Oven valinta keittiölle tai koristelematta aukkoa ilman sitä - käytännön vinkkejä ja inspiroivia ideoita

Oven valinta keittiölle tai koristelematta aukkoa ilman sitä – käytännön vinkkejä ja inspiroivia ideoita

Oven valinta keittiölle tai koristelematta aukkoa ilman sitä - käytännön vinkkejä ja inspiroivia ideoita

Ei niin kauan sitten, koska rakennusmateriaalien puute ja vain sisustussuunnittelun uudet "tieteen" kysymykset keittiön ovesta eivät häiritse ketään. Hän oli vain. Nyt, kun monikerroksisten talojen ja yksityisten rakennusten omistajien vuokralaisilla on paljon mahdollisuuksia sisustukseen, on keittiön oven asentamisen tarve yhä useammin kyseenalaistettu. Ja jos on, niin miten tehdä valinnan? Jos ei, kuinka kaunis ja tyylikäs koristaa oviaukon?

Tarvitsetko oven keittiöön?

Määritä tarvetta asentaa keittiön ovi auttaa perusteellista "sovittaminen" sisätilaan kaikki edut sen saatavuus ja poissaolo.

ovi

Tässä huoneessa ovi on keskeinen sisustuselementti

Keittiön oven käyttö

  • Minimoi hajujen leviämisen, jotka eivät aina ole miellyttäviä, koko asuinalueella.
  • Melueristys. Toisaalta sen avulla voit estää itsesi pois hälinästä ja melusta muissa huoneissa, jos keittiössä pääset esimerkiksi tekemään työtä tai jopa nauttimaan. Toisaalta se mahdollistaa muiden kotitalouksien suojaamisen kaataveden äänien, pottien, symbaalien ja muiden äänien äänien avulla.
  • Voit luoda täydellisen sisustuksen.
  • Poistaa riskiryhmän lapsilta.

Ulkomaisten hajujen poistamiseksi on kuitenkin mahdollista hankkia huppu ja huolehtia huoneen hyvästä ilmanvaihdosta. Äänieristys on yleensä merkityksellistä pienille huoneistoille, joissa kaikki on lähellä. Mutta tässä tapauksessa lähes varmasti tulee olemaan kysymys säästämisestä.

Ammattilaiset, joilla ei ole keittiön ovet

  • Mahdollisuus säästää rahaa. Aukon avaaminen pienelle alueelle on joskus halvempaa kuin laadukas ovi-lehti.
  • Avataksesi tarvittavan tilan. Tämä on erityisen tärkeää pienissä huoneissa, joissa jokainen senttimetri on arvokas.
  • Kyky rakentaa uudelleen ja muuttaa radikaalisti sisustusta yhdistämällä esimerkiksi keittiö ja olohuone.

Huomaa: jos keittiössäsi on kaasuliesi, on aina oltava turvaovi!

keittiö

Mahdollisuus yhdistää keittiö ja olohuone

Materiaalit keittiön ovien valmistukseen

Keittiön ovet kuuluvat luokkahuoneeseen ja ne ovat laaja valikoima. Valitessaan ne kuitenkin on tarpeen ohjata paitsi omien mieltymystensä, sisustuksen, mutta myös joidenkin aidatun tilan ominaispiirteet.

Keittiölle on tunnusomaista: lämpötilan muutokset, korkea kosteus, pysyvä saastuminen, joka liittyy ruoanlaittoon. Ja pienissä huoneissa, joissa kaikki sijaitsee kirjaimellisesti useita neliömetrejä, on suuri riski säännöllisen veden ja rasvan pudottamisesta ovelle. Asennettu ikkunan eteen ja tyypillisissä rakennushuoneissa, se tapahtuu usein, sen on myös kestettävä auringonvaloa.

keittiön ovi

Rasvaiset tahrat keittiön ovessa

Näin keittiön oven on kestettävä paitsi aggressiiviset käyttöolosuhteet, myös säännöllinen puhdistus. Mitä me tarjoavat valmistajat?

