A konyhában a spot világításról szól

A konyhában a spot világításról szól

spotlámpák a konyhában

Előnye és hátránya

A spotlámpák kiegészíthetik vagy teljesen helyettesíthetik a központi mennyezeti csillárokat, mert:

 • A fő plusz - lehetővé teszik, hogy a konyhai egyenruhát világító, diffúz, puha, külön-külön, és egy csillárral vagy LED-es háttérvilágítással kombinálva. A hagyományos mennyezeti lámpa további világítás nélkül árnyékot teremt, és így vizuálisan szűkíti a helyet;

A konyhák megvilágítása spotlámpákkal

 • Háttérvilágítás LED és halogén lámpák nagyon gazdaságos, és a telepítés reflektorok azzal a lehetőséggel, beleértve a részben, azaz éppen ott, ahol szükség van rá abban a pillanatban, például a munkaterületen, ha főzés, energiát takarít meg;
 • Forgó reflektorok és mennyezeti, fali lámpa irányíthatja a fényt, ahol csak akar, így verte a nyereséges előnyeit és hátrányait a tér - alacsony mennyezet vizuálisan emelje, egy keskeny konyha bővítés, zonify kombinált konyha-nappali és így tovább. Megmagyarázzuk, hogyan kell ezt tenni;
 • Ezenkívül egyszínű vagy színes izzók is használhatók, szokatlan fényterv kialakítása, zónák megosztása és ékezetek elhelyezése.

A spotlámpák hátrányai a következők:

 • Bonyolultabb a csillár telepítéséhez képest;
 • A fényforrások elhelyezésének a mennyezetre való átgondolásának szükségessége még mindig a javítási szakaszban van, de az összeszerelés szakaszában lévő konyhába beépített spotlámpák elhelyezése;
 • Nem mindenki szereti ezt a modern típusú mennyezeti világítást a konyhában, valakinek, aki hasonlít az irodai világításhoz. De ez egy nagy tévhit, ma a dot világítás akár a hagyományos konyha belső részében is szervesen írható, mint az alábbi fotón. A legfontosabb dolog az, hogy megválasztják a megfelelő világítástervezést.

Spotlámpák a klasszikus konyhák belsejében

Típusok, tények és tanácsok

Süllyesztett spotlámpa
 • A beépítésre szolgáló spotlámpák típusai a következőkre tagolódnak: álmennyezet, felsõ, felfüggesztett. Ha a pecsétet csak álmennyezetre lehet építeni (laza, gipszkarton, rack és fogaskerék stb.), a felső (külső) lámpák hagyományos beton mennyezetre szerelhetők fel, mivel egy speciális rögzítőlemez van a csavarok számára egy ilyen helyszín alján;
 • Beágyazott modellek - ez a legnépszerűbb típus a spotlámpák kategóriájában, ezért nagyon széles színben, design választékban és mérettartományban jelenik meg;
 • A lámpatestek teljesen beakadhatnak a bázisba, majd gyakorlatilag nem láthatók, de ellenkezőleg díszíthetik a mennyezetet, és gyönyörű díszítőlencsével átrajzolják felülete felett;
Fényszóró fény
 • A reflektorok helyi, alap- és dekoratív világítást hozhatnak létre;
 • A telepített eszközök mindegyike legfeljebb két négyzetméternyi helyiséget tud megvilágítani;
 • A modern készülékek tűzbiztosak, ezért bármilyen kombinációval együtt használhatók. A testük nedvességálló anyagból készül, amely megkönnyíti a magas páratartalmat;
 • Az izzó belső vagy külső elrendezésével van ellátva, amely irányított vagy diffúz fényt biztosít.
Külső és belső lámpákkal rendelkező fényszórók

tippek:

 • Minél egyszerűbb a foltok kialakítása, annál könnyebben gondoskodik róluk - zsírtartalmakat, port stb.
 • A függesztett mennyezetek esetében jobb választani a lámpatesteket kerek vagy lekerekített sarkokkal;
 • A gazdaságosabb és racionális villamosenergia-fogyasztás érdekében állítson be egy dimmert, amelyet reosztátnak vagy dimmernek is neveznek.

