Wat is een modulaire keuken: de voordelen en kenmerken van het kiezen van sets kant-en-klare modules

Wat is een modulaire keuken: de voordelen en kenmerken van het kiezen van sets kant-en-klare modules

Wat is een modulaire keuken: de voordelen en kenmerken van het kiezen van sets kant-en-klare modules

Meerdere verdiepingen huizen gebouwd in het Sovjettijdperk, het is moeilijk om te noemen comfortabel. De keukens zijn klein en exclusief ontworpen om te koken. Dit beetje komt overeen met moderne ideeën over comfort en gastvrijheid. Bij het selecteren van meubels zijn er vaak problemen. Je moet een mooie compacte headset installeren, die handig in gebruik is en er was ruimte voor de eethoek. De output is een modulaire keuken. Dit is een uitstekende optie, niet alleen voor kleine ruimtes, maar ook voor ruime kamers.

Wat is een modulaire keuken en waar is het interessant voor?

Bij het kiezen van meubilair voor de keuken, is het doel van elke appartementseigenaar om ruimte te besparen. Zelfs als de ruimte relatief groot is, moet je de items zo plaatsen dat de gastvrouw alles bij de hand heeft. Voor deze rationele plaatsing worden modulaire keukensets gemaakt. Ze bestaan ​​uit afzonderlijke elementen van verenigde afmetingen, die gemakkelijk met elkaar kunnen worden gerangschikt. Desgewenst kunnen de items eenvoudig opnieuw worden gerangschikt - en alsjeblieft, het interieur ziet er anders uit.

keuken set

Modulaire keukenset

kleur modules

Afmetingen en kleur van keukenblokken

Door de keuken uit de kant-en-klare modules te halen, lost de eigenaar het probleem van de situatie permanent op. Elke centimeter van het gebied wordt rationeel gebruikt en indien nodig kunt u elke module altijd toevoegen, opnieuw rangschikken of verwijderen zonder het ontwerp van de ruimte te beschadigen. U kunt bijvoorbeeld eerst een hangende kast ophangen en de tafel plaatsen en later andere elementen toevoegen. Op dezelfde manier kunt u altijd een extra kluisje verwijderen. Het uiterlijk van de kamer zal veranderen, maar het blijft aantrekkelijk.

keuken

Geveldecoratie

De grote voordelen van modulaire keukens zijn dat ze kunnen worden geïnstalleerd in kamers met een niet-standaard lay-out. De eigenaar hoeft niet te gaan winkelen en kiest een handige set voor zijn 'speciale' kamer. Soms is het gewoon onmogelijk om hem te vinden. Ook is het niet nodig om te veel te betalen voor meubels om te bestellen, wat verre van altijd beter is dan de standaard, maar kost het meerdere keren meer.

reeks

Compacte accommodatie van goedkope keukenmodules

In een conventionele koptelefoon kun je de positie van objecten niet veranderen, en in feite willen veel mensen die al binnen een paar jaar na het installeren van meubels willen minstens een minimale renovatie van het interieur. Als de oplossing standaard is, moet je een hele set opnieuw kopen. Het zijn kosten, zenuwen, tijd om te kijken.

De tweede optie is simpelweg om de nieuwe modules voor de keuken op een nieuwe manier samen te stellen, de ontbrekende secties te bestellen of aan te schaffen. Het bijgewerkte interieur belast het budget niet, maar wijzigingen zijn gegarandeerd. Het bespaarde geld kan worden geïnvesteerd in iets nuttigs. Het is winstgevend!

montage

Montage van een hangkast

Nog een pluspunt: de mogelijkheid om te doen zonder een professionele ontwerper. Voor mensen die een appartement zo mooi en functioneel mogelijk willen inrichten, zijn er speciale software-ontwerpers. Als het meubilair uit secties bestaat, kunt u eenvoudig naar de website van de fabrikant gaan en uw eigen ontwerpproject online maken. Tegelijkertijd kunt u de geschatte kosten van nieuw meubilair berekenen.

meubilair

Modulair meubilair in een ruime keuken

Wat zijn de problemen waarmee eigenaren te maken hebben?

Paradoxaal genoeg zijn ruime kamers moeilijker in te richten dan kleine. Dit komt door de standaardafmetingen van de keukenmodules. Als de ruimte niches of richels heeft, is het vaak nodig om professionele hulp in te roepen bij het ontwikkelen van een ontwerpproject. Secties kunnen eenvoudigweg niet "passen" in de indeling van de ruimte.

Een ander belangrijk probleem is de kwaliteit van producten. Modulaire headsets zijn gemaakt van goedkope materialen, wat betekent dat u van hen geen speciale duurzaamheid en duurzaamheid mag verwachten. Aan de ene kant kunt u met de aankoop van standaard secties geld besparen. Aan de andere kant moet men er in 5-7 jaar klaar voor zijn om ze te vervangen.

Eigenaren van appartementen hoeven niet te rekenen op de creativiteit van meubelontwerpers. Afwerkingsmaterialen zijn niet bijzonder divers en de configuratie van de secties is ontworpen voor de meest gebruikelijke soorten decoratie. Als je iets echt origineels en exclusiefs nodig hebt, moet je meubels bestellen.

1
keuken

De non-verbale oplossing voor de keuken / eetkamer

Belangrijkste soorten keukenindeling

Functionaliteit is de belangrijkste vereiste voor elke keukenset. Meubels moeten zodanig worden geplaatst dat de gastvrouw tijdens het koken niet te ver hoeft te gaan of extra meters hoeft "door te lopen". De lengte van de zijkanten van de driehoek "koelkast-spoelbak-kachel" mag niet te groot zijn. Ontwerpers overwegen de optimale afstand van 1,2-2,7 m. Er zijn verschillende opties voor de locatie van meubels, waarmee u de keuken rationeel kunt plannen.

koptelefoon

Schema: lay-out van de locatie van de headset

Optie # 1: een rechte lijn

Een lineaire lay-out wordt door de meeste appartementseigenaren als handig beschouwd. Als de ruimte klein is, is het moeilijk om de ruimte op een andere manier in te delen. De objecten zijn gerangschikt en vormen een rechte lijn. Hierdoor kan de hospita van de kachel naar de gootsteen gaan, zonder het meubilair aan te raken en zonder onnodige manoeuvres.

Een ander argument om een ​​lijnhoofdtelefoon aan te schaffen is de prijs. Budget IKEA modulaire keuken kan bijna iedereen veroorloven. Dit is een uitstekende optie voor het plaatsen van een rechthoekige vorm. Een buis met een werkoppervlak kan tussen een plaat en een gootsteen worden geplaatst. Opklapbare koffers van de bovenkant en de vloerkast lossen het probleem op van het opbergen van gebruiksvoorwerpen.

schema

Lineaire keukenindeling

Optie # 2: dubbele rij accommodatie

Als de keuken alleen voor koken is en de eetkamer zich in een andere kamer bevindt, kunt u de meubels in twee rijen plaatsen. Deze organisatie van de ruimte heeft bepaalde voordelen voor eigenaars, die veel tijd bij het fornuis moeten doorbrengen. Bovendien kunt u besparen op afwerkingsmaterialen, tk. hangende kasten, tafels en kasten beslaan bijna het gehele oppervlak van de muren.

Nadelen bestaan ​​ook. Met een uit twee rijen bestaande opstelling van keukenmeubelen, veranderen de afmetingen en de configuratie van de kamer. De kamer ziet er smal en lang uit, het is onmogelijk om iets overbodigs te maken, omdat de ruimte aan de muren bezet is, en in het midden is er te weinig ruimte.

dubbele rij lay-out

Schema: lay-out met twee rijen

Optie # 3: hoekige lay-out

Wat is hoekige, modulaire meubels? Dit zijn sets waarin individuele kasten en kasten zo zijn ontworpen dat ze ruimte innemen in de hoeken van kamers. Met deze opstelling kunt u de elementen van het interieur rationeler plaatsen en meer praktisch maken.

Modules bevinden zich langs twee aangrenzende wanden, zodat een deel van de ruimte volledig vrij blijft. Tegelijkertijd is er voldoende ruimte voor alles wat u nodig hebt. In vierkante keukens zijn hoekmodulaire headsets bijzonder handig, omdat de eigenaar van het appartement de secties zo kan rangschikken dat de ene muur meer dan de tweede bezet is.

hoek set

Hoekig headset-circuit

Optie # 4: U-vormige opstelling

Als u een ruime keuken heeft en een groot aantal kasten en sokkels moet herbergen, zal de U-vormige indeling het beste doen. Dankzij deze opstelling is het mogelijk om de ruimte te groeperen door alle benodigde apparatuur in het meubilair te integreren. De keuken wordt uiterst functioneel.

De U-vormige opstelling van de koptelefoon heeft slechts één nadeel. Voor de eettafel is er maar één muur, want drie anderen zullen bezet zijn. Dit is een optie voor diegenen die niet elke centimeter van het gebied hoeven te sparen, of degenen die een eetkamer hebben in een andere kamer.

lay-out

Regeling van U-vormige lay-out

Optie 5: eiland of schiereiland

Modulaire keuken in de vorm van een eiland of schiereiland is geschikt voor grote kamers. De secties zijn als volgt gerangschikt: kasten en sokkels worden langs de wanden geplaatst en het werkgebied of de bar wordt in het midden van de kamer geplaatst of in de vorm van een schiereiland uitgevoerd.

Het nadeel van de lay-out van het eiland ligt voor de hand: de headset neemt veel ruimte in beslag, wat niet altijd handig is. Maar er is een serieus voordeel. In de regel verschillen dergelijke meubels soepele gebogen lijnen. De headset ziet er elegant en elegant uit. Bovendien voorkomen de afgeronde hoeken onbedoeld letsel aan de bewoners van het huis.

werkende driehoek

Regeling: werkdriehoek in de keuken van het eiland

Materialen voor de vervaardiging van modulaire meubels

Bij het ontwikkelen van projecten voor modulaire sets wedden ontwerpers op de eenvoud van de formulieren. Geen onnodige details, idealiter zou zelfs de inrichting praktisch moeten zijn. De materialen die worden gebruikt om de modules te maken, moeten ook zo eenvoudig mogelijk zijn in de zorg, bestand tegen externe invloeden en tegelijkertijd niet te duur. Meest geschikt:

  • MDF. Meubels van MDF worden gekozen door diegenen die de voorkeur geven aan milieuvriendelijke materialen. Dit zijn platen van geperst houtzaagsel, bedekt met fineer, acryl of PVC-folie.
een set van MDF

Keukenset van MDF

  • Plastic. Plastic headsets lijken misschien te pretentieloos, maar voor de keuken in de stijl van minimalisme, zijn ze geweldig. Een groot voordeel is een breed scala aan kleuren. Het compenseert de slechte keuze van vormen. U kunt een reeks van elke kleur kiezen. Tegelijkertijd zal het perfect vocht verdragen, gemakkelijk te wassen.
vloer kasten

Vloerkasten van kunststof

  • Spaanplaat. Bij het kopen van een keuken van de spaanplaat, moet je heel voorzichtig zijn. Voor de vervaardiging van sommige soorten platen worden schadelijke stoffen gebruikt, dus het is de moeite waard om ervoor te zorgen dat de verkoper kwaliteitscertificaten heeft. Als het materiaal milieuvriendelijke klasse E0-E1 is, is het meubilair ervan volkomen veilig. Van de voordelen - lage prijs, breed ontwerppotentieel. Modulaire headsets van de spaanplaat zijn mooi en praktisch.
montage

Keukenmontage van gelamineerde spaanplaatpanelen

Als de eigenaar van het appartement het interieur graag regelmatig bijwerkt, is het logisch om een ​​keuken met gevelfrontes te kopen. Dergelijke modules bestaan ​​uit aluminium frames en panelen voor hen kunnen van alle materialen zijn gemaakt, inclusief plastic of glas. Als u wilt, kunt u altijd de panelen vervangen - en is de headset volledig getransformeerd. Echter, vaak nieuwe panelen binnen de "wandeling", en dit kan het uiterlijk en de functionaliteit van meubels beïnvloeden.

modulaire keuken van MDF

Framework modulaire keuken van MDF

Tips voor het kiezen van kwaliteitssets

Welk ontwerp zou ik verkiezen?

Hoe eenvoudiger de vorm van de modules, hoe beter. Dit vergroot de ontwerpmogelijkheden. Het teveel aan decoratieve elementen doet vaak alleen pijn. Als het gaat om budgettaire modulaire keukens, is het beter om meubels in dergelijke stijlen te verkiezen:

  • Modern. Veel appartementseigenaren geven de voorkeur aan meubels in de stijl van de Art Nouveau. De combinatie van helderheid en vloeiende lijnen ziet er altijd indrukwekkend uit. Beperkingen in de keuze van kleuren bestaat eenvoudigweg niet.
keuken

Keuken in Art Nouveau-stijl

  • Hi-tech. Glas, metaal en gepolijste oppervlakken zijn een trend van de laatste jaren. Modulaire keukens van hightech zien er ultramodern uit. Ze zijn buitengewoon praktisch en gemakkelijk te bedienen.
reeks

Headset in hightech-stijl

  • Classic. Meubilair van de klassieke vormen en kleuren - de keuze te allen tijde. Dergelijke headsets, zoals de mensen die niet willen modetrends te jagen, de voorkeur aan eenvoudige vormen, hebben de neiging om een ​​gevoel van comfort en stabiliteit.
keukenmeubilair

Klassiek keukenmeubilair

Dus, wat is dit - modulaire keukens? Dit is een kans om het interieur naar eigen inzicht te veranderen. U hoeft jarenlang geen geld in te zamelen om het uiterlijk van de headset bij te werken. Door de modules toe te voegen, te verwijderen of eenvoudig te herschikken, krijgt u een nieuw ontwerp zonder extra kosten. In een tijdperk van onmiddellijke verandering is deze kwaliteit van onschatbare waarde.

Gebruik voor de vervaardiging van budgettaire sets alleen praktische materialen. Natuurlijk heeft u geen aanrecht gemaakt van marmer of gesneden decor op mahoniehouten gevels. Maar het meubilair zal eenvoudigweg zorgen voor het gebruik van een gewone spons en goedkope huishoudchemicaliën. De uiteindelijke keuze is altijd van jou!

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

65 − 62 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map