Sponplate eller MDF kjøkken og film eller plast: Hvordan velge det beste materialet for fasaden

Sponplate eller MDF kjøkken og film eller plast: Hvordan velge det beste materialet for fasaden

Sponplate eller MDF kjøkken og film eller plast: Hvordan velge det beste materialet for fasaden

Luksuriøse sett med blanke fasader som reflekterer bakgrunnsbelysningslamper; perlemor, metallisk, volumetrisk fotoutskrift - møbler, dekket med film, på topp av popularitet. Ved å velge materialet til kjøkkenet, er det ikke bare nødvendig å velge varianten av det øvre dekorative laget, men også å forstå hva som er skjult under den lyse og elegante innredningen. Hvorfor? Det er enkelt - kvaliteten på substratet avhenger av hvor lenge film og plast på fasaden varer.

Hva er forskjellen mellom sponplater og MDF: egenskapene til produksjon og prosessering

Budsjettmaterialer til fasaden på kjøkkenet er plater laget av trebiter og fibre. Kommersiell merking - sponplater og MDF. Til tross for at begge typer plater er laget av knust tre, er deres egenskaper og ytelse forskjellige.

kjøkken

Kjøkken: MDF fasader med film

forskjellen

Forskjellen i strukturen er synlig for det blotte øye

Hva er sponplater: egenskaper

Plukke hvilken fasade som er best å velge for kjøkkenet, kjøpere, med fokus på lave kostnader, foretrekker et sponplater. Sponplaten er laget av trebearbeidingsavfall.

Trespring, spesielt knust, helles med limkomposisjon. Blant ingrediensene - syntetiske harpikser, som påvirkes av høy temperatur smeltet og limt sjetonger. Det harpiksfylte materialet presses under høyt trykk.

plate struktur

Platenes indre struktur: inhomogeniteten av partikler og hulrom

Som et resultat oppnås et tilstrekkelig sterkt brett fra en blanding av flis og lim. Formplater av forskjellig tykkelse, avhengig av formålet - 5-6 mm til 5 cm. De ferdige platene må slipes til overflatenes jevne overflate.

Budsjett er den viktigste fordelen med materialet. Ulempene er mye større:

 • Platenes indre struktur er ikke homogen.
 • Du kan ikke danne en strukturert overflate, platen er bare glatte.
 • Kompleksiteten av behandlingen, materialet smelter lett.
spon

Ferdig tre sponplater

Den største ulempen er frigjøring av formaldehydforbindelser i luften. Materialet tåler ikke fuktighet, det sveller når det er vått. Overflaten og kantene er nødvendigvis dekket med film eller laminert - så risikoen for å falle ned i luften av skadelige stoffer, blir redusert.

MDF: hvordan og fra hva gjør fasader

Fasader av MDF - hva er det? MDF - en plate av trefibre. I stedet for sjetonger fra produksjonsavfallet brukes fine spredte trefibre til produksjon. Fiber limes også under trykk når de utsettes for høye temperaturer.

MDF boards

Seksjon av MDF bord

Hovedforskjellen er i produksjonsprosessen. Ved fremstilling av MDF-plater brukes ikke syntetiske harpikser. Når fiberen blir oppvarmet, limes naturlige harpikser til å kle partiklene sammen. Som en ytterligere klebemiddelblanding brukes paraffin eller lignin. Disse stoffene smelter og fikser fibrene i den indre strukturen. En slik produksjonsmetode gjør det mulig å oppnå et materiale som ikke er en kilde til fordamping av skadelige stoffer.

fordeler:

1
 • Rimelig pris.
 • Enkel behandling.
dør

Bøyde dører av kjøkkenskap fra MDF

 • Muligheten til å gi bøyde former, fin fresing.
rammeverk

Fin behandling: Rammefasader, fresing og tekstur

 • Økologisk kompatibilitet.

Hvilket materiale er bedre for en kjøkkenfasade: fordeler og ulemper ved plater

Svaret på spørsmålet hvilket kjøkken er best å velge er entydig. Hvis du må velge mellom budsjettplater EAF og MDF, gi preferanse til MDF. Prisforskjellen er ikke høy, men det vil vare mye lenger.

fasader fra sponplater

Fasader laget av sponplate med film

Et unntak kan bare gjøres for laminert sponplater, som brukes som innsatser i aluminiumprofilen. Det er kanten av platene som er mest utsatt for vanninngang.

