Hvilken farge å velge for kjøkkenet: fargenes psykologi i interiøret

Hvilken farge å velge for kjøkkenet: fargenes psykologi i interiøret

Hvilken farge å velge for kjøkkenet: fargenes psykologi i interiøret

Hvilken farge på kjøkkenet å velge, slik at det var vakkert, koselig og appetittvekkende? Stil og funksjonalitet på kjøkkenet, selvfølgelig, viktig, men ifølge psykologer, er fargen på interiøret spiller en nøkkelrolle i å skape en psykologisk comfort zone, noe som tilsvarer det en glede å arbeide og hvile. Det er ingen hemmelighet at i de fleste familier er det kjøkkenet som er sentrum av huset - et varmt knust hjerte, uten å være oppmerksom på alles oppmerksomhet. Her koker vi mat, spise, "jage te" med intime samtaler, vi lager planer, utveksle ideer, finne ut av forholdet, legger vekt klangfulle beat av retter ... Og Agatha Christie på kjøkkenet mens oppvasken skaper nye detektivhistorier!

Å velge riktig fargevalg for kjøkkenet vil skape det rette humøret

Fargeskjemaet i kjøkkenet vil bestemme stemningen til de som er på den

I den travle timeplan kan være vanskelig å skjære ut en halv time for lat toving på sofaen å se på TV, men et minutt å kjøre for noe velsmakende til kjøleskapet eller sette te, er det alltid! Alle veier i huset fører til kjøkkenet! Derfor er det så viktig å skape et harmonisk mikroklima i dette rommet, som i stor grad avhenger av det vellykkede fargeskjemaet.

Effekten av farge på plass

Når du velger en fargepalett, må du alltid ta hensyn til kjøkkenets dimensjoner. Dette skyldes den unike muligheten til forskjellige farger for å skape en illusjon av å utvide eller begrense plassen. I et lite kjøkken vil det være upassende å redusere mørke farger i rommet, samt en overflod av raskt slitsende øyne og psyke med lyse farger. Den optimale løsningen for et lite kjøkken - visuelt trykker grenser påtrengende lys nyanser og pastellfarger. For å skape en mer vennlig og koselig atmosfære i et stort og romslig kjøkken, tvert imot, trenger du en rik mørk skala. Misbruk av kulde nyanser og toner i dette tilfellet ser ansiktsløs og øde.

Bruke farger for å skape visuelle effekter

Ved hjelp av noen farger kan du visuelt utvide kjøkkenplassen

Hvordan velge fargene på fasader, vegger og gulv til kjøkkenet

Stemningen på kjøkkenets indre er hovedsakelig bestemt av fargevalg av fasader, vegger og gulv. Resten er detaljer som bare kan fremheve, forsterke eller redusere effekten av dominerende farger. Farge kjøkken bære ikke bare en estetisk, men også en psykologisk belastning, som direkte påvirker vårt humør og helse. Hvor behagelig og komfortabel vi vil føle på kjøkkenet, avhenger ikke bare av den spesifikke farge, men også på graden av dens metning og lysstyrke. Valget av fargepaletten skal være basert på kjøkkenets størrelse, belysningsnivået, familiens art og sammensetning, samt deres livsstil.

Hvis kjøkkenet er sjelden ser solen, den fyller det med lys og varme vil hjelpe varme gamma gul, fersken, beige, rød, terrakotta og okertoner. Og på kjøkkenet, hvor vinduene ser ut på solsiden, vil det kule området i blå, blå, lilla og grønne toner se harmonisk og veldig forfriskende ut. Den kalde paletten kan også utjevne effekten av den "varme butikken", som spesielt gjelder for husmødrene, som tilbringer mesteparten av tiden på kjøkkenet.

Kjøkken i lyse og lyse farger skaper et godt humør

Sollyset kjøkken, innredet i lyse farger, skaper et godt humør og koster livskraft

Unge, aktive, dynamiske mennesker som er matlaging bruker et minimum av tid, vanligvis den mest behagelig følelse med lyse moderne interiør med en kontrasterende kombinasjon av farger, blanke fronter og krom, som det er helt i tråd med deres indre ånd, strammer, gir vitalitet , mens du ikke har tid til å bli lei, fordi i fem minutter vil de være på et helt annet sted.

Ifølge psykologer er fargene på kjøkkenet i stand til å opphisse eller redusere appetitten, noe som i lys av bekymringen for mange mennesker med problemet med overvekt er mer enn relevant. Hvilken farge har kjøkkenet å velge om moren ønsker å miste et par hatfulle kilo, og barn må mate nesten fra en skje? Dilemmaet! Åpenbart må noen gjøre ofre. I alle fall vil det være overflødig å vite at alle varme nyanser øker appetitten, og kalde dem reduseres. For å redusere trangen til ekstra-timers snacks er også en kombinasjon av grå og rosa blomster.

Kombinasjonen av farger, behagelig for øyet, i det indre av kjøkkenet

En av de viktigste forholdene til et attraktivt interiør er en vellykket kombinasjon av farger

Hva farge kjøkken å velge: lyse utsikter

Fargeløsningen på kjøkkeninnredningen kan øke tonen, stille det aktive humøret, eller tvert imot, forårsake ønsket om å slappe av og slappe av. Når man velger farger, er det viktig å ikke bare fokusere på designprosjektets estetiske appell, men også på den indre følelsen av komfort, som skal tjene som hovedkriterium for valg. Lyse farger gjenopplive situasjonen, og de mørke farger gir fred og selvbeherskelse. For aktive mettede toner raskt dekk, forårsaker irritasjon, nervøsitet og angst. Varme toner spenne, aktivere, energisere og kalde - satt til hvile, balansere, roe.

Det moderne interiøret bruker rolige farger

Rolige, myke farger brukes ofte til å dekorere kjøkken i moderne stil

Temperaturrødt rødt kjøkken

Rød er fargen til kjærlighet, lidenskap, blod, liv, brann. Den røde fargen i det indre av kjøkkenet dominerer, som regel, aktive mennesker med en livlig fantasi og en sterk energi, som alltid er full av nye ideer og saker, koker blodet og i hendene på "alle lysene." Det er lettere for dem å ta "oksen ved hornene" enn å vente på at "verden skal bøye seg under dem." Det er den røde fargen som er helt i tråd med deres verdenssyn og holdning. Han fyller dem med livsenergi, stimulerer, aktiverer, oppmuntrer til nye prestasjoner. Ikke for ingenting racingbiler maler hovedsakelig i rødt. Unngå overexcitement og hyperaktivitet vil hjelpe den klassiske kombinasjonen av rød og svart, som i interiøret i kjøkkenet ser veldig moderne og spektakulært ut. Mettet rød er valget av fysisk og energisk sterke personligheter. For natur med et rolig gemytt, kan han være for sterkt irriterende, så selv med stor kjærlighet til rødt, slik at folk bedre å prioritere sin mykere nyanser - korall, burgunder, rosa. Det bør heller ikke glemmes at kjøkkenet, opprettholdt i det røde fargeskjemaet, øker appetitten og øker prosessen med å absorbere mat.

Rødt kjøkken vitner om lederens lederegenskaper

Mettet rød - valget av fysisk og energisk sterke personligheter

Oransje kjøkken for oransje humør

1

Sol-oransje farge forbedrer appetitt og humør, nærer med positiv energi, holder alltid i en tone. Det er oransje farge som dominerer interiøret i de fleste restauranter og hurtigmatbutikker. Som rødt virker oransje spennende, men det er mindre radikalt og påtrengende, veldig varmt og livbevisende. Oransje farge er valgt av optimister og munter mennesker. I oransje kjøkkenet er det alltid glad, lett og varmt. Det viktigste er å velge riktig nyanse: øynene blir slitne fra oransjefargen, og mørk oransje smalker plassen. Oransjefargen harmoneres harmonisk med hvit, svart og grå.

Oransje mat er sentrum for positive følelser

I oransje kjøkkenet er det alltid glad, lett og varmt

Solkjøkken i gul farge

Gul - fargen på solen, glede, guddommelig energi. Hvis du vil ha kjøkkenet ditt selv på den mest dystre og kjedelige dagen sola skinnet, velg et interiør i gule toner. Svart og hvitt tilbehør, samt detaljer om fargen på wenge, vil bidra til å skape et kjøkkendesign. Hvis sjelen ber om en ferie, morsom og positiv, utfyller vi det gule interiøret med røde og oransje impregneringer. Siden gul farge stimulerer kreativitet, er den ideell for kreative kulinariske eksperimenter.

Det gule kjøkkenet vil bli lyst og munter selv på en overskyet dag

Hvis du vil ha kjøkkenet ditt selv på den mest dystre og kjedelige dagen sola skinnet, velg et interiør i gule toner

Anti-stress kjøkken i grønne farger

Grønne er fargen på naturen, våren, håp. Det er et symbol på velstand, velstand, vekst, liv, levetid og evig ungdom. Og viktigst av alt - det er behagelig for det menneskelige øye, og har også en gunstig effekt på psyken: beroliger, balanserer, gir en følelse av sikkerhet. Grønn mat vil bidra til å takle stress, gjenopprette balanse og harmoni til folk som må oppleve betydelig fysisk og nervøst stress. Idealister som trofast tror på det gode, lyset og det evige, føler seg mest komfortable i interiøret, dekorert i en blågrønn marine rekkevidde.

