Kotiruokakalvo: mitä etsiä valittaessa mallia

Kotiruokakalvo: mitä etsiä valittaessa mallia

Kotiruokakalvo: mitä etsiä valittaessa mallia

Monissa talonmiehissä rasvakeitin liittyy elintarvikkeisiin, jotka eivät ole erityisen terveellisiä terveydelle: ranskalaisia ​​perunoita, nilviäisiä, siruja ja muita pikaruokaa "herkkuja". Kuitenkin tämän laitteen avulla voit valmistaa sekä mestariteoksia korkean keittiön että varsin perinteisiä ruokia - suosikki donikoista, kroketteista ja piirakoista isoäidin resepteistä herkulliseen tempuraan vihanneksista tai äyriäisistä. Tarkastellaan tarkemmin tämän ihmeen ominaisuuksia. Ehkä se on paikka hänelle keittiössäsi?

Mikä on rasvakeitin?

Laitteen päätavoite on lämmittää ja ylläpitää öljyn optimaalista lämpötilaa pikakäynnistämiseen. Laitekapasiteetissa rasva täytetään pienemmällä merkillä, haluttu lämpötila asetetaan, minkä jälkeen rasvakeitin antaa signaalin tai sammuu lämmitysvalo. Jätetään hajottamalla tuotteet verkkoon, panemalla ne kuumaan öljyyn ja poistamaan keittämisen jälkeen.

paistinpannu

Golden crust - kortti ruokia syvä-paistettu

Huomautus! Samaa öljyä voidaan käyttää useita kertoja, mutta et voi lisätä tuoretta jo keitettyyn.

Tietenkin on olemassa myös "koti" vaihtoehto - lämmittää rasva kattilassa tai muussa sopivassa säiliössä. Mutta tätä korvaamista, savua, epämiellyttäviä hajuja, öljyjä ja roiskeita ei voida välttää, eikä kiehumispisteitä voida ohjata ilman erityisiä lämpömittareita. Syväfryer on laite, joka auttaa välttämään tällaisia ​​ongelmia. Friteeraus on paljon kätevämpää ja nopeampaa kuin kotitekoisessa syvässä paistamisessa ja öljyn kulutus on huomattavasti pienempi.

syväpuristeita

Kotitekoinen syvä paistaminen vaatii taitoa ja jatkuvaa valvontaa

Laitteen haitat ovat myös ilmeiset: rasvaton ruoka ei sisälly useimpien perheiden säännölliseen ruokavalioon (varsinkin kun on pieniä lapsia), joten tällaisen avustajan päivittäinen tarve ei todennäköisesti synny. Mutta joskus todella haluat kohtelevan itseäsi rapeille leivonnaisille tai yllätyksenä vieraille, joissa on kuumia alkupaloja ruokahalulla!

paistinpannu

Vain 10 minuuttia syväkuivaimessa - ja ranskalaiset perunat ovat valmiita!

Huomautus! Tutkijat ovat havainneet, että haitallisia syöpää aiheuttavia aineita muodostuu, kun öljyä kuumennetaan yli 200 astetta, joten terveysriskiä voidaan vähentää, jos asetat lämpötilan 150-180 ° C: seen.

Perusparametrit mallin valitsemiseen

Kulhon kantavuus ja materiaali

Universal-paistinpannut on suunniteltu lataamaan 0,5 - 5 litraa öljyä, ammattikäyttöön tarkoitetuissa laitteissa voi olla yli 10 litraa. Mallin tilavuuden valinta riippuu perheen ihmisten määrästä ja käytön taajuudesta. Esimerkiksi 1-2 henkilöä paistetaan vähintään 0,5-0,7 litran tilavuudella. Tämä riittää tekemään pari välipalaa tai samaa ranskalaista perunaa. Jos perheessä on yli 4 henkilöä, valitse malli, jonka kapasiteetti on 2 litraa. Mutta "kultainen keski" on syväkuivaaja talolle, jossa on 1,5-2 litran kuppi ruostumattomasta teräksestä tai alumiinista, jolla on tarttumaton pinnoite.

Tärkeää! Valitse malli, jossa on irrotettava kulho - se on helpompi pestä käytön jälkeen kuin koko laite.

paistinelementit

Mitä irrotettavia elementtejä on, sitä helpompi hoitaa rasvakeitin

Laitteen toinen pakollinen elementti on tuotteiden kori. Ja jos kulhon kapasiteetti mitataan litroina, ruudut ovat kilogrammoina perunoita, leikattu viipaleiksi "perunoille". Esimerkiksi 1 litran kulhoon tarkoitettu kylvökone on noin 0,5 kg tuotteita. On syytä selventää näitä kahta parametria ostettaessa, korjata ne perheesi tarpeisiin ja valita sopiva laite kokoon, ei ole vaikeaa.

kynä

Ristikon kahvan tulee olla mukava ja turvallinen

Huomautus! Öljynkulutuksen vähentämiseksi jotkut valmistajat tarjoavat malleja, joissa on kalteva pyörivä kulho ja ristikko. Mutta kuluttajien mielipiteiden perusteella tällainen laite ei aina pistä tasaisesti tuotteita, ja kuuluisa "syvän paistettua" kuori jättää paljon toivomisen, koska kiehuva öljy jatkuu jatkuvasti.

jäätelön työtä

Rasvakeitin periaate kalteva kulho

Lämmityselementti ja syväkuivaimen suodatusjärjestelmä

TEN - tärkein osa rasvakeitin, josta riippuu lämmityksen ja ruoanvalmistustarvikkeiden nopeus. Suunnittelun piirteillä voidaan erottaa kaksi lämmityselementtityyppiä:

 1. Avoin kierre, joka sijoitetaan laitteen pohjaan. Öljy kuumenee nopeasti, mutta epätasaisesti - seinämien lämpötila voi olla pienempi kuin kulhon keskellä. Lisäksi tuotteiden hiukkaset pysyvät usein kierteen kiemuloina, ja säiliön peseminen on vaikeaa.
 2. .Suljettu (levy) - asennetaan kulhon pohjalle, jolloin se takaa tasaisen öljyn lämmityksen. Vaikka kiekkolaitteisiin verrattuna levyasemat ovat kalliimpia, mutta TEN-verkon ylläpitämisen ja luotettavuuden helppous on erilainen.
paistinpannu

Fryer spiraali TEN

Jotta keittiö ei hajottaisi kiehuvan öljyn hajua, paistouunit on varustettu suodatusjärjestelmällä. Tällaiset puhdistusaineet voivat olla irrotettavia tai sisäänrakennettuja (on helpompi huolehtia purkamisosista ja korvata ne uusilla ajoissa).

suodatin

Suodattimen läsnäolo tekee rasvakeitin työn paljon mukavammaksi

Tarkemmin suodatetut ilmasekoitetut monikerroksiset järjestelmät - ne tarjoavat luotettavan suojan öljyhuuruja ja ruoanlaittohauteilta. Yksikerroksinen (yleensä hiili) vaatii usein korvaamista ja hajuhaurua.

Huomautus! Joissakin malleissa on suodattimia, jotka puhdistavat öljyä poltetuista elintarvikepartikkeleista. Näin voit käyttää rasvakeittimen useita kertoja, mutta älä unohda, että haitallisten syöpää aiheuttavien aineiden esiintyminen ei riipu öljyn läpinäkyvyydestä.

Kotelomateriaali

Rasvakeitin voi olla metallista tai muovista. Vaikka olemme tottuneet pohtimaan metallituotteita vakaammaksi, luotettavammaksi ja laadullisemmaksi, itse asiassa nykyaikaisissa laitteissa puhumme paremmin suunnittelun kauneudesta.

1
syväpuristeita

Ruostumatonta terästä soveltuu parhaiten kahviloihin ja ravintoloihin

Lisäksi metallilaitteella tulee olemaan enemmän painoa ja hintaa, ja se on välttämätöntä huolehtia siitä vähintään muovisen takaa. Molempien materiaalien pinnasta on välttämätöntä poistaa rasva, pöly ja muut epäpuhtaudet ajoissa, muuten ei voi puhua upeasta ulkonäöstä. On totta, että muovilla on toinen haitta - ajan tai auringon vuoksi, valkoinen väri voi muuttaa sävyä likaiselle harmaaksi tai keltaiseksi. Siksi on parempi tarkastella mallia värillisellä rungolla - kulta, punainen, sininen, musta.

paistinpannu

Rasvakeitin muovikotelolla

Suosittelemme kiinnittämään huomiota tällaisiin yksityiskohtiin:

 • Kannen rakenne on hyvä, jos siinä on lämmönkestävästä muovista valmistettu katseluikkuna, jonka avulla voit arvioida kuoren värin ja arvioida tuotteiden saatavuuden astetta avaamatta laitetta.
 • Jalat - laitetta kiehuvalla öljyllä pitäisi olla vakaa tuki. Siksi on tärkeää, että sen jalat ovat kumilla tai varustetuilla imukupuilla.
 • Ristikon kahvat ja itse laitteen on oltava lämpöä kestävää muovia.

Tärkeää! Laitetta valittaessa varmista, että se on varustettu lämpöeristyksellä, jotta kotelo ei lämmitä käytön aikana.

Ohjausyksikkö

Modernit paistimet voidaan varustaa sähkömekaanisella tai sähköisellä ohjausjärjestelmällä. Ensimmäinen - helppo käsitellä, halvempaa korjata, mutta tarvitsee enemmän valvontaa kuin laitteilla, joissa on itsenäinen yksikkö. Sähköiset syväpurkimet mahdollistavat tarkemman lämpötilan ja minimoivat henkilön osallistumisen ruoanvalmistusmenetelmään. Todellakin, tällaiset mallit ovat luokkaa suurempia kuin sähkömekaaniset.

http://akval.ru/images/detailed/45/1531_1.jpg?t=1435712061

Malli, jossa ohjelmavalinta ja lämpötilan säätö

Koska laite on yksinkertaisesti yksinkertainen, jokainen valmistaja yrittää antaa tuotteilleen "kiertymisen" ja varustaa sen lisätoiminnoilla. Sikäli kuin ne ovat käteviä ja tarpeellisia - päätät, mutta älä unohda, että vaihtoehtojen määrä riippuu siitä, kuinka paljon fryer maksaa.

Monet rakastajat varmasti löytää tällaiset lisäykset hyödyllisinä:

 • Lämpötilan säätö on ehkä tärkein toiminto, jota ilman ei ole lainkaan syytä ostaa rasvakeitturia, koska vain kiehuva öljy, kuten edellä on mainittu, on mahdollista kattilassa tavanomaisella uunilla. Ja monien ruokien valmistelu vaatii tarkkuutta, muuten tuotteet voivat jäädä sisälle kosteaan ja polttamatta. Useimmissa malleissa on asetus, jonka avulla voit säätää lämmityslämpötilaa 100 - 200 astetta.
 • "Kylmä alue" - jos lämpötila pysyy alle TEN-öljyn ja laitteen pohjan välissä olevan öljyn kiehumispisteen, tuotteet eivät polta kulhoon, ja itse öljy säilyttää makuominaisuutensa pidempään.
 • Automaattinen sulkeminen termostaatilla - pysäyttää lämmityksen saavuttaessaan määritetyn lämpötilan ja estää itsesyttymisen.
 • Ajastin - on tarpeen ohjelmoida paistoaika ja voit turvallisesti tehdä muita asioita, sillä termi sanelun päätyttyä rasvakeitin antaa äänimerkin. Ultra-moderneissa malleissa voi olla irrotettava ajastin, joka voidaan irrottaa ja asettaa taskussa rasvakeittimen käynnistyksen jälkeen.
 • Automaattinen öljyn tyhjennys on toiminto, joka auttaa rasvan poistamista ruoanlaittokyvyn jälkeen ja samanaikaisesti erityisen suodattimen ollessa läsnä ja puhdista öljy edelleen.

Huomautus! Monia frykereita voidaan käyttää myös fondueina - pakata leipää, evästeitä ja hedelmiä palaan juustosta tai suklaasta. Tämä edellyttää kuitenkin, että laite pystyy asettamaan ja ylläpitämään lämpötilaa selvästi kiehuvaa öljyä alempana (esimerkiksi juusto sulaa 60 asteessa ja suklaa 45-50 ° C: ssa). Säilytyslaitteessa on oltava erityiset pitkät vartaat langoista.

paistinpannu

Rasvakeitin fondue-toiminnolla

Frit ilman öljyä - väärennös tuottajilta tai vaihtoehto terveelliselle elintarvikkeelle

Syvään rasvaan keitettyjen astioiden tärkein haitta on valtava määrä voita, jossa ruoka valmistetaan. Jotkut valmistajat otti tämän hetken huomioon, ja rasvakeitin ilman öljyä ilmestyi markkinoille.

paistinpannu

Fryer-aerogrill

Mutta jopa tällainen ihmeen avustaja ei voi täysin päästä eroon rasvasta. Pieni määrä öljyä tarvitaan vielä esimerkiksi kalkin jalostamiseksi perunaa, tarvitset noin 2 rkl. Laite toimii aerogrilin periaatteella: tuulettimen lämmitin lämmittää ja kiertää kuumaa ilmaa, joka sisältää öljyhiukkasia. Tuotteita kuumennetaan ja keitetään höyryllä. Ruoanlaittoaika kuitenkin kuluu kolme kertaa enemmän kuin perinteisen syväkuivaimen käyttö, mutta ruoka muuttuu pehmeämmäksi, kultaisella kuorella.

ilmansuodatin

Ilmakuivossa öljyä lisätään suoraan tuotteisiin

Huomautus! Tällä laitteella on tärkeä vivahde: ​​vaikka paistamisen öljyn kulutus on itse asiassa useita kertoja pienempi, itse tuotteessa voi osoittautua suuremmaksi kuin ruoanlaitto vakiona paistinpannussa. Tosiasia on, että kun työskentelet ilmakuivaimen kanssa, kuori ei muodostu välittömästi, ja öljy tunkeutuu syvästi ruoanvalmistukseen. Siksi on järkevää puhua säästämisestä, mutta tuskin kysymys terveellisistä elintarvikkeista.

Salaisuudet oikean käytön paistettua

Täydellisten ranskalaisten perunoiden valmistamiseen, lapsuuden "harjaspuun" suosikkien evästeet, rapeat broilerin siivet tai muut syvän rasvakeittimessä kauniisti valmistetut astiat sinun on noudatettava yksinkertaisia ​​sääntöjä:

 1. 1.Valitse "oikea" öljy - paistamiseen vain sopivaksi puhdistettu, hienostunut, ihanteellinen - ja deodorized. Ruoka oliivilla tai maissiöljyllä on erityinen maku ja miellyttävä jälkimaku. Laadukkaalla kasviöljyllä voit leikata lihaa tai kalaa 2-3 kertaa, taikinaa ja tuotteita taikina 3-4 kertaa ja ranskalaisia ​​perunoita jopa 6 kertaa.
 2. 2. Kasviöljyyn voidaan lisätä enintään 10% leivattua eläinrasvaa, mutta vain suuri puhdistusaste.
 3. 3. Syötä rasvakeittimeen kuivatut ylikyllästyneet tuotteet - niin että öljy on vähemmän vaahtoava ja roiskuu, ja suodattimet kestävät pidempään.
 4. 4.Ota "oikeat" ranskalaiset perunat, voit tietenkin ostaa puolivalmisteita, jotka on jo leikattu täydellisellä brusochkamilla. Mutta sadon muokkaamiseksi tuottajat paistavat jalostetut perunat kasviöljyyn, ja tämä on ylimääräisiä kaloreita. Valmista brusochki itsellesi: voit leikata perunat veitsellä, yhdistelmällä tai erikoisella kiinnittimellä varustetulla veitsellä ja päästä eroon ylimääräisestä tärkkelyksestä auttaa liottaa viipaleet vedessä 10-15 minuuttia.
kartshka

Se ei ole niin vaikeaa valmistaa ranskalaisia ​​perunoita

 • Älä suolaa ruokaa paistettua, muuten kuori ei muodostu ja ruoka kirjaimellisesti kyllästyy rasvalla. Poikkeuksena on marinoituja lihapaloja tai kaloja, mutta ne on pakattava salaamattomaan taikinaan tai leivontaan. Jotta astia maistuu, ripottele heti paahtamisen jälkeen hienolla suolalla ja mausteilla.
 • Älä unohda öljyn tyhjentämistä keiton jälkeen (vaikka aiot käyttää sitä uudelleen) ja pese säiliö ja rasvahappo huolellisesti. Käytä vain pehmeitä sieniä ja ei-aggressiivisia puhdistusaineita, jotta vältetään kulhon tarttumattoman päällystekerroksen vaurioituminen.

Video: mitä etsit kun ostat syväfryeria

Ja jos epäilet edelleen, mitä keittokirja maksaa keittiössäsi, pyydä apua apteekkien kodinkoneen konsultilta. Ne eivät ainoastaan ​​suosittele hyviä valmistajia ja kertovat laitteen "täytöstä", mutta voivat myös järjestää visuaalisen esityksen mallin töistä.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

47 + = 57

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map