8 originele ideeën voor het repareren van een kleine keuken + foto-interieur

8 originele ideeën voor het repareren van een kleine keuken + foto-interieur

8 originele ideeën voor het repareren van een kleine keuken + foto-interieur

In de kleine keuken van een typisch appartement gebouwd in de jaren 50-60 van de vorige eeuw, is het creëren van een fatsoenlijk interieur moeilijker dan in een ruime kamer. Op een oppervlakte van ongeveer 6 m2 moet je alles proppen wat je nodig hebt om te koken en eten. Maak het gemakkelijk, rationeel en tegelijkertijd mooi. We verzamelden een aantal interessante ideeën voor het repareren van de keuken in de "Chroesjtsjov".

Hoe u op een minimaal gebied maximaal gemak kunt creëren

Beperkt gebied, ongunstig gelegen ingang en raam, waardoor meubels niet dicht bij de buitenmuur kunnen worden geplaatst. Sommigen halen een koelkast uit de keuken naar de gang, waardoor er op zijn minst een beetje ruimte vrij komt. Maar dit voegt geen gemak toe aan de gastvrouw. We zouden moeten proberen de maximale functionaliteit uit dat kleine gebied dat we hebben te 'uitknijpen'. Dit kan met vrij eenvoudige technieken worden gedaan, hier zijn de ideeën om een ​​standaardkeuken te repareren:

 • Zelfs boven de hoogste koelkast is er altijd ruimte voor een extra kastje.
 • De bovenste kast of planken kunnen over de tafel worden gehangen.
 • Een afzuigkap voor een kleine keuken is beter om een ​​compacte inbouw te kiezen. Geen open haard, het "eet" een plaats zonder gebruik.
kast met kap

In de kast met de ingebouwde kap is er nog steeds vrij veel ruimte.

 • Als de ingebouwde techniek wordt gebruikt, past een extra lade onder de oven.
plaats voor een koekenpan

Plaats voor braadpannen en bakschotels onder de ingebouwde oven

 • Een rationeel ontwerp: intrekbare shufljady, hoekige draaimolens, opgaande deuren van de bovenste rij laten toe meer dingen te plaatsen en zullen het gebruik van meubels vergemakkelijken
onderbroek

In laden om keukengerei op te bergen is veel handiger: het is gemakkelijker te krijgen en er wordt meer geplaatst

 • De bovenste kasten moeten zo hoog mogelijk zijn. Zoveel als de hoogte van het plafond toelaat.
opstelling van meubels

De variant van rationele inrichting van meubels op een typische "Chroesjtsjov" -keuken

Ideeën voor het herplannen van een kleine keuken

De keuze van oplossingen voor het hervormen van een klein appartement is niet groot. Het beperkte gebied staat niet toe om in het bijzonder "op te ruimen". Het is moeilijk om een ​​geschikte plaats te vinden voor een koelkast: enerzijds - was- en communicatie, anderzijds - een raam dat de koelkast gedeeltelijk sluit, tegen hetzelfde rust in de dorpel en de verwarmingsbatterij. In de keuken van zes meter verplaats je de muren niet, je kunt deze alleen uitbreiden of de ingang verplaatsen. Overweeg de keuken voor de "Chroesjtsjov", die voorziet in de herontwikkeling van het appartement. Als u de configuratie van de muren wijzigt, kunt u een appartement in het algemeen en de keuken in het bijzonder handiger maken voor het moderne leven:

We verplaatsen de toegang naar de keuken

De toegang tot de standaard keuken is in eerste instantie erg lastig. Als we naar de kamer aan de zijkant gaan, rusten we meteen op de tafel. Als de deur in het midden was, zouden we in de doorgang tussen het werkgebied en de tafel vallen, zonder het risico van struikelen over een kruk. Vanaf de gangzijde is de overdracht van de ingang onmogelijk, dit wordt gehinderd door de badkamer. U kunt een ingang regelen vanuit de woonkamer. Dit is normaal voor een appartement met één kamer. Maar als er meer kamers zijn, zou de woonkamer niet als een slaapkamer moeten functioneren, om geen doorgangskamer te worden. Het voordeel van deze oplossing is dat dat deel van de gang waar een oude ingang was, we naar een nis kunnen nemen, waarin een grote koelkast perfect zal worden. Of rangschik het meubilair met de letter "G", waarbij de lengte van het werkgebied wordt vergroot.

invoeroverdracht

Verplaatsen van de ingang van de keuken van de gang naar de woonkamer, vinden we gemakkelijk een plek voor een koelkast

Extra bonus: dankzij de gang kunt u het oppervlak van de badkamer aanzienlijk vergroten.

Variant van herontwikkeling van driekamer "Chroesjtsjov". De toegang tot de keuken met een schuifdeur is gemaakt vanuit de woonkamer, een grote koelkast met een kleine hoge kast past gemakkelijk in de gevormde gaas. De voormalige gang is volledig gegeven voor de uitbreiding van de badkamer.

Of maak een kleine, maar aparte kledingkast.

ideeën voor keukenreparatie

Foto-ideeën voor het repareren van de keuken, geïmplementeerd volgens het project, weergegeven in de vorige afbeelding. Geen herenhuizen, maar omdat er een plek was voor een koelkast, waar niemand er last van had, werd de kamer beslist handiger

De overdracht van de invoer maakt het ook mogelijk om het meubilair van het werkgebied in een L-vormige configuratie te rangschikken. De diepte van de onderste laag is 60 cm, dus de deuropening moet minstens 61 cm van de hoek zijn als de deur niet schuift. En op 65 cm, als u van plan bent om een ​​deurkozijn met een clypeus te installeren.

herontwikkeling

Met deze variant van herontwikkeling kunt u werkgebiedkasten L-vormig installeren, waardoor de lengte van het werkgebied aanzienlijk wordt verlengd en het meubilair handiger wordt. De keuken werd niet ruimer, maar er werd een kleine tafel geplaatst

De keuken combineren met de woonkamer: we verwijderen de wand gedeeltelijk of volledig

Als de eigenaren van het appartement het niet erg vinden dat de hele keuken of een deel ervan zichtbaar is vanuit de woonkamer, is een goede oplossing voor een klein appartement de eenheid van de keuken met de kamer. Door een gedeeltelijk of volledig scheidingsruimteverdeling te verwijderen, kunt u meubelen relatief vrij inrichten. Het verenigde pand zal vrij ruim zijn, waardoor je bij het creëren van een interieur kunt ontsnappen aan het beeld van een nabije "Chroesjtsjov".

Het project van herontwikkeling van een "Chroesjtsjov" met twee kamers met zijn transformatie tot een driekamer. Van de slaapkamer-pennenzak en kasten maakten twee kleine maar volledige slaapkamers (hoewel een van hen zonder een raam, kunstmatige ventilatie vereist). Maar het meest interessant is de organisatie van de ruimte in de gemeenschappelijke keuken-woonkamer. Gedeeltelijke verwijdering van de eettafel buiten de keuken maakte het mogelijk om een ​​lang werkgebied te maken. In dit geval is de gootsteen, waar vuile vaat kan accumuleren, niet zichtbaar vanuit de woonkamer. De gang wordt gebruikt om de badkamer uit te breiden

Voor hetzelfde appartement kunt u veel interessante opties voor herontwikkeling bedenken. Je wilt creatief denken oefenen - print het tien-pagina's tellende plan van het appartement op tien vellen, pak een potlood en een gum en toon je ideeën voor het repareren van de keuken op papier. Vroeg of laat vindt u de oplossing die het beste bij u past.

varianten van re-planning

Verschillende opties voor het herplannen van een tweekamer "Chroesjtsjov" met een combinatie van woonkamer en keuken.

Studio appartement van een kamer "Chroesjtsjov"

Misschien worden de eigenaren van kleine appartementen met één kamer vaak besloten om het pand in grote steden te verenigen, waar onroerend goed erg duur is. Voor het grootste deel zijn het relatief jonge mensen. Ernstig onroerend goed is niet betaalbaar, maar ik wil nu onder normale omstandigheden leven. Studio-appartement, waar alle scheidingswanden worden verwijderd, behalve degene die de badkamer scheidt, zorgt ervoor dat de eigenaren zich niet opgesloten in een doos onder hun schoenen voelen. In een gemeenschappelijke ruimte kun je meubels rationeler ordenen dan in een paar kleine.

1

Herontwikkeling van "odnushki" in het studio-appartement. De ene helft van de gang kwam de badkamer binnen, de tweede - de woonkamer in combinatie met de keuken. Het gedeelte van de keukenzone zelf werd nog kleiner, maar door het weghalen van de tafel bleek het werkgebied redelijk comfortabel te zijn

appartement studio

Ditzelfde appartement, het project is geïmplementeerd. De eettafel is volledig verplaatst naar de woonkamer, gelegen in de pier tussen de ramen. Actief accent van het interieur - een afscheiding van contrasterende kleuren met een groot scherm. De gootsteen is niet zichtbaar vanuit de woonkamer

keuken werkruimte

Werkgedeelte van de keuken in het studio-appartement. Strenge ontwerpen in de Scandinavische stijl en lichte kleuren vergemakkelijken visueel en breiden een kleine ruimte uit

Woning herontwikkeling en wetgeving

Merk op dat elke herontwikkeling van het appartement goed moet worden ontworpen. Het is noodzakelijk om een ​​voorlopige vergunning te krijgen bij de lokale overheid, om in een vergunde organisatie te produceren en om een ​​project af te spreken, om een ​​positieve conclusie te ontvangen van de acceptatiecommissie en om een ​​nieuw technisch paspoort voor onroerend goed te bestellen. Als deze eisen niet worden nageleefd, lopen ze het risico dat ze "worden" voor een zware boete en transacties met hun eigendom verbieden tot het moment dat de wijzigingen worden gelegaliseerd.

