Fasader til kjøkken i aluminiumsramme: en hyllest til en mote eller den praktiske avgjørelsen

Fasader til kjøkken i aluminiumsramme: en hyllest til en mote eller den praktiske avgjørelsen

Fasader til kjøkken i aluminiumsramme: en hyllest til en mote eller den praktiske avgjørelsen

En av de svake punktene til kjøkkenmøbler er beskyttelseskanten i enden av fasadene. På grunn av mekanisk friksjon, høy luftfuktighet, temperatursvingninger og bare aktiv drift, blir et lag av beskyttende materialer ofte tynnet eller avskallet i disse områdene, noe som ikke bare kan påvirke hodetelefonens levetid og utseende. Når du velger et kjøkken med fasader i en aluminiumsramme, kan du glemme disse problemene. Vurder egenskapene til disse strukturene fra et praktisk og estetisk synspunkt.

Fordeler og ulemper ved fasader med aluminiumskanter

Forskjellige typer aluminiumprofiler brukes til fremstilling av rammefotografier: flat eller konveks, tynn eller bred, rektangulær eller rund, enkelt eller flernivå. Uavhengig av den valgte designen øker metallfransingen betydelig levetiden til møbler under forhold med høy luftfuktighet.

eske

Metallkanten beskytter endene mot skade

fasade

Fasader med bred og tynn profil

Fordelene ved rammefasader:

 • Strukturer gir strukturen, takket være at dørene til skap og piedestaller ikke mister sin opprinnelige form.
 • En tett passform til basematerialet beskytter fasader på en forsvarlig måte mot svampens inntrengning og mekaniske skader.
 • Et bredt utvalg av design og fargeløsninger lar deg velge møbler for ethvert moderne interiør.
 • Øker slitestyrken til selv slike upraktiske belegg som PVC (da kanten av filmen vil bli stengt av en profil, vil den ikke skille av når den kommer i kontakt med vann).
 • Du kan velge materiale for å legge grunnlaget for fasaden.
 • Aluminium er svært hygienisk - bakteriene multipliserer ikke på overflaten av metallet.
 • Det er mulig å skape interessante kombinasjoner, takket være bruken av forskjellige teksturer og farger - rammen blir et element som vil forene sammensetningen i en helhet.
plast skap

Kombinert skap fra plast og glass

Av minusene kan vi notere den relativt høye prisen på metallfransing, fordi for fremstilling av slike fasader er det nødvendig å tilpasse materialet til basen til profilens tverrsnitt, og aluminium av høy kvalitet er ikke billig. Noen ganger klager forbrukerne også på de skarpe leddene som er dannet på hjørnesamlingene. For å unngå utilsiktet skade kan du bruke rammen av avrundet form.

En annen viktig ulempe ved rammefasader er det monotone utseendet til aluminiumprofilen. Metallisk farge er langt fra å være til alles smak, og det er problematisk å male det. Møbelprodusenter tilbyr fargekjøp, så vel som sølvbelegg, forgylning eller forkroming, men man bør ta hensyn til den lave adhesjonen på overflaten av aluminium, med hvilken selv den beste kvalitet pulverlakkingen blir slettet over tid. Også, under påvirkning av aggressive vaskemidler og slipemidler, kan metallet mørke eller bli dekket av små riper.

Viktig! Det finnes andre typer rammer for kantfasader, for eksempel en matrise. Men aluminium har mye mindre vekt og gir ingen ekstra belastning på maskinvaren og tilkoblingene. Ja, og motstand mot vann i metallprofilen er ikke høyere enn i det sterkeste treet.

Materialer til rammefasader

Utseendet til kjøkkenet settet er valgt for interiør stil, størrelsen på rommet og et eget budsjett. Men hva slags materiale er lukket av profilens ramme, avhenger også levetiden og utformingen av fasadene, så la oss se nærmere på de mest populære tilbudene fra møbelindustriens arsenal.

