Hoe een magnetron te kiezen: wat is belangrijk om te overwegen bij het kopen van een magnetron

Hoe een magnetron te kiezen: wat is belangrijk om te overwegen bij het kopen van een magnetron

Hoe een magnetron te kiezen: wat is belangrijk om te overwegen bij het kopen van een magnetron

Iedereen wil comfortabel zijn in zijn eigen appartement. De keuken wordt vaak een ruimte die familieleden vaker gebruiken dan iedereen. Dus deze kamer moet eenvoudig comfortabel zijn. Voor keukens worden vaak niet alleen tafels en kluisjes besteld, maar kleine banken met fauteuils. Deze kamers zijn uitgerust met slimme technieken die het harde werk van koks mogelijk maken. Magnetron is verkrijgbaar in bijna elke keuken. In dit artikel laten we u zien hoe u een magnetron kiest.

Een magnetron kiezen: modellen, parameters en karakteristieken

Hoe een magnetron te kiezen

Werkingsprincipe van magnetron

Voedsel in de magnetronoven wordt bereid met behulp van microgolfstraling (microgolf - ultrahoge frequenties). Het doordringt voedsel en beïnvloedt de moleculen van water. Hun vibraties veroorzaken verwarming en koken. Magnetrongolven werken erg snel, zodat u de afgewerkte schaal in minuten in een magnetron kunt opwarmen. Het voordeel van de techniek is dat snel koken het mogelijk maakt om de smaak van voedsel en de maximale hoeveelheid vitamines erin te behouden. De microgolfstraling overschrijdt het kookpunt van water (100 graden) niet. Dit is belangrijk voor het bereiden van dieetgerechten.

Is het niet schadelijk voor microgolfstraling

Schade veroorzaakt door magnetrons is overdreven, zeggen experts

Degenen die denken dat magnetrons schadelijk zijn, moeten weten dat fabrikanten constant bezig zijn om hun veiligheid te verbeteren

Mensen die geïnteresseerd zijn in het kiezen van een magnetron, maken zich vaak zorgen over de veiligheid van dit apparaat. Ultrahoge frequenties zorgen voor een voorzichtige houding, zo veel weigeren magnetronovens en geven de voorkeur aan het opwarmen van gerechten in een koekenpan op een gasfornuis.

Magnetrons zijn uitgerust met een systeem om mensen te beschermen tegen microgolfstraling. Ten eerste is de deur erg strak, ten tweede wordt deze beschermd door een afscherming met een rooster en ten derde is de microgolfstraling zelf niet radioactief. In moderne microgolfmodellen wordt de deur vergrendeld tijdens de werking van de oven of stopt hij met werken op het moment dat de deur wordt geopend. Volgens de Europese norm mag buiten de magnetron de straling niet meer dan 5 cm bedragen. Het is om veiligheidsredenen verboden om de oven te repareren.

Een magnetron kiezen: basisparameters

Om een ​​magnetron te kiezen die past in het interieur van uw keuken en harmonieus in uw leven komt, moet u overwegen welke functies voor u het belangrijkst zijn voordat u koopt. Magnetrons worden in de regel op een keukentafel of een speciale plank geplaatst, dus u moet weten waar u de aankoop gaat doen. Als de keuken klein is, zou u geen grote magnetron moeten kopen, omdat deze de ruimte warmer zal maken en eerder zal interfereren in plaats van comfort te creëren.

Grootte en volume van de camera

In een magnetron met een grill kun je snel een heerlijk gerecht bereiden

De oven met grill en convectie maakt het mogelijk om snel heerlijke gerechten te bereiden op basis van complexe recepten

Als je van de ingebouwde techniek houdt, kun je een magnetron kiezen die perfect past bij het meubilair in de keuken. Als u een stationaire koopt, houd er dan rekening mee dat er speciale schappen zijn om de oven op de markt te brengen. Wel, als er een plaats op de keukentafel is. Wat het volume van de camera betreft, wordt dit bepaald door het aantal voedsel dat u in de magnetronoven gaat koken. Als je alleen een kachel nodig hebt om een ​​warme sandwich te maken, warm je ontbijt, lunch of diner op en als je familie uit 1-2 personen bestaat, heb je alleen een kleine kamer van 13-19 liter nodig. Als u grote bedrijven van vrienden en familieleden wilt ontvangen, heeft u waarschijnlijk een grotere magnetron nodig - 23 liter. Ovens met een kamer voor 38 liter en meer worden gekozen door mensen die zich in de oven verzamelen niet alleen om op te warmen en te ontdooien, maar ook om vlees en groenten te bakken, bak ovenschotels, soepen en pappen voor een groot gezin, bak cake. Een dergelijke oven heeft in de regel verschillende extra functies (bijvoorbeeld een grill, een stomer).

Stroomverbruik

De snelheid van koken en energieverbruik hangt af van de kracht van de magnetron. Voordat u een kachel koopt, moet u weten welke spanning wordt gebruikt voor bedrading in uw appartement. Houd er rekening mee dat in de multifunctionele (gecombineerde) magnetrons de kracht van alle functies wordt toegevoegd, waardoor het totale vermogen van een dergelijke magnetron erg hoog is.

De kracht van de magnetronoven kan en moet worden gecontroleerd. Het is belangrijk om te weten welke kracht nodig is om bepaalde producten te bereiden. Dergelijke informatie is te vinden in het boekje met recepten, die meestal zijn bevestigd aan magnetrons. Immers, als u de oven inschakelt zonder de stroom in te schakelen, wordt deze automatisch het maximum, en dit is niet altijd handig voor de producten die worden gekookt en is voordelig voor uw portemonnee.

De geschatte capaciteit voor het koken en opwarmen van de gerechten is als volgt:

 • ontdooien - 150-300 W;
 • warm eten klaar houden - 80-150 W;
 • snelle ontdooiing - 400-500 W;
 • langzaam opwarmen of langzaam bereiden van een gerecht - 550-700 W;
 • Snel opwarmen en koken - 800-900 watt.

functies

Ontwerp van de magnetron Wirplool - een nieuw woord in het ontwerp van huishoudelijke apparaten

Magnetron Wirplool is niet alleen een handige huishoudelijke apparatuur in de keuken, maar ook een aantrekkelijk detail van de inrichting

1

Afhankelijk van de functionele inhoud van magnetrons zijn onderverdeeld in drie soorten: gewoon magnetron, magnetron met grill, magnetron met convectie. Als u van plan bent om de oven alleen te gebruiken voor verwarming, zal de meest gangbare magnetronoven het doen. Het is goedkoop en het warmt ook op, zoals elke andere oven duurder is. Maar onthoud: hoe groter het volume van de oven en hoe meer functies het heeft, hoe duurder het is en hoe meer elektriciteit het nodig heeft om het te gebruiken. En elektriciteit is ook geld uit uw zak. Daarom, als je een goede oven hebt, waarin je alles perfect bak, heb je waarschijnlijk geen dure magnetron met grill nodig.

Welke magnetronoven is het beter om voor een huis te kiezen: gewoon, met een grill of met convectie?

Grillen in magnetrons kan van twee soorten zijn: bruin en kwarts. Teng (spiraal) bevindt zich meestal op de werkkamer, maar er zijn modellen waarin deze zich vanaf de onderkant bevindt. Het kan naar behoefte draaien en bewegen, waardoor de producten gelijkmatig kunnen opwarmen. De kwartsgrill bevindt zich altijd bovenaan, hij staat stil. Magnetrons met kwartsgrill zijn zuiniger, ze hebben minder kracht, dus braden is spaarzamer.

Microgolven met grill en convectie kunnen op vijf verschillende manieren worden bereid: microgolven, convectie, microgolven en convectie, microgolven en roosters, grillen en convectie. In deze oven kunt u veel culinaire meesterwerken bereiden. Deze magnetrons hebben een ringvormig verwarmingselement. De lucht wordt gelijkmatig door de kamer verdeeld door de ingebouwde ventilator. In combimagnetrons is het mogelijk om vlees te bakken, taarten te bakken. Maar als u besluit een dergelijke multifunctionele oven aan te schaffen, moet u niet vergeten dat dergelijke modellen duur, energie-intensief, groot en zwaar zijn.

Welk type bediening handiger is: mechanisch, drukknop of aanraking

Handige magnetron op het bedieningspaneel voor velen - een vereiste

De aanraakgevoelige magnetron Sharp heeft zo'n handig bedieningspaneel dat een kind het aankan

Mechanische regeling van de oven is het eenvoudigste type regeling. Dergelijke microgolven zijn gemakkelijk te herkennen aan de karakteristieke ronde handgrepen. Een van hen stelt de kracht in, de andere schakelt de timer in. De positieve kant van dergelijke ovens is een eenvoudig werkingsmechanisme, een relatief lage prijs, minder kans op defecten. Minus de mechaniek is dat de tijd daar niet per seconde, maar elke minuut wordt ingesteld. Een verschil van 1-2 minuten kan het gerecht aanzienlijk oververhitten. Dit is belangrijk bij het bereiden of opwarmen van maaltijden voor kinderen.

Microgolven met drukknopbediening hebben een knop (scherm), het tijdstip waarop met knoppen wordt ingesteld. Dergelijke ovens hebben een aantrekkelijk uiterlijk. Er is de mogelijkheid om een ​​of andere kookmethode te programmeren.

De aanraakbediening is vergelijkbaar met de knopbediening. Het verschil is dat de knoppen duidelijk niet zichtbaar zijn - het paneel is absoluut vlak. Het is mogelijk om het kookproces te programmeren. Deze knoppen zijn niet erg handig om in te drukken, maar het positieve moment van de knoppen die niet boven het oppervlak uitsteken, is een eenvoudige reiniging van dit oppervlak, terwijl in de buurt van de uitstekende knoppen vuil zich constant verzamelt. Een ander kenmerk van magnetrons met aanraakbedieningen - ze breken vaker dan andere, maar ze zijn duurder dan andere ovens. Elementen burn-out, vooral tijdens spanningspieken in het elektrische netwerk.

Binnenoppervlak van magnetrons

De magnetronkamer kan verschillende oppervlakken hebben: email, staal, antibacteriële coating (biokeramiek).

 • Antibacteriële coating

Dit is een uitvinding van LG. Het is een speciale samenstelling die op hoge temperatuur wordt gebakken. Het binnenoppervlak van de magnetronoven is absoluut glad. Een soortgelijke coating van Moulinex wordt biokeramiek genoemd. Het heeft dergelijke voordelen ten opzichte van andere oppervlakken:

 • hoge sterkte en weerstand tegen krassen;
 • ideale zachtheid;
 • hoge weerstand tegen afzettingen;
 • Behoud van voedingsstoffen en vitamines in voedingsmiddelen;
 • meer (in vergelijking met andere oppervlakken) de hoeveelheid warmte behouden, dus een lager energieverbruik;
 • eenvoudige oppervlaktereiniging.

Van de negatieve momenten, kan men alleen de hoge kosten van deze coating noemen.

 • Roestvrij staal

Deze coating is mooi en duurzaam en bestand tegen hoge temperaturen, wat vooral belangrijk is voor magnetrons met grill of convectie. Maar achter een dergelijk oppervlak is het moeilijker om voor zorg te zorgen dan achter de antibacteriële coating, maar het kan worden gereinigd met behulp van schuurmiddelen.

 • Kleuring onder het glazuur

De goedkoopste en onstabiele coating voor magnetrons. Het is niet bestand tegen hoge temperaturen en lange bereidingen - na enkele maanden van actief gebruik van de oven kan dergelijk email beginnen af ​​te brokkelen.

Zorg voor de magnetron en keukengerei

De netheid van de magnetron wordt onderhouden door eenvoudige, eenvoudige handelingen

Door het constante eenvoudige onderhoud kan een magnetron schoon en een bestelling bevatten

Als je een magnetron kiest, krijg je er meteen de afwas voor. Tenslotte kan niet elke kom of pan in de oven worden geplaatst. De schalen mogen niet met gouden randen worden bijgesneden, omdat een dergelijke verf metaal bevat, en het is elektrisch geleidend, wat betekent dat het zwakke elektrische ladingen kan veroorzaken (de vaat zal vonken).

Ideaal voor een magnetronoven is een hittebestendige schotel (bestand tegen +140 graden) of vuurvast (bestand tegen temperaturen tot +300 graden). Hittebestendige schalen - dit zijn de meeste soorten keramiek, porselein, tafelglas, thermoplast. Dergelijke schalen zijn geschikt om in de magnetronmodus te koken. Voor grillen of convectie is het beter om vuurvaste keukengerei te gebruiken. Overigens is het niet alleen geschikt voor combimagnetrons, maar ook voor elektrische en gaskachels. Dit kookgerei is gemaakt van speciaal vuurvast glas, keramiek of porselein. Het wordt tijdens de fabricage aan een meer complexe verwerking onderworpen en is niet bang voor hoge temperaturen. Vergeet niet dat hittebestendige en brandwerende gerechten niet kunnen worden blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen.

Verzorging van de magnetronoven is het regelmatig reinigen van het binnen- en buitenoppervlak. Was de magnetron (met name het binnenoppervlak) alleen met producten die specifiek zijn ontworpen voor magnetrons of afwasmiddelen. Om hechtende voedselresten te verwijderen, plaatst u een kopje water in het midden van de draaiende cirkel en verwarmt deze met een gemiddelde kracht van ongeveer 10-15 minuten. Voeg citroensap toe aan het water om de geur te verwijderen.

Extra functies en apparaten

In de ochtend - toast, in de avond - pizza uit een magnetron met een broodrooster

Magnetron met een broodrooster - een goede combinatie voor de altijd drukke inwoners van de metropool

De mogelijkheid van stoomtoevoer is een van de extra functies van de magnetron. Dit voorkomt overdrogen van de producten tijdens hun bereiding. Een dergelijke functie draagt ​​ertoe bij dat voedsel sneller wordt bereid, waardoor de natuurlijke consistentie behouden blijft.

Een andere extra functie is de mogelijkheid om de werkkamer te ventileren. Dit is een aparte modus, waarmee u de geur binnen enkele minuten na het koken uit de oven kunt verwijderen. Het wordt alleen geleverd in ovens met een drukknop en aanraakbedieningen. Om de camera te ventileren, moet de hostess op de knop "geurverwijdering" drukken en de magnetron aanzetten.

Sommige modellen zijn uitgerust met een automatische weegfunctie. Ze hebben ingebouwde elektronische weegschalen die, indien nodig, het gewicht van producten in een magnetron kunnen aangeven.

De dubbele emissiefunctie betekent dat de microgolfbron in dit model van de oven gesplitst is. Dit draagt ​​bij aan een uniforme verwarming van de producten en een verhoging van de efficiëntie van de magnetron.

Met behulp van een dubbele boiler in een magnetron kunt u dieetvoeding bereiden

Steamer voor magnetron kunt u maaltijden bereiden voor voeding

Er zijn modellen met interactieve modus. Het display toont berichten om het te beantwoorden, u moet op de overeenkomstige knoppen drukken. Er zijn ovens met spraakduplicatie van elektronische berichten, die op het scorebord worden weergegeven.

Een bord Krusti of Crisp is een speciale plaat waarop het mogelijk is om producten op dezelfde manier te bakken als in een koekenpan. Het is gemaakt van speciaal metaal en is alleen geschikt voor bepaalde modellen ovens. De plaat van Krusti wordt verwarmd tot 200 graden.

Zelfreinigende functie is beschikbaar in vele moderne magnetrons. Het is voldoende om water in een speciale container te gieten, in de oven te plaatsen, druk op de knop "stoomreiniging". Na 15 minuten hoeft u alleen met een servet af te vegen.

Overzicht van modellen van toonaangevende fabrikanten

 • Ovens LG

Bijna iedereen weet van gecombineerde magnetronovens met een grill die gerechten met een korstige korst kan maken. LG heeft de Black Solar Dom-oven ontwikkeld, die in enkele minuten verschillende gerechten bereidt (een aantal keer sneller dan een gewone convectie-magnetron). Dit effect wordt bereikt door een halogeen verwarmingselement. Het straalt licht uit, vergelijkbaar in eigenschappen van zonlicht. Gerechten worden sneller klaargemaakt, dankzij een combinatie van licht en microgolven. Deze oven wordt binnen 5 minuten alleen tot 320 graden verwarmd. Daarom is het nodig om de schotel voor te verwarmen voordat deze is afgekookt.

Wavedom MC-8483NL van LG is een magnetron waarin het mogelijk is om een ​​ei te lassen en niet bang te zijn dat het zal barsten of "exploderen". De inwendige holte van deze oven is afgerond, wat de verzorging van de oven aanzienlijk vergemakkelijkt.Een speciale plaat met een koepel wordt meegeleverd, waarin het mogelijk is om een ​​verscheidenheid aan gerechten te bereiden. Er is een programma "Russian cook", dat recepten bevat voor het bereiden van 16 gerechten uit de Russische keuken. Dankzij de koepelvormige gerechten dringen de golven niet door onder de schaal die in de schaaleieren is geplaatst, zodat het ei voor het ontbijt gemakkelijk en snel in de magnetron kan worden gekookt.

 • Magnetrons Daewoo
De plaat met de bodemgrill op een nieuwe manier onthult de mogelijkheden van een magnetron

De oven met een grill op de onderrand is redelijk geschikt om een ​​stationair fornuis te vervangen

Het Daewoo-bedrijf produceert modellen van magnetrons met de functie van het koken van pizza's of pannenkoeken. Er is een speciaal compartiment voor het bereiden van zelfgemaakte pizza's of voor het warm opwarmen van bevroren pizza's. In deze ovens kunt u twee gerechten tegelijkertijd plaatsen, zodat u tijd kunt besparen. De draaitafel van de oven draait niet alleen rond zijn as, maar beweegt ook in een horizontaal vlak. Zo'n manoeuvre maakt het mogelijk om een ​​temperatuurverschil tussen het midden van de draaitafel en de randen te vermijden. Het gerecht wordt gelijkmatig verwarmd, wat betekent dat het snel klaar is.

Het verwarmingssysteem aangeboden door Daewoo heet 3D Power. Deze kachels zijn niet eens twee, maar drie verwarmingselementen, die zich op de bovenkant, onderkant en zijkanten van de oven bevinden. Lucht in de werkkamer circuleert gelijkmatig als gevolg van geforceerde convectie.

De bodemgrill is een extra functie die speciaal is ontworpen voor fijnproevers. Hiermee maak je knapperige koekjes, crackers, pizza's met een knapperige korst.

 • scherp

Scherpe fornuizen - gewoon een vondst voor liefhebbers van de Russische keuken. Hier kunt u roerei, gegrilde vis, pannenkoeken, gebakken en gekookte aardappelen, kippenpoten bereiden. Hiervoor zijn er automatische programma's en een dubbele grill (bovenste kwarts, lager - infrarood). In verschillende modellen verschillend aantal programma's om te koken, zijn er kachels waarin er 27 zijn.

 • Favoriete recept van Samsung
Ingebouwde huishoudelijke apparaten worden steeds populairder

Ingebouwde magnetron Samsung past met succes in de keuken, ingericht in een hi-tech stijl

Samsung heeft de functie "favoriete recepten" ontwikkeld, die zullen worden gewaardeerd door degenen die vaak eten koken volgens hetzelfde schema. Zelfs als u de macht eenmaal moet aanpassen om het gerecht klaar te maken, kunt u rustig uw eigen bedrijf doen, als u van tevoren de nodige aanpassingen maakt.

 • Hyundai Electronics

De meeste moderne ovens van Hyundai Electronics bieden veel mogelijkheden voor een kok. Draaiknoppen, digitale display maken de oven eenvoudig te gebruiken. Er is een "combi" -functie die het gebruik van de grill en de microgolven tegelijkertijd mogelijk maakt. De ontdooifunctie is geoptimaliseerd - er wordt rekening gehouden met het gewicht van de producten die de gebruiker zelf instelt.

Het binnenoppervlak van de oven en het lichaam zijn gemaakt van roestvrij staal, wat de verzorging van de magnetron vergemakkelijkt.

Omdat het moeilijk is om een ​​magnetron te kiezen uit de verschillende aangeboden producten, is het de moeite waard om vooraf de functies te bepalen die nodig zijn voor uw gezin. Een esthetisch uiterlijk van de magnetronoven is ook belangrijk. Comfort is tenslotte ook schoonheid.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 1 = 5

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map