Materiaali puuvilla

Valmistettu massiivipuusta, tällaiset ovilevyt näyttävät ylellisiltä. Niille on ominaista alkuperäinen rakenne ja luonnosta itse luoma kuvio. Tämä tekee tuotteista ainutlaatuisen ja toisistaan ​​erilainen. Luonnonpuusta valmistetut ovet ovat tärkeitä monille sisustuksille, sekä modernille että historialliselle.

ovi

Massiivipuusta valmistettu kangas - kiinteä ja kallis

Materiaalin erityisestä rakenteesta ja huomattavasta painosta johtuen taulukon ovilehdet erottuvat erinomaisilla eristysominaisuuksilla. He kykenevät muokkaamaan melua ja pitämään huoneen lämmön.

Kuitenkin puu on sellainen, jolla on kaikki sen luontaiset puutteet, ja ovi ryhmästä voi pettää useita kohtia. Ensinnäkin korkean kosteuden ja lämpötilan gradienttien vaikutuksesta se voi olla lineaarinen muodonmuutos. Toiseksi kankaalle huolehtiminen edellyttää erikoistyökaluja - vahoja, kiillotusta. Missään tapauksessa sitä ei voi puhdistaa hankaavilla kotitaloustavaroilla! Kolmanneksi tuotteen korkea hinta.

Kiinnitä huomiota! Massiivipuusta valmistetut ovet eroavat toisistaan ​​paitsi tosiasiassa, myös "visuaalisella" painolla, vakavuudella. Tästä syystä ne ovat sopivampia tilavissa tiloissa, mutta ei vaatimattomissa kooltaan.

ovi

Massiivipuuta ovi, jossa lanka ja lasinsisä

Mutta jos et halua kieltää itseltäni ilo saada ovea tarvitse huolehtia läsnäolo liesituulettimen ja tehokas laadukkaan ilmanvaihto pidentää terän.

1

Lasirakenteet oviaukon koristelemiseksi

Keittiön lasiovet - tämä on enemmän muotoilutoimintaa kuin käytännöllinen ratkaisu. Ne eivät tarjoa melueristystä eikä piilota mitä huoneessa tapahtuu. Tietty visuaalinen yksinäisyys voi antaa vain matta- tai lasimaalausta. Älä unohda tämän materiaalin klassista epäkohtaa - jäljelle jääneitä lasin jälkiä käsistä, jotka pilata muotoilun esteettistä ulkonäköä ja lisää vaivaa emännälle.

huurteisen lasin rakenne

Liukuva lasisuunnittelu

Mitkä ovat tällaisen oviaukon edut? Ensinnäkin kaikki on sama avoimuus. Lasi-kangas, ohimennen valo, voi säästää vierekkäisten tilojen valaisemiseen ja tehdä keittiöstä visuaalisesti tilavampaa. Toiseksi ne kestävät kemiallisia hyökkäyksiä, kosteutta ja UV-säteitä.

lasiovet

Lasiovet tekevät sisustuksesta "helpommaksi"

keittiö

Suorat linjat, himmeä lasi, sisustuksen puute - täydellinen yhdistelmä minimalistiselle modernille sisätilalle

Jos olet valmis pitämään lasiovien puhtauden säännöllisesti, ne voivat olla todellinen koriste kotiisi. Tämä ratkaisu on erityisen tärkeä sisustuksille futuristisessa, minimalistisessa ja huipputeknologiassa.

kehyksetön rakentaminen

Liukuva kehyksetön rakenne lähes sulautuu seiniin

MDF koristeellinen pinnoite

MDF on pakattu puupaneeli. Sideaineina käytetään erilaisia ​​hartseja. MDF: tä käytetään laajasti sisäovien valmistuksessa, koska se on ominaista alhaisesta hinnasta, lämmönkestävyydestä ja laajan sisustuksen mahdollisuuksista (tehtaalla). Tässä tapauksessa MDF: llä on alhainen vastustuskyky mekaanisille vaurioille ja ilman sopivaa pinnoitetta kosteudelle.