Grønn mat er det beste alternativet for stressforebygging

Grønn mat vil bidra til å takle stress, gjenopprette balanse og harmoni

En rolig kjøkkeninnredning i blått

«La oss male kjøleskapet i blått - det var gul og rød, men blå er ikke!» Og hvorfor ikke? Blå - fargen på himmelen, vann, konstans, troskap. Interiøret i kjøkkenet han bringer til organisasjonen og orden, lindrer, gir en rolig rolig, men også dype og intense nyanser av blått, spesielt når kjøkkenet som vender mot nord, kan ha en dempende effekt, forårsaker en følelse av årsaksløse angst, tristhet og med depresjon. Det bør ta hensyn til den sterke innflytelse av blått på den fysiske betingelse: det reduserer appetitt, trykk, senker hjertefrekvensen, senker temperaturen, og skaper en følelse av kulde konstant. Indigo - valg av intellektuelle og kreative sinn, som nå og da er det et ønske om å "male et kjøleskap i blått", kjøpe en elefant eller ødelegge plenen direkte på spisebordet. Den mest fordelaktige indigo vil se ut som en mettet lysende aksent.

Blå kjøkken - det beste alternativet for reservert og stille mennesker

I det indre av kjøkkenet, blå farge introduserer organisasjon og orden, beroliger, gir rolig fred

Forfriskende interiør i blå toner

Den blå farge er uunngåelig forbundet med en klar himmel, ubevisst forårsaker en følelse av fred og ro. Psykologer bruker aktivt den blå fargen i terapeutisk praksis for å fremkalle en følelse av tillit og sikkerhet, samt for komfort og avslapning. De la merke til at det er den blå farge den trofaste og hengivne naturen foretrekker. I tillegg justerer den himmelsblå fargen seg til kontemplasjon og drømmelighet. Etterbehandling kjøkkenet i lyseblå toner utvider visuelt plassen og fyller rommet med forfriskende kulde.

Det blå kjøkkenet vil gi en følelse av friskhet og en følelse av ubegrenset plass

Nyanser av blå farge utvider visuelt plassen og fyller rommet med en forfriskende kulde

Mystisk lilla kjøkken

Tradisjonelt er lilla assosiert med makt, kraft, rikdom og mystikk. Dette er fargen til filosofer og esoterikere. Den beroliger, slapper av, fremmer selvbetennelse og selvkunnskap. For å misbruke fiolettfarge er det ikke nødvendig, da det reduserer arbeidskapasitet og fysisk aktivitet. Overflod for intens lilla farge kan føre til kronisk tretthet og depresjon, så det er ønskelig å fortynne gul, gull, oliven og oker. For kjøkkeninnredning er det bedre å velge en lilla eller lilla farge, og intensive mørke lilla toner å forlate for lyse impregneringer.

Når du velger for kjøkkenet med lilla nyanser, må man observere spiciness

For kjøkkeninnredning er det bedre å velge lilla eller lilla farge - en overflod av for sterk lilla farge kan føre til kronisk tretthet og depresjon

Dramatisk kjøkken i svart farge

Av seg selv, den svarte deprimerende, urovekkende, går inn i en døs og driver depresjon, men med den rette rammen av det blir en virkelig velsignelse for designere! I et godt opplyst, romslig kjøkken med lyse vegger, vil suiten med svarte fasader se veldig solid og utsøkt. Ikke rart at svart og hvitt mat er blitt en ekte klassiker! Og hvor spektakulært ser sjakk svart og hvitt fliser på kjøkkengulvet i kombinasjon med røde møbler! Sort farge er perfekt kombinert med lyse kjøkkenutstyr, samt med metall og skinnende detaljer.

Kontrast av hvite og sorte farger er fortsatt relevant i designen

I et godt opplyst, romslig kjøkken med lyse vegger, vil suiten med svarte fasader se veldig solid og utsøkt

Koselig, brunt kjøkken

Brun farge representerer stabilitet, sikkerhet, hengivenhet. Fra det brune kjøkkenet blåser alltid hjemmet koselig og komfortabelt. For det indre av kjøkkenet, er brun den mest nøytrale og diskret farge, for å åpne uformell kommunikasjon. Den er universell og perfekt kombinert med nesten alle farger.

Naturlig tre - uovertruffen etterbehandlingsmateriale til kjøkkenet

For det indre av kjøkkenet er brunt den mest nøytrale og diskret farge, som har en åpen uformell samtale

Utsøkt hvitt kjøkken

Helt hvitt kjøkken - er langt fra det mest praktiske alternativet, som dessuten er forbundet med overdreven sterilitet og "laboratorium". Hvit er fargen på ren jomfruelighet og åndelighet, men dens overflod raskt dekk, spesielt i kombinasjon med glatte overflater. I svakt opplyste rom kan hvit farge vises grå. Samtidig tjener hvit som en vakker bakgrunn for lys innredning, og nøytraliserer også kontrasterende toner. En av de mest vellykkede alternativene er et klassisk sort / hvitt kjøkken.

Hvit klassiker har fast hovedposisjon

Klassisk svart og hvitt mat - en av de mest spektakulære alternativene!

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

23 − 16 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map