We kiezen een vloerkast voor de keuken: de berekening van afmetingen en principes van materiaalkeuze

We kiezen een vloerkast voor de keuken: de berekening van afmetingen en principes van materiaalkeuze

We kiezen een vloerkast voor de keuken: de berekening van afmetingen en principes van materiaalkeuze

Bij het plannen van de keukenruimte wordt speciale aandacht besteed aan de onderste rij van de headset. Als in de hangende kasten de items worden bewaard die het meest nodig zijn, zijn de vloerstandaards bedoeld voor zware gerechten, huishoudelijke apparaten en andere dingen die moeilijk te verwijderen zijn uit de bovenste planken. De juiste keuze voor het ontwerp en de grootte hangt af van het gemak van het gebruik van de headset voor meerdere jaren. Er zijn veel opties. We zullen uitzoeken hoe we de buitenkeukenkast moeten oppakken en uitrusten.

Vloerkast voor keuken: rationeel en functioneel

De rol van vloermodules in de organisatie van de keukenruimte kan niet worden overschat. Ze worden niet alleen als opslagsysteem gebruikt, maar dienen ook als basis voor het aanrecht - het belangrijkste werkoppervlak. Dankzij de onderste rij kasten kunt u op compacte wijze een groot aantal verschillende huishoudelijke artikelen huisvesten. Vaak zijn miniaturen zo functioneel dat u de bovenste rij van de headset kunt verlaten.

Keukenkasten in verschillende uitvoeringen:

t1
T2
t3

Keukenontwerp op één niveau:

t4
T5
t6

De grootste moeilijkheid bij het plannen van de onderste rij meubilair is de juiste ontwerpkeuze en interne vulling. Om u niet te vergissen, moet u eerst duidelijk bepalen welke items in de kasten moeten worden geplaatst. De rest (materialen, kleuren, openings- en sluitingssystemen) is al een kwestie van persoonlijke voorkeuren en voorkeuren van toekomstige eigenaars van de hoofdtelefoon.

multi-type kasten

De combinatie van verschillende soorten kasten

Variaties en eigenaardigheden van de locatie van modules

De twee belangrijkste typen buitenkeukenkasten zijn hoek en klassiek. Als de headset lineair is, wordt deze aangevuld met traditionele modules. Ze kunnen worden uitgerust met planken of laden.

G- en U-vormige keukens bestaan ​​uit gewone en hoekmodules. Voor gebruiksgemak zijn ze uitgerust met intrekbare, draaiende, uittrekbare systemen. De werkelijke trend is hoekmodules met radiusdeuren.

vloermodules

Klassieke vloermodules

Let op! Aan de vloer kasten dragen potlood dozen, een combinatie van opslagsystemen van de bovenste en onderste rijen. Ze kunnen klassiek en hoekig zijn. Dit is een geweldige manier om het gebruik van de ruimte te rationaliseren.

lockers

Kluisjes met laden

kabinet

Gootsteenkast met laden

schuifsystemen

Uitschuifbare systemen voor de onderste laag van het keukenblok

Soorten vloerkasten, afhankelijk van het doel:

  • onder de gootsteen;
  • met gesloten planken;
  • met open planken;
  • met laden;
  • met planken en een la voor bestek;
  • voor inbouwapparatuur;
  • voor de rand van de headset (inclusief hoekmodellen - open en gesloten).
hoekmodule

Hoekmodule

kabinet

De SPACE CORNER Corner Corner van Blum

Wat handig is, is een hoek keukenkast

Hoek keukenmodules zien er compact uit, maar hun capaciteit is vaak groter dan die van de brede klassieke voetstukken. Door het juiste opslagsysteem te kiezen, kunt u het gebruik van de ruimte maximaliseren. In deze kast past alles wat je nodig hebt.

1
onderbroek

Locker met laden

Hoekkasten voor de keuken hebben hun tekortkomingen. Scherpe hoeken kunnen bijvoorbeeld potentieel gevaarlijk zijn voor kinderen, ouderen. Dit probleem wordt opgelost door de randen van de werkbladen af ​​te ronden en de radiusdeuren te installeren.

kabinet

Locker met radiusgevels

Een ander nadeel is de hoge kosten van fittingen, opslagsystemen voor hoekkasten. Aan de andere kant rechtvaardigen het bedieningsgemak en de ruimtelijkheid van meubels de kosten volledig.

hoekmodule

Het interieur van de hoekmodule

Raad. Er zijn veel originele opslagsystemen speciaal ontworpen voor hoek keukenkasten. Denk goed na over wat je precies wilt opslaan in de hoekmodules en kies de juiste accessoires: draaimachines, magische hoeken, laden of manden.

schappen

Carrouselplanken

hoekig systeem

Fly Moon VIBO-hoeksysteem

hoekkast

Hoge hoekkast-kolom met "carrousel"

hoekkast

Hoekkast voor het wassen

Waarop u moet letten bij het berekenen van de afmetingen

Een van de belangrijkste criteria is de grootte van de modules in de keukeneenheid. Meubels moeten zo gebruiksvriendelijk mogelijk zijn, zodat u niet te ver hoeft te leunen of voor alles moet reiken. De hoogte, breedte en diepte van het kluisje zijn belangrijk.