A lámpák fajtái

Fényszórók lámpái

A lámpák lehetnek: LED, halogén vagy izzólámpa.

A LED fények jól megérdemelt népszerűsége. Gazdaságosak és kevés energiát fogyasztanak, és nem is sokat égnek. Ezért a LED-eszközöket számos különböző bevonattal kombinálhatjuk - a gyúlékony anyagok melletti elhelyezkedésük nem okoz tüzet.

Spotlámpa LED lámpával

A LED-es süllyesztett lámpák elfordulnak és nem fordulnak el. A forgó lámpák lehetővé teszik a fény irányának megváltoztatását.

1

Forgó és nem forgó pontlámpa

A beépített izzólámpával rendelkező készülékek világos, családias, kellemes fényt nyújtanak, de sokkal nagyobbak, ezért nagy mozgást igényelnek, emellett rövid élettartamuk van.

Ami a tartósságot és energiaigényes halogén lámpák előnyökkel jár, de ők is figyelembe venni, és a legdrágább. Az általuk kínált világos, közel a természetes fény, de van egy hátránya - a lámpák nagyon meleg, úgy döntenek, lámpák, fém keret, üveg lencse és kerámia patront.

Ne feledje, hogy a halogén lámpákkal ellátott spotlámpákhoz olyan transzformátorra van szükség, amely a szokásos 220 wattot a kívánt 12 wattosra változtatja. A transzformátor teljesítménye kissé meghaladja az összes halogén izzó teljesítményét.

A feszített mennyezetek konyhában lévő spotlámpák telepítése korlátozza a beépített lámpák teljesítményét. Így a halogén eszközök teljesítménye nem haladhatja meg a 35 wattot, és az izzólámpák teljesítménye 60 watt. Ennek oka az anyag tulajdonsága, amely túl magas hőmérsékleten olvad.

Fényszórók feszített mennyezetre

A lámpatestek elhelyezése és a "könnyű játékkal"

A konyha fő világításának megteremtéséhez a mennyezeti reflektorokat legalább 30-40 cm távolságra kell elhelyezni egymástól. A fal sarkától legalább 20 cm távolságot tartanak, a szakértők tanácsot adnak egy pont 1,5 négyzetméteres beépítésére. m vagy kövesse a következő ajánlást - minden egyes 1 m 2 -es mennyezet esetében 20 wattos lámpatestnek kell lennie. Ha 20 wattosnál nagyobb teljesítményű lámpákat akar felszerelni, vagy egy csillárral kombinálva tervezik, számuk csökkenthető.

A reflektorfény helyes elhelyezkedése révén könnyen megváltoztathatja a tér teljes érzékelését.

Vizuálisan bővítsen egy kis, keskeny vagy meghosszabbított konyhát, ha több lámpát helyez el a középen és a keskeny vagy hosszúkás konyha mennyezetének két oldalán. Ez azt jelenti, hogy a fő cél - hogy egyenletesen töltse ki a helyet puha, diffúz fény árnyék nélkül.

Spotlámpák egy kis és keskeny konyha belsejében

A nagy területek világítása során a fő feladata, hogy a fényforrásokat úgy alakítsa át, hogy tökéletesen megvilágítsa az összes funkcionális területet, ugyanakkor hangulatos, hangulatos és kellemes légkört teremt. Leggyakrabban a lámpatesteket az alábbi képen helyezzük el: a konyha kerületén foltok vannak, és az asztal vagy a sziget felett helyezkednek el a csillárok.

Spotlámpák a konyhában

A legsokoldalúbb opció forgalomba spotlámpák a konyhában a következő: a központ a konyhában, az asztalon, vagy a bárban akkor lefagy a csillár vagy mennyezeti lámpatestek és fényszórók mindössze a munkaterület fölé közvetlenül felette a konyhaszekrény.

A reflektorok és a csillárok elhelyezése a konyhában - univerzális módon

A reflektorok és a csillárok elhelyezése a konyhában - univerzális módon

De ha a konyhában alacsony mennyezet van, jobb forgatható modellek kiválasztása és a mennyezethez való világítás irányítása, valamint a lámpák felszerelése a konyhaszekrény lógó szekrényeihez. Csillár egy alacsony konyhában jobb, ha nem lóg.

Konyhai világítás alacsony födémekkel fényszórókkal

Ezen túlmenően, spotlámpák teszik kiváló zónás tér, elválasztva a funkcionális területek. Általános szabály, hogy az egyesített terek - a stúdió apartman, konyha-étkező, konyha, nappali, munka, konyhasarokkal és szomszédos előszoba kiemelkedik spot világítás, és ülősarokkal vagy étkezővel világít egy csillár és függesztett.

Spotlámpák a konyha-étkező belsejében

Világítás a konyha spotlámpáival együtt a folyosón

A fényszórókat egyszerűen úgy tervezték, hogy díszítse és megvilágítsa a kétszintes mennyezetet. Ebben az esetben általában beágyazott modelleket használnak. Jelöljön ki mindent, vagy csak egy szintet, mint a következő képen a jobb oldalon.

Kétszintű mennyezetek világítása

Hogyan helyezzük el helyesen a reflektorfényt?

A spotlámpák felszereléséhez szükség van egy bizonyos eszköz és eszköz előkészítésére:

 • Összekötő csatlakozók;
 • Lapos csavarhúzó;
 • Fa vagy fém koronák (az utóbbit egy szalagfödémhez kell használni);
 • Rögzítő kés a kábelek lehúzásához;
 • drill;
 • sodronyvágó;
 • fogó;
 • A lépcsőház.

A spotlámpák bekötése nem lehetséges a megfelelő elektromos vezetékek létrehozása nélkül. Az első szakaszban egy világító doboz van felszerelve - oly módon van felszerelve, hogy mindig hozzáférhető legyen. Ez azt jelenti, hogy ne dobja a dobozt a bevonat mögé. Ezt követően egy külön vezetéket helyeznek el a dobozról az egyes lámpákra. A huzalokat a hullámcsőbe kell helyezni, ami a védelemhez szükséges.

Süllyesztett reflektorfény beszerelése
Szerelési pont fények a saját kezével

Ha azt tervezi, hogy egy gipszkarton mennyezetbe kerül, akkor a munkát a következő sorrendben végezzük:

 • Pontosan megjelölte a mennyezeten lévő eszközök helyét, miközben figyelembe kell vennie az útmutatók helyét, a lámpatesteket nem szabad hozzájuk csatlakoztatni;
 • A fúró koronáját kivágják a megfelelő méretű lyukból, és a négyzet alakú eszközökhöz a lyukat villanyjelző készítik;
 • Az előzőleg áthaladó kábelt a lyukon átvezetik. Természetesen a munka során a vezetéket le kell feszültségmentesíteni. Annak érdekében, hogy a kábel egy kis lyukból biztosan kiaknázható legyen, egy huzalhorogot használnak;
 • A kifelé húzott drót a színeknek megfelelően csatlakozik a kapcsokon keresztül. Ha LED-es lámpákat használ a csavaros csatlakozókkal a vezetékhez, akkor nincs szükség terminálokra;
 • A következő lámpa helyét a lyukba, ahol ez fix speciális bilincsek, rugók;
 • A lámpát csavarják be a készülékbe, és utána - díszítő gyűrűt helyeznek fel;
 • Végezze el a rendszer egészségi ellenőrzését.
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

15 − 9 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map