Mitkä ovat puun alla valmistetut keittiöt: materiaalityypit ja niiden ominaisuudet

Mitkä ovat puun alla valmistetut keittiöt: materiaalityypit ja niiden ominaisuudet

Mitkä ovat puun alla valmistetut keittiöt: materiaalityypit ja niiden ominaisuudet

Puuhuonekalut monille liittyy kunnioitukseen ja lujuuteen. Kyllä, tällaiset kuulokkeet ovat ainutlaatuisia luonnollisten värien kauneuden ja luonnollisen puun ainutlaatuisen rakenteen ansiosta. Mutta onko se kannattaa käyttää sitä keittiössä - paikka, jossa on korkea kosteus ja jatkuvat lämpötilan muutokset? Lisäksi moderni keittiö puulle voidaan tehdä materiaaleista, jotka eivät ole niin vaativia hoidossa, kustannukset ovat useita kertoja halvempia eivätkä ne näytä huonompalta. Tarkastellaan kaikkia vaihtoehtoja.

Puumateriaalien edut ja haitat

Nykyään valmistajat tarjoavat laajan valikoiman eliittipuukanseja, jotka edistävät tuotteidensa korkeaa ympäristöystävällisyyttä ja turvallisuutta. Tuotannossa käytettävien materiaalien "luonnonmukaisuus" on kuitenkin erillinen asia. Loppujen lopuksi, jos ymmärrätte, on vaikea kuvitella nykyaikaista ja käytännöllistä keittiötä, joka on kokonaan tehty höylättyjen levyjen avulla, kiinnitettyinä kynsillä tai käsitellyillä lokeilla. Tällainen vaihtoehto voi syntyä vain käsityöläisten toimesta - tehdasolosuhteissa käytetään täysin erilaisia ​​tekniikoita ja materiaaleja, joiden luonnollisuutta me yritämme tarkastella yksityiskohtaisesti tänään.

puiset kalusteet

Moderni puukalusteet ovat usein vain tyylitelty antiikki

Tällainen eri tavara

Kalliimmat puiset keittiöt ovat massiivipuuta. Tämä materiaali saadaan liimaamalla epätasaiset palkit huonekalulevyyn, joka sitten sahataan halutun pituiseksi palaksi. Ympäristöystävällisimpiä on luonnollinen viilu pinnoite, mutta keittiöt tällainen materiaali on epäkäytännöllistä, joten useimmiten käytetty lakka, maalit tai erityiset mastikat.

keittiö

Keittiön koko on vaivaton huoneen kokoa

Tärkeää! Kuten näet, ei ole välttämätöntä puhua absoluuttisesta "luonnollisuudesta" keittiössä massiivipuusta riippuen paljon riippuen lamellien liimamallista ja ulkopinnoitteen kemiallisesta koostumuksesta.

Puukehän laatu ja hinta riippuvat tällaisista tekijöistä:

 • liimaus menetelmä - huono laatu joukko koostuu pitkistä koristelistat, jotka eivät ole epätavallisia pyörteitä ja premium-materiaali on valmistettu lyhyt baareja saumattu lamelleiksi, jonka avulla voidaan sulkea osia halkeamia ja muita vaurioita puusta.
keittiökalusteet

Huonekalujen huonekaluista puun rakenne on selvästi näkyvissä, ja jos tarkastelet tarkkaan, säleet itse

 • Puulajin edullinen kilpi käyttää havupuita (useimmiten mäntyjä), jotka eivät kestä kosteutta. Kiinteät huonekalut ovat pyökkiä, wenge -, tammi -, tuhka - puuta, jolla on suuria lujuusominaisuuksia ja vastaava hinta.
 • Kuva - palkkiojärjestelmää varten puu valitaan rakenteen mukaan niin, että kilpi näyttää mahdollisimman kiinteäksi. Jos kalusteissa on ulkopuolinen pinnoite - viilu, laminoitu kalvo, muovi, maali - ei ole tarvetta tällaiseen tarkkuuteen.

