Patinasjon - en fin måte å dyrke møbler på selv

Patinasjon – en fin måte å dyrke møbler på selv

Patinasjon - en fin måte å dyrke møbler på selv

Interesse i alle de uvanlige, ekstraordinære, glemte, førte til at igjen i trenden med gamle møbler - med sprukne fasader, peeling maling, falmede farger. Faktisk er kjøkken og spisesett helt nytt, bare en unik dekorasjonsteknologi - patinering - moderne møbler gir antikkens utseende. Vi vil prøve å forstå egenskapene til ulike aldringsteknikker og bli kjent med prøver av patinerte ting.

Patina og dens typer

Ordet "patina" hører vi sjeldent, fordi interessen for alt nytt, moderne og fasjonabelt gjør at vi blir kvitt gamle, for det meste unødvendige ting. Et ord er bare relatert til fortiden, så det er kjent for restauratører, antikke forhandlere og samlere.

patina

Manifestasjonen av patina på et gammelt objekt

Per definisjon er patina det øverste laget av oksidert materiale, karakteristisk for visse metaller, for eksempel messing og bronse. Sannsynligvis så alle en lys grønn eller blå belegg på bronse lysestaker, mynter, spenner, nøkler, kobberhåndtak av gamle kommoder. Senere ble konseptet overført til møbler som er laget av tre, som til slutt mørkner, endrer den opprinnelige nyansen, dekket av sprekker.

raid

Imitasjon av en gammel raid på sølv

Overraskende er tilstedeværelsen av oksidasjon ikke en negativ egenskap for produktet, tvert imot er den fløyelsete filmen på messing tilbehør og møbler fasader en slags "kvalitetsmerke", bevis på en solid alder. Det er derfor, sammen med naturlige manifestasjoner, man kan finne ting som har blitt alderen av kunstig teknologi.

Dermed er det vanligvis tre typer patina:

 • Den naturlige, skapt av samspillet mellom metalloverflater med oksygen;
 • kunstig, bestående av akselerasjon av oksidasjonsprosesser av spesielle stoffer;
 • Dekorativ, takket være hvilken gjenstand som helst raskt kan bli gammel.

Den siste gjenstanden vil være spesielt interessant for alle som ønsker å bli eier av moderne kjøkken i stil med Provence, land eller klassisk hodesett "under gamle dager".

kjøkken innredning

Dekorativ aldring av moderne kjøkken

Lys patina på en rekke tre eller fasader av MDF er en moderne måte å dekorere. Enig, simulere loslitt skap er mye billigere enn å kjøpe sjeldne møbler.

Modningen av møbler fasader: adel og stil

Det er dekorative patinering som blir mer populært i designmiljøet: På steder av kjente produsenter av kjøkkenapparater kan man møte moderne modulære systemer med innredning, som i utseende er minst 2 århundrer gammel. Hva er utformingen av et klassisk hvitt kjøkken med en gullpatina - lys, raffinert, lett og takket være imitasjon - elegant og edelt.

forgylling av møbler

Lys forgylt på en hvit bakgrunn ser utsøkt ut

En mild kombinasjon av hvitt og gull er en tradisjonell klassisk tandem, som fortsatt pynter de kongelige palassene med sin prakt. Legg merke til hvor lett det er å slå en interiørkomposisjon, dekorere en spisestue og en kjøkkengruppe i en stil. På bildet av det hvite kjøkkenet i klassisk stil med en gullpatina, er nyanser av design tydelig synlige: gyldne gardiner, myk belysning, gulv "farget eik", glitrende dekorasjon av bord og stoler, forgylte elementer av interiørtilbehør.

kjøkken

Utsøkt kombinasjon av hvitt og gull i interiøret

Provence - det er fortsatt en av landsbyens stiler, så i design av møbler er ofte til stede mer grov finish. Sammen med forgyllingen av forgylning, kan du finne åpenbare skraper gjennom hele behandlingsområdet, en jevn overgang fra hvitt til grått - som om møblene har bleknet og smuldret etter lang tid.

1
sett

Kjøkken sett og spisestue i Provence stil

Det er ikke overraskende at aldring er så attraktiv: i motsetning til moderne sett, som er så pålitelige, multifunksjonelle og ergonomiske, har "antikke" møbler noe vektløs skjøthet, ømhet, nåde.

kjøkken

Lag en lys solstamme er ikke vanskelig i det hele tatt

Sammen med patinering bruker ofte brashing, decoupage, craquelure, toning - om dem mer detaljert.

Moderne patineringsteknologi

I århundrer har mange forskjellige metoder kommet fram for å gi treet eller annet materiale effekten av "aldring". Tidlig var det nødvendig å plassere gjenstander i fuktige lokaler, lenge for å behandle dem med kjemiske forbindelser, for å påføre fysisk innflytelse - å gni, skrape. Nå er alt lettere - bare bruk en dekorativ blanding på kommode, og etter et par timer blir det 100 år eldre. La oss bli kjent med fem enkle teknikker som du kan mestre selv.

Klassisk aldring med akrylmaling

Hvis du bestemmer deg for å skifte et nytt bord til en antikk eller "gi en skinne" til en gammel bestemors bryst, foreslår vi at du bruker akrylløsninger. De har en universell sammensetning som er ideell for etterbehandling ikke bare naturlig tre, men også gips, metall, laminat (som ofte er dekket med moderne fasader av sponplater).

akrylmaling

Blå akrylmaling som et preg av antikken

Fordelen med akrylbasert maling er at den har hundrevis av nyanser. Å ha en passende farge, er det mulig å behandle både flate brett og lette detaljer med farger som reflekterer tidenes påvirkning - grå, beige, grønn, blå. Oftest er de direkte overflatene intakt, og dekker kun konveksiteter eller utskårne elementer.

gips

Eksempel på å bruke akrylgips til tre

Den samme tonen i belegget kan vellykkes kombinere med andre for å få mange lignende nyanser. For eksempel, bare å legge til den hvite eller grønne basen av grå, du kan etterligne fading. Noen ganger er basen naturlig, dekket med en klar lakk, mens lindringsdelene er forgylte eller tvert imot svart.

lyse nyanser

Spiller lyse farger

En av varianter av anvendt aldring:

 • Påfør akrylbunnen av den valgte skyggen (på den utragende lettelsen eller hele området som helhet);
 • forsiktig rengjør overflødig med en klut eller svamp;
 • Om nødvendig, bruk et andre lag, noen ganger skygge;
 • Vent til produktet er helt tørt;
 • å behandle små eller større nazhdachkoy, skape kunstig slitasje;
 • fikse resultatet med lakk.

Som et resultat av prosessering med akryl, er vakre kombinasjoner oppnådd: hvit eik og sølv, kirsebær og forgylt, valnøtt og grønt belegg.

Openwork spider web - craquelure

Ofte brukte MDF sammen med patinering av fasader craquelure - en teknikk der overflaten av møbler er dekket av små sprekker. Det ser ut til at produktet ble malt mange, for mange år siden, og over tid ble malingen tørket opp og ble dekket med den fineste spindelvev. Den kontrasterende fargen på basen og det heterogene topplaget gir en utmerket effekt.

craquelure med patinering

Imponerende duo av craquelure med patinert

Det er mange måter å dekorere i Craquelure teknikken, her er noen av dem:

 • Anvendelse av spesielle forbindelser som KrakeleeMedium (produsent Marabu);
 • belegge spesiallakker, som påføres direkte på tre eller MDF (noen såkalt - craquel) - CrackingVarnish, ANTIK-technic;
 • behandling med en to-komponent universell lakk, for eksempelCrealCrackle (produsert i Holland);
 • belegg med PVA lim, egg hvitt eller gel for vask - det vil si en hvilken som helst sammensetning som har egenskapen til krymping, og sprekker når den tørker.

Det er en enkel teknikk som passer for nybegynnere. Det kalles en-trinns craquelure. Lag brukes i følgende rekkefølge: maling - craquelure - maling. Spesiell forsiktighet krever utformingen av mållaget - det må være tynt og påført fra første slag. Topplakken skal ikke være blank eller skinnende, da bare en matt overflate sikrer bevaring av sprekker.

fasadebehandling

Ferdig fasadebehandling med Craquelure lakk

Behandling med gull, sølv og bronse

Klassiske modeller, i motsetning til landstilsettene, er dekorert med mer utsøkte nyanser. Vanligvis er det forgylt, sølvende eller påføring av bronse, som vitner om de en gang dyre og fasjonable, men til slutt gamle møbler. Til tross for de siste tiårene (som er underforstått), er kjøkkenene fortsatt preget av adel og aristokrati.

møbler

Svart bjørk med sølvpatinering

Sammen med rent sølv, som i kombinasjon med en hvit, melke- eller pearl shade ser bra ut, bruk den såkalte mobilen til sølv. I henhold til reglene er først en trebase sølv, så er en spesiell svart sammensatt påført. Denne metoden oppnår en spesiell effekt hvis svartningen utføres i avlastningshuller - de fremre delene av hodesettet ser mer voluminøse og uttrykksfulle ut.

møbler fasade

Profesjonell sølvring av møbler fasader

Gull er kombinert med nesten alle nyanser: med noen skaper det en ganske uttrykksfulle, kontrasterende kombinasjon, med andre - mer begrenset, mild. Som forgyllende spesialverktøy brukes på akryl eller oljeholdig basis, sprøyting eller den fineste folien.

kjøkken

En fantastisk kombinasjon av mahogny og lys forgylling

Påføring av fargestoff

Mange som noen gang har jobbet med naturlige treprodukter, reparerer gulv eller bygger hus er kjent med flekken. Behandling med flekk er en billig og enkel måte, men den har to strenge begrensninger:

 • fargesammensetningen kombineres ikke med forgylning og sølvdannelse;
 • løsningen påføres ikke på plater med en trebase - MDF, sponplater og andre.

Dekorasjonsprosessen er enkel - først blir det naturlige treet børstet (fjern de myke fiberene med en metallbørste til en avlastningsflate er oppnådd), og dekk deretter med flekk av den valgte skyggen.

behandlet tre

Alternativer for trebearbeiding mørtel flekk

Utvalget av moderne midler er ganske rikt: fra blek beige eller askegrå til rødbrun. Ved anvendelse av vandig billig tre (furu eller or) formidle naturlige farge mer verdifulle arter - eik, bøk eller valnøtt. Sammensetningen påføres med en pensel, rulle eller svamp.

møbler

Morilku brukes ofte til restaurering av møbler

Etter at produktet tørker fullstendig, er det sekundært dekket med flekk, men en litt modifisert løsning brukes (for eksempel er den endelige formuleringen fortynnet med hvit ånd). Sikre resultatet med antikk voks eller shellak. Stain perfekt etterligner en gammel, gråaktig fra tid tre, men det kan ikke kombineres med andre metoder - decoupage, craquelure, toning.

Opprette kunstige scuffs

Teknikken for å skape slitasje er tilgjengelig for alle og er bare avhengig av tålmodighet og eksakt implementering av faglig rådgivning. Den er egnet for å dekorere ikke bare massivt treprodukter, men også til MDF, perfekt kombinert med krekk, decoupage og andre aldringsmetoder.

kjøkken

Kjøkkenfasader med dekorative slitasje

Det er mange metoder for å skape på den malte overflaten av "skallede flekker", og snakker om produktets faste alder, her er bare en av dem:

 • male kabinettet, bordet eller stolene med en base av mørk skygge;
 • vent til det første laget tørker helt;
 • avlastningselementer, kanter, kanter dekket med parafin;
 • anvende et lag av maling, en lysere nyanse enn den opprinnelige (kan erstatte metallisk - bronse, gull eller sølv);
 • Bruk en kittkniv, fjern paraffin;
 • polere hele overflaten;
 • fikse resultatet med lakk, flekk eller dekorativ voks.

Klutene reprodusert på denne måten ser ganske overbevisende ut.

styling bordet

Artful styling av et bord for et hytte kjøkken

For å øke effekten, blir ofte rynkete kanter kombinert med å påføre patina til depotene. Møbler blir uttrykksfulle og er ideelle for interiørdesign i landlig stil.

