Turkis på kjøkkenet: Velg en nyanse og stil med innredning

Turkis på kjøkkenet: Velg en nyanse og stil med innredning

Turkis på kjøkkenet: Velg en nyanse og stil med innredning

Turkis farge tok navnet fra navnet på den halvkornede steinen - turkis, som lenge har blitt tilskrevet egenskapene til talismanen av lykke. Det ble antatt at folk som eier denne fantastiske steinen, alltid vil leve i velstand og respekt. Takket være gamle legender, samt anbefalingene fra designere og psykologer fra grønnblå nyanser blir aktivt brukt i innredning av lokaler til ulike formål. En liten bildeanmeldelse vil hjelpe oss med å forestille seg hvordan et turkis kjøkken ser ut. Kanskje noen ideer vil være nyttige for deg for implementering av et nytt prosjekt.

Prinsipper for interiørdesign i turkis rekkevidde

Nyanser av blått og grønt er tradisjonelt brukt i foring av bad og bassenger, da de er organisk kombinert med noe utstyr eller struktur forbundet med vann. Dette er en naturlig naturlig skala, derfor, til tross for modetrender, vil det alltid være i en trend. Kjøkken er ikke noe unntak, og fargen på sjøbølgen eller en lys skygge av himmelsk blå med smaragdoppfriskning, oppfrisker rommet betydelig.

kjøkkeninnredning

Turkis i kjøkkenkroken - ikke en eneste "tung" detalj

Frykt følger den eneste feilen som begynner amatørdesigners synd, - en overflod av hovedtonen. Hvis fasade, benkeplater og vegger, og i tillegg til spisestuen og gruppen av "maling" i ett, riktignok den mest favoritt farge, vil effekten overraske: i stedet for elegant raffinement du kjører inn i dårlig smak.

kjøkken

Mange monokrome lyse turkis - ikke for små rom

Prøv å følge proportionalitetsprinsippet: hvis fargen er lys, gjennomsiktig, mild, det kan være mye, mettet, tvert imot, bør være mindre. Husk at på en hvit bakgrunn ser dyp turkis lys ut, og først og fremst fanger øyet ditt, så selv om interspersing av tilbehør til denne fargen skal gjøres svært nøye. En svak tone er mye enklere å bruke - den passer både som bakgrunn og som fasadefargeskjema.

kjøkken

Blek nyanse - forsiktig og elegant

Eksperimentering med konsentrasjon, det er mulig å oppnå den nødvendige kombinasjonen og designe et kjøkken med turkis farge i den valgte stilen - klassisk, land, høyteknologisk eller noe annet.

En farge og tusen nyanser

Fordelen med borderline nyanser er i deres to natur, fordi grunnlaget er to farger, i dette tilfellet - blå og grønn. Turkis er referert til en kald palett, men ikke alle ser det i seg en kul blå av høy himmel eller blueness av den arktiske isen. For mange er det forbundet med en varm sjø og en varm sørlige ferie.

spisestue

Middelhavsstil spisestue

Oppfattelsen av farge avhenger stort sett av materialets konsistens. Hvis den samme fargekjolen glirrer glans og løs teksturerte tapeter - vil effekten være radikalt annerledes. Dette kan brukes når du dekorerer vegger eller produksjonsfasader. Sammen med kontinuerlig uniform belegg, brukes inneslutninger (for eksempel i kunststein "under granitt") eller mosaikk. Forresten, mosaikkgulv og kjøkkenforklær perfekt kombinert med en homogen finish.

bakgrunns

Væske tapeter som en måte å strukturerte vegger

Velg en nyanse i henhold til stilen. For eksempel, for et landekjøkken i turkis farge, er en blek, kunstig alderen palett av flere nærliggende toner fin. For å gi situasjonen en effekt av aldring, bruk spesielle teknikker for å påføre maling. Teksturert og elegant utseende "slitte" fasader, benkeplater, innredningsartikler (bilderammer, treverk).

kjøkken

Kjøkken i landlig stil

For en høyteknologisk stil anses glans å være en vinnende, hvor høydepunktene overlapper med kromflatene på skinnene og møblene. Klassikere som en begrenset ren tekstur, art deco - fengende, kontrasterende kombinasjoner, suppleret med glitter av gull og glitrende krystall.