Huomautus! Jos valmistaja tarjoaa keittiön ryhmästä, ja hinta tuntuu houkuttelevalta alhaalta, on todennäköisimmin yhdistelmä tuote, jossa vain julkisivuista tehdään suojus. Myös budjettivaihtoehtoja - niin kutsuttua "paneelia", on etupaneeleissa vain kehyksiä käytettäessä, ja kaikki muut on tehty MDF: stä tai lastulevystä.

Riippumatta siitä, mikä on, ryhmien keittiöt ovat lähinnä luonnollisen puun käsitteitä. Niiden vahvuus ei ole epävarma, mutta ne näyttävät vaikuttavalta ja kiinteältä (vaikka tämä kauneus voidaan vain arvostaa tilavassa huoneessa). Mutta haitat, joita he ovat sopineet - puu tarvitsee korkealaatuista suojaa kosteudelta ja korkeilta lämpötiloilta, muutoin se voi muuttua.

matala keittiö

Kevyt ja tilava keittiö massiivipuusta

Vihje! Puun kauneuden korostamiseksi ja sen suojelemiseksi veden kanssa kosketukseen voit käyttää erityistä öljypinnoitusta lisäämällä vahaa. Ne tunkeutuvat syvälle puuhun, korostavat mieluiten kuvion ainutlaatuisuutta ja samaan aikaan luotettavasti "sulkevat" huokoset estäen kosteuden pääsyn. On tarpeen päivittää tällainen suoja säännöllisesti sekä seurata tarkasti naarmujen ja muiden mekaanisten vaurioiden puuttumista.

huonekalujen kyllästäminen

Erityisen kyllästyskäsittely lisää puukalusteiden käyttöikää

Lattiamateriaalista valmistetut keittiöt

Puun edullisimmat keittiöt on valmistettu lastulevystä, joka on suojattu laminaattikalvolla, keinotekoisella viilulla tai muovilla. Lastulevyä tuotetaan kuumapuristuksella suurista siruista, jotka on saatu siruista tai jätteistä sahalta. Sideaineosa, jonka läpi sahanpuru muodos- tuu kiinteiksi levyiksi, ovat lämpökovettuvia hartseja, joihin kuuluvat fenoli ja formaldehydi.

lastulevyn

Julkisivut, jotka on valmistettu lastulevystä, jossa on puupohjainen päällyste

Tärkeää! Huonekalujen tuottamiseen saa käyttää vain partikkelivälejä, joiden formaldehydin päästöluokka on vähintään E1. Myös ns. "Ekolevyt" on E0: n haihdutusindeksillä, mutta niiden hinta on hieman erilainen kuin MDF.

Kemiallisten lisäaineiden haitallisuus EAF: ssä on mainittu useammin kuin kerran. Kun ne lämmitetään yli 50 astetta, ne muodostavat haihtuvia yhdisteitä, jotka voivat aiheuttaa allergisia reaktioita ja jopa häiriöitä hermoston toiminnassa. Siksi on tärkeää tarkastaa tällaisten huonekalujen käsittelyn laatu erityisesti päissä, nivelissä ja kiinnityspisteissä - lastulevyn pinta on peitettävä kokonaan ilmatiivisllä suojakerroksella.

joukko lastulevyä

Kiinteistölevystä valmistettu keittiö

Lastulevyn keittiön edut:

 • Talousarviokustannukset.
 • Järjestelmään verrattuna lastulevyssä on suurempi kosteudenkestävyys (samojen kuumakovettuvien hartsien ansiosta).
 • Laaja valikoima koristepinnoitteita - laminaatti- tai muovikuvio voi luotettavasti jäljitellä sekä puun rakennetta että muita materiaaleja ja värejä.
 • Nopea tuotanto ja helppo asennus.