Wanneer herontwikkeling de keuken of badkamer niet ten koste mag laten gaan van woongebouwen, kunt u alleen uitbreiden naar de gang of de gang. Keuken met gasfornuis, in combinatie met de woonkamer, moet formeel "keuken / eetkamer" worden genoemd en moet geïsoleerd worden. Het kan geen walk-through zijn, vanuit de gang moet het worden gescheiden door een deur, als dit geen eenkamerappartement is. De openingen in dragende structuren moeten zorgvuldig worden uitgevoerd en ze moeten worden versterkt met U-vormige frames-bruggen. Keukens in typische projecten van de jaren 60 zijn in de regel gescheiden door niet-dragende scheidingswanden.

Hoe te zijn met de gaskolom

In veel "Chroesjtsjov", vooral de eerste generaties, wordt water verwarmd door gaskolommen. Vaak worden ze in de keuken geïnstalleerd, wat de installatie van meubels ingewikkelder maakt en het interieur niet siert. Wat te doen met de gaskolom in de keuken? Vervang eerst het antediluviaanse apparaat door modern, veiliger en meer esthetisch. Ten tweede, probeer gasapparatuur in meubels te bouwen, als je niet wilt dat het voor je ogen doemt. Het is relatief eenvoudig om de meter en de leidingen te verbergen, het is moeilijker om een ​​nogal volumineuze kolom intelligent te integreren. De meest voor de hand liggende oplossing is om de gaskolom in een van de bovenste lockers te plaatsen.

gas kolom

Niemand zal bij de gesloten deur raden, dat in de kast een gaskolom is verborgen.

hoekkast

Hoekkast - geen erg handige plek om dingen op te bergen. En voor een kolom met waterverwarming - vrij

Bij het verplaatsen van buizen en kolommen moeten de plaatsing van de apparatuur en het ontwerp van het meubel van tevoren worden overwogen. Merk op dat de installatie van gasapparatuur moet worden uitgevoerd in strikte overeenstemming met de huidige regels en aanbevelingen van de vertegenwoordigers van de fabrikant van erkende organisaties.

Afwerking in een prestigieus appartement

Een klein appartement is geen prestigieus appartement, dat later voor veel geld kan worden verkocht. Daarom is het nauwelijks zinvol om te investeren in het afwerken van veel geld. Een paar tips om een ​​nette, maar niet te dure reparatie te maken:

 • Als je geen extra geld hebt, is het niet nodig om alle muren en het plafond zorgvuldig af te vlakken ("naar nul", zoals de bouwers zeggen). Het volstaat alleen om het oppervlak te bepleisteren en zichtbare gebreken te verbergen. Alleen die wanden waar het meubilair van het werkgebied zal worden geplaatst en de tegels die worden gelegd, moeten waterpas zijn.
 • In het geval dat de keukenset L-vormig wordt geïnstalleerd, is het aan te bevelen de binnenhoek strikt recht te maken. Misschien moet je een van de muren volledig opnieuw stucken. Als dit niet gebeurt, zullen er problemen zijn bij het installeren van hoekkasten en werkbladen.
 • Als vloerverwarming niet is gepland en in het appartement in de winter niet heet is, plaats dan geen tegels of laminaat op de vloer. Beter linoleum van hoge kwaliteit op verwarmde basis verspreiden.

Keukenontwerp in "Chroesjtsjov"

De smaak en kleur van alle markeringen zijn anders. Er zijn geen universele oplossingen voor het ontwerp van kleine keukens, iedereen zal zijn eigen keuken waarderen. We zullen slechts een paar algemene aanbevelingen doen:

 • Maak geen multi-level plafonds in kleine kamers. Het is aangewezen om een ​​kleine kroonlijst te hebben voor de ingebouwde lampen.
plafond in de keuken

Hoe eenvoudiger het plafond in een kleinere kamer is, hoe beter

 • Laat je niet meeslepen door donkere tonen. Donkere meubels en muren kunnen licht en ruimte "opeten" in een kleine ruimte. Mogelijk donkere vloer en de onderkant van kasten, het bovenste deel van het interieur is beter te versieren in lichte kleuren.
 • Let goed op felle kleuren. Modieus fel oranje meubilair of giftig-groene muren kunnen snel vervelen. Een kalme, universele toon is altijd relevant.
keuken interieur

Interieur in rustige kleuren zal je binnen zes maanden niet irriteren

Een kleine kleurenpatch zal er goed uitzien. En als u het interieur wilt "opwaarderen" - zet een schotel op een paar zonnige sinaasappelen of kleurrijke paprika's. Met felle kleuren is het goed om met textiel te spelen, bijvoorbeeld gordijnen. Of naaien krukken van vrolijke kleuren voor stoelen. Ze kunnen altijd worden vervangen als u de kleurenoplossing wilt vernieuwen.

keuken

Heldere kleuren zijn geschikt in een beperkte hoeveelheid

 • Meubels gemaakt van transparant glas maken de keuken visueel lichter.
tafel

De tafel van transparant glas is visueel luchtig en gewichtloos

Laten we tot slot eraan herinneren dat reparaties in het appartement, als u het zelf niet gaat doen, niet moeten worden toevertrouwd aan onbekende shabashniki, maar aan ervaren, bewezen professionals.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

69 − = 59

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map