Hoe kies je de juiste deur voor een keukenset en installeer hem zelf

Hoe kies je de juiste deur voor een keukenset en installeer hem zelf

Hoe kies je de juiste deur voor een keukenset en installeer hem zelf

Er is een gemeenschappelijke grap dat liefhebbers van reizen vaak in de hoofdstad van het appartement zijn - de keuken. Dit is echt de meest bezochte plaats in het huis. Hier verzamelen ze niet alleen voor koken en eten, maar ook voor intieme, vriendelijke gesprekken, warme familiefeesten en een kopje thee. Esthetische aantrekkelijkheid speelt een belangrijke rol in de uitrusting van het pand, maar vanwege het ongunstige microklimaat, raakt meubilair snel kapot. Welke deur voor de keukenset moet zo worden gekozen dat ze vele jaren hebben gediend? Hoe te installeren en aan te passen?

Wat zijn de vereisten voor de gevels

Modules keukenset bestaat uit een frame en deuren. De kwaliteit van het frame hangt af van de functionaliteit van het meubilair en van het uiterlijk van de gevels - de esthetische perceptie van het interieur van de keuken als geheel. Daarom is het belangrijk om dergelijke deuren te kiezen die comfortabel, praktisch en mooi zullen zijn.

gevel

Verschillende gevels voor de keuken

Keukenmeubilair wordt blootgesteld aan vocht, hoge temperatuur, stoom. Op de gevels zijn vaak druppels kokend water, heet vet. De deuren van de keukenset moeten al deze negatieve factoren goed verdragen, gemakkelijk schoon te maken zijn, gemakkelijk alle soorten vuil te verwijderen. Het is ook belangrijk om het juiste ontwerp te kiezen, zodat ze gemakkelijk te gebruiken zijn.

keuken set

Structurele elementen van de keukenset

Wat de kwaliteit van de gevels ook mag zijn, na een paar jaar onafgebroken gebruik verliezen ze hun uiterlijk. In dit geval kunnen ze worden bijgewerkt. De eenvoudigste en goedkoopste opties zijn schilderen, lijmen met PVC-folie, decoratie met lijstwerk of nette inzetstukken van tegels of rotan.

Soms slijten de modeldeuren slecht en blijven de koffers volledig bruikbaar. Het is niet nodig om nieuw meubilair te kopen, dat kunt u doen door gevelelementen te vervangen. Deuren voor de keukenset kunnen in de meubelwinkel worden besteld of onafhankelijk worden gemaakt.

houten gevels

Gesneden houten gevels

Soorten deuren voor de keuken

De meeste headsets zijn uitgerust met draaideuren, maar er zijn ook andere, niet minder handige, ontwerpen: vouwen, vouwen, verschuiven, tamboer. Vaak combineren in een enkele headset producten van twee of drie typen. Ze kunnen zijn gemaakt van een of verschillende materialen.

gevel

Gevels van gecombineerde materialen

Optie 1: Swingen

Het populairste type deur voor een keukenset is een schommel. Ze zijn comfortabel, functioneel, zien er prachtig uit. Velen beschouwen ze echter als moreel verouderd vanwege het gebrek aan ergonomisch ontwerp. Bij het openen nemen ze veel ruimte in beslag en kunnen ze de gastvrouw hinderen.

keuken set

Kunststof deuren: traditioneel en afgerond

Aan de andere kant is dit de goedkoopste optie voor het verfraaien van gevels, en hun reparatie of vervanging zal het gezinsbudget niet raken. Om dergelijke producten te installeren, is dure hardware niet nodig, ze kunnen eenvoudig worden aangepast in het geval van doorzakken.