modules

Modules van verschillende hoogtes

De standaard hoogte van de modules is 85 cm. Als meubels op bestelling worden gemaakt, kunt u de duimen hoger of lager maken. Bij het berekenen moet men zich laten leiden door de groei van de gastvrouw. De koffers van de vloermodules houden het tafelblad vast, dus geef niet de kans om de hoogte aan te passen, indien mogelijk.

tafelbladhoogte

Handige werkbladhoogte

Niet de minste rol bij het kiezen van de hoogte is hoe de benen van het model worden gedecoreerd. Als ze niet worden afgedekt door het paneel, is het beter om ze minimaal 10-15 cm te maken om het schoonmaken in de kamer te vergemakkelijken. Als er huishoudelijke apparaten tussen de modules zijn, moet de sokkel worden geïnstalleerd.

Let op! Het oorspronkelijke ontwerpidee is de vakken in plaats van de sokkel. Ze kunnen reserve-braadpannen, snijplanken, pelmennitsy, bakschotels, messensnijders enz. Bewaren.

dozen

Laden in de keuken kelder

De breedte kan variëren van 30 tot 80 cm. U moet deze selecteren, waarbij u zich richt op het doel van elk kluisje. Als u bijvoorbeeld een kast wilt plaatsen voor het opbergen van potten, huishoudelijke apparaten of grote voorwerpen, is het beter om deze ruimer te maken. Als het bedoeld is voor bestek, wasmiddelen, gries en andere benodigdheden, kunt u een smal model kiezen.

lockers

Kluisjes van verschillende breedtes

De diepte van het kluisje is afhankelijk van de geplande breedte van het werkblad. Meestal is het 60-65 cm, maar er zijn opties (soms maken werkbladen tot 90-120 cm). In kleine keukens kunnen standaardmodules ongelegen zijn, het is logisch om de diepte van de onderste rij van de koptelefoon te verkleinen om ruimte te besparen en een extra hangend kluisje toe te voegen.

metingen

Schema van metingen voor het berekenen van de keuken

Hoe materialen en kleuren te kiezen

Meestal worden behuizingen vervaardigd van spaanplaat. Dit is zeer nuttig, omdat het materiaal duurzaam, duurzaam en gemakkelijk te reinigen is. Spaanplaatpanelen hebben geen speciale esthetische aantrekkingskracht, maar zijn praktisch niet zichtbaar achter de gevels. Maar voor de deuren van keukenmeubilair is het de moeite waard om meer mooie ontwerpopties te kiezen - hout, MDF, glas, metaal.

Zeer indrukwekkende look sets, gemaakt van gecombineerde materialen. Vooral populair zijn combinaties van verschillende soorten MDF met glas, metaal. Afhankelijk van de ontwerpfuncties kunnen ze worden gebruikt in interieurs van elke stijl - van klassiekers of provance tot hightech.

keuken

Keuken met MDF en glazen gevels

Moderne materialen onderscheiden zich door een grote verscheidenheid aan kleuren en texturen. U kunt elke combinatie van tinten kiezen. Ontwerpers raden echter niet te veel aan om mee te doen: slechts één basiskleur en één of twee deelnemers.

Knappe koptelefoons, waarbij de bovenste en onderste rijen in verschillende kleuren zijn gemaakt. In dit geval is het voor vloerstructuren beter om donkere tinten te kiezen, en voor de bovenste - lichte. Deze techniek helpt om de ruimte visueel te verlichten, te vullen met lucht en licht.

reeks

Tweekleurenset

Voor een kleine keuken is het kiezen van een set in lichte pastelkleuren. Als de schaduw lichter is dan de muren, zal de ruimte breder lijken. Glanzende oppervlakken, correct geselecteerde tinten, decoratieve afdrukken helpen om de ruimte in de kamer aan te passen, het plafond te "verhogen" of "verlagen".

keuken

Lichte keuken met kunststof gevels

Raad. Plan de inrichting van de keuken, bekijk de foto van de interieurs op internet. Zelfs als je geen pasklare oplossingen vindt, krijg je nieuwe ideeën. Je kunt niet alleen experimenteren met bloemen, maar ook met maten. De set kan dus worden aangevuld met een aparte staande keukenkast van een groter formaat, maar in hetzelfde kleurenschema. Een voorbeeld van een dergelijke ontwerpoplossing is in de onderstaande foto.

kasten

Originele vloerkasten

Video: keukenkast met eigen handen

Denk aan het interieur, voer de nodige metingen uit en kies de juiste keukenbodemkasten voor borden, voedselopslag, apparaten, huishoudelijke chemicaliën. Probeer elke centimeter vrije ruimte rationeel te gebruiken en bespaar niet op kwaliteitshardware. De beloning voor ijver zal een comfortabele en mooie keuken zijn, waarin u graag tijd zult doorbrengen met uw familie en vrienden.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

45 − = 44

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map