Kleine hoekkeukens met een sluwe "vulling" - voorbeelden van foto's

Kleine hoekkeukens met een sluwe “vulling” – voorbeelden van foto’s

Kleine hoekkeukens met een sluwe "vulling" - voorbeelden van foto's

Heb je een kleine keuken? Nu is het niet nodig om een ​​kant-en-klare keukenset te kopen en deze in uw kleine keukentje te persen. De juiste oplossing is om een ​​kant-en-klare keuken te bestellen, die zal worden ontworpen rekening houdend met de eigenaardigheden van uw bedrijf. Ideaal voor kleine appartementen zijn hoekkeukens, ook wel L-vormig of L-vormig genoemd.

Een keuken bestellen volgens individuele formaten, je krijgt niet alleen een ruimte om te koken, maar een plaats waar je comfortabel en zeer comfortabel zult zijn. Het voordeel van keukens op bestelling is dat fabrikanten rekening houden met uw wensen. Wat is belangrijker voor u - esthetiek of functionaliteit? Als je graag tijd doorbrengt in de keuken met een kopje thee, zou je je niet moeten ergeren aan de lay-out. Veel minnaressen hebben er al voor gezorgd dat de hoekkeuken een ideale combinatie is van beide parameters.

Wat zijn de belangrijkste vereisten voor moderne keukensets? Het is praktisch, functioneel, ergonomisch. Door op een plaats een eettafel, apparaten en een keukenset te plaatsen, beroven wij ons van comfort. Het is immers onmogelijk om al deze items effectief te gebruiken als ze niet goed zijn geplaatst. Als u alles in uw keuken bij de hand wilt hebben, is een hoekmeubelset precies wat u nodig heeft. Met hem in de keuken zal er een extra ruimte zijn, zal er een mogelijkheid zijn om het interieur van de kamer te verbeteren.

Ergonomisch hoekkeukenontwerp

Hoekkeuken bespaart ruimte in een kleine keuken

Populaire hoekkeukens vandaag - de beste oplossing voor een kleine keuken

Meubilair wordt in de regel gekenmerkt door praktische bruikbaarheid en een voortreffelijke eenvoud van planningsbeslissingen. Ze maken het heel economisch mogelijk om de "werkzone" in twee delen te verdelen. Dit vereenvoudigt de toegang tot elk element aanzienlijk. Omdat hoekkeukens meestal in kleine ruimtes worden gebruikt, zijn er geen onnodige onderdelen die de functionaliteit en eenvoud kunnen verstoren. Goed uitziende scharnierende kasten en planken voor het opbergen van huishoudelijke artikelen, specerijen. Een onmiskenbaar voordeel van de hoekkeuken is de mogelijkheid om objecten van absoluut verschillende stijlen in de buurt van de meubelset te gebruiken. Het kan een art nouveau-tafel zijn of klassieke houten stoelen.

De hoekige keuken stelt u in staat de hoek te maximaliseren. Het wordt een handige plek om dingen op te bergen, dankzij moderne ergonomische meubels en mechanismen. Sommige intrekbare of carrouselplanken zijn de moeite waard! Ze zijn zo handig dat ze een plaats worden voor het opslaan van de meest gebruikte dingen.

Ontwerpers worden geadviseerd om de muur met het raam als één van de zijkanten van de hoekkeuken te gebruiken. Een deel van het aanrecht langs het raam zal worden voorzien van natuurlijk licht, het interieur zal zeer expressief zijn en de ruimte zal niet vol zijn.

Als u besluit dat er een gootsteen of een kachel in de hoek zal zijn, zorg dan voor extra verlichting in dit gebied. Het is erg belangrijk dat het bovenste licht niet op uw hoofd wordt gericht, maar op het werkoppervlak. Zeer handige armaturen die in de hangende kasten zijn ingebouwd.

Om de ruimte visueel uit te breiden, kunnen alleen de onderste modules in een deel van de keukenset worden gebruikt en in de andere kunnen ze worden aangevuld met bovenkasten. Een andere manier om de ruimte in een kleine keuken te vergemakkelijken - het gebruik van planken van gehard glas.

