Hoe een kwaliteitsmenger te kiezen: wat is beter - onderdompeling of stationair

Hoe een kwaliteitsmenger te kiezen: wat is beter – onderdompeling of stationair

Hoe een kwaliteitsmenger te kiezen: wat is beter - onderdompeling of stationair

Blender is een universeel keukenapparaat, dat is ontworpen voor het slijpen van producten. Met zijn hulp kun je mayonaise bereiden, verschillende crèmes en mousses maken, puree voor babyvoeding, verschillende soorten cocktails. Kortom, dit is een uitstekende assistent van de moderne gastvrouw. Maar hoe kies je een blender die je elke dag met plezier in de keuken gebruikt? Het is noodzakelijk om te bepalen welke kenmerken het belangrijkst voor u zijn.

Blender - de benodigde apparatuur in een moderne keuken

In een moderne keuken is een blender een onmisbare assistent

Blender of oogstmachine: we zijn vastberaden met de behoeften en kansen

Als je de vraag hebt hoe je een blender moet kiezen, vraag je zonder twijfel de verkoopadviseur in de winkel voor huishoudelijke apparaten, samen met de blender een keukenmachine. Deze apparaten hebben vergelijkbare kenmerken, maar sommige functies zijn inherent aan elk. Sommige huisvrouwen gebruiken de maaidorser en zijn zeer tevreden met de uitgebreide mogelijkheden. Anderen zijn blij met hun blender. Als u geen van beide apparaten heeft, is het handig om de verschillen te kennen.

De keuze tussen een maaidorser en een blender kan moeilijk zijn

Soms is het niet eenvoudig om een ​​keuze te maken tussen een blender en een maaidorser

Sommige mengers lijken zelfs op oogstmachines. Maar de blender werkt beter met zachte en vloeibare producten, maar de maaidorser doet hetzelfde met harde. Blender kan groenten niet mooi snijden, de producten hakken voor saladelagen, vlees snijden, vaste variëteiten van producten mengen. Combineert kan de room kloppen, kneed het deeg, meng de ingrediënten voor de cocktail, en sommigen knijpen zelfs het sap (bijvoorbeeld, Bruine K700).

Combinaties zijn dus functioneler, maar blenders zijn compacter (en dit is erg belangrijk, vooral als je keuken compact is). Veel huisvrouwen hebben niet alle functies van een keukenmachine nodig. Ze moeten een saus of een crème maken, groenten in een puree malen, ui en wortels fijnsnijden voor soep, het sap en ijs mengen voor een heerlijke cocktail. Je wilt de maaidorser na het schaven van een wortel nauwelijks uit elkaar halen en wassen, hoogstwaarschijnlijk gebruikt de eigenares voor dit een gewone rasp. En als de te combineren was geen plaats op de keukentafel, en voortdurend te moeten ruimen in de kast, het zal ten goede komen alleen in extreme gevallen (bijvoorbeeld, tijdens de voorbereiding van de lunch van 12 gerechten voor de tafel Kerstmis, of verschillende soorten van de voorbereidingen voor de winter).

De juiste keuze van de blender maakt het gemakkelijker om in de keuken te werken

Alles zal veranderen, schat!

Overigens hebben ze bijna 90 jaar geleden een blender bedacht. American Stephen Poplavsky heeft zo'n apparaat ontworpen voor het maken van cocktails. Na 15 jaar won de blender de aandacht van alle aanwezigen op de tentoonstelling van apparatuur voor restaurants in Chicago. Novelty was zeer geïnteresseerd in de producenten van champagne. Immers, om een ​​mousserende wijn te krijgen, moet deze grondig worden gemengd. Aanwezige blended champagne werd gemaakt met behulp van blenders. Gefermenteerd druivensap van de oogst van verschillende jaren gemengd. Voor restaurant keukens (en zelfs meer voor familie) bereikte blenders niet, omdat de koks, niet vertrouwend op de nieuwigheid, alles handmatig bleven mengen. Daarom vestigde het apparaat zich op de balk. Maar niet lang. Immers, in de jaren 70 van de vorige eeuw ontwierp de Amerikaan Karl Sontheimer een keukenmachine, die de blender verving.

Waarom hebben de huisvrouwen dit apparaat onthouden? Universele interesse in gezond eten, vooral bij kinderen. Eerder gaven kinderen er de voorkeur aan om vlees, groente en fruitpuree uit potten te voeden. Maar de tijd is gekomen dat moeders besloten dat thuis gekookte producten nuttiger zijn omdat ze het meest vers zijn. Keukenmixen waren ongemakkelijk voor het koken van babyvoeding, omdat ze werden geleverd met een kom voor 2 of zelfs 3 liter, en het kind heeft een kleine portie nodig. Dus de tweede geboorte van een blender vond plaats.

Welke menger is beter: stilstaand of onderdompelbaar

Er zijn stationaire en ondergedompelde mengers. Blenders voor babyvoeding worden als onderdompelbaar beschouwd.

Stationaire menger

Het apparaat van een stationaire menger verschilt niet in complexiteit

Een kom met messen en een deksel is zo'n ongecompliceerd apparaat voor een stationaire blender

In een stationaire blender bevinden messen zich op de bodem van een grote container met glas of transparant plastic. Zo'n apparaat is geschikt voor het kloppen van cocktails, kooksauzen, roomsoepen en crèmes, ijspiesjes, het mengen van ingrediënten voor vloeibaar of semi-vloeibaar deeg. Barmannen zijn van mening dat de blender is veel beter dan de blender maakt een modieuze drankje als een smoothie (semi-vloeibare mash bessen en vruchten) en cocktails en zacht fruit (bananen, kiwi, aardbeien).

Typisch omvatten dergelijke modellen slechts één mes, zijn mondstukken voor snijden en wrijfproducten afwezig. In sommige modellen is er een speciaal mes voor het kloven van ijs. Een stationaire menger is het meest geschikt voor het werken met vloeibare en halfvloeibare mengsels. Om groente te malen (greens, uien, pepersalade), zal een dergelijke menger niet werken. In het beste geval kan hij aardappelpuree maken.

Onderdompelbare blender

De onderwatermixer is erg handig en compact

Onderdompelbare staafmixer - een moderne "wand-reddingstool"

1

Het is een lange steel, aan de onderkant zijn messen met twee bladen. Ze worden ook ondergedompeld in de voedselcontainer die in de set is inbegrepen. De blender versnippert een kleine hoeveelheid voedsel (groen, knoflook, uien), maakt sauzen en aardappelpuree, bereidt cocktails voor. In sommige mengers wordt de optie toegevoegd om producten met plakjes in te snijden, een vacuümsysteem voor het beitsen en langdurige opslag van afgewerkte producten.

De ondergedompelde menger werkt alleen wanneer de knop op het handvat wordt ingedrukt en vastgehouden. Dit gebeurt om veiligheidsredenen. Een negatief aspect van het gebruik van een onderdompelbare menger is dat veel mensen denken dat het tijdens het werk in handen moet worden gehouden, en dit is niet erg handig als je een grote hoeveelheid mayonaise of een cocktail moet bereiden.

Er zijn submersible blenders met 1-2 snelheden, er zijn ook die waarbij de mogelijkheid van regulatie (5-12 snelheden) is voorzien. Hoe meer snelheid en hoe langer het apparaat werkt, hoe homogener de massa zal zijn, hoe fijner de producten zullen worden geplet.

Het voordeel van ondergedompelde mengers is dat het opmerkelijk goed voor kleine porties van de schaal is, dus het is geschikt voor het bereiden van babyvoeding. Bovendien kunt u niet alleen in de kom kloppen die in de set is opgenomen, maar ook in een andere geschikte container.

Hoe een blender te kiezen: apparaatfuncties

Onder de enorme verscheidenheid aan modellen, kan men een blender naar smaak kiezen

In een breed scala aan blenders kun je verdwalen, maar de beste optie is zeker te vinden

Merk op of er een speciale afneembare hoes in de geselecteerde blender is die kan worden verwijderd om componenten toe te voegen. Waarderen hoe handig het is om de blender na gebruik te wassen en op te bergen. Er wordt aangenomen dat mengers met een glazen schaal sterker zijn dan plastic. De glazen tank zal bovendien na een jaar gebruik er veel beter uitzien dan plastic, omdat deze beter bestand is tegen krassen. Maar houd er rekening mee dat als de glazen blender niet goed wordt gebruikt, deze gemakkelijk kan barsten. Als u een apparaat met een plastic beker hebt gekocht, moet u eraan denken dat frequent wassen in de vaatwasser de levensduur van het apparaat verkort.

Soorten spuitmonden

Voor meer gemak is de blender uitgerust met extra accessoires

Het apparaat bevat een multifunctionele blender

De messen maken alles puree in aardappelpuree. In sommige mengers is er een garde (zoals in een mixer) en een hakmolen (kom met een dubbel mes aan de binnenkant). De bloemkroon verplettert de room of cocktail en de hakmolen snijdt de ui of het vlees. Uien nodig? Stel de snelheid kleiner in. Gehakt vlees nodig? Maal het vlees op maximale snelheid.

Vacuümpomp, die niet in alle mengers beschikbaar is, is ook een zeer handig iets. Het helpt om de houdbaarheid van producten aanzienlijk te verlengen. Je legt ze in speciale containers, waaruit de lucht wordt weggepompt.

Fabrikanten van keukenmachines, mengers, mixers en andere huishoudelijke apparaten zijn in de regel dezelfde bedrijven. Leiders onder hen zijn Philips, Braun, Bosch, Siemens.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

77 − = 73

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map