Pan kiválasztása univerzális használatra: 7 faj, 6 tipp és 1 videó összehasonlítása

Pan kiválasztása univerzális használatra: 7 faj, 6 tipp és 1 videó összehasonlítása

serpenyők kiválasztása

Sok szempontból az edény minősége és a készítésének könnyedsége függ a pot helyes megválasztásától. Összehasonlítsuk a 7 alaptípusú edényt, és derítsük ki, hogy milyen típusú serpenyő lehet legrugalmasabb és legjobb.

7 féle korsó - hasonlítsa össze és rakja le a polcokon

Zománcozott serpenyő

Zománcozott zacskó

Előnyök: könnyű, gyönyörű, gyorsan forrálja a vizet. És még ebben is tárolhatja az élelmiszereket a hűtőszekrényben, mivel a zománc védi az oxidációtól és a fémsókkal szembeni expozíciótól.

Jobb: főzött levesek, komók, mellékételek.

hátránya: zománc - a bevonat törékeny, ezért - ideiglenes és gondos kezelést igényel. Nem lehet dörzsölni csiszolóanyagokkal, és savas oldattal, például ecettel és citromsavval mosni, hogy ne zavarja a zománcot.

Zománcozott cserepes zománc

Mihelyt a zománc eltűnik vagy elveszett, mint a fenti képen, az edények alkalmatlanná válnak, mivel a nyitott fém elkezdi "adni" a só egészségét ártalmas élelmiszereket.

Rossz: főzés szirupok és lekvárok.

Hogyan válasszunk zománcos serpenyőt: Zománcozott edényeket zománccal lehet bevonni kétféle módon: bemártással vagy permetezéssel. Napjainkban sok modern gyártó zománcot permetez az edényeken porlasztással, de ez a bevonat vékony és rövid élettartamú. Ezért keressen egy zománcozott serpenyőt az orosz gyártásból, amelyet a merítő technológiával készítenek. A bevonat módszerét könnyű meghatározni, csak 2-4 sötét pontot kell találnia az edények külső felületén - ezek a helyek, amelyekhez a rögzítőelemeket zománcozással bevonják, az alábbi képen látható módon.

1

Hogyan válasszunk zománcozott ételeket?

Egy másik fontos pont a zománc színe a tálban. Ha kívülről bármi lehet, majd csak belül: fekete (de nem barna), fehér, krém (de nem sárga), szürkék és kék. A színezék zománcja toxikus. Ellenőrizze továbbá, hogy a serpenyő csiszolt-e, és hogy a falakon nincs-e rés, és emlékezzen a vastagabb zománcra, annál hosszabb ideig tart.

Alumínium serpenyő bevonat nélkül

Alumínium doboz

Előnyök: könnyű, olcsó, gyorsan felmelegszik.

Jobb: forró tejet, főzés tojást, ravioli és tészta.

hátránya: könnyen deformálódnak, és végül sötétíti alumínium edényeket megváltoztathatja az ízeket miatt tulajdonságait alumínium reagálni savakkal és alkálifémsói fejlődik mérgező nagyon kis adagokban, amely felhalmozódik a szervezet idővel.

Rossz: főzés gyermekek és diétás ételek, összetett ételek készítése, például pilaf, valamint savas ételek.

Hogyan válasszunk egy serpenyőt az alumíniumból: válasszon egyenletes és vastag alátéteket (több mint 3 mm-t), vastag falakat (több mint 1, 5 mm-t) és szorosan lehúzott fedelet. Figyelje a fogantyúkat is - nem szabad hegeszteni, hanem a csavarokat csavarozni a fenti képen látható módon.

Öntöttvas

Öntöttvas

Előnyök: öntöttvas - tartós, nem fél a karcolódástól, biztonságos és még az egészségre is előnyös, mert "kisimítja" a kis adag vasat. Egy másik előnye, hogy az öntöttvasnak természetes, "tapadásmentes bevonata" van, amelyet olajból alakítanak ki, az öntöttvas porózus fenekébe szívódik fel. Az öntöttvas edény hosszú ideig hűlni kezd, és a benne lévő edények ugyanolyan porozitásnak köszönhetően a legízletesebbek.