Edellä mainittujen kemiallisten lisäaineiden lisäksi on olemassa monia muita haittoja lastulevyyn valmistetuissa huonekaluissa. Ensinnäkin hyvin rakenne levyjen riittävän tiheä, sisältävät sisäisiä onteloita, niin koota keittiö ei ole helppoa - paikka kiinnitys löysä ja uudelleen ruuvaa ruuvit samassa paikassa on ongelmallista. Toiseksi, alhaiset kustannukset heijastuvat usein pinnoitteen laatuun - se voi olla ohut, löyhästi kiinnitetty ja kuorintaan ajan mittaan. Kolmanneksi valmistajat voivat käyttää tavallisia, ei kosteutta kestäviä levyjä huonekalujen valmistuksessa, jotka nopeasti epäonnistuvat, jos ulkokerros on vaurioitunut ja joutuu säännöllisesti kosketuksiin veden kanssa.

Huomautus! Jotta voidaan ratkaista ongelma kuorimalla kansi päissä, on mahdollista ostaa kehysprofiilit, jotka on vuorattu alumiiniprofiililla.

keittiö

Keittiö lastulevystä, jossa runko julkisivut

MDF erilaisilla pinnoitteilla

Keskipitkän tiheyden omaavia puukuitulevyjä, joita tiedämme akronyymi-MDF: n alla, ei ole järkevää syytä "kultaisena keskiarvona" keittiön valmistukseen puuta varten. Huolimatta siitä, että tämä materiaali on myös puuhakkeesta, että raaka-aineiden laatu häntä täyttää tiukemmat vaatimukset kuin hankintaan lastulevy. Valmistajat seurata suhdetta havu- ja lehtipuun sahanpurua ja varianssi - ne olisi hieno jae, roskia, juuret, neulasia ja muita vieraita aineita, joita esiintyy usein lastulevy.

1
ero MDF: n ja lastulevyn välillä

MDF: n ja lastulevyn rakenteelliset erot

MDF: tä pidetään ympäristöystävällisenä materiaalina, koska se ei ole formaldehydihartseja, joita käytetään sitovana elementtinä, mutta parafiini ja ligniini. Jyrsinten kuumapuristamisen ansiosta saavutetaan sileän pinnan omaava puulevy, joka antaa helposti hienon jauhatuksen ja mahdollistaa kauniiden kiharat julkisivut keittiön alle puun alle.

julkisivut

Jyrsintä julkisivuille eri sisustustyyleille

MDF: n haitat:

 • Huonekalujen hinta on 1,5-2 kertaa suurempi kuin lastulevy.
 • MDF: tä kosteudenkestävällä käsittelyllä tuottavat vain ulkomaiset valmistajat. Levyjen laatu on huomattavasti korkeampi kuin kotimaiset vastineet, mutta tällaisten huonekalujen hinta on lähellä taulukon arvoa.
 • Altistuminen mekaanisia vaurioita - laatat eivät pelkää pieniä vikoja, mutta isku keskivahva (esim täyspudotus rautaa pannulla tai pannuja) voi muodostaa lommo.
 • Korkea syttyvyys - puu ja siksi vaihtelee riippuvuus ja MDF - vielä enemmän (kaikki luonnollisten lisäaineiden ansiosta, jotka sisältävät parafiiniä). Siksi MDF: stä valmistettujen keittiöjen pintoja on suojattava tarkoin kosketuksesta tulen ja kuumien astioiden kanssa.

Tärkeää! Useimmat haitat voidaan korvata asianmukaisesti valittuna päällystysmateriaalina.

huonekalut MDF: stä

MDF-huonekalut keittiössä

Suojakerroksen muodostamiseksi ja erilaisten suunnitteluratkaisujen toteuttamiseksi MDF-levyjä peitetään luonnollisella tai keinotekoisella viiluarkilla, vinylillä, PVC: llä tai muovilla, joka on laminoitu useisiin kerroksiin. Viilu useimmat uskollisesti toistetaan puurakenne, mutta viimeistelyyn pinnoite on epäkäytännöllinen keittiöt - ohut osa nopeasti imee kosteutta, ja keinotekoinen - vaurioituu helposti ja lopulta kuorittiin pois (kuitenkin, kuten elokuva). Siksi optimaalinen ratkaisu keittiön suojaamiseen puupinnan tai muovin alla.