Innflytelse av detaljer om det generelle konseptet

Hvis kjøkkenet gardiner hengt aqua, er hele rommet knapt en turkis - så det ville være hvis det meste av overflaten var dekket med basefarge eller bruke smarte dekorere triks der den blå-grønne delen kom i forgrunnen. Fordelen med moderne kjøkken i en rekke design: fasader, gulv og vegger, og benkeplater kan velges i tone til basisfarge.

1

Farge på vegger som hovedbakgrunn

Det er mange alternativer for bruk av basen gamma, men en av de enkleste er bakgrunnsdekning, det vil si etterbehandling av horisontale eller vertikale fly. Horisontal - dette gulvet og taket, vertikalt - veggene. Under ingen omstendigheter kan en tone brukes til alle flater, siden rommet ser begrenset og lukket, er det bedre å bruke to eller tre forskjellige varianter.

kjøkken

Taket, veggene og gulvet er malt i to farger

Noen ganger (volum spesielt kjøkken kombinert med en spisestue) jevnhet gjør rommet kjedelig, slik at i stedet for en sammenhengende monokromatisk belegget er bedre å bruke en mosaikk foring med et mønster, vekslende to eller tre nyanser. Egnede varianter av ikke-vevd og vinyl tapet, dekorative teksturerte plaster, spesielle akryl, flerfargede fliser.

kjøkkendesign

Den originale kombinasjonen av kjøkkenforkle og romerske gardiner

For et tak er det mulig å få de malte plastpanelene, og hvis høyden tillater - å konstruere en todelt konstruksjon fra gipspapp. For malingsplater på en gipsbase er enhver vandig emulsjon, for eksempel akryl, egnet. Til toppen av rommet trykker du ikke og holder høyden, i grunnmaling må du legge til en liten turkis farge.

takdesign

Kompleks takkonstruksjon

En annen moderne løsning er strekkloftet. I stedet for den tradisjonelle hvite filmen kan du velge en skyggeversjon i en blank eller matt finish. Glansen øker visuelt volumet av rommet, reflekterer lysene på belysningsarmaturene, og matt overflate maskerer sømmer og mangler i installasjonen pent.

tak på kjøkkenet

Strektak med spotlights

Som gulvbelegg er det mulig å velge en keramisk flis (foreløpig ha etablert system "et varmt gulv"), linoleum eller det malte trebrettet.

forskjøvet fliser

Gulvfliser i forskjøvet rekkefølge

Turkise fasader og benkeplater

En betydelig del av kjøkkenets synlige plass er okkupert av overflater relatert til møbler. Dette refererer til bordplaten (arbeids- og spisestue) og fasadedelen. Når du bestiller skap, kan du umiddelbart diskutere fargen på filmen, plast eller maling som går inn i panelets overflate. Varianter i monofonisk utførelse eller med veksling av to lukkede (mindre ofte - kontrast) nyanser er mulige.

utforming

Turkise fasader i kombinasjon med naturlig tre

Hvis du bor altfor lyse mettede farger, prøve å myke opp det - i stedet bruke matt maling glans eller semi gloss satin, for å dekorere resten av overflatene, velge lyse farger anbuds - hvit, melk, vanilje, beige, sand. Det er bedre, hvis lysdelen på den generelle bakgrunnen vil seire. Kjøkkenet med turkise fasader kan plasseres i en mørk, til og med svart ramme - men helst i et romslig, godt opplyst rom.

kjøkken

Den mettede fargen på sjøbølgen er fortynnet i nyanser av hvitt

Å produsere benkeplater bruker en rekke materialer, og avhenger av muligheten til å velge en bestemt farge. Dekorasjon turkis og uten kostbare naturstein å koste en formue, mens det for fremstilling av kunstig stein for å fremstille en blanding av en hvilken som helst likt farge, og legger til sammensetningen av de enkelte fargestoffer og fyllstoffer. Laminat eller plast for å velge enda enklere - Produsenter tilbyr flere alternativer samtidig.