Alkalmas: és oltáshoz, főzéshez, sütéshez és sütéshez a sütőben. Természetesen a pilau és a húsételek különösen finomak az öntöttvas ételekben.

hátránya: öntöttvas edények legsötétebb, nem lehet őket mosogatógépben mosható, ezek fűtött sokáig, ami növeli a főzési idő, mivel nem kívánt módon élelmet és elhagyja a vizet sokáig, hiszen a vas rozsdásodnak.

Hogyan válasszunk öntöttvas edényt: a sötétebb, porózusabb és nehezebb az öntöttvas, annál minőségiabb. A kifogásolható öntöttvas ételek jelképe a felület simasága és viszonylagos könnyűsége (jó 3 literes öntöttvas edénynek több mint 4 kg-nak kell lennie).

Öntöttvas

Pan nem tapadós teflon bevonattal

Teflon bevonatú serpenyő

Előnyök: gyorsan felmelegszik, és ami a legfontosabb - gyakorlatilag nem igényel olaj használatát.

Jobb: főzés étkezési ételek.

hátránya: amint a Teflon porlasztása megsérül, az edények károsak lesznek az egészségre, mivel a főzés során az ételt rákkeltő mérgező gázokkal töltik meg. A teflon bevonat akár gondos használat mellett is csak egy évig tart.

Példa hibás teflonra

Hogyan válasszunk Teflon bevonatú edényt: mint a többrétegű Teflon, annál hosszabb ideig tart. A rétegek száma a csomagoláson van feltüntetve. A vásárlás előtt konyhai, győződjön meg arról, hogy a tapadásmentes bevonat tökéletes simaság (a fenti képen például, hogy hogyan nem szabad). Tartsuk szem előtt, hogy a választás egy teflonbevonatú rozsdamentes acél serpenyőben nem indokolt, mivel az ilyen modellek drágák, és rövid életű, mert a teflon, akár többrétegű, előbb vagy utóbb, „héja”.

Tűzálló / tűzálló kerámia tál

A hőálló kerámiából készült zacskó

Előnyök: környezetbarát és teljesen biztonságos az egészségre, hanem azért, mert jó, hogy élelmiszert tárolni a hűtőben, mivel ez nem befolyásolja az ízeket, nem hajlamos a túlfőzést (amíg máz kerámia ne dörzsölje), és megtartja a hőt hosszú ideig.

Jobb: zöldségek, pörköltek, sült krumpli, játék, valamint sütéses ételeket.

hátránya: az alumínium edényeknél nehezebb lángterjesztő használata és drágább. Kerámia eltörhet leessen, félnek a karcolások fém készülékek és tisztító súrolószert. Amint a hab az alján a bökkenő, az élelmiszer kezd világítani, és pan -, hogy felszívja a zsírt, ami megnehezíti annak tisztítása. Ne feledje, hogy nem csökken a bankot kerámia hideg vízben azonnal főzés után a tűz, vagy tegye az ételek, amelyek éppen kivett a hűtőből, mert az éles hőmérséklet csökkenés valószínűleg törés vagy tört. Továbbá, hogy elkerüljék egy osztott tartályt, nem szabad megengedni, tele forró víz a főzési folyamatot.

Tippek a választáshoz: egy jó serpenyőnek 4-7 mm vastag vastagságúnak kell lennie, és ennek megfelelően egy nagy tömegnek, például egy három literes edénynek több mint 2 kg súlyúnak kell lennie.

Tűzálló / hőálló üveg tál

A hőálló üvegből készült edény

Előnyök: üveg pot lehet azonnal tenni az asztalra, mert úgy néz ki, szép, biztonságos egészségügyi, nem hajlamos a túlfőzést, könnyen tisztítható és mosható mosogatógépben, kiválóan alkalmas a sütés ételeket a sütőben és tárolótartály a hűtőben sokáig megtartja a hőt ;

Jobb: főzött köretek, levesek, komposztok, gabonafélék.

hátránya: Nem helyezhetsz el egy gázégőre tűzjelző nélkül (a kép alább), elszakadhat a leeséstől és éles hőmérsékleti leeséstől.

Egy serpenyő hőálló üvegből, tűzgátlóval egy gáztűzhelyhez

Rossz: párolás és sütés.

Tippek a választáshoz: vegye ki az összes edényt a fényben - a falaknak ne legyenek légbuborékok, különben a főzés során felrobbanhatnak. Fontos, hogy az üveg ne legyen felhős és átlátszó. A jó üvegtál színének kékesszürke, türkiz árnyalatúnak kell lennie.

Acél serpenyő (rozsdamentes acél és orvosi acél)

rozsdamentes acél serpenyőben

Előnyök: szinte tökéletes edény - rozsdamentes acélból készült edény ütésálló, tartós, tartós, nem félek a kések, villák és bajuszok karcjaitól, egyenletesen felmelegítve. A rozsdamentes acél edények könnyen tisztíthatók - fémszivacsokkal és kaparókkal tisztíthatók. A szakszerű szakácsokat leginkább rozsdamentes acélból készült edényekben főzhetik.

Jobb: sokoldalú, de alkalmasabb a főzéshez és a kioltáshoz, mint az ételhez.

hátránya: egy jó serpenyő vastag aljával drága, végül elhalványul, alul van kitörölhetetlen foltok és foltok, lassabban fűtöttek, mint az alumínium edények.

Rozsdamentes acél tálca jelölése

Hogyan válasszunk rozsdamentes acél serpenyőt: Keresse meg az edények csomagolásán vagy alján található jelöléseket: 18/10, 08/13, 12/13 vagy 12/18. Az első szám a krómtartalom a rozsdamentes acél ötvözetben, a második a nikkel. Minél több az első érték, annál jobb az edények, illetve rozsdamentes acél, a jelölés 18/10 - a legjobb, és ez egy ötvözet nevezzük orvosi acél. A vastagabb alsó falakon és edényeken (alsó - több mint 3 mm, a falak - több, mint 0,5 mm vastagságú), annál egyenletesebb lesz fűtött, és az étel nem ég el sütés közben és pörköltek. Ideális esetben jobb választani egy serpenyőt dupla vagy háromszoros alján. De a gyártó által megadott jelölés nem minőségi garancia.

Javasoljuk, hogy nézzük meg az "Ellenőrzési Vásárlás" következő rajzát arról, hogy hogyan válasszuk ki a megfelelő edényt a rozsdamentes acélból egy üveg fedéllel, és hogy ismerjük fel a hamisítványokat stb.

6 fő ajánlás

  1. Bármilyen anyagból készültek az edények, két hasonló modellből választva válasszon olyanat, amelynek vastagabb falai és alja van, valamint több réteg nem tapadó bevonat (ha van ilyen);
  2. Jó serpenyővel a fogantyúkat csavarozni kell, nem hegesztve;

Hogyan válasszuk ki a megfelelő serpenyőt

  1. Mindig ellenőrizze az edényeket hibák esetén;
  2. A fedélnek szorosan az edényeken kell ülnie, és ne essen le, amikor meg van dőlve;
  3. Az alsó szintnek stabilnak és stabilnak kell lennie;
  4. Jobb, ha nem vásárolnak készletet egészben. Készítsen egy sor különböző edényt, nem csak méretben, hanem az anyag típusában is. Például előállítására pilaf és húsételek nélkülözhetetlen vas üst eloltani zöldségek hasznos kerámia serpenyőben főzés levesek - zománcozott készítéséhez diétás ételek vásárolni Teflon modell gyors tojás főzés baj alumínium kis gombóc, és persze ne felejtsük el, hogy vesz egy univerzális konyhai edények - rozsdamentes acél serpenyő. Olyan magas minőségűnek kell lennie, mint amilyenben a leggyakrabban főzni. Olvassa el az alábbi ételek méreteit.

Mennyi bankot kell választanom?

Mi az optimális pan mérete? Egy közepes méretű, 3 liter térfogatú edény univerzálisnak tekinthető. Ebben a minőségben leveseket, garnélarákokat, húsokat és komposztokat főzhet. De jobb, ha a konyhában egy sor különböző edényeket, alakokat és típusokat tartalmaz.

Levesek és komposztok főzéséhez: a levesek és a komposztok főzésére szolgáló edénytérfogat a család egy tagjára vonatkoztatva 1 literes arányban kerül kiválasztásra. Vagyis egy 3 fős kiscsalád elég ahhoz, hogy 3 literes ételeket kapjon. Ha levest szeretne főzni, akkor válasszon nagyobb edényt.

Tojás, zöldség, mellékételek főzéséhez: egy kis serpenyővel 1-2 literes mennyiségben.

Főzéshez kása 1-2 adaghoz és szószokhoz: 1 liternél kevesebb edény.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 7 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map