De Gouden Driehoek Regel

Effectief gebruik van hoekruimte met technische structuren

Originele technische ontwerpen laten het gebruik van hoekruimte efficiënter toe

Waarom besparen hoekkeukens een maximale leefruimte? Omdat ze de toegang vergemakkelijken tot de items die het vaakst worden gebruikt. Deze koelkast, gasfornuis en spoelbak. In hoekkeukens kunt u de meest gewaagde ideeën van ontwerpers belichamen. En dat allemaal omdat ontwerpers rationeel de regel van de 'gouden driehoek' gebruiken.

1

Er wordt aangenomen dat de koelkast, het fornuis en de spoelbak punten van een denkbeeldige driehoek moeten zijn. Hoekkeukens maken het gemakkelijker om toegang te krijgen tot elk van deze items. Dat is de reden waarom de lay-out als functioneel en praktisch wordt beschouwd. Een ander voordeel van hoekkeukens: ze openen brede perspectieven voor de inbedding van huishoudelijke apparaten.

Als uw appartement in Chroesjtsjovka ligt, is de hoekkeuken een ideale oplossing. U kunt alle beschikbare ruimte met maximale efficiëntie gebruiken, en dit in een klein appartement is een belangrijk probleem.

Velen geloven dat het in een keuken van 5 of 7 vierkante meter onmogelijk is om de regel van de gouden driehoek te weerstaan, omdat het vaak een keuze is: wat te vertrekken - een eettafel of een koelkast. Als het mogelijk is, is het beter om een ​​koelkast in de gang te plaatsen, zodat er een plaats is voor een kleine eettafel in de keuken. In elk geval is de L-vormige of hoekkeukenindeling zeer comfortabel. Het zal uw leven aanzienlijk vereenvoudigen en een plaats worden waar u niet alleen tijd kunt doorbrengen voor het keukenroutine-werk, maar ook voor een kopje thee met familie en vrienden.

Beslag voor keukenmeubilair

De accessoires zijn op zichzelf al belangrijk, omdat het zorgt voor comfort, maar in een hoekkeuken wordt de rol ervan een archief. Het is goed dat fabrikanten dit begrijpen, en het assortiment nuttige dingen is eerlijk gezegd aangenaam, en er zijn verbluffende mechanismen voor hoekkasten, zelfs met gevels van 40 centimeter.

Als je een kant-en-klare keuken neemt (hoewel, voor een bestelling veel beter), zijn de accessoires het eerste waar je op moet letten. Kleur en al het andere - dan. Als je de keuken bestelt, vergeet dan niet dat het begint met het project. En al in de ontwerpfase moet je begrijpen wat er met keukenmeubilair wordt gevuld.

Hoekkeukens in kleine appartementen verplichten - kasten moeten worden geopend, zoals op de foto. Dozen - alleen intrekbaar. En niet anders.

hoekkeuken

Kleine hoekkeuken

Een kast van elke grootte kan naar behoefte worden geopend. De dozen zijn bevestigd aan de gevel en aan het frame van de kastgeleiders.

kabinet

Garderobe in de keuken

In een grote keuken is het mogelijk standaard kasten met zwaaiende deuren en vaste planken toe te staan ​​(maar het is handiger als ze op de rails liggen), en in een kleine ruimte moet zelfs de snijplank intrekbaar zijn.

boord

Ladebord

boord

Ladebord

Zeer interessante optie in termen van gemak en ergonomie, maar knagende twijfels - ga niet naar de vuilnis en wat moet er in de salade?

intrekbare planken

Intrekbare planken voor afval

Smalle intrekbare netten zijn zeer comfortabel. Toegang tot inhoud is aan beide kanten open. Besteed aandacht aan de locatie van het handvat. Dus elke decimeter van de keuken zal werken - en er zijn geen verkeerde gevels in de dove hoeken.

intrekbare netten

Smalle intrekbare netten

Wanneer u elke centimeter nodig heeft, kan de ruimte onder de gootsteen ook met succes worden gebruikt. Deze foto van de kleine hoekkeuken is wat sluw - het is onduidelijk waar de sifon naartoe ging.

