og nedre varmeelementet sørger for jevn intern oppvarming og steking av ytre skorpe.

Nyttig funksjon: oppvarming mens temperaturen holdes i flere timer. Det indre kammeret er termisk isolert, så det holder varmen godt. Ikke oppvarm parabolen igjen - bare la den stå i ovnen.

oppvarming i ovnen

Bevaring av den optimale temperaturen på klare måltider

Produsenter anbefaler å følge instruksjonene angående valg av varmemodus: dette er spesielt viktig når du lager barnemat, oppvarmer melkeblandingene.

Nesten hurtigmat: pizza og en sprø sandwich

Hvordan velge en roaster, å lage pizza, som i en pizzeria? Velg modeller med to varmeovner. De tilgjengelige modiene er valget mellom å slå på ett av varmeelementene eller samtidig aktivering av to varmeovner. De elektronisk styrte rosterene er utstyrt med kortslutningsfunksjonene på den øvre ovnen ved slutten av tilberedningssyklusen.

to tier komfyr

Kok umiddelbart for hele familien med en to-tierovn

Smørbrød kan bare stekt fra oven, bilateralt - ta med en rødbrun skorpe på begge sider. Når du bager pizza, er det bare toppvarmen som er tilstrekkelig: deigen vil forbli forsiktig, og ingrediensene blir stekt som i en profesjonell ovn på tre, med unntak av duft av røyk, selvsagt. Optimal tilberedningstemperatur: 180 til 220omtrent.

Lavere stek - til delikat baking og kjøtt. Røde vinger, ben, biff kan kokes i noen minutter, og setter på toppen av den øvre ovnen for bruning. Antallet produkter som kan tilberedes, avhenger av det interne volumet og konfigurasjonen. Allerede i mellomprisområdet finner du modeller med to parallelle bakervarer, griller - du kan lage mat to ganger så mye.

Åpne grillede grønnsaker

Åpne grillede grønnsaker: nyttig, velsmakende og aromatisk

Vær oppmerksom på roastere med tilleggsfunksjonen til en åpen grill. Instrumentene er utstyrt med et topphengslet lokk, under hvilket det er et lite bakeplate eller en rist - en leilighetsversjon av elektrisk grill.

Alvorlig matlaging: matlagingskompleks mat og baking

Litt mer komplisert velg en liste som erstatning av en fullverdig elektrisk ovn. Det er nødvendig å finne en modell med et internt volum på 28 liter. Det er roasters med et kamera på opptil 40 liter - slik kan du lage en hel gås.

grill

Grill hjemme: ruddy skorpe og uniform steking

Baking og mat komplekse retter nødvendig roaster med en maksimal kapasitet på opptil 3000 watt, og en indre størrelse (bredde) skal ikke være mindre enn 26 cm. Kraftig modell kit fabrikk skuffer og baking panner, grillspyd.

stor ovn

Store ovner med evne til å bake kjeks i standardformer med en diameter på 26 - 28 cm

Til tross for den beskjedne størrelsen, i form av langvarig matlaging vil en kraftig roster forbruke den samme energien som ovnen. For å spare penger - se etter en modell med konveksjonsmodus og den høyeste energisparingsklassen.

roaster

Ikke bare bake og steke: Du kan sette ut, lage matmåltider uten olje, som i en dobbel kjele

Utarbeidelsen av komplekse retter krever flere moduser og muligheter for individuelle innstillinger: det er bedre å stoppe valget på roasters med "smart" elektronisk kontroll, muligheten til å sette driftstiden til 2 timer, temperaturområdet til 280omtrent.

10 tips: nyttige rosteralternativer

10 ganske overflødige funksjoner, funksjoner og alternativer som kan bli funnet i en priskategori - hvordan å velge perfekt roaster:

 1. Kaldfront og toppplater, termisk isolert etui. Isolering hindrer ikke bare tap av varme, det er din sikkerhet. Døren, bryteren og kontrollpanelet må være litt varme når du bruker maksimal effekt.
 2. Tykkelse av metall på kroppen. Jo tykkere veggen, desto lengre vil enheten beholde sitt opprinnelige utseende. På tynt metall kan selv bukser forbli bukser. Hvis produsenten sparer på eksterne elementer, bør ikke påliteligheten av interne deler forventes.
 3. Bygg kvalitet. Vær oppmerksom på tettheten i tetningen til dørforseglingen, hullene rundt bryterne, klarheten til å lukke døren, glattheten av skuffene, ensartetheten av kraften når du dreier de mekaniske justeringsknappene. Pass på å kontrollere tilstedeværelsen av gummierte føtter - roasteren skal ikke glide over overflaten.
 4. Velg en enhet med en dør som åpnes sidelengs. Foldedøren virker mer komfortabel, men det er alltid fare for å tippe over en varm komfyr.
 5. Selvrensende. Hyggelig bagatell, når du vurderer det å vaske frosset fett fra indre vegger - en lang og plagsom.
 6. Kvartsvarmere. Varmeelementer fra dette materialet oppvarmes raskere, jevnere, noe som betyr at energiforbruket er lavere. Slike ovner er holdbare og pålitelige.
 7. Konveksjonsmodus eller booster. Ulike produsenter bruker sine egne navn for modusene for akselererende matlaging. Denne funksjonen lar deg spare mye tid.

roaster

Selv blåsing vil øke koken, forkorte koketiden

 • Maksimal energibesparende klasse. Jo høyere klassen er angitt i fabrikkemballasjen, jo mindre strøm må du betale. "Økonomiske" bokstaver er merket i grønt, og en slik enhet kan koste litt mer.
 • Trykk på Kontroll. Elektronisk kontrollpanel - det er flere muligheter for å velge individuelle programmer. Rosters, som er utstyrt med berørings kontroller, er utstyrt med mer alvorlige deler inni.
stekeovn

Isolerte kameraer: Samtidig forberedelse av forskjellige retter

 • Automatisk avstenging. Funksjon som beskytter enheten mot feil, og parabolen - fra brennende.

Husk å være oppmerksom på garantiperioden: hvis roasteren er virkelig pålitelig, kan garantiperioden ikke være mindre enn 12 måneder.

Velg produsenten av roasteren

Tefal roaster-brødrister - en multifunksjonell modell som letter arbeidet på kjøkkenet

Takket være en brødrister brødrister fra Tefal, kan du få deilige sprø toasts hver morgen

Listen over produsenter av disse enhetene er ganske bred. Samtidig foretrekker mange produsenter å kalle denne teknikken ikke en rooster, men en miniovn eller en elektrisk ovn. Kanskje dette gjøres fordi navnet "roster" er klart for alle kjøpere ennå.

Budsjettristere

 • Vitek

Dette selskapet posisjonerer sine produkter som høy kvalitet og rimelig. Varemerket representerer en rekke roster - klassiske universelle miniovner med et volum på 7, 9,5, 12, 16 og 17 liter. Det er modeller med grill og spytt.

 • Første og Scarlett

Dette østerrikske merkevaren tilbyr roasters for enhver smak - fra små modeller med et volum på 6,6 liter og en kraft på 650 watt til store roster med en kapasitet på 1100 watt og et volum på 16 liter. Sistnevnte er utstyrt med en timer i 60 minutter og en grill. Scarlett er et engelsk selskap, det representerer en linje av forskjellige størrelses- og power rosters, hvor prisen varierer fra 45 til 120 dollar.

Dyrt miniovner

 • DeLonghi
Kjære DeLonghi roaster vil møte alle forventninger til eierne

Roster DeLonghi tilhører dyre modeller, men den har høy kvalitet, interessant design og tilleggsfunksjoner

Denne italienske bekymringen tilbyr et stort utvalg av rotorer til de mest krevende kundene. Alle modeller av dette selskapet er multifunksjonelle. I roster innebygd to kvartvarmer, termostat, timer. Linjen starter med miniovner med et volum på 8,5 liter og ender med en ovn som nesten ikke kan kalles "mini" - et volum på 28 liter og en effekt på 2000 watt. Nye modeller har et spesielt ripebestandig non-stick belegg som ikke er redd for vaskemidler. Prisene for slike roasters nå 300 dollar.

 • Tefal

I tillegg til mini ovn, selskapet har en unik Tefal brødrister, en vaktliste, som kan brukes ikke bare til å tørke av brødskivene, som i en vanlig brødrister, men også steke mat på grillen.

Tenk på hvordan du velger en roaster, bli ledet av antall familiemedlemmer som mini-ovnen vil fungere, og roasterens formål. Hvis du bare kjøper den for oppvarming, velger du den mest enkle modellen uten å betale for ekstra funksjoner. Liker du å lage mat? Ta en nærmere titt på avanserte rutere.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map