Valitse uuni: millainen uuni on parempi - kaasu tai sähkö

Valitse uuni: millainen uuni on parempi – kaasu tai sähkö

Valitse uuni: millainen uuni on parempi - kaasu tai sähkö

Kodin symboli oli aina kotona. Vuosia, vuosikymmentä ja vuosisataa kulunut, ja tekninen edistys eteni eteenpäin harppauksin. Tänään talon sydän on keittiö, jossa on modernisoitu kodin sisus - uuni. Kuinka valita uuni kypsennä sitä ruokia, jotka maku muistetaan perheenjäsenille ikuisesti?

Jokaisella emännällä on oma erikoisuutensa. Joku leipoo hämmästyttäviä piirakoita, joku tekee herkullisia vuokia, leivottua lihaa, ruokia ruukuissa ja joku yllättää perheen tyylikkäillä kakkuilla. Mikä yhdistää kaikki nämä astiat? Ne keitetään uunissa.

Uunin valitseminen

Oikeasta uunin valinnasta riippuu kodin kulinaaristen mestariteosten maku ja ulkonäkö

Ennemmin tai myöhemmin jokainen kotirouva joutuu uunin valitsemiseen. Mitä mieluummin - levy, jossa keittotaso on yhdistetty uuniin, tai valitse upotettu uuni? Keittiökalusteiden sisäänrakennetun uunin edut ovat se, että se tarjoaa enemmän majoitusvaihtoehtoja. Ei ole välttämätöntä, että uuni on suoraan keittotason alle, voit asettaa sen rinnan tasolle. Ensinnäkin, se on kätevä emäntä, ja toiseksi, se on turvallisempi pienille utelias lapsille (jos ne ovat talossa) - korkea ennen kuin ne saa uuni ja sisäänrakennettu kodinkoneet obozhgutsya.Otritsatelnym asia on, että se on äärimmäisen vaikea muuttaa sijainti, jota ei voida sanoa "soolo" -tekniikasta. Erikseen seisovat uunit ovat tarpeeksi liikuteltavia. Ne voidaan yleensä säilyttää kaapissa ja poistaa tarpeen mukaan.

Mikä uuni on parempi: sähkö tai kaasu

Sisäänrakennettu uuni sopii ruoanlaitto harrastaville

Sisäänrakennettu uuni niille, jotka ovat siirtyneet korkeampaan kulinaarisiin taitoihin

Jos olet talouden kannattaja ja älä aseta uunin toimivuutta korkeita vaatimuksia, olet sopivampi kaasuuuni. Sen kustannukset ovat pienemmät kuin sähköuunissa. Kaasu voi toimia kaasusylinterillä ja tämä on iso lisä, jos ostat talon tai huvilan laitteita.

Sähköuunit ovat yksi haitta, mutta monille se on merkittävin. Tämä on suuri sähkönkulutus. Tällaisilla uuneilla on erilaisia ​​leivontavaihtoehtoja.

Uunin tärkein parametri on äänenvoimakkuus. Jos haluat valmistaa suuria osia, valitse uuni suuremmasta äänenvoimakkuudesta. Niissä on runsaasti lisätoimintoja, ja ne sopivat suurille perheille tai vieraanvaraisille kodin omistajille, jotka haluavat kutsua suuria yrityksiä illallisille ja illallisille.

Lisäksi uunin on oltava luotettava, kestävä, turvallinen ja helppokäyttöinen. Omistaja on kiinnostunut yksinkertaisuudesta ja kätevyydestä hoidossa ja siivouksessa.

Hallintatyyppi: riippuvainen ja itsenäinen

Uunin riippuvainen ohjaus tarkoittaa sitä, että sitä ohjataan yläpuolelta rakennetusta keittotasosta. Uuni ja paneeli, joita valmistaa yksi yritys, ovat yhteensopivia toistensa kanssa. Riippumaton valvonta on täysin eristetyssä uunissa, paneeli painikkeilla ