Veggdekorasjon med flytende tapet - materialforbruk og detaljerte bruksanvisninger

Veggdekorasjon med flytende tapet – materialforbruk og detaljerte bruksanvisninger

Veggdekorasjon med flytende tapet - materialforbruk og detaljerte bruksanvisninger

Moderne materialer erstatter gradvis tapet og maling kjent for øyet fra leilighetene og husene. Et levende eksempel tjener som et flytende tapet, som gir mange muligheter for interiørdesign. De kan oppdateres med maling, kombinert med andre materialer og omgjort til veggpaneler! Hvis du er klar for eksperimenter, bør du vite alt om flytende tapet - bekostning av en pakke, spesielt fortynning, applikasjon og maling. Slitesterkt og øyeffektivt resultat avhenger av mange nyanser.

Hva er et flytende tapet - sammensetning og typer materiale

Mestere kaller ofte flytende tapet en slags dekorative gips. Grunnlaget for dette er en lignende metode for fortynning og påføring på veggen.

Hva er de? Det er en flerkomponentblanding bestående av tørrbasert lim, basefyller, forskjellige tilsetningsstoffer som bestemmer det ferdige beleggets operasjonelle og dekorative egenskaper. Det kan være fargestoffer, glitter, forskjellige granulater, etc.

flytende tapet

Væske tapeter for vegg og tak dekorasjon

I butikken kan et slikt etterbehandlingsmateriale finnes i flere varianter. Hovedklassifiseringen er basert på fyllstoffet som brukes av produsenten:

 • Sammensetninger med silkefibre av forskjellige lengder. Det ferdige belegget er preget av en behagelig glans og silke, som er bevart selv under langvarig eksponering for sollys. Prisen på slik etterbehandlingsmateriale er ganske høyt.
 • Sammensetninger basert på cellulosefibre. Budsjettalternativ, dårligere enn ytelsesegenskapene til tapet basert på silkefibre. De brenner raskt ut og absorberer lett fuktighet. Den estetiske verdien (uten tilsetningsstoffer) er heller ikke for høy.
 • Blandinger som inneholder cellulose og silkefibre. I butikkene presenteres de i et bredt spekter. I sine egenskaper har de en mellomstilling mellom de to variantene som er vurdert ovenfor.
dekning

Dekker på grunnlag av silkefibre

I salget av flytende tapet kommer i tørr form. Det kan være klare blandinger av alle komponenter. For å oppnå arbeidsmaterialet, fortynn dem med vann i proporsjoner angitt av produsenten. Du kan også finne pakker der alle komponentene er i separate poser. Du må blande dem selv.

kosttilskudd

Dekorative tilsetningsstoffer - gnister og flokker

Kostnad for etterbehandling av materiale

Prisen varierer mye - fra 450 til flere tusen rubler per pakke. Komposisjonssammensetningen er avgjørende. Budsjettalternativer er småfraksjoner. Det ferdige belegget vil ha en liten lettelse og minimal appell. Imidlertid er dette materialet preget av et økonomisk forbruk. En pakke er nok for 4-4,5 kvadratmeter. m.

dekning

Budsjettversjon av belegg basert på cellulosefibre

Designer bakgrunnsbilder av mettede farger med tillegg av kvartsflis eller trefibre vil koste 600-900 rubler for en pakke.

Bakgrunnskategori "premium" inneholder et stort antall silkefibre, gir et deksel med uttalt lindring og dekorative impregneringer. Prisen kan overstige 2 tusen rubler for en pakke. Samtidig er det tilstrekkelig kun for 3-3,5 kvadratmeter. m.

Fordeler og ulemper med flytende tapet - er de egnet for kjøkkenet

Kommentarer fra forbrukere om flytende tapeter er for det meste entusiastiske. Og dette skyldes en imponerende liste over fordelene sine:

 • Tillat å skjule små feil på veggenes overflate.
 • Miljøvennlig og trygt.
 • Ikke danner sømmer når det brukes på vegger, noe som skiller dem fra tradisjonelle papirbelegg. Du har ingen problemer med valget av bildet.
 • De har gode lyd- og varmeisolasjonsegenskaper.
 • De gjør det mulig å enkelt eliminere de feilene som har oppstått ved lokal utskifting av belegget.
 • Lag et "puste" lag. Dette gir deg mulighet til å opprettholde et gunstig mikroklima i rommet og ikke være redd for mugg på veggene.
 • Gi mange muligheter for interiørdesign, som oppnås på grunn av muligheten for å fargelegge ferdigblandingen, dens struktur, forskjellige tilsetningsstoffer.
 • Har antistatisk effekt, som ikke samler støv på overflaten.
 • Karakterisert av en høy grad av elastisitet. Denne egenskapen er spesielt viktig når du dekorerer vegger i nye hjem, hvor krympeprosessen fortsetter.
flytende tapet

Fargekombinasjon av flytende tapet

veggdekk

Sømløs veggdekning - ubestridelig innredning

Et slikt antall fordeler kan ikke annet enn trekke oppmerksomheten til sluttmaterialet, men med det endelige valget er det også nødvendig å ta hensyn til de mangler og særegenheter i rommet som er utformet.

1

Ulemper ved etterbehandling:

 • Den høye prisen. Noen ganger er det flere ganger høyere enn tradisjonelt tapet.
 • Frykt for fuktighet, som i kjøkkenet er rikelig.
 • Evnen til å absorbere lukt, som i kjøkkenet er også stor.

Vær oppmerksom! Behandle de to siste ulempene kan være, hvis i tillegg til å dekke tapetet med akryl eller latex lakk. Det vil beskytte mot smuss og øke fuktmotstanden til belegget, men samtidig gjør det umulig å gjenopprette overflaten.

Så er det mulig å bruke flytende tapeter på kjøkkenet? Ja, men for å fullføre rekreasjonsområdet, spisestue. I avstand fra fuktighet og hoveddelen av forurensningen er de maksimalt "utsatt" når det gjelder estetikk og originalitet.

bakgrunns

Flytende tapet i et rekreasjonsområde på kjøkkenet

bord

Langt fra vasken og skjærebordet vil veggdekselet vare lenger

Hvordan jobbe med flytende tapet

Dekorasjonen av vegger eller tak med slikt materiale er et helt kompleks av tiltak, inkludert forberedelse av arbeidsflaten, riktig fortynning av sammensetningen og dens anvendelse. Arbeidets tilsynelatende enkelhet er feilaktig. For å få et kvalitativt resultat må du vite mange nyanser.

Forbereder vegger for etterbehandling - hovedstadiene

Den forberedende fasen av arbeidet er å skape en ren, jevn og tørr base for å dekke den med etterbehandling.

Først må du fjerne det gamle dekselet. Og på dette stadiet oppstår spørsmålet ofte om det er mulig å bruke væske tapeter til tradisjonelle ruller. Nei, det kan du ikke. For å holde ferdiglaget på veggen i mange år, er det nødvendig å sikre maksimal vedheft til underlaget. Gjør dette når du søker på papir, tapet kan ikke. Kan du være sikker på at en dag de ikke vil forlate veggen med det nye belegget?

fjerning

For å fjerne det gamle dekselet må du velge verktøyet ditt

Samtidig er det mulig å påføre væske tapeter på vegger malt med vannemulsjonsmaling. Det er bare nødvendig å rengjøre de delene av arbeidsflaten hvor den eksfolierer.

For det andre er det nødvendig å justere den rengjorte overflaten. Gjør dette med en konvensjonell gips, påført et lag på 2-2,5 mm.

Det er en felles oppfatning at flytende tapet er bra for maskering av veggdefekter, slik at de ikke krever nøye justering. Dette er delvis sant, men et stort antall sprekker, sjetonger og andre små uregelmessigheter vil føre til økt materialforbruk og mer komplisert arbeid.

Dette er viktig! Gipsgipsoverflater, til tross for jevnhet, bør gips være helt dekket, og ikke bare stedene på arkleddene. Dette er nødvendig på grunn av den høye hygroskopisiteten til GCR.

Når det gjelder storskala defektvegger i form av forskjeller i høyder, bestemt av bygningsnivået, er det ikke alltid en mulighet til å rette opp dem. Og med dette er det ganske mulig å forene, fordi denne mangelen ikke vil bli lagt vekt på visuelt. Og gipsbeleggets veggdekking og deres påfølgende gipsbelegg kan være for dyrt.

kitt

Under overflaten er alle ledd og uregelmessigheter mer enn 2 mm

For det tredje, veggene er forsiktig malt for å forbedre vedheft til etterbehandling. Den beste varianten av en primer for flytende tapet er et fuktisolerende stoff påført i 2-3 lag med en mellomliggende tørking av hver på 3-4 timer.

bakken

Fuktabsorberende primer med høy konsentrasjon med antiseptisk effekt

Praktiske tips for å forberede arbeidsflaten

Når du lager vegger for påføring av mørtel, ikke glem noen detaljer. I tillegg til det grunnleggende arbeidet, må du også fjerne alle metallelementer - forsterkning, negler, skruer osv. Ved vanlig eksponering for fuktighet fra dem kan det forekomme rustete flekker på belegget. Hvis de ikke kan fjernes, kan de dekkes med oljemaling.