Budsjett tre sponplater

DSP fasader for kjøkken i aluminiumsramme - et alternativ for billig, men praktisk reparasjon. Sponplater er laget av flis og sagmasse komprimert med termohærdende harpiks. Takket være et bredt spekter av belegg kan møbler males i hvilken som helst farge eller etterligne dyrere materialer - tre, metall, stein.

kjøkken

Kjøkken laget av sponplater under et tre

Ulemper med fasader fra sponplate:

 • Tilstedeværelsen av indre hull påvirker kvaliteten på festene - for å sette sammen et slikt kjøkken vil det ikke fungere, og med de første problemene kan oppstå ved montering av beslag.
 • Den korteste levetiden i forhold til andre materialer.
 • Overveiende flat overflate - platene gir ikke plass til kunstnerisk skjæring ved hjelp av fresemaskiner. Som dekorasjoner kan brukes overhead elementer, for eksempel lister. Dekorer fasader av sponplater kan og med egne hender:
f5
f6
f7

Metallkantene gjør det mulig å løse i del to av de største problemene med sponplater - ustabilitet mot fuktighet og fordampning av skadelige formaldehyd- og fenolharpikser når den skadede eller dårlig påførte kant er avskallet.

Til notatet! Hvis fasadene er laget av fuktsikker sponplate, vil de vare lenger selv om beskyttelseslaget er skadet.

MDF er det gyldne middelet mellom økonomi og naturlighet

Hvis miljøvennligheten til materialer er viktig for deg, men det dyre matrisen er for dyrt - vær oppmerksom på møbler laget av fiberplate MDF boards. Som råmaterialer, som ved sponplater, brukes sagflis, men de har en lavere fraksjon og inneholder ikke utenlandske inneslutninger: harde flis, røtter eller nåler.

1

Fordeler med MDF fasader:

 • Utvalg av lettelse - takket være den flate overflaten og tett struktur av platen, kan de lett behandles. Fasader kan gis komplekse konkav eller avrundede former, for å bygge i bakgrunnsbelysning, å montere skjulte håndtak og andre beslag.
 • Miljøvennlig - MDF bruker ikke harpikser som fordamper formaldehyd og fenol - naturlige stoffer brukes til å binde trefibermaterialet, som selve treet utgir når det oppvarmes.
 • Stort utvalg av materialer for eksternt belegg for innredning og fargeskjema - emaljer, filmer, plast, naturlige og kunstige finér.
kjøkken

MDF tre for tre

Det er ikke så mange ulemper for MDF. Hovedfattig fukttoleranse, som med alle trematerialer. Men vi løser det ved å velge riktig belegg, som rammekonturen pålidelig vil holde seg fra stratifisering. I tillegg er det viktig å ta hensyn til at prisen for MDF-fasader er minst 1,5 ganger høyere, sammenlignet med den analoge sponplaten.

Kostnaden for MDF-fasader med en aluminiumkontur er påvirket av valg av form (antatt vil være dyrere enn 25-30 prosent). For komplisert kunstnerisk fresing må du også betale minst 20% av den opprinnelige prisen på produktet. Men det er ikke nødvendig å overpay for dyre vanntette plater av utenlandsk produksjon - det er nok å velge et fast deksel og ordentlig ta vare på det.

Til notatet! Et mer naturmateriale til fasader er en matrise (eller møbler skjold). Treflater ser dyrt og spektakulært ut, men aluminiumprofilen er sjelden brukt for rammekantene. Arrangementet svekker strukturen betydelig, og koster minst 2 ganger dyrere enn MDF av høy kvalitet. På grunn av det bredeste valget av dekorative belegg, etterligner tre av trefiberplater perfekt farge og struktur av naturlig tre.

MDF med fresing

Finért MDF med fresing

Spektakulært glass med ulike typer innredning

Glassflater gir et enkelt og stilig utseende til kjøkkenets indre, og kantingen med metallrammer øker materialets styrke og reduserer risikoen for utilsiktet brudd. Men fortsatt vil den optimale løsningen være kombinasjonen av glassfasader med MDF eller sponplater, spesielt for hodesettet med lavere kabinett. Men mye avhenger av kvaliteten på glasset.

fasade

Glassfasader brukes ofte i kombinasjon med MDF

kjøkken

Men du kan velge et kjøkken, hvor glasset blir hovedmaterialet

For fremstilling av rammefasader gjelder:

 • Float glass er standard "vindu" alternativet for budsjettkjøkken. Materialet kan være gjennomsiktig eller tonet, men det blir ikke underlagt noen ekstra behandlinger som øker styrkeegenskapene. Følgelig er denne fasaden, selv med rammekant, lett å bryte, og når den er skadet, blir det skarpt skåret, som lett kan traumatiseres, dannet.
 • Farget glass - på innsiden av den vanlige "flyten" påføres en film, hvor du kan eksperimentere med farge og bilder på fasader. I tillegg, hvis du bryter et slikt glass, forbli de fleste fragmentene på filmen. Men det er fargede fasader som er malt selv på glassproduksjonsstadiet - de ser mer attraktive ut og utmerker ikke innredningen, men de bryter med samme lethed og grad av skade som standard "float." Farget glass kan være ugjennomsiktig, glanset og med varierende grad av gjennomsiktighet:
 • Herdet glass - varmebehandling ved en temperatur på 600-680 ° C øker fasadens styrke i 3-4 ganger. Slike materialer anses å være den optimale løsningen for et trygt kjøkken. Tross alt, selv om det er skadet, vil glasset bare sprekke eller smuldre i små terninger med skarpe kanter.
herdet glass