julkisivujen päällysteet

MDF: n eri julkisivuja

Monipuolinen laadukkaat maalaukset ovat kalliita, ja muovi- julkisivuilla on myös tärkeä miinus - rajoittaminen lomakkeiden valinnassa. Mitä pienempiä ulkonemia ja syvennyksiä, sitä parempi kansi sopii puupohjalle, joten useimmiten muoviosat ovat yksinkertaisesti sileät mattapintaisella tai kiiltävällä pinnalla.

keittiö

MDF-akryylimuovista valmistetut keittiöt

Kun valitset puun alla olevan puun viimeistelyä, kiinnitä huomiota merkintään. Korkealuokkainen HPL-pinnoite valetaan suurella paineella, mikä takaa alustan kestävyyden, lämmönkestävyyden ja pitkän käyttöiän. Alhaisessa paineessa valmistettu muovinen CPL ei ole tällaisia ​​etuja - ajan myötä suojaus lohkeaa ja vesi tuhoaa puisen alustan.

Tärkeää! Se, että kalusteet eivät "johda" kosteudelta, pinnoitetta tulisi levittää sekä ulko- että sisäpuolelta.

Puu keittiön sisätiloissa

Keittiön suunnittelu puun alla on suosittu monissa sisustustyyleissä. Luonnonmateriaalin luonnollinen kauneus ja sen taitavat jäljitelmät tuovat huoneen ilmapiiriin viihtyisiä muistiinpanoja ja kodin lämpöä. Moderni kalusteiden kysyntä MDF tai lastulevy sekä kirkas värillinen julkisivut, ja kuvio kallis puun (wenge, mahonki, merbauta). On olemassa tyylit, joissa ilman puurakenteisia huonekaluja, joilla on luonnollinen rakenne, ei yksinkertaisesti voi tehdä. Puu on mielenkiintoinen elementti nykyaikaisille tyyleille:

Klassikoita ja muita historiallisia tyylejä

Keittiön sisustus sisustettu klassiseen tyyliin on vaativinta materiaalien laadussa. Optimaalinen ratkaisu on matriisi tai MDF, jossa on julkisivuja koristeltu kaiverruksilla, kaiteilla ja paljon lasilla. Työpinnan yläosa voi olla puusta tai kivestä. Perinteinen ja moderni klassinen keittiö:

d14
d15
D16

Yleensä huonekalut pidetään tummat värit, koriste - tai jäljitelmä viilua selvästi kuvioitu drevesiny.V muita historiallisia tyylejä - Baroque, Empire, Renaissance - käytetään laajalti valoa huonekalut eri elementtejä luksusta. Tässä stukkotuotteet, kullatut listat, pilastit, kaiteet, monimutkaiset varusteet, lasimaalaus ovat sopivia. Mutta sinun on harkittava, että suuri määrä koristeellisia yksityiskohtia näyttää hyvältä vain tilavissa keittiöissä (ihanteellisesti yhdistettynä ruokasaliin).

keittiö

Ylellinen barokin keittiö

Lisävarusteena keittiönosasto on massiivinen ruokapöytä ja tuolit, joissa on nahka, kangasverhoilu tai peitteet.

Huomautus! Ominaisuus ominaisuuksiltaan "historiallisina" keinona - koristekoristeet ja sisäiset julkisivurakenteet, täydennetty veistämällä, patina, maalaus, kullattu muovaus:

D18
D19
d20

Suunnittele antiikin alla

Keittiöihin sisustettu retrotyyliä, vuosikerta, tai vanha linna paras ratkaisu olisi massiivipuusta huonekalut, antiikki avulla erityisiä tekniikoita - patined krakelyurnogo soveltamalla lakka, lämpökäsittely tai kemiallisin keinoin. Tuloksena saadaan erittäin luotettavia jäljitelmiä antiikkiesineistä.

huonekalut

Antiikkihuonekalujen suunnittelu

keittiö

Vintage-keittiö

Vakiokalusteille on mahdollista antaa kosketusta antiikin omilla käsillä. Esimerkiksi ihon hionnan avulla erilaisten syvyyden maalattuihin puupintoihin. Tehokkaasti katsella ja julkisivuja, joissa on decoupage-kuvia, maalauksia, halkeamia halkeamia.