Det anbefales også å male vegger som har en ujevn tone. Som regel velges hvit farge for disse formålene. Men hvis basen kontrasterer med etterbehandlingslaget, er det bedre å velge en nyanse som er nær den i fargen. Dette vil også bidra til å redusere forbruket av materialet litt.

Flere detaljer om forberedelse av vegger og tak for ferdigstillelse av arbeid i videoopplæringen.

Forbruk av en pakke med materiale

Et annet viktig punkt i arbeidet er forbruket av materiale. Hvordan beregne væske tapet på et rom eller kjøkken? For å gjøre dette måler du målområdet nøye. Hvis arbeidsflaten er en del av en vegg med kompleks geometri, er det nødvendig å bryte det inn i enkle figurer og beregne deres totale areal. Etter å ha valgt i butikken, vil du se på emballasjen sitt forbruk angitt av produsenten. Det gjenstår bare å gjøre en minimumsberegning.

data

Data om forbruket av materialet må spesifiseres av produsenten på emballasjen

Bestemme forbruket av materiale til dekorasjon av vegger, ikke glem om en liten margin. Det er nyttig for å eliminere feil i arbeidet eller for å gjenopplive belegget i fremtiden. Vanligvis nok 10-15% av totalt antall pakker. Tradisjonelt er en pakke nok for 3-5 kvadratmeter. m av rommet med en lagtykkelse på 1,5-2,5 mm. Mer presise instruksjoner finnes på emballasjen. Således er en pakke med tørr blanding enhetsenhet ved bestemmelse av materialforbruk.

For eksempel. Du trenger et etterbehandlingsmateriale til dekorasjonen på 10 kvadratmeter. m av rommet. En pakke med flytende tapet er nok til å dekke 5 kvadrat. m. Derfor trenger du 2 poser med tørr blanding. Legg til denne aksjen i 10% (2.2 pakker) og runde den opp. Resultatet - 3 pakker med flytende tapet for 10 kvadratmeter. m.

Hva påvirker annet forbruket av materialet?

 • Utvalg av verktøyet. Når du arbeider med en spesiell pistol, er den mindre enn når du bruker en spatel eller en flåte.
 • Tilstedeværelsen av feil og uregelmessigheter. Jo flere av dem, desto mer trenger du en løsning.
 • Ikke nok god blanding av den tørre blandingen, dannelsen av store blodpropper.
 • Din profesjonalitet. Hvis du jobber med et slikt materiale og verktøy for første gang, så bruk sikkert mer materiale.
pistol-hopper

Hopper pistol for å bruke en løsning med et fiberinnhold

Regler for å fortynne arbeidsløsningen

For å forberede en arbeidsløsning av riktig kvalitet, må du vite noen av nyansene. Og banal "hell ut denne sagglass i vannet og rør" du vil ikke komme sammen.

 • Vannet som brukes må være rent, fritt for sediment og eventuelle urenheter.
 • Forbered løsningen ved en lufttemperatur på minst 10 ° C.
 • Vanntemperaturen skal ikke overstige 40 ° C.
 • For å blande komponenter, ikke bruk en konstruksjonsblander eller andre verktøy. Faktum er at de kan skade fibrene i væske tapet, som et resultat vil du ikke oppnå den ønskede dekorative effekten.
 • Løsningen må avgjøres. Produsenten angir tiden som kreves for dette. Vanligvis er det 6-12 timer.
 • Hvis en av ingrediensene er paljetter eller noen granuler, er det bedre å legge dem til vannet, i stedet for å blande med den tørre blandingen. Dette vil tillate å distribuere dem jevnt i den ferdige massen.
 • Hver pakke må fortynnes separat, selv om du trenger et stort volum av løsningen. Direkte før applikasjon til vegger, kan løsningene blandes.
flytende tapet

Trygt væske tapet kan bli kneaded for hånd

Vær oppmerksom! Først blir vannet strømmet inn i den valgte plastbeholderen, bare deretter en tørr blanding uthylles. Før dette må det være litt fluffet for å unngå dannelse av blodpropper. Du kan gjøre dette med hendene eller bare riste pakken. Du kan ikke avle bare en del av pakken! Dette forbudet er forbundet med en ujevn fordeling av bindemidlet i tørr form.

Instruksjoner for å bruke væske tapeter

For praktisk og høykvalitetsapplikasjon av den forberedte løsningen er det viktig å velge riktig verktøy. Vanligvis for disse formål bruk:

 • sparkel;
 • plast gjennomsiktig trowel (riper);
 • spatel med en bredde på 15-20 cm;
 • børste - egnet for vanskelig tilgjengelige steder;
 • En spesiell pistol som arbeider med prinsippet om en sprøytepistol;
 • ruller - egnet for formuleringer med fin struktur, uten lange fibre.