MDF med film

MDF-alternativer med film

Ikke bruk vanlige sponplater, dekket med papirfolie, for montering som benkeplate. På steder der vasken er innebygd, vil det ikke vises noen estetiske bølger i noen år, men det øvre dekorative laget vil enkelt skille av fra basen.

Sponplate kan brukes til produksjon av rammekort, side deler av skap, hyller.

Dekorativt belegg: overflater

Melvalg begynner når man prøver å stoppe på overflaten. Hva skal være kjøkkenet: plast eller emalje, PVC-film eller finér? Hvordan velge typen MDF-fasade for kjøkkenet og ikke gjøre en feil? Først og fremst avgjøre fasadens form og utseende: dette vil forenkle oppgaven og begrense omfanget av dekorative belegg i spørsmålet.

fasader

Vanskelig og ansvarlig valg: hvilke fasader til kjøkkenet er bedre

Laminering og laminering: budsjettfasader

sett

Budsjett: et sett med laminert bord

Fabrikkteknologien til å påføre dekorative og beskyttende lag er laminering. Dekk de filmstøpte produktene - plater. Den ferdige platen er kuttet i størrelse, og kantene behandles med et spesielt tape eller akrylkant. Funksjon: Bare flate flater er laminerte.

komfyr

Laminert plate: lag

Før du legger på det beskyttende laget, er platen polert. Etter fremstilling under påvirkning av temperatur og trykk på overflaten, presses filmlaget. Bruk melamin belegg. Papirsubstratet med innredningen behandles i flere stadier. Begge sider av papiret behandles med harpiks, som smelter og impregnerer papirsubstratet når temperaturen stiger. Bruken av harpiks forbedrer materialets egenskaper: Et gjennomsiktig lag beskytter platen mot bløting, slitasje og små riper.

film

Rollen av melaminfilm: produksjon

Laminering er liming av en papirfilm på et fremstilt substrat. Fiksering utføres ved hjelp av limblanding og trykk.

tre dekorasjon

Tre dekorasjoner alternativer

fordeler:

 • Lav pris.
 • Et bredt utvalg av nyanser og innredningsmuligheter.

Blant manglene er svake ytelsesegenskaper. Gitt at kun de øvre og nedre flatene er laminerte, forblir kantene ubeskyttet, noe som krever forsiktig ytterligere forsegling. Dekk er kortvarig. Overflaten bryter lett fra støt, og på et sted hvor filmens integritet er ødelagt, begynner platen å kollapse.

PVC-film for MDF: fordelene av materialet

De fleste MDF-kjøkken er dekket av folie. Polyvinylklorid - et syntetisk materiale - brukes til paneling. Filmen er ikke redd for vann, det tar lett den rette formen når den oppvarmes, har minimal elastisitet, er motstandsdyktig mot skade.

Prosessen med å påføre materialet til MDF for kjøkkenet er fundamentalt forskjellig fra fabrikklaminering. Dekk filmen med ferdige fasader, ikke plater.

PVC-film

Utvalg av PVC-film

Før de vender, blir platene kuttet, freset, formet: bøyd, radiert. Legg de ferdige produktene på en flat overflate. Filmen er festet av en vakuummaskin.

Funksjon: Samtidig er både front- og sideflatene på platen lukket. Du trenger ikke å forsegle leddene og lim endene med kantmateriale.

taping

Legge på en vakuummaskin

Alternativer for design av filmer til fasader - et utrolig antall. Blant de mest populære:

 • En film "under et tre" for MDF. Det etterligner ikke bare skyggen, men også mønsteret av tre. I kombinasjon med fresing kan den limte fasaden ikke skilles fra treet. I klassiske hodesett brukes patinerte fasader - sammensetningen av en kunstig patina påføres over filmen, som visuelt "blir gammel" treet.
fasade

Filmfasade "under treet" med patina

 • Enkel farge glanset. En film med en fasjonabel "plast" finish.
teksturerte materialer

Glanset og strukturert materiale

 • Matte, kombinert med et mønster. Brukes for å glatte fasader i moderne stil.
bilde

Tegning på mållaget

 • Med 3D-tegning og bilder. Produsenter tilbyr både ferdige filmer med innredning, og individuell design med muligheten til å skrive ut på film.
 • Imitasjonsstein. For det meste brukes MDF med en "stein" film til benkeplater av billige kjøkken.
materiale

Under steinen: materiale for benkeplater

Den eneste ulempen med filmfasader brenner ut under direkte sollys. Den maksimale temperaturen som belegget tåler er 70omtrent C. Ved overoppheting kan filmen avfalle eller begynne å smelte.