Herdet glass er mye tryggere enn standard

 • Triplex er det mest holdbare glassmaterialet for møblerfasader. Strukturen består av to lag glass, hvorav det er lagt forsterkende polyvinylbutyralfilm. Et slikt materiale holder effekten bra, men selv om den er skadet, vil filmen ikke tillate fragmentene å spre seg. Den eneste ulempen med fasader fra triplex er en høy pris.
triplex

Struktur av en triplex

Til notatet! Styrken på rammefasader påvirkes også av profilens størrelse. En bred ramme vil bli mer pålitelig støtte og beskyttelse enn tynnkanten.

Fordeler med glassfasader:

 • Motstand mot deformasjoner - reagerer ikke på vann, de tåler høye temperaturer, brenner ikke ut og tørker ikke ut av sollys.
 • Hygienisk og økologisk - Utslipp ikke giftige stoffer og ikke skape et mulig miljø for reproduksjon av bakterier og sopp.
 • Ved hjelp av bøyeteknikken kan det tas en rekke bøyde former.
glass for fasader

Malt glass for fasader

 • Enkel installasjon (fabrikkmodulen kan monteres med egne hender), muligheten for selvutskifting når fasaden er skadet.
 • Bred designmuligheter på grunn av det store fargespekteret av laminatfilmer og andre dekorasjonsmetoder - fotoutskrift, matting, sandblåsing av ulike tegninger og lyseffekter.
ramme fasader

Baklyset kompletterer perfekt rammefacader med frostet glass

bakgrunnsbelysning

Baklys - praktisk og effektiv dekorasjon for glassfasader

bilde

På glasset kan du bruke et hvilket som helst bilde ved hjelp av fotoutskriften

I tillegg til den kontroversielle styrke, har vi et glass er noen flere ulemper: det krever konstant pleie, fordi selv om den matte overflaten perfekt synlige sprut og fingeravtrykk, og prisen på rammefronter pålitelig laminert eller herdet materiale er mye høyere enn jevnaldrende fra MDF.

Viktig! For fasader laget av glass, bør spesielle beslag brukes - dørlukkere, håndtak, hengsler og aluminiumsrammen selv er montert enten gjennom en tynn elastisk pakning eller ved liming. Dette er gjort slik at kontakten til glasset med tilbehør er minimal, ellers kan fasaden sprekke under oppvarming eller avkjøling av metallet.

De mest praktiske beleggingsalternativene

Til tross for skjønnheten og luftigheten av glassskap, er MDF og sponplaten ledende i markedet for rammefasader. Og for disse materialene er kvaliteten på det ytre belegg ekstremt viktig.

De mest praktiske løsningene er:

Ulike filmer

Beskyttelse av treplater med et lag av PVC eller kunstig finér øker motstanden mot fuktighet. Men alle disse belegg har flere felles ulemper: de til slutt visne i solen, lett skadet mekanisk og praktisk talt kan ikke være restaurering (selv om prosessen riper voks eller maling, utvendige fasader etterlater mye å være ønsket). Men slike filmer tillate å simulere forskjellige dyre materialer å dekorere fasader av patina, alle slags malerier, smykker for en minimumspris.

etterbehandling av kjøkkenmøbler

Filmdekorasjon av kjøkkenmøbler

Varmebestandig plast

Varmebestandig plast til kjøkken i aluminiumsramme er den mest vellykkede løsningen når det gjelder praktisk. Belagt i flere lag, passer dekselet tett mot brettet og blir en utmerket beskyttelse mot vann og høye temperaturer. I tillegg er plasten helt rengjort fra kokekostnadene uten fare for peeling, brenner ikke av ultrafiolett og har en rekke fargevalg for ethvert interiør.