Omdat de kosten van de gevels een behoorlijk deel uitmaken van de totale prijs van de headset, en ze kunnen worden gemaakt van bijna alle materiaal, zijn scharnierende scharnierende deuren ideaal voor het creëren van goedkope en esthetische inrichting van de keuken.

gevels van MDF

Swingende gevels van MDF

Optie 2: scharnierend

Bij het aanpassen van de bovenste rij kasten, kunt u hefdeuren voor keukenunits installeren. Het is handig als op een plank van een kluisje onderwerpen of producten moeten worden geplaatst die vaak nodig zijn tijdens het koken. Dergelijke onderdelen zijn uitgerust met hydraulische mechanismen. Ze heffen en houden de deur open. De eigenaar hoeft geen speciale inspanningen te leveren.

1
scharnierende deuren

Vouwelementen

Er zijn verschillende soorten hefmechanismen die in dergelijke structuren worden gebruikt:

scharnierende deuren

Glazen draaideuren

 • Gas schokdempers. Dit zijn de meest populaire hefwerktuigen. Ze zijn handig en relatief goedkoop. Maar er zijn ook nadelen: na het installeren van de deur kunt u de opklimmingshoek niet wijzigen en wordt hij geopend naar de uiterste bovenste positie. Als de kast hoog is, kan dit ongemak veroorzaken bij het sluiten. Deuren uitgerust met gas-schokdempers dalen niet soepel af.
schema

Het schema van installatie van de gas-schokdemper

 • Roterende liften. Dit zijn handige mechanismen die op gevels van elke massa en afmeting kunnen worden geïnstalleerd. De plussen zijn onder meer het soepel sluiten van zelfs hele zware deuren. Ze kunnen op een gemakkelijke manier worden geopend. Dit vereist minimale menselijke inspanning. Als de deuren zijn uitgerust met het TIP-ON-systeem, worden ze geopend door eenvoudig op de constructie te drukken. Min is een hoge prijs. Dergelijke mechanismen zijn 5-10 keer duurder dan gas.
Hijsmechanismen

Roterende liften

 • Hijsmechanismen. Een deur uitgerust met dit mechanisme kan verticaal omhoog klimmen of draaien. Dergelijke liften zijn erg handig, ze werken geruisloos en soepel en de hendel stijgt niet erg laag, waardoor het gemakkelijker wordt om de gevel te sluiten. Als het budget het toelaat, kan het mechanisme worden verbeterd door een elektromechanische aandrijving te installeren. Het nadeel is de hoge kosten. De set met dergelijke deuren zal zeer functioneel, maar erg duur zijn.
liftmechanisme

Hijs mechanisme

Optie 3: vouwen

Dit is een soort liftdeur voor een keukenset. Wanneer ze worden geopend, vouwen ze, zodat je de kast gemakkelijk kunt openen, zelfs als deze erg hoog ligt. Het handvat is relatief laag en de deur is net zo gemakkelijk te sluiten. Vouwdeuren worden meestal geïnstalleerd op kluisjes met een afwasdroger.

Raad. Als er financiële kansen zijn, is het beter om de hefmechanismen uit te rusten met elektromechanische aandrijvingen of opduwopeningssystemen. Dit is een ideale optie voor een mooie en ergonomische "slimme" keuken.

deur

Het principe van vouwdeuren

Optie 4: kettingen

Tambour-constructies zijn nauwelijks populair te noemen. Ze worden in die gevallen geïnstalleerd, als het nodig is om nissen te sluiten of schappen van de keukenset te openen. Ze openen verticaal naar boven en werken volgens hetzelfde principe als jaloezieën of rolluiken.

Raad. Tambour-deuren zijn geschikt voor smalle nissen, waar andere gevels ongemakkelijk zijn. Ze kunnen worden geïnstalleerd als u moe bent van open schappen, maar het is niet mogelijk om alle deuren van de headset tegelijkertijd te vervangen. Zulke ontwerpen verschillen qua uiterlijk van alle andere gevels, maar passen meestal goed bij het algehele ontwerp van de keuken.

jaloezieën in de keuken

Imitatie van zonneblinden in de keuken

Optie 5: glijden

Schuifdeuren voor de keuken set - een echte redding voor de huisvrouwen, die veel tijd doorbrengen in strakke keukens. Soms is het noodzakelijk dat planken van keukenkasten lang open blijven, maar ruimte voor schommelsystemen is niet voldoende. Het probleem is opgelost door de deuren op de rails te installeren. Ze verplaatsen zich van het midden naar de hoeken van de kluisjes.