Plastbelegg: Hvordan lage en akrylfasade

Kjøkken fra MDF med plast som liner er slitesterkt. Tykkelsen på akrylplater, som limes til trefiberplaten, er ca. 1 mm. Fiksering av plast utføres ved hjelp av lim og trykk.

plast

Plast på fasader

Hva er bedre for kjøkkenet: plast eller film? Utad er det umulig å skille belegningsmaterialer. Både plast og film dekker platen ovenfra og fra sidene. Men hvis filmen har tilstrekkelig fleksibilitet til å dekke et panel med komplisert form, lukk fasaden med en gjeng, freset, da kan plasten limes kun til en jevn og flat overflate. Maksimum er en skråkant.

plast

Glanset plast på MDF bord

For kjøkken sett i stil med høyteknologiske, er moderne sett med lakonisk design og klar geometri å foretrekke for plast. Foring fader ikke med tiden, er mer holdbar og motstandsdyktig mot utseendet på sjetonger.

For fasader til kjøkken fra MDF, bruk plast HPL. Coating - flerlags. Blant designmulighetene - glans, tekstilmaterialer "under treet, huden."

Malte overflater: egenskaper ved produksjon og omsorg

En annen versjon av ferdiginnredningen til fasaden av MDF - emalje. Farging er en komplisert, tidkrevende og tidkrevende prosess. Det er maleri på samme måte som i bilverkstedet. For det første blir overflaten tilberedt og dekket med en spesiell primer, som sikrer innstillingen av malingslaget med underlaget.

farge

Prosessen med farging i et spesielt kammer

Emalje påføres i flere lag. Resultatet avhenger av nummeret - styrken på belegget og utseendet. Hvert lag er igjen å tørke, deretter behandlet med sandpapir. Ferdiglag - lakk.

Standardmalerialternativer:

 • Glossy.
malte detaljer

Glanset maltte detaljer

 • Semi-gloss.
 • Matt.
detaljene

Deleksempler

Coloring "med spesialeffekter" vil koste mer. Bruk "kameleon" -effekten når fargen endres avhengig av styrke og belysningsvinkel. Også luftbrushing mestere kan gjenskape på overflaten av fasaden kjøkken fra MDF med emalje noe bilde etter kundens valg.

Kameleon effekt

Kameleon effekt

Velge hvilket som er bedre - plast eller emalje, vær oppmerksom på fasadens form. For å dekke et produkt med komplisert form, vil det ikke være mulig, og til og med en 3D-teksturert fasade kan males i valgt nyanse.

teksturert fasade

Ikke-standard løsning: Kompleks form og matt skygge

Fans av uvanlig design som malte fasader med etterfølgende dekorasjon i teknikken til decoupage og kunstig "aldring" emalje.

fasade med innredning

Malet fasade med innredning

Finérplater: dyrt materiale med perfekt utseende

Forbindere av naturlige materialer som ikke ønsker å kjøpe et sett med MDF med plast eller film, vil tiltrekke seg finérte møbler. På et flatt lag limt tynt finér fra naturlig tre. I fremtiden behandles overflaten: lakkert, tonet eller vokset.

finering

Platefinér

Utvendig finert fasade er skilt fra tre. Fordelsparing: Møbler fra matrisen vil koste mye mer enn et sett med trefiberplank, dekket av finer.

finér

Finér med emalje og lakkbelegg

Ulemper - i tilstrekkelig høy pris og egenskaper av omsorg. Det må huskes at to materialer er tilkoblet, som reagerer forskjellig på endringer i temperatur og fuktighetsnivå i rommet. Hvis MDF har temperatursvingninger uten deformasjoner, kan finéret skrelle, knekke eller bli dekket av bølger.

Som er bedre: plast eller film på kjøkkenfasaden

Hvis MDF for kjøkkenet - det optimale grunnlaget for fasaden, da med valg av topplaget er det alltid vanskeligheter. Hva å foretrekke: plast, emalje, film? Vurder utseendet, sammenlign kostnaden, og viktigst avgjøre nøyaktig hvor mye tid du er villig til å bruke hver dag på omsorgen for møbler.

Fordeler og ulemper ved film sett

Den beste kombinasjonen av pris, kvalitet og estetikk - i filmfasader med MDF-base. Materialet er upretensiøst i omsorgen. Lett å rengjøre med vanlige husholdnings kjemikalier. Filmen kan deformeres bare under påvirkning av høy temperatur, damp. Det må sikres at solen ikke kommer til overflaten fra vinduet.