Hvordan patinere tre med egne hender

Hvis du arvet det gamle kjøkkensettet fra naturlig tre, ikke haste for å kaste den bort: Skap kan repareres og restaureres ved bruk av unikt dekorativt utstyr - patinering. Sammen med den restaurerte funksjonaliteten får du herlige fasader, som du ikke finner i noen butikk.

møbler

Fantastisk skjønnhet kan skapt av egne hender

Så, før vi starter arbeidet, forbereder vi materialet og et sett med enkle instrumenter. Vi trenger:

 • akryl maling;
 • priming på tre;
 • en krukke med gullpatina - en ferdig løsning;
 • etterbehandling lakk.

Forbered også ikke meget brede børster for å påføre løsninger, stykker sandpapir til sliping, tørr filler eller filler for fuging.

underull

Primer og maling bør påføres med en vanlig flat børste

Forbered først overflaten: Rengjør forsiktig med finkornet sandpapir, fjern spor av gammel overflate. Vi børster støv, legg primer på treet. Den utfører to funksjoner: Beskytter treet mot fuktighet og skaper en egnet base for farging. Når dekorere et område bredt nok, er det bedre å bruke en valse - som ved påføring primer, og under påføringen. Depresjoner og ledges er bedre å håndtere med en børste.

underull

Prosessen med å primer en trefasade

Videre er en fullstendig tørket overflate malt med akrylmaling i hvilken som helst farge, kombinert med forgylling. Vi tar en pause i minst 24 timer - det er nødvendig at bakgrunnsdekning også helt tørkes opp.

kjøkken

For klassikerne er lettere nyanser foretrukket

Vi tar en gullpatina og male penselen langs omkretsen, vi behandler lettelse detaljer. For ikke å få store luride flekker, blir løsningen dosert, påført med lysslag. Vakkert sett gamle trehåndtak, men vær oppmerksom på at med aktivt bruk vil det dekorative laget raskt forsvinne.

dekorasjon

Variant for forgylning av et dekorativt element

Etterbehandling scenen - lakkering. Lakkering er en beskyttende og dekorativ prosedyre: Beskytter fasaden mot rask slitasje og gir en vakker, glansig glans (eller ugjennomtrengelighet).

Patinering i utformingen av kjøkkeninteriør

Dekoreringsteknikkene er flotte for styling av interiøret. Med hjelp av enkel teknologi fra begynnelsen, kan den neutrale fasaden til møbelsettet gis funksjonene i en bestemt stil. Selvfølgelig er gullpatina eller spindelvæv av sprekker ikke egnet for høyteknologiske, minimalistiske, moderne byområder som nekter aldrende aldring, men for klassiske retter er dette bare et funn.

kjøkkendesign

Tradisjonell klassiker - elfenben med forgyldning

Gamle møbler er typisk for rurale interiør, så patina design er ideell for spisestuer og kjøkken, innredet i landlig stil.

kjøkkendesign

Koselig landsby hjørne

Separat er det en varm, solfylt Provence med pastellfarger, floristiske ornamenter, trehyller og upretensiøst tilbehør.

alderen bordet

I sentrum er en kunstig alderen bord

For loftet er bruken av naturlige materialer typisk, derfor vil lett gnidning komme akkurat i tide, selv om de fleste av interiøret har en industriell orientering.

kjøkken

Den moderne loftet er preget av eklektisisme

I det luksuriøse Art Deco-kjøkkenet er det alltid et sted for en forgyldt buffé eller et antikt bord.

kjøkken

Lys kontrast, glans og krystallglans

Patinerte detaljer er også karakteristiske for modernisme og barokk, orientalsk, etnisk og neoklassisk interiør.

Beslektede videoer

Vi legger oppmerksomhet på pedagogiske videoer som hjelper deg med å forstå prosessen med patinering og funksjoner i tilstøtende dekorative teknologier.

Facadebehandling med MDF:

Timbering hjemme:

Kunstig patinering med oksidasjonsmiddel:

Master klasse ved hjelp av profesjonelle verktøy:

Nydelige dekorasjonsteknikker, blant annet ikke det siste stedet, er patinerte kjøkkenmøbler, slik at du kan slå et konvensjonelt modulært sett inn i et vakkert mesterverk, ikke i motsetning til antikvariske analoger. En liten maling og vanskelige teknikker - og du blir eier av et herlig kjøkken i stil med land, klassikere eller art deco.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

13 − = 9

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map