het wassen

Zinken in de keuken

Maar dit is wat de arts heeft voorgeschreven.

intrekbare mand

Een uitschuifmand onder de gootsteen

Netontwerpen worden hoofdzakelijk gebruikt voor het bewaren van wasmiddelen, sponzen en andere kleine voorwerpen. U kunt het probleem grondiger aanpakken en niet-gaas, maar volwaardige vakken gebruiken.

dozen

Mesh dozen

dozen

onderbroek

Je kunt zelfs spelen bij de grote ecologen en thuis een aparte afvalinzameling regelen (het zou nog steeds zijn waar het te scheiden).

onderbroek

Rationeel gebruik van hoekige ruimte

garbage collection

aparte garbagecollection

Het vullen van hoekkasten kan anders zijn. Beginnend met niet-standaard laden en afwerking met speciale ontwerpen.

laden in de keuken

Laden in de keuken

carrousel

Carrousel - een uitstekend mechanisme waarmee je een enorm aantal gebruiksvoorwerpen in de kasten kunt verstoppen en indien nodig gemakkelijk kunt bereiken. En verberg het niet alleen, maar gebruik de zogenaamde dode ruimte van de hoek. Onderblad carrousel aan het voorste en opende roteert met zich mee, de bovenste plank - aangevoerd. Ze draaien rond een speciale hengel. Kiezen van de carrousel, is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan coating schappen (items slipt tijdens het rijden), het materiaal en de dekdelen (Rod - en chroommetaal in plaats van plastic en Kerstmis blestyashki) met meerdere niveaus fixatie niveaus.
De carrousel bestaat uit een ondersteunende as, beugel, tractie, planken en bevestigingsmiddelen.

schappen

Legt carrousel neer

magische hoek

De magische hoek voor de keuken

The Magic Corner

"Magic corner" - een andere optie voor het vullen van de onderste hoekkast. Hier zijn de planken aan de gevel bevestigd en vertrekken ze bij de opening. Een soepele slag zorgt voor een gas-schokdemper. In de gesloten toestand gaan de verre planken naar de dode zone en bevinden de dichtstbijzijnde zich achter de gevel.

keukenhoek

Keukenhoek

Mechanismen voor bovenste keukenkasten

Gebruik voor de kasten op de bovenhoek "Twister" - een analogon van de carrousel met een verschoven as.

hoekkast

Bovenste hoekkast

Een andere optie is het push-regiment. Niet voor elke keuken, want de gevel is inbegrepen (dit is een integraal onderdeel van het ontwerp). Hier is het aluminium (metaal past bijna overal, want zonder dat de keuken geen keuken is, dus de beperkingen zijn minimaal). De gevel is een aanraking, vanuit de klik beweegt hij, opent de toegang tot de inhoud en sluit zich weer, maakt een volledige draai.

push-shelf

Push-shelf in de keuken

Schokdempers voor keukenkasten

De aanwezigheid van deursluiters bij de geleiders van elke lade en de scharnieren van elke deur wordt niet eens besproken. Het gebrul van de kasten in de kast kan goed zijn voor de keuken van Julia Vysotskaya (alsof het zin heeft dat alles serieus is, ze koken hier, zelfs de deuren dichtslaan), maar in het dagelijks leven ongemakkelijk. Voor de goede accessoires zijn closers inbegrepen, maar apart verkocht.

deurdrangers

Dozensluiters

gasliften

Gasliften voor vouwdeuren

deur

Deur op liften

soft closing scharnier

Lus met sluiters

Hoe het werkt

U kunt vaak advies om te besparen op sluiters, het aantrekken van een, niet twee, maar het leidt tot een verkeerde allocatie van de lasten, en als gevolg van de lus trekt "met vlees", dat wil zeggen een stuk spaanplaat frame. Als we op te slaan, dus niet sluiters te nemen en tevreden zijn met rubberen pads (demper, door het intelligent) - scherm zal niet (maar mooi en soepel rijden ook niet zal zijn).