Raad. Dankzij de schuifstructuren kunt u het gebruik van de keukenruimte maximaliseren. Ze helpen het visueel te "ontladen". Zelfs een strakke ruimte met een set met meerdere niveaus ziet er minder omvangrijk uit, als de deuren niet openzwaaien, maar uit elkaar gaan.

deur

Schuifdeuren

Optie 6: straal

In de trend, vloeiende vormen en gebogen lijnen, dus hoekkeukens zijn vaak gedecoreerd met gevels met een radius. De contouren kunnen convex en hol zijn. Voor de vervaardiging van dergelijke deuren wordt meestal MDF met een plastic coating gebruikt. Het materiaal is met een speciale technologie aan de gebogen vorm bevestigd.

gevel

Curvilineaire vormen van gevels

Radiusconstructies zijn erg mooi. Keukens met dergelijke gevelelementen zien er onconventioneel en aantrekkelijk uit en de deuren zelf zijn gebruiksvriendelijk. Het enige nadeel is een hoge prijs. Voor de productie van kromlijnige gevels zijn nauwkeurige berekening, speciale uitrusting en bekwame vaklieden vereist. Als u de deuren vervangt, kunt u ze zelf niet maken.

concave gevel

Convexe en concave gevels

Raad. Als het huis kinderen heeft, is het beter om de radiale gevels te kiezen. Vanwege de afwezigheid van scherpe hoeken zijn ze het minst gevaarlijk.

keuken ontwerp

Keukenontwerp met radiusgevels

Voor- en nadelen van populaire materialen

De belangrijkste criteria voor het kiezen van materialen voor gevels zijn kosten, bruikbaarheid, uiterlijk. Meestal zijn deuren van kasten gemaakt van MDF, spaanplaat, hout. Gebruik vaak glas, maar in de regel in combinatie met andere materialen. Ze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen.

keuken

Keuken in klassieke stijl met gevelelementen van hout en glas

 • Wood. Dit is een win-win-optie voor kenners van milieuvriendelijke materialen. Deuren gemaakt van natuurlijk hout zien er statistisch uit en gaan tientallen jaren mee. Indien nodig kunnen ze worden bijgewerkt door te schilderen of te vernissen. Nadelen: hoge kosten, vervorming van het materiaal onder invloed van vocht en hoge temperaturen, kleurverandering onder invloed van direct zonlicht.
keuken

Eco-stijl: keuken van natuurlijk hout

 • Geschilderde MDF. Gevels van geverfd MDF zijn zeer divers. Kleurenpalet - elke. U kunt een mat of glanzend oppervlak kiezen. Het materiaal is bestand tegen hoge temperaturen en vochtigheid, maar kan uiteindelijk opbranden onder invloed van direct zonlicht, tolereert geen impact. Op de glanzende coatings zitten vlekken van de vingers, dus deze moeten vaak worden gereinigd.
keuken set

Geschilderde MDF

 • MDF met PVC-folie. Filmgevels zijn praktisch, ze zijn gemakkelijk te onderhouden. Het zijn beter getolereerde mechanische effecten dan geverfd, maar zijn slechter bij hoge temperaturen. Keukens van dit materiaal zijn effectief, passen in bijna elke stijl van het interieur en zijn betaalbaar. De tekortkomingen omvatten de onmogelijkheid van restauratie. Als de gevels verslijten, moeten ze worden vervangen.
keuken van MDF

Keuken van MDF met een film

 • Spaanplaat. Houtspaanplaten zijn goedkoper dan MDF, maar daarmee zijn de voordelen ten einde. Ze zien er minder toonbaar uit en kunnen niet worden hersteld wanneer er scheuren en spaanders verschijnen. Bovendien is materiaal van slechte kwaliteit toxisch en is materiaal van hoge kwaliteit duur. Vanaf de spaanplaat zijn keukens gemaakt met rechte hoeken en traditionele gevels. Praktisch gezien vereisen de deuren van spaanplaat geen speciale zorg: ze kunnen worden gewassen met een vochtige spons.
 • Plastic. Platen spaanplaat en MDF kunnen worden bedekt met een laag plastic. Het buitenoppervlak van dergelijke gevels is perfect bestand tegen vocht, hoge temperaturen en mechanische invloeden. Balhoofdstellen met plastic passen uitstekend in ultramoderne keukens. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en praktisch. Nadeel: de oppervlakken blijven gekleurd van de vingers. Prijzen voor kunststof gevels kunnen variëren in grootteorde, afhankelijk van het basismateriaal en de kwaliteit van de coating.
keuken set

Combinatie van spaanplaat en glas

plastic

Glanzend plastic

Hoe de deuren op het lichaam te installeren

Van de juiste installatie van de deuren voor de keuken set hangt af van het uiterlijk van de modules en het gemak van hun werking. Als je fouten maakt tijdens de installatie, zullen zelfs de mooiste gevels er slordig uitzien en de indruk van meubels hopeloos beschadigd raken.

Raad. Leer hoe u de klapdeuren op de lockers kunt ophangen - dit is handig, maar nog steeds een ideale optie - om de assemblagekop aan professionele meesters toe te vertrouwen. Als u niet zeker bent van uw mogelijkheden, ga dan niet aan het werk.

keuken vergadering

Professionele keukenassemblage

Werkorder:

 • Bereken het aantal benodigde scharnieren en selecteer de juiste fittingen. Als de kasten van standaardformaat zijn, zijn er slechts twee vier scharnierogen voor elke deur.
ontwerp

Het ontwerp van loops

 • Bevestig de scharnierbeker aan de deur en de tegenband aan de kast van het kluisje, zoals te zien is op de onderstaande foto. Als bevestigingsmiddelen kunt u zelftappende schroeven, busbussen, snelmontagesystemen Clip gebruiken.
installatie van lussen

Lussen installeren

 • Hang de deur aan de scharnieren, beginnend vanaf de bovenkant. Zorg ervoor dat de schroefkop in de speciale geleider komt, als deze wordt geleverd door het ontwerp van de geselecteerde lussen.
deur installatie

Installatie van de deur

Raad. Meestal met de installatie van de deuren van de keuken set zijn er geen problemen, maar er zijn nuances. Voor het ophangen van smalle deuren is het bijvoorbeeld beter om een ​​korte schroevendraaier te gebruiken. Als er meer dan twee lussen zijn, is het moeilijker om de gevels te installeren, maar deze taak kan volledig worden afgehandeld, vooral als er een assistent is.

hangende gevel

De gevel aan de scharnieren hangen

Masterclass: correcte installatie van meubellussen

Video-instructies voor het aanpassen van de deuren van de keukenkast

Tijdens het koken, openen huisvrouwen voortdurend kluisjes. Intensieve exploitatie komt niet ten goede aan het meubilair en de deuren zakken uiteindelijk uit. Dit maakt het moeilijk om de gevels te openen en beïnvloedt hun uiterlijk.

Hoe de deuren van de kast aan te passen? Hieronder volgt een gedetailleerde stapsgewijze video-instructie:

De juiste keuze van deuren voor een keukenset is belangrijk, maar wat nog belangrijker is, zorgvuldige omgang met meubels. Naar de gevels hebben gediend voor vele jaren, probeer ze te beschermen tegen vocht en direct zonlicht. Het optimale temperatuurregime is van +10 tot + 40 ° C. De installatie van een goede afzuigkap zal voorkomen dat er kleverig vet op de oppervlakken komt en regelmatige reiniging met behulp van zachte huishoudchemicaliën zal lang mooi blijven. Verwaarloos niet de regels van de meubelzorg, en het zal je keuken voor een lange tijd versieren!

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

49 − 46 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map