Van Parijs tot de Provence: geheimen van het design van de Franse keuken

Van Parijs tot de Provence: geheimen van het design van de Franse keuken

Van Parijs tot de Provence: geheimen van het design van de Franse keuken

Het lijkt erop dat het moeilijk is om het ontwerp van de keuken in Franse stijl te ontwerpen zonder een specialist te betrekken? Hier om een ​​foto met Notre Dame te maken, om daar een gezellig gordijn op te hangen en ... het resultaat van jou zal hoogstwaarschijnlijk niet bevallen. Te herscheppen in uw huis een prachtige Franse sfeer met de geur van versgebakken croissants en Franse melodische speech is de moeite waard dieper inzicht in de essentie van deze stijl en hoe het verschilt van andere richtingen, en vervolgens een hoop werk om het te implementeren.

Veelzijdig Frankrijk - keuze van ontwerprichting

Veel ontwerpers in professionele fora debatteren of er een Franse stijl als zodanig is. Het feit dat de Franse interieur met de loop van de geschiedenis herhaaldelijk onherkenbaar veranderd, en voor de uitvoering ervan moderne meesters van het interieur zijn vaak gedwongen om het evenwicht tussen de drie pijlers van het interieur - Rococo, Empire en barok.

keuken

Het ontwerp combineert voortreffelijke luxe en elegante nalatigheid

Aan de andere kant is de zogenaamde landelijke stijl, geleend van Franse boeren, de laatste jaren ook populair geworden. Vanwege deze eenvoudige Fransman kan worden geassocieerd met zowel de Boheemse chic van een Parijse eetkamer met antiek meubilair, en met het zonlicht van de provinciale keuken ergens in de Provence.

keuken

Franse stijl in de keuken herhaalt de luxe van paleizen ...

keuken

Of de eenvoud van een dorpshuis

Daarom, voordat u de keuken in Franse stijl inricht, moet u beslissen welk deel van dit land u zo leuk vindt dat u klaar bent om het naar uw huis te brengen. Overweeg tegelijkertijd enkele van de nuances:

 • om een ​​luxueus paleisinterieur in de keuken te veroorloven, is één wens niet genoeg - deze stijl vereist veel ruimte, inclusief hoge plafonds en ramen;
 • innerlijke uitspattingen - gravures, beeldjes, stucwerk - in de Parijse keuken hebben recht op zijn, maar met hun hoeveelheid en positionering in de ruimte moet men uiterst voorzichtig zijn;
 • je kunt een Provençaals interieur creëren met elke indeling van de keuken, maar verwacht het niet snel te doen - je zult veel tijd moeten besteden aan rommelmarkten op zoek naar vintage snuisterijen, waar het beroemd om is.

Om het plan uit te voeren, moet je je hand bijna overal in de kamer plaatsen - muren, meubels, gordijnen, vloeren, accessoires. En om enthousiast te worden over hard werken, probeer de revolutionaire ziel van de Fransen te begrijpen, kennis te maken met hun geschiedenis, gewoonten en manier van leven, naar muziek te luisteren of Franse klassiekers te lezen.

ontwerp

Keuken in Franse stijl

ontwerp

Ruime keuken

keuken

Veel ruimte - dat is nodig voor klassiekers in Franse stijl

Parijse charme in de keuken - een klassiek interieur

De Fransen weten veel over eten en drinken, en ze besteden speciale aandacht, niet alleen aan de smaak, maar ook aan de consumptiecultuur. Daarom moeten alle elementen van het interieur van de keuken, inclusief decoratief, overeenkomen met het hoofddoel: het creëren van een bepaalde entourage, die bijdraagt ​​aan een afgemeten en rustige ontvangst van voedsel.

De keuze van meubels - de cursus voor antiekwinkels

Als u besluit een keuken uit te rusten met Franse luxe, heeft u daarvoor antieke of goed gestileerde meubels nodig. Echt Franse interieur items - fauteuil, kast, dressoir of tafel Geridon, meestal gelegen in de woonkamer, in uw geval kan migreren naar de keuken penates.

Wat is dit meubilair, uitgevonden door de Fransen zelf? Berger - een lage en diepe stoel met hoge zijwanden, bekend sinds de tijd van Louis XV en Marie Antoinette. In de keuken in de hoek of bij het raam zelf, zal het goed werken voor de eigenaar, die wijn wil drinken met een favoriete soort kaas onder de geur van de voorbereide stoofpot.

keuken

Antiek, kristal en goud - toetsaanslagen van de paleisstijl

keuken

Hier is er een plaats met stucwerk en vakkundig beeldhouwwerk

Het kabinet-dressoir is de voorouder van de bekende sideboards, die, afgezien van de decoratieve functie, behoorlijk functioneel kunnen zijn, en uitstekende diensten verbergen in zijn darmen. Vroeger demonstreerden de eigenaars trots de inhoud ervan, dus werd besloten om geen keramiek of aardewerk te bewaren, maar tafelzilver, koper of porselein.

