Slik zonirovat og innred kjøkken-stue område med 16 firkanter

Slik zonirovat og innred kjøkken-stue område med 16 firkanter

Slik zonirovat og innred kjøkken-stue område med 16 firkanter

Kombinasjonen av to rom til en for å øke det totale arealet vokste til en trendy trend. Det var en slik ting som "leilighet-studio", som i utgangspunktet innebærer kombinasjonen av to funksjonelt forskjellige rom - kjøkken og stue. Som et resultat av dette endret romets funksjoner ikke, og stedene og komforten ble mer enn to ganger. Vurder designalternativer for kjøkkenkrokområdet på 16 firkanter, vi vil fokusere på valg av møbler, dekorasjon, belysning.

Fordeler og ulemper med et ikke-standard layout

Før du bestemmer deg for å kjøpe et studio eller riving av veggen mellom to rom, prøv å veie fordeler og ulemper. Hvis leiligheten er designet for å imøtekomme en person, er et studio med ett soverom veldig praktisk. Det er behagelig å bo i et romslig rom, hvor alt er i sikte og relativt nært.

kjøkkeninnredning

Klassisk interiør i hvite farger i en 16-meters plass

En familie på 2-3 personer i en forent bolig må være vanskeligere. Når du fjerner veggen mellom rommet og kjøkkenet, blir du fratatt et eget rom - et potensielt soverom, en barnehage eller en studie. Problemer oppstår når et hus tilbereder middag, stoler på potter, og det andre vil trenge privatliv for å skrive en avhandling.

Enkelere til eierne av 3-4-roms leiligheter: selv med tap av ett rom har de 2-3 soverom igjen. Derfor, de absolutte fordelene i forening av kjøkkenet med tilstøtende rom - eierne av flere-roms leiligheter.

kjøkken

Et moderne praktisk 16-meters rekreasjonsområde

En annen nyanse er muligheten til å samle hele familien. I noen familier er det vanlig å lage en full middag, om kvelden sitte ved et stort spisebord, dele nyheter og hendelser som har skjedd over dagen. Selvfølgelig er studioet ideelt for dette formålet: komfyren er nær bordet, bordet serveres og serveringen serveres mye lettere.

kjøkken

Et koselig hjørne for familiemiddager

Blant moderne familier er det også de der en del av husholdningen spiser utenfor leiligheten, den andre er fornøyd med raskt tilberedte halvfabrikater og oppvaskplater oppvarmet i mikrobølgeovn. I dette tilfellet, ikke ta hovedområdet for å okkupere kjøkkenmøbler, du må tenke over utformingen av kjøkkenkrok på 16 kvm, slik at det ser ut som en koselig salong med en komfortabel sofa for hvile.

Når forening av rom er berettiget

Ideen om å omdanne to miniatyr rom til et enkelt rom er flott, spesielt for små leiligheter med et kjøkkenområde på 5-6 m². Hverken de innebygde apparatene eller de ergonomiske skapene redder husmødrene fra å pålegge et typisk tetthet. I det neste "lille" 10-meters rommet for altfor tett er det egnet bortsett fra et soverom, innredet i minimalistisk stil.

kjøkken

Kombinerer to nærliggende lokaler

Ved å kombinere disse to områdene vil vi få 15-16 meter, hvor du kan snu og implementere et moderne, opprinnelig prosjekt. Det eneste problemet som venter eiere i ferd med å skape et nytt koselig rom, er utarbeidelsen av en pakke med tillatelser for riving av veggen. I henhold til gjeldende lovgivning, hvis det er en gassovn i et av rommene, er avstemming av ombyggingen nødvendig.

kjøkken

Ombygging i en typisk liten leilighet

Du vil bli kjent med nyanser av innredning av et kjøkken på 16 kvm, hvis du kjøper en forbedret layout. "Forbedring" er nettopp økningen i lokalområdet, spesielt de som anses som "betinget bolig" - korridorer, en loggia, et bad, et kjøkken. Logisk, hvis alle 16 m² vil du ikke rote opp kjøkkenmøbler og hvitevarer, men gjør et stort nok område til en komfortabel stue for dine egne måltider og mottak.

kjøkken

Muligheten til å utvide plassen på grunn av riving av veggen

Studio trend vil påvirke de som eier en fantastisk privat hytte eller store leiligheter, samt elskere av loft stil. Fri "loftet" fra 16 m² til 40 m² tolererer ikke blinde vegger og innebærer riktig design: nøyaktig avgrensning, høye tak, dyktig etterbehandling av naturlige materialer.

1

Praktiske soneringsalternativer

Før du pynter romområdet på 16 kvadratmeter. meter, er det nødvendig å bestemme seg selv hvilken funksjon vil være den viktigste - kjøkken eller gjest. I det første tilfellet bør du grundig tenke over spisestuen interiøret: stedet for spiseplassen, fordelene med å flytte fra arbeidsområdet til spisebordet. Den andre løsningen forutsetter oppdeling av plass i to separate områder: for matlaging og mottak av gjester, og hvilestedet skal være komfortabelt nok og uavhengig.

Skillevegger og midlertidige vegger

Funksjonene til kjøkkenpartisjonene er ganske nysgjerrige: de må samtidig skille og forene, det vil si ikke innføre uenigheter i det totale interiøret. Fra et planleggingssynspunkt er lette falske vegger et instrument for distribusjon av territorium. Som regel blir stuen gitt litt flere meter enn kjøkkenet, selv om det er unntak.

kjøkken innredning

Dekorativ design som skiller del av rommet

Ideelt, bortsett fra det funksjonelle, skiller partisjonene også den estetiske oppgaven, det vil si de spiller rollen som en vakker interiør. I den forbindelse har de eksterne partisjonene ikke noe som ligner en blindvegg, men ligner likevel universelle hyller eller andre ikke-standardelementer av møbler.

hyller

Rack i stil med minimalisme

Her er noen få populære typer divisjoner:

  • openwork falske vegger;
  • glassblokker av herdet glass;
  • hyller og hyller;
  • bærbare skjermer;
  • skyve konstruksjoner;
  • møbler.

De mest funksjonelle er partisjonene som ligner gjennom bokhyller. Disse er stativer, plassert i en vilkårlig rekkefølge og egnet til oppbevaring av bøker, retter, suvenirer. Avstandenes "luftighet" avhenger av antall hyller: jo færre transversale detaljer, jo mer ledig plass og jo mindre uttalt grensen mellom rom.

peoegorodka

Den opprinnelige løsningen er en oppdeling av gamle bokser

Ved hjelp av mobile kompaktskjermer kan to forskjellige halvdeler raskt konverteres til et felles territorium. En slik forening er praktisk for familieferier eller temafester.

Heve baren

Ikke mindre rasjonell variant av differensiering er installasjonen av en kompakt stangteller, som også utfører flere funksjoner: adskiller visuelt ett funksjonsområde fra en annen, erstatter spisebordet og fungerer som en dekorativ innvendig detalj. Øverst på baren er vanligvis høyere enn overflaten av spisebordet, så spesielle barstoler bør inkluderes i settet.

stativ

Rack med kunstig stein finish

Formen og dimensjonene til en kompakt spisestue er helt avhengig av størrelsen på rommet. Gitt utformingen av rommet 16 kvm, er stativet bedre å ordne vinkelrett, den ene enden til veggen eller et kjøkken sett. Et lite skap for bordtilbehør eller kjøkkenutstyr kommer inn i siden, i nedre del, på hyllene, du kan installere en mikrobølgeovn eller lage lagringsplass for lite utstyr - kombinasjoner, blandere, blender.

spisestue

Spisestue med bord og bar

I en romslig hall kan du installere strukturen i midten, med to praktiske passasjer langs kantene. "Island" plassering av kaffe-spisestue gir deg mulighet til å imøtekomme ved et bord for flere personer.

vasking

Bar gruppe med en hi-tech vask

Utformingen av stangtelleren tilsvarer stilen til rommet som helhet. For eksempel kan designen i en industriell stil fullstendig gjenta den tradisjonelle motparten fra en kafé - ha spesielle holdere for vinglass, en minibar for drinker. Den klassiske løsningen ser annerledes ut: et elegant stativ med en glassdør, gullbelagte håndtak og rom som spiller buffeer.

Kombinert kjøkkenøya

Et komfortabelt "zoning" -verktøy kan være kjøkkenet "øya", hvis du endrer litt av sin tradisjonelle plassering: Ikke installer den midt i arbeidsområdet, men flytt den til stuen. Formålet med den moderne "øya" er mangfoldig: det er et praktisk sted for montering av en kokeplater eller en vask, den oppfyller vellykket funksjonen til et spisebord, det tjener som et vakkert dekorativt og kaffeplass for hvile.

Island gruppe

Kombinert "øy" gruppe med bar teller, vask og sofaer

En fullverdig monumental "øy" av en firkantet form er vanligvis montert i rom som spenner fra 20 m² eller mer, og i det indre av et kjøkken på 16 kvadratmeter. m, den smalere modellen vil se harmonisk ut. Det er ikke nødvendig å "pakke" designet under strengen, prøver å plassere seg i den sentrale delen og oppvaskmaskinen, og en vask og en komfyr. Tvert imot er det bedre å designe en "øya" avgrenser i en lett form, for eksempel som et barområde eller et spisebord.

kjøkken

Stil kafé i den forente sonen

Eventuelle arbeidselementer krever kardinal endringer i interiøret. For eksempel, for å bringe kommunikasjonen til en vask i midten, må du bygge et lavt podium, og tilstedeværelsen av kokeplater krever at hetten festes til taket. Hvis du ikke planlegger en større overhaling med overføring av kloakk- og ventilasjonsrør, er det bedre å gi "øya" funksjonen til et spisebord med et praktisk lagringssystem under benkeplaten.

Forskjellige nivåer på gulv eller tak

Podiumhøyde på 15-20 cm eller takhøyde på flere plan - den synlige grensen mellom rekreasjonsområdet og kjøkkenet. Som allerede nevnt ovenfor er disse rent tekniske strukturer opprettet for å maskere kommunikasjon. I motsetning til de dekorative catwalks for soverommet eller barnehagen, er kjøkkenalternativene preget av en liten høyde og mangel på et stort antall dekorative etterbehandlingselementer.

reguleringsplan

Integrert sonering: podium med belysning, bar teller og bue

Noen designelementer er imidlertid iboende i den tekniske designen. For eksempel brukes ulike gulvbelegg ofte: kjøkkenet er ferdig med mer praktiske keramiske fliser, og stuen med laminat, parkett eller et spesielt behandlet brett. Tile kan erstattes av et billig linoleum, det tillater heller ikke vann å passere og er perfekt for regelmessig rengjøring.

gulvkonstruksjon

Suspended og gulvkonstruksjon som elementer av skilletegn

Ved hjelp av hengende tak oppretter unike, komplekse design som deler rom i koselige soner. For bygging av 2-3 nivåer med gipsplater eller PVC-film, har begge materialene en rekke alternativer. For eksempel kan en polymerfilm i restsonen byttes ut med en klutduk, og da vil taket se ut mer elegant og edelt.

Hemmeligheter for å belysning det kombinerte rommet

På et kombinert område med ulike funksjonelle områder, er det mulighet for å diversifisere belysningssystemet til maksimum. Ved hjelp av lyskilder blir arbeidsområdet skarpere, og gjesten er tynt av et mykt diffust lys, og skaper en koselig atmosfære av hvile og mysighet.

belysning på kjøkkenet

Praktisk spotbelysning kompletteres med en vakker, moderne lysekrone i spisestue

Arbeidsområder - bord for kutting, vasking, kokeplate - det er vanlig å utstyre med ekstra belysning. Det er festet til taket eller bunnen av veggskapene. Nøyaktig styrte armaturer fungerer autonomt og slås på etter behov. Moderne innebygd teknologi er også utstyrt med bakgrunnslys, noe som øker komfortnivået når du bruker det.

bakgrunnsbelysning

LED-skrivebordslampe

Spisestuen er en helt annen verden. Hvis du utelukker stilene for industriell retning (høyteknologisk, minimalisme, interiør urbanisme), er det mest akseptable det klassiske alternativet for å arrangere en spisestue gruppe. Han antar tilstedeværelsen av en stor lysekrone i midten av rekreasjonsområdet eller hjemmealternativet - en koselig lampe med en stor boble, som ligger rett over benkeplaten.

lampeskjerm

Modern utførelse av "bestemors" skygge

Spot takbelysning er mer praktisk: små lamper er skrudd i en suspendert konstruksjon, og dermed beskyttet mot mekanisk skade. En vakker krystallkroner, tvert imot, kan lett bli skadet av en mislykket bevegelse, så det er bedre å plassere det på et stille sted - over sofaen, salongbordet, midt i stuen.

belysning

Et sofistikert belysningssystem med fargebelysning

Ekstra lyskilder i gjesteseksjonen er gulvlamper, bord dekorative lamper, koselige nattlys.

Stil enhet i kjøkken-stuen

Du kan eksperimentere med belysning, farge eller etterbehandling, men stilen i begge deler av enkeltrommet skal være det samme. Hvis du liker kjøkkenmøbler i klassisk design, må utformingen av stuen matche - være behersket, elegant, koselig nok og attraktivt.

kjøkkendesign

Klassisk med elementer av palassestil

Hvis 16 m² ikke virker utilstrekkelig til å imøtekomme fancy kjoler og komfortable sofaer, velg minimalisme: innebygde apparater, lakoniske møbler, ingen overdreven dekorasjon på vegger og horisontale flater. På bildet av utformingen av kjøkken-studio 16 kvm. m du kan se hvor mye plass som kan løses ved hjelp av kompakte headset.

kjøkken

Lyse farger og minimale møbler

Det er vanskeligere i et begrenset område å sette en luksuriøs tone, nær Art Deco, som per definisjon krever mer frihet og muligheter for å implementere designideer. Men hvis du vil, kan du fremdeles skape et glimrende interiør med trendy innebygde apparater, glatte overflater, dyre tekstiler og rike møbler.

utforming

Art Deco i monokrom design

Elementer av landet er heller ikke fremmede for det moderne studioet: de gjør rommet overraskende hjemmekoselig og koselig. Stiliserte møbler, åpne gardiner på vinduene, hyller med dekorative plater, tredekorasjon av vegger og tak - varm landlig atmosfære bidrar til å glemme at du er i sentrum av en urolig storby.

kjøkken

Landhus i en byleilighet

For å oppnå en stilistisk enhet i et rom, delt inn i deler, må du tenke gjennom alle elementene før byggingen, i planleggingsstadiet.

Beslektede videoer

Flere eksempler på arrangement av ikke-standardlokaler på 16-20 m² vil hjelpe deg med å avgjøre eventuelle endringer i ditt eget interiør.

Magic transformasjon av kjøkkenplassen 16 m²:

Vakker og funksjonell kombinasjon av to rom:

https://www.youtube.com/watch?v=gxzTkgJmHGkfeature=youtu.be

Interiør for en liten familie:

En uvanlig ide med en foss:

Temaet for utformingen av det kombinerte rommet er så stort at det er vanskelig å konkludere det innenfor rammen av en artikkel. Teoretisk informasjon er fornuftig først etter en effektiv implementering i praksis. Vi foreslår at du utnytter interessante ideer og skaper din egen, komfortable plass, som forener to viktige områder av huset ditt - kjøkken og stue.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

16 − = 11

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map