Fordel - et ubegrenset antall designalternativer, muligheten til å kombinere farger og teksturer individuelt, dekke komplekse former.

PVC-film

Valmuer på PVC-film: designer kit

Mattfilm med et mønster av "tre" brukes i opprettelsen av klassiske sett med utskårne fasader.

kjøkken

Praktisk overflate: Det er ingen flekker på mattbelegget

Lerret til fotoutskrifter kan tjene både film og plast. Fargerike tegninger og bilder har praktisk verdi: de er mindre merkbare flekker fra vann enn på monokrome glansefacader.

film på MDF

Lys og ukonvensjonell mat: film på MDF

Designere kombinerer flere farger og teksturer i 2 grunnleggende nyanser, som i dette "sjokolade" kjøkkenet.

blomstertrykk

Film med floral print

Design og drift av plastsett

Plast MDF fasader ser lyse ut: mettede farger, et speilglans. Materialet er ikke redd for sol, høy temperatur og fuktighetsnivå. Men glatte plastpaneler krever regelmessig vedlikehold. På speilflaten er det fingeravtrykk, flekker med rent vann forlater flekker.

Semi-matte teksturer av plast er mer praktiske enn glanset.

kjøkkenfasade

Den mest fasjonable fargen på sesongen i kjøkkenfasaden er laget av plast

Glanset plast, selv i mørk farge, vil gjøre det lille kjøkkenet ikke vanlig og romslig.

sett

Liten suite med en plastfasade

Lovers av glans må polere kjøkkenet hver dag for å skinne.

sett

Single-tone sett: et høydepunkt - en nyanse

Den siste "squeak" i kjøkkenmoden: plast i aluminiumprofilen.

plast

Syrefarget plast i en aluminiumsramme

Malet MDF: stilige løsninger for moderne kjøkken

I motsetning til plast og film ligger emaljen perfekt på alle overflater. Malte fasader krever forsiktig behandling og spesiell omsorg. Lakket emalje kan ikke rengjøres med konvensjonelle midler som inneholder klor og noen overflateaktive stoffer. Ikke rengjør med pulver.

malt kjøkken

Golden malt kjøkken: emalje på MDF

Det er bedre å ikke bruke svamper med et hardt lag. Med aggressiv handling er lakken dekket med et maske med små riper, overflaten mister sin glans. Gjenopprett det opprinnelige utseendet kan poleres, men det øvre beskyttende laget er polert tynning. Gjentatt å gjennomføre prosedyren vil det ikke være mulig.

Emalje - et valg for kjøkken med fasader av komplekse former.

sett

Glanset rødt malt sett

Kombinasjonen av to farger og en interessant løsning for form av dører: med langsgående striper og kontrasterende maleri.

kjøkken

Antrasitt og rødt: En vellykket kombinasjon av form, farge og glans

Futuristiske 3D fasader uten utvendig innredning. Det er nok bare å røre døren for å åpne skapet. Laconisk form og kompleks tekstur - et spill av kontrast.

teksturerte MDF paneler

Malte strukturerte MDF paneler

Aerografi er en funksjon som understreker unikhet. Hver tegning er opprettet bare en gang.

kjøkken

Kjøkken med gnist: airbrush på emalje

Finér og tre: luksus av naturlig tre

Finérbelegg blir i økende grad kombinert med andre muligheter for fasaddekorasjon. For eksempel på fasaden limt med finér, patina, emalje eller lakk påføres. Fasader med finér kombineres i ett hodesett med malte eller filmpaneler.

finér på MDF

Patinerte finér på MDF

Finér i en varm gylden nyanse kontrasterer den svarte glansen av plast- og fotoutskrifter på det mørke glasset i forkleet - en interessant idé.

kjøkken

Designprosjekt: finér i ett hodesett med plast og glass

Finér i den fasjonable tekstur av "zebrano" lysfarge som passer perfekt inn i et lite moderne kjøkken med hvite topplakker.

finert MDF

Film og finert MDF i ett sett

Video: hvordan fasader med PVC-film

Video: Produsenten viser hele prosessen med å belegge MDF-panelene med dekorativ film.

Hvis du har et tap med valg av innredning, kontakt designeren. En ekspert vil gi råd om hvilken type dekning som passer best for kjøkkenhodetelefonen din. Når du bestiller en individuell produksjon, sørg for å spørre hvilket materiale basen er laget av. Finn ut hvilke materialer produsenten dekker fasader. Krev en garanti, hvis problemet med finishlaget oppstår.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map