Useimmiten tämä materiaali on vuorattu vakiopohjalla liimapalkkeihin, ja päällimmäisenä se on päällystetty viilulla, PVC-kalvolla tai yksinkertaisesti maalattu usealla kerroksella.

Luonnollinen viilu on ohut osa tietyn rodun puusta, jolla on kaikki sen ominaispiirteet ja kuvio. Keinotekoinen viilu on teknisesti käsiteltyä puuta, joka on kyllästetty hartseilla ja "maalattu" tähän tai puuhun. Se on merkittävästi huonompi kuin luonnollinen koristepäällyste, joka on kestävyys, sovelluksen laatu ja lujuus.

arkkia

Luonnonviilulevyt

ovi

Ovet valmistettu keinotekoisesta viilusta

Kuitenkin, jos asennat keittiön oven puhtaasti muodollisesti ja et aio käyttää sitä aktiivisesti, niin viilutettu vaihtoehto on mitä tarvitset.

suunnittelu

Ovetulvan muotoilu viilutetusta MDF: stä

Toinen keittiön ovien koristeellinen pinnoite on vahva PVC-kalvo. Tällaisia ​​kankaita kutsutaan laminoituna. Ne eivät polta auringon säteiden alla eivätkä pelkää kosteutta, mutta sujuvasti, kunnes elokuva alkaa jäädä herkälle alustalle. Odota luotettavaa meluneristystä, korkea estetiikka ja pitkä käyttöikä laminoitujen ovien käytöstä ei ole välttämätöntä.

ovi

Laminoitu kangas ei ole kovin erikoinen

Keittiön ovien tyypit ja ominaisuudet

Jos kuitenkin päätät asentaa oven keittiöön, ota aikaasi valinnan mukaan. Tutki ensin mahdollisia vaihtoehtoja ja kokeile niitä sisustasi.

Perinteiset kääntöovet

Kääntöovet - klassikko, johon kaikki ovat tottuneet lapsuudesta. Aukon koosta riippuen voit asentaa yhden tai kaksi liinaa. Sisustuksen tyyli, huoneen alue ja valaistuksen laatu kertovat, tulevatko he:

  • kuuro;
  • lasiseinien kanssa (enintään ½ oven alueesta);
  • täysin lasista valmistettu.

Laadukkaat kääntöovet täyttävät kaikki keittiön ovien vaatimukset. Sitten sinä ja äänieristys ja este tuoksuista - kaikki sen ansiosta, että kangas on tiukasti kiinni ovikehyksestä.

kääntöovi

Swing-ovi, jossa on himmeä lasisisäke

keittiö

Onnistunut ratkaisu sisustukseen maan tyyliin

Liukuvat rakenteet (liukuovet)

Tällaisten rakenteiden ominaispiirre on ovien lehdien liike yhdessä tasossa pitkin yhtä tai kahta ohjainta - pohja ja yläosa.

ovi

Liukuva malli japanilaiseen tyyliin

Kiinnitä huomiota! Tyypillisesti suunnittelijat kieltäytyvät alemmat ohjaimet, koska pöly ja roskat kerääntyvät kiskoihin, minkä vuoksi lehtiä on vaikea siirtää.

Oveton coupe voidaan asentaa kahdella tavalla. Ensimmäinen niistä on kiinnitys seinään, joka on vaakasuoran tangon tasolla ja sen jälkeen ohjaimen asennus. Se kiinnittää oven lehdet ja kiinnittää päätykiskon oviaukkoon. Haluttaessa erityinen lukitusmekanismi voidaan asentaa oven sisään, mikä varmistaa lehtien tiukemman asettumisen seinään tai toiseen lehtiin.

ovi coupe

Liukuva liukuovi

Tämä asennusmenetelmä edellyttää seinän osan vapauttamista, jota pitkin lehti liikkuu. Tämä sääntö on kuitenkin usein ohitettu, mikä tekee suuremman kuilun huonekalujen takaseinän ja seinän välillä.

lisätä

Lasiosat voidaan maalata värjäyksillä

ovet keittiössä

Liukuovet viereisessä loggiassa

lasimaalaus

Liukuva lasimaalaus

Toinen vaihtoehto on liukuoven asennus seinän tai kipsilevyrakenteen sisällä. Avausavaus avautuu. Mielenkiintoinen ratkaisu, jonka avulla voit vapauttaa seinän huonekalujen ja kodinkoneiden pitämiseen pitkin, mutta vaativat enemmän taloudellista ja työvoimaa. Meidän on rekonstruoitava tai rakennettava koko seinä. Monikerroksisen rakennuksen huoneistossa tämä on täysin mahdotonta, tai se edellyttää, että saat tarvittavat luvat asianomaisilta viranomaisilta.

ovi

Kun avaat ovilevyn, se peittää seinän sisäpuolella

Siksi keittiön liukuovet ovat enemmän juurtuneet yksityisiin taloihin. Ne suorittavat täydellisesti toiminnallisen vyöhykkeen jakamisen niissä tapauksissa, joissa keittiö ja olohuone yhdistetään. Ovien lokerot tarjoavat hyvän äänieristyksen, ovat helppokäyttöisiä ja turvallisia - sormien liimausriski on vähäinen. Lisäksi luonnos ei salli niiden sulkeutua kaikkein sopimatonta hetkeä.

ovi

Liukuvan rakenteen alkuperäinen versio. Parvi tai maalaismainen hyötyvät vain tällaisesta julmuudesta!

ovi

Varovasti ja romanttisesti - tarkka vastakohta edellisestä versiosta

Taitettavat ovet - rakenteet, jotka ovat tyypiltään "harmonikka" ja "kirja"

Samanlaisia ​​kuin liukuvat mallit, ne avautuvat hieman toisistaan. Jos ensimmäinen kokonaan lähti sivulle, niin harmonikka-ovet yhdistyvät kompaktisti yhteen elementin leveyteen asti. Levy kiinnitetään seinään kiinteään ohjaimeen erikoisnauhoilla. Ulkopuolella muotoilu on enemmän kuin ruutu kuin ovi. Canvas-elementit voivat olla kuuroja tai koristeltu lasisisäkkeillä.

Tällaiset ovet säästävät keittiön tilan, koska ne eivät avaudu tietylle säteelle, mutta ne kaventavat aukon noin 10-15 cm, mikä on otettava huomioon. Luotettavien taivutusovien asentamisen eduista - omaperäisyys, helppokäyttöisyys ja helppokäyttöisyys.

ovi-haitari

Suunnittelu harmoniksen muodossa

Mutta miinukset ovat paljon suurempia. Harmonisoidut ovet ovat melko hauras rakenne, ja kankaan taittamisen helpottaminen riippuu suoraan liittimien laadusta. Niille on ominaista myös heikko meluteriste.

ovi lehtiä

Taittuvat ovilevyt keittiön vyöhykkeelle

Taittoovien lajikkeet eivät ole niin paljon. Rakenteellisesti ne eroavat vain komponenttiverkkojen leveydestä ja niiden määrästä. Yksi suosituimmista lajikkeista on ovi-kirja, jonka yksi lehti koostuu vain kahdesta elementistä.

ovi

Ovi-kirja

järjestelmä

Avaamisen periaate

Kiinnitä huomiota! Mitä vähemmän kuvioita ja mitä laajempia ne ovat, sitä luotettavampi muoto on. Mutta se vie enemmän tilaa avattaessa

Taitettavat ovet - se on vain koristeellinen näyttö keittiön sisäänkäynnillä.