Als je het geluk hebt om een ​​tafelgeridon te krijgen - een ronde eenpootentafel - aarzel dan niet om het in de keuken te leggen. Het kan gemakkelijk 3-4 personen herbergen, wat betekent dat u comfortabel tijd kunt doorbrengen in een nauwe onderneming. Van meer moderne meubels, deze tafel onderscheidt zich door een enorme voet - hout gesneden of gegoten brons.

1
keuken ontwerp

Meubels voor een dergelijke keuken kunnen beter op bestelling worden gemaakt

keuken

Het eilandje van Frankrijk in het studio-appartement

Wat als het budget niet bestaat uit het kopen van antiek of ben je er geen liefhebber van? Allereerst moet je de moderniteit uit het interieur verwijderen tot het maximum:

 • houten of gestileerde meubels onder de oude meubels installeren met gedraaide en vervalste details;
 • verstoppen keukenmachine, multivark, elektrische oven achter de deuren van kasten, gemaakt in de klassieke stijl;
 • om de rijkdom van het interieur te benadrukken met elementen die vergulding nabootsen.

Bij de laatste ontvangst is het belangrijk om het niet te overdrijven, omdat de Fransen niet van pompeusheid houden, vooral als ze proberen het te bereiken met vals, niet natuurlijk materiaal.

soep

Alle keukenapparatuur beter verbergen

meubels in de keuken

Luxe gesneden meubilair

Het algemene kleurenschema van het interieur

Een overvloed aan meubeldecor moet worden gecompenseerd met een terughoudend kleurenpalet. Gebruik hiervoor zachte tinten zonder scherpe overgangen - beige, karamel, oker, roze, lichtgeel. Onlangs zijn pepermunt- en lilac-basiskleuren relevant geworden, wat heeft bijgedragen tot de introductie van romantiek in de binnenkant van de noten.

Heldere accenten toevoegen met behulp van textiel - in elk zichzelf respecterend Frans huis is het altijd veel. Dit kan een verscheidenheid aan gordijnen zijn van brokaat of fluweel, kussens met kant op stoelen, zijden gordijnen met franjes en plectra, gestoffeerde meubelstoffering. Vooral dure items voor uw hart kunnen worden gemarkeerd in rood of goud, maar zorg ervoor dat ze nergens anders worden herhaald.

blinds

Gordijnen in de keuken - gemaakt van zware edele stoffen

Andere kenmerken van interieurdecoratie

Het oppervlak van de wanden kan zowel glad als reliëf worden gemaakt. Voor de eerste optie is geschikt geschilderd stucwerk, voor het tweede - bedrukte behang met reliëf. Ze zijn geschikt om een ​​paar gedenkwaardige foto's of stillevens in een abstracte stijl te plaatsen, versierd met vergulde frames.

Als de afwerking van de vloer is het gebruik van natuurlijke parket, hoogwaardige laminaat of keramische tegels met tapijt ornamenten. Kies indien mogelijk modellen met het effect van craquelure (nabootsing van scheuren), patina (versteviging voor antiek koper) of brashing (markeer de natuurlijke structuur van hout).

parket

De algehele indruk wordt benadrukt door het gepolijste parket

Als je nog steeds vrije ruimte hebt (waarschijnlijk nu begrijp je waarom de keuken in de stijl van het paleis niet miniatuur kan zijn), installeer dan vloervazen ​​- massief, rigoureus, ze vullen het interieur van het land aan.

Als de belangrijkste stilistische punch veronderstelt meubilair, de gezelligheid en harmonie in de keuken zorgt voor kleine dingen: het kan een oud kookboek op de plank liggen, porselein containers voor de opslag van voedsel, hoge koffiepot of een oude koffiemolen (thee in Frankrijk niet in het bijzonder dergelijke).

Gebruik voor algemene verlichting een kroonluchter gemaakt van natuurlijk kristal of duur glas. Ook zullen wandlampen in de vorm van kandelaars "gewend raken" in de keuken. Ze kunnen worden aangevuld met schijnwerpers, die echter geen aandacht moeten trekken.

kroonluchter

Kristallen kroonluchter - visueel centrum van de keuken

De bepalende elementen van de Provençaalse keuken

In tegenstelling tot de klassieke Franse richting wordt landelijke stijl gekenmerkt door eenvoud en originaliteit. In de keuken, ingericht "a la Provence", duik je in de sfeer van goede aard, ijver en functionaliteit. Er is ook een plaats voor knickknacks, maar ze zijn allemaal erg land-achtig.