julkisivu

Julkisivut MDF: llä, päällystetty lakalla

Noudattaa ehdotonta sopusoinnussa valikoima elintarvikkeita ei suositella - mahtava kierre voi olla vanha senkki veistetty pinta, kaappi lasi julkisivut, tuolit fancifully kaareva takorautaiset jalat ja yläosa on tehty karkeasta dosok.V retro sisustus arvostettu epätavallinen huonekaluja:

Maa ja sen tulkinta

Keittiön muotoilu puun alla on suosittu ja maan sisätilojen jälleenrakentaminen. Tämä tyyli ei ole ihme on yksi mukavin ja kätevä kotiin keittiöt, koska se on paikka kaiken, mitä tarvitaan ruoanlaittoon tai yksinkertaisesti miellyttää sielu emäntä. Näissä sisätilat asianmukaiset avohyllyt ja hyllyt, kaikenlaisia ​​kiskot, jotka voidaan järjestää tai ripustaa kaunis astiat, kattilat / pannut, purkit mausteet, kasvien pieniin ruukkuihin ja muut tarvikkeet.

D24
D25
D26

Maaseudun keittiön painopiste on tulisija. Tarkemmin sanottuna sen nykyaikainen muotoilu on tehty levystä ja uutteesta, joka on valmistettu huppu. Huonekalujen tulisi olla kiinteitä, toimivia, yksinkertaisia ​​ja jopa karkeita muotoja. Mutta julkisivujen pinta ja väri riippuvat siitä, millaista tulkintaa päätitte toteuttaa omassa keittiössäsi. Loppujen lopuksi maa on maan tyyli, joka riippuu sen maan perinteistä, ilmastosta, uskonnosta, jonka kanssa se on maantieteellisesti sidoksissa.

Suosituimmat lajikkeet maassa:

 1. Englanninkielinen tyyli - keittiössä on paneeliset julkisivut värillisellä tai luonnollisella puulla tai maalattu yksivärisellä sävyllä sulatettua maitoa, suklaata, bordeauxia. Tilavissa tiloissa voit valita viimeistelyjä, joissa on kaiverruksia, mahtavia pilastereja tai kaiteita, pienet keittiöt ovat sopivia lomakkeita varten. Englantilaiseen tyyliin kuuluva ominaisuus on pöytä, jossa on mukavat tuolit tai tuolit, katsomalla, mitä mieltä on perinteisestä "fiveo'clockteasta".
keittiö

Keittiön alkuperäinen muotoilu englantilaisessa tyylissä

 1. Provence on kevyt ja ilmava ranskalainen tyyli, joka täydentää täydellisesti kevyitä huonekaluja, joissa on kuvitteelliset julkisivut ja runsaasti avoimia hyllyjä, puinen laatikko. Huonekalujen väri on hämmentynyt, ikään kuin palanut kuuman eteläisen auringon alla. Suosituimmat sävyt ovat maito, minttu, sininen, laventeli. Provencen sisätilojen tyypillinen piirre on tekstiiliverhot, jotka koristavat (ja joskus korvaavat) kaapin ovia. Provence on käsittämätön ilman paljon tekstiilejä:
D28
D29
D30
 1. Venäläinen maa - palauttaa majan sisätilat karkeilla huonekaluilla ja massiivisella pöydällä, jota täydentävät yksinkertaiset ulosteet tai penkit. Julkisivut ovat puusta (ihanteellisesti laudat), koristeltu maalauksilla, kaiverruksilla, kaarituilla kaiteilla. Jotkut kaapit, laatikot ja hyllyt voidaan korvata punkteillä - laatikoilla, korteilla. Ominainen piirre on avoimet hyllyt pellavalevyistä valmistetuista astioista.
D31
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
D33
 1. Skandinaavinen tyyli - toivottaa sileät puiset julkisivut kevyiden puulajien joukosta. Vaihtoehtoisena vaihtoehtona on valkoinen keittiö, joka on valmistettu MDF: stä tai lastulevystä upealla puupöydällä. Skandinaaviseen tyyliin on luonteenomaista vähimmäismäärä yläluokkia tai niiden korvaamista avoimilla hyllyillä, mikä antaa sisätilojen tilaa ja mukavuutta.
D36
D35
D34

Huonekalujen hoito puusta ja "puun alla"

Puhtaus keittiössä ei ole mikään pieni asia, kun otetaan huomioon, että mukavuus, käyttöikä ja sisätilojen ulkonäkö ovat riippuvaisia ​​myös kotitalouden terveydestä. Puu ja lastulevy on suojattava kosteudelta, jonka vaikutuksesta puu on epämuodostunut ja sieni vaikuttaa. On myös tärkeää välttää ylikuumenemista - kalusteet voivat kuivua (ja korkeissa lämpötiloissa ja itsestään syttyvä).

Pintojen kunnollista hoitoa varten on huomioitava puun ja koristepinnoitteen ominaisuudet:

 1. Lakat ja maalit

Tällaisilla pinnalla voi olla valkeita jälkiä kuumissa astioissa - niitä on mahdotonta poistaa, ne on maalattava. Myös pinnoitteen suojaaminen mekaanisilta vaurioilta on välttämätöntä - veitsestä tai raastimesta on naarmuja, joiden kautta kosteus tunkeutuu. Voit maalata tai lakatut huonekalut puhdistaa saippualustalla ja pyyhkiä sen sitten kuivalla pehmeällä liinalla, joka on valmistettu mikrokuiduista, flanellista, keinotekoisesta mokkajäännöksestä.

Kiillotetun lakan tai kiiltävän emalin kiiltoa varten käytetään erityisiä kiillotusaineita huonekalujen julkisivuihin. Vaurioituneet julkisivut voidaan palauttaa - poista vanha pinnoite, primetnuvat ja uudelleen peitellä maalilla tai kerroksella akryylilakkaa.

väritys

Keittiön julkisivujen värjäys

 1. PVC-kalvo, keinotekoinen viilu, laminaatti

MDF: llä tai lastulevyllä valmistettuja kalvopäällysteitä voidaan myös pestä tavallisella saippualiuoksella tai muulla puhdistusaineella, joka ei sisällä klooria. On myös tärkeää suojata ohut pinnoite mekaanisista vaurioista, joten et voi käyttää hankaavia jauheita ja jäykkiä rakeita. Päällystetyt ja veistetyt julkisivut on puhdistettava pölyltä kostealla mutta hyvin vääntyneellä kankaalla.

puhdistus

Pöly kerääntyy lukuisissa kuvitelluissa urissa

 1. muovi

Huonekaluilla, joissa on muovipinnoite, voit käyttää erilaisia ​​puhdistusaineita ja puhdistusaineita ilman kovaa hioma-aineita ja kiiltäviä pinnoitteita - kiillotusta.

 1. Suojaavat mastit ja öljyt arrayille

Tällaiset kyllästykset tunkeutuvat syvälle puun rakenteeseen, mutta on tärkeää muistaa, että ne vain väliaikaisesti pitävät kosteutta. Märät kalusteet on vielä pyyhittävä kuiviksi, ja kaikkein kyllästyneitä on suositeltavaa päivittää vähintään kerran kuudessa kuukaudessa. Tällaisia ​​tuotteita levitetään puhtaalle ja kuivalle pinnalle pehmeällä liinalla puun pintakuvion suuntaan ja liotettu jäännös poistetaan kuivalla rievulla. Älä käytä hankaavia aineita tai liuottimia päällysteen vaurioitumisen välttämiseksi. Raskaat naarmut pyyhitään hienolla hiekkapaperilla ja täytetään vahalla.

Video: neuvoja keittiön julkisivujen valinnasta

Lopuksi: älä unohda, että keittiön pitkäikäisyys riippuu suurelta osin paitsi oikeasta materiaalin valinnasta ja hoidosta myös alkuperäisen kokoonpanon laadusta. Siksi, jos sinulla ei ole taitoa työskennellä huonekalujen kanssa, sinun pitäisi luottaa keittiön asennusalan ammattilaisiin.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 15 = 22

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map