Oven oven avaaminen keittiölle ilman ovea

Jos jostain syystä päätät luopua keittiön ovesta, voit täysin ymmärtää luovaa potentiaaliasi samalla, kun jäljellä oleva aukko on sisustettu. Ja tässä on paljon vaihtoehtoja!

Klassinen ratkaisu, joka sopii kaikkiin tyyliin ja huoneeseen riippumatta sen alueesta ja kokoonpanosta - kaari. Laitteesta valmistetaan metallikehys, joka on päällystetty kipsilevyllä. Valmis rakennus on viimeistelty millä tahansa sopivalla materiaalilla - maalista kiveen.

Tämä on tärkeää! Kipsilevyyn on parempi taivuttaa, on tarpeen kastella se vedellä.

kaari

Arch klassiseen tyyliin

Toinen vaihtoehto on luoda aukko monimutkaiselle geometrialle. Ja täällä jälleen, rautalanka-tekniikka ja kipsilevy tulevat pelastamaan. Jos aukon mitat sallivat, perinteisen kanavan lisäksi voit järjestää matkamuistoihin tai muihin miellyttäviin viileihin.

kaari hyllyillä

Keittiökaari hyllyillä

kaari

Kaari hyllyillä - erittäin epätavallinen ja upea

keittiö

Vaihtoehto kuvitteellisesta avaamisesta keittiössä

Kiinnitä huomiota! Suorita rakenne taustavalolla. Sen lisäksi, että pimeässä valaistusta lisätään, se tulee olemaan kaavoitusosoitteen rooli.

Tekstiilien rakastajat pitävät ajatuksesta erottaa keittiö verhoilla. Valitse vain ne kankaat, jotka imevät minimaalista likaa ja ne on helppo puhdistaa. Tärkeä asia - helpottaa liikkumista huoneiden välillä, poimia verhot hakkuilla.

sokea

Valoverho oviaukossa

satin sokea

Harmaa satin sokea silmälaseissa täydellisesti sisustettu

Vaihtoehtoja kudokseen voidaan kierre, nauha verhot. Ne on usein koristeltu sellaisilla koristeellisilla elementeillä kuin helmet, höyhenet. Valitsemalla tämän oviaukon suunnittelu, arvioi heidän turvallisuutesi lapsilleen ja lemmikkeillesi sekä haluisi säännöllisesti selvittää ne.

verhot, lanka

Kirkkaat verholiimat helpottavat tehokkaasti tilaa ja piristävät iloisia "moraalia"

lankaverhot

Kierreverhot koristekuvioineen

Klassisissa sisätiloissa aukon suunnittelu stukkotuotannon avulla voi olla erittäin hyödyllinen. Moderni stukkotuotteet, jotka perustuvat polyuretaaniin, ovat kestävyys ja pieni paino, mikä on tärkeätä asennuksen helpottamiseksi.

reunus

Stucco - valinta klassiselle sisustukselle

reunus

Polyuretaani- ja kipsilevyjä on lähes mahdotonta erotella ulkoisesti

On tavallista koristella oviaukko ilman tiiliä tai keinokivää. Jälkimmäinen mahdollistaa onnistuneen simuloinnin sisäänkäynnin luolaan. Se näyttää erittäin vaikuttavalta.

kaari

Suuri kaari, koristeltu tiilimuurauksella

Kysymys oviaukon sisustuksesta keittiössä on tärkeää, miltä puolelta katsot. Luotettava suunnittelija voi olla luotettava avustaja menestyksekkään ratkaisun löytämisessä. Mutta onko alkuperäinen ovi lehti, viihtyisä verho tai jotain muuta - se riippuu sinulle.

Valikoima videomateriaaleja aiheesta

Oviaukon oviaukon suunnitteluvaihtoehdot:

Liukuovien käytön esteet:

2 keittiömallia, joissa on alkuperäinen oviratkaisu

Laconismi ja helppo inflaatio:

Herkullinen sisustus:

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 8 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map