podsvetkka

Neonbelysning som en måte å gi skrivebordet en viss farge på

Sværere med tremalte overflater og glass, men bordplaten fra disse materialene bestilles oftest ikke for arbeidsområdet, men for spiseplassen.

spisebord

Spisestue

Tilbehør til aqua farge

Spill en viktig og noen ganger avgjørende rolle i utformingen av kjøkkeninteriør. Ved detaljer mener vi alle varer, utstyr og tilbehør av relativt liten størrelse, men ganske merkbar.

kjøkken

Luksuriøs løsning i Art Deco-stilen

Gjør kjøkkenet himmel turkis, kan du bruke bare en tekstil: gardiner, håndklær, grytekluter, dekker for stoler eller krakker, duker og servietter. Den eneste tilstanden er nøytraliteten til bakgrunnen, det vil si at den må være lys, diskret, begrenset. Forresten, selv med flere kontrasterende farger, kommer turkis ofte ut seirende.

interiøret

Rett gardiner lykkes med ekko med skrivebordsvasken

Kjøkkenredskaper eller -retter brukes ofte som "hjelpere":

  • Te og kaffesett;
  • Sett for krydder;
  • boller;
  • Vaser for frukt.

En brukervennlig versjon er ganske enkel: Plastholdere er varmere, de brukes i løpet av lunsj i stedet for den vanlige duken.

porselen par

Te porselen par

Dekorativt tilbehør pryder veggene, hyllene, vinduskarmen. Lys cyanrammer, blomsterpotter, kroker for gardiner spiller rollen som aksenter, som aktivt påvirker den generelle oppfatningen av interiøret. Hvis det er en komfortabel sofa eller stoler i spisestuen, kan du eksperimentere med møbeltrekk og plukke den opp i tone. Mystiske etniske mønstre eller intrikate geometriske ornamenter vil ikke ødelegge fargens renhet, tvert imot vil det bli understreket.

polstring av stoler

Stoffet av stoler falle i farger med veggdekorasjon

I varehusene, kan du finne stekepanner, potter og vannkoker av hvilken som helst farge. Objekter, som ofte står på komfyren, om ønskelig, blir også aksent.

turkis interiør

Lett turkis interiør med pent utvalgte farger

Valg av nyanser av følgesvenner

Merkelig nok, grensekartede turkis sameksisterer perfekt med en palett av forskjellige nyanser, blant annet:

  • Grønn (lysegrønn, gresskledd, smaragd);
  • Blå (himmelsblå, azurblå, kornblomst, indigo);
  • Hvit (melk, hvit, pearlescent, perle, elfenben);
  • Svart (grå i alle former);
  • Gul (kanariefritt, sitron, rav).

Rød skala er mindre egnet, men det er også mulig å kombinere noen toner. Perfekt føles forsiktig-turkis ved siden av rosa, men syreoppløsninger er bedre å ekskludere, erstatt med rolig, myk, balansert.

kjøkken

Rød farge fungerer som en lys aksent

Tandem med blå eller blå farge er vanligvis forbundet med marint tema: noen bølgete linjer, et par skall på hyllen, stripete tekstiler, gardiner - og du er på Middelhavskysten, i en verden av sollys og saltspray.

kjøkkendesign

Mange blåblå nyanser

Den tradisjonelle kombinasjonen med svart eller hvit a priori, vinnende, men dette er ikke en grunn til å glemme at for mindre rom er mer passende lys nyanser, og i romslige kan du bruke svart.

kjøkkendesign

Klassisk trippel - svart, hvit og turkis

Video: turkis i interiøret

Turkis kjøkken i klassisk stil - hvordan å øke arealet på rommet:

Budsjett hvit-turkis løsning:

En liten videosekvens med ideer til reparasjon:

Som du kan se, kan interiøret i turkis mat være uendelig mangefasettert - alt avhenger bare av fantasi og muligheter. Hvis du liker denne positive fargen, kan du trygt bruke den som hoved eller ekstra, bakgrunn eller aksent. Å løse tvil vil alltid hjelpe kompetente designere, og implementere prosjektet i livserfarne byggherrer og møbelbyggere.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

40 + = 46

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map