Basisgegevens van het provinciale interieur

Deze versiering van de keuken is bedoeld om de eenheid van de mens met de natuur te benadrukken op het hoogtepunt van zijn verlangen naar accumulatie. Vul de kamer met zon en lucht en help de overvloed aan vrije ruimte, zodat de keuken vol meubels niet de moeite waard is - alleen de werkruimte met fornuis, gestileerd voor de oven en een eettafel met stoelen zijn toegestaan.

keuken

Voor de Provençaalse keuken is een overvloed aan frisse lucht en zonlicht belangrijk

bloemenprint

En toch ziet het er goed uit als bloemenprint

Uniforme eisen voor het uiterlijk van meubels bestaan ​​niet: het kan lijken op een ruwweg neergeslagen gelijkenis van een tafel met banken, bedekt met een sprei en een klassiek model met een rond tafelblad. Rieten stoelen en decorelementen, bijvoorbeeld manden, zien er hier harmonieus uit. Het is geweldig als de rugleuningen van stoelen worden beschermd met linnen hoezen.

De favoriete materialen in de rustieke keuken in het Frans zijn hout, steen en geglazuurde baksteen. De laatste optie is goed voor het afwerken van het keukenschort bij de kachel, en een steen of zijn imitatie is nodig om schappen uit te rusten met aardewerk en zakken droge kruiden.

schappen

De keukenplanken zijn gevuld met potten en zelfs rollen draad

aardewerk

De gerechten zijn helemaal niet verstopt

Lavendelweiden en lucht - de kleur van het Provençaalse binnenland

Van alle elementen in een echt Provençaalse keuken ademt versheid van de Middellandse Zee, is het noodzakelijk om de kleur aan te passen te kiezen: het is meestal gedomineerd door lichte achtergrond met frequente flarden van cyaan, magenta, terra cotta, olijf en turkoois. Dit kleurenschema benadrukt heel goed de schoonheid van de lokale natuur.

Het zuiden van Frankrijk staat bekend om de overvloed aan weidegrassen, zodat je de bloemmotieven in de ruimte kunt verspreiden zonder te staren:

 • in de vorm van met de hand beschilderd op de borden, het plafond en de gevels van meubels;
 • op alle soorten textiel - geborduurde kussens voor stoelen, gordijnen en lampenkappen;
 • op verschillende objecten van een decor - beeldjes, een paneel en landschapsschetsen.

Een ander kenmerk van de stijl van tekenen is een contrasterende strook, evenals een rood-witte of wit-blauwe kleine cel.

keuken interieur

De cel harmonieert perfect met het landelijke interieur ...

bloemen

Net als de levende bloemen

Entouragefragmenten - hoe stijl toevoegen

Als het door u belichaamde interieur niet opvallend lijkt en u wilt echt rozijnen brengen, gebruik dan een van de volgende technieken:

 • leg de vloer met een zelfgemaakt tapijt - het kan worden besteld bij handgemaakte meesters of koop een authentieke versie in de winkel;
 • een plaats vinden voor gezinsgerechten (het kan dienen als de platen van je grootmoeder of monsters verkregen van de rommelmarkt);
 • de mogelijkheid bestuderen om op het plafond van houten balken of hun gelijkenis te installeren;
 • zware stoffen en jaloezieën vervangen door linnen, katoen en katoen - alle textielelementen van servetten tot gordijnen moeten natuurlijk en licht zijn;
 • Schik bloempotten met bloemen of tafelgroen, droge boeketten of herbariums in het kader, hang gewrichtsbanden met uien of rode peper.
keuken

De Provence is helderder met genitale paden van textiel

keuken ontwerp

Gewitte of verouderde dwarsbalken aan het plafond - een van de karakteristieke stijlstreken

Kies bij het kiezen van een of ander meubelstuk voor uw innerlijke indruk, die het produceert, en als het overeenkomt met uw houding, neem het dan moedig op. Immers, zowel de klassieke als de Provençaalse Franse stijl hebben verschillende gedaanten, elk in zich kan iets van zichzelf vinden. Als je twijfelt over je eigen kunnen, neem dan contact op met een goede ontwerper en hij zal je vertellen hoe je je keuken kunt transformeren.

Video: keuken in Franse stijl

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 4 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map