Merk: Instrumentets bevegelsesretning bestemmer hvordan fibrene faller på veggen. Jo lengre de er, jo mer uttalt blir det "figuren".

rivjern

Gjennomsiktig gitter (trowel) med plasthåndtak

Direkte når du skal dekorere vegger anbefales det å følge følgende:

 1. Hvis du vil bruke bakgrunnsbilde, starter du ikke tidligere enn en dag etter siste oppstart.
 2. Påføringen av materialet skal utføres jevnt, fra venstre til høyre fra hjørnet eller kanten av veggen. Den optimale tykkelsen på belegget er 2 mm.
 3. Det er viktig å korrekt bestemme og opprettholde kraften til å trykke på instrumentet. Mangelfull press mot veggen vil føre til dannelse av et for tykt lag og dårlig fordeling av sammensetningen, dannelsen av koagulater og en stor strømning. For høyt trykk kan skade fibrene.
 4. Ikke vær redd for å forlate overflødig. De kan legges ut på en polyetylenfilm, tørkes, brytes i deler og fjernes til bedre tider i en tett pakke. Om nødvendig, nok til å suge ønsket volum og gjelde på veggen.
 5. Det anbefales å holde rifleren i en vinkel på 10-15 grader til arbeidsflaten.

Dette er viktig! For å fjerne furene, grovhet på overflaten av belegget ved hjelp av en fuktig rivemaskin. Ikke gå til etterbehandling av en ny del av veggen, til du måler den forrige.

anvendelse av materiale

Etterbehandling med flyte

Det ferdige belegget må tørkes forsiktig. Når den tørker, vil den lette, og skaffe seg ønsket skygge. Full tørking kan ta opptil 48 timer. I dette tilfellet kan rommet ventileres, men du må sørge for at lufttemperaturen i den ikke faller under + 15˚C.

Intuitive nyanser av fortynning og anvendelse av en arbeidsløsning:

Utførelse av et bilde på veggen av væske tapet:

Etterbehandling taket med flytende tapet

Dekke taket med flytende tapet utføres i henhold til samme ordning som veggen etterbehandling. De kan brukes på både en ren base og en suspendert struktur laget av gipsplater. Det eneste du må ta hensyn til - i taket er det belysningsenheter som legger vekt på alle manglene i arbeidet ditt. Av denne grunn anbefales det å være spesielt oppmerksom på takets utjevning.

Primer gjelder i små porsjoner, nøye nivåering og unngår dannelse av dråper, striper.

Umiddelbart før du bruker væske tapeter, kontroller hvor godt de er festet på takets overflate. Sannsynligvis er det nødvendig å korrigere en konsistens. En tykk løsning kan fortynnes med vann og for væske til å forlate en stund, slik at for mye fukt fordampes.

Bilde av flytende tapet på taket:

z17
Z18
Z19

Hvordan male et flytende tapet

Maling av væske tapeter kan være nyttig i de tilfellene hvor du vil endre utformingen av vegger, men vil ikke endre belegget. Dette er en god løsning, og om nødvendig forklare de feilene som oppstår, forurensning.

Den utvilsomt fordelen med å male er forbedringen av ytelsen til de eksisterende finishene. Så, avhengig av den valgte fargemiddelsammensetningen, øker belegningsstyrken, graden av fuktmotstand eller motstanden mot UV-stråler.

Ulempen med å male (ikke mindre signifikant enn verdigheten) er at flytende tapet mister sin attraktivitet og originalitet, som oppnås på grunn av ulik inneslutning. Etter påføring av maling får du et lettelsesbevarende lag, mer som minner om vanlig dekorativt gips.

For dekorative arbeider, egnet vannbasert, akryl, latex eller silikonmaling. De to siste alternativene er de dyreste. Det ferdige belegget kan imidlertid tåle tusenvis av våtrengjøring, noe som er spesielt viktig for kjøkkenet.

tekstur belegg

Malet teksturert belegg

Prosessen med å fargelegge seg selv, er ikke forskjellig fra maleriet av rene, flate vegger. På forberedelsesstadiet er veggene avstengt, primet og tørket. For bruk av maling, ruller og børster av forskjellige størrelser brukes.

Video: master-klasse på å bruke væske tapet

Flytende tapet er et søk for de som liker "langspill" og originale etterbehandlingsmaterialer. Selvstendig arbeid med dem krever full engasjement og nøye studie av interiørdesign. Ikke alle kan gjøre det. Hvis du tviler på dine evner, inviter erfarne mestere. Betaling for deres tjenester er prisen for kvalitetsresultat, lagret tid og lagrede nerveceller.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 5 = 5

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map