fasader

Plastfasader med aluminiumprofil

Viktig! Plast etterbehandling har også sitt eget utvalg. Det mest holdbare og slitesterke belegget - HPL plast - påføres under høyt trykk og vokser bokstavelig talt inn i en tallerken. Alternativet - roll CPL - er faktisk den samme filmen, bare mer tett og holdbar, men over tid eksfolierer den også.

lakken

Fasaden er sprayet med emalje i flere lag, polert og festet med lakk. Slik beskyttelse kan anvendes på fasader av en hvilken som helst form og tekstur, men den mest populære helt flatt panel, hvis linjer glans punktet, metallisk glans, matt tone praktisk eller endring fargeskjær (effekt "chameleon"). Men maling blekner med tiden, lakken er slitt, og velge riktig nyanse for restaurering er nesten umulig. I tillegg er et slikt belegg ikke bare utsatt for riper, men også til sjetonger.

fasader

Malte fasader

Vi oppsummerer. De mest budsjett- og kortvarige belegg er filmer, men de har det største utvalget av farger og forskjellige imitasjoner. Emaljer er spektakulære, men dyre og upraktiske. Derfor er det beste alternativet, når det gjelder slitestyrke, for kjøkkenplast i aluminiumsramme - bilder av ulike design er festet:

F21
F22
F23
F24
f25
F26

Fargeløsninger for rammefasader

For kjøkken, innredet i en reservert klassisk stil eller koselig land, kan du velge rammefasader fra MDF med imitertre. Men for slike interiører vil det være nødvendig å male aluminiumprofilen under farge på basismaterialet - men moderne metall harmoniserer ikke godt med rustikke eller historiske stiler. Men for høyteknologisk, techno, art nouveau eller minimalisme - passer perfekt, spesielt i kombinasjon med glass eller glatte belegg.

Moderne interiør med rammefasader:

F27
F28
F29

Hvis du ikke er tilhenger av en bestemt stil, kan du effektivt dekorere kjøkkenet, kombinere fasadene i farger og lage din egen unike design.

Du kan velge nyanser i henhold til følgende prinsipper:

 1. Monokrom er den enkleste ordningen der alle kjøkkenfasader er laget i en farge. Og det kan være enten nøytral hvit eller beige tone, og radikal svart, rik rød og andre lyse farger. Kun monokrome lysfarger er tradisjonelt valgt for små rom, og mettede eller mørke for romslige kjøkken.
rødt kjøkken

Lys rødt kjøkken

sett

Lys grønn salat med glassinnlegg

 1. Konfrontasjon - for å gjøre kjøkkenvegget et lyst element i interiøret, kan du spille på kontrasten. For å gjøre dette, velg farger som er plassert på motsatte sider av fargeskiven, for eksempel hvit og svart, gul og lilla, rosa og lysegrønn. Men det er verdt å merke seg at mettede lyse nyanser raskt triller, og dette designet kan snart bli lei. Derfor er et vinn-vinn-alternativ å fortynne kontrastfarger med nøytral farge (hvit, beige, melk, grå og i romslige rom - og svart).
kjøkkeninnredning

Svart og hvitt interiør - den klassiske av kontrastspill

farget fasader

Lys farget fasader

 1. Kombinasjon - valget av farger og deres nummer bestemmes av størrelsen på rommet og personlige smakpreferanser. Hovedbetingelsen er at tilstøtende fasader harmonisk ser nær, utfyller eller skygger hverandre, men ikke kutt øynene dine. Hvis ønskelig kan du kombinere to eller tre nyanser, og alle regnbuens farger:
F34
F35
F36

Til notatet! For enkelhets skyld bruker designere ofte et fargehjul, som bidrar til å velge den optimale nyansen for fargen du liker.

ordningen

Ordningen med samspill av forskjellige farger

Beslektede videoer

Typer og former av aluminiumprofiler for kjøkkenfasader:

Produksjon av møbler fasader med en aluminium kant:

Fasadebekledning med aluminiumprofil:

Og det siste tipset: For rammefasader, nøyaktighet i målinger og korrekt montering er viktig, kan de minste sprekker og andre feil i montering forårsake fuktinntrengning og deformasjon av nettet. Siden det brukes spesielle spor på platene eller glasset for å feste profilen til platene eller glasset ved hjelp av en fresemaskin, er det problematisk å justere feil måling på stedet. Så ikke eksperimentere med selvmonteringen (hvis du ikke er en profesjonell møbelmaker selvfølgelig), er det bedre å betro denne oppgaven til spesialister som vil gjøre målingene riktig og samle hodesettet på best mulig måte.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

21 + = 30

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map