Nog een voordeel van liften en deurdrangers - de deuren zijn gesloten door een lichte druk. Zonder schokdempers leidt deze natuurlijke beweging niet altijd tot het resultaat - het lijkt erop dat de kast gesloten is, maar in werkelijkheid sloeg het vervolgens haar hoofd op de hoek van de openstaande deur en opende haar voorhoofd. Met de liften worden de deuren als een uurwerk gesloten (schokdempers zijn trouwens ook olieachtig, maar ze zijn temperatuurafhankelijk, het is beter ze niet te nemen).

dak

Reiling - dwarsbalk (engl.). Eigenlijk wel. Een barbell is bevestigd aan de muur en aan de bar - bijna alles (let op het gewicht en de toegestane belasting - deze eigenschap is aangegeven) wordt opgehangen aan haken.

Wat is hier slecht?

onderbroek

Laden in de keuken

De plank is waar de rails moeten zijn. Het schap is natuurlijk mooi, maar het heeft geen zin.

keuken

Keuken interieur

Intrekbaar blok met bussen

En vergeet niet over de kleine dingen: de uitgang is het beter niet te doen op de muren, en koop lade - het is erg handig en praktisch (pluggen verwijdert vuil zijn, dat ze geen genoegen de onvermijdelijke vet en andere verontreinigingen, ze niet plaatsvinden). De fittingen van de uitlaat hebben geen relatie, maar de comfortabele bediening van de keuken als geheel - de meest directe. Verbergt de blokken anders - cilindrisch, rechthoekig, eenzijdig en dubbelzijdig (ontwikkeling van dit b voor kantoren, maar in de keuken was nuttig zelfs meer). Dit aanraakmechanisme reageert op de pers. Beweegt beide omhoog (voor het aanrecht) en omlaag (voor scharnierende kasten).

1
2
3
4
5
6

Aanhangers van de klassiekers voor de hoekkeuken bevelen speciale outlets aan.

sockets

Speciale contactdozen

Kitchenette voor een eethoek

In de hoekkeuken van een klein appartement is er een probleem (echter niet ook in de hoek) - een eettafel. Het lijkt erop dat keukenmeubelen slechts twee zijden beslaat, maar op de derde is er een deur en met de vierde is een vrije benadering nodig, zowel naar de koelkast als naar de gootsteen. Het probleem is opgelost door hoekmeubilair. Misschien zit het aan tafel zitten niet zo comfortabel, maar de "hoek" in de ruimte beschermt nauwkeurig, omdat het netjes in die ene overgebleven vrije hoek past.

eettafel

Keuken eettafel

keuken

Keukenhoek

Als er niet genoeg stoelen zijn, raden we u aan op de uitklaptafels te letten.

tafel

Klaptafel

Okun hoeft ook niet de hele muur te bezetten.

keukentafel

Keukentafel bij het raam

Natuurlijk werkt de eetkamer van Windsor Castle niet, maar het zal handig zijn, en dit is het belangrijkste. Vergeet niet: er is altijd een oplossing. Zelfs voor een keuken van 5 meter is er een geschikt project.

keukenmeubilair

Klaptafel en stoelen

En de bar kan mini zijn.

rek

Bar

En de ongelukkige 15 cm daar, dan vullen.

poloschki

Intrekbare voeringen

Hoekmeubilair met slimme fittingen

Niet-standaard manier van hoekkeukenontwerp

Ontwerpers en ontwerpers bieden voortdurend niet-standaard manieren om hoekkasten te ontwerpen

In het ideale geval zijn er in uw hoekkeuken ruime trottoirbanden voor grote voorwerpen en ergonomische laden en hoekkasten en open planken. Onlangs zijn de onderste modules op poten populair geworden. Tussen de vloer en het meubilair is er een ruimte die schoonmaken eenvoudiger maakt. Zeer geschikt voor hoek keukenkasten met vouw- of vouwdeuren. Ze zijn erg handig en besparen ruimte.

Gebruik de rails. Ze helpen het werkoppervlak te bevrijden van bestek en kleine huishoudelijke artikelen. Dankzij de reling is het gemakkelijk om een ​​plaats en potten met specerijen te vinden en te drogen voor borden en mokken en pollepels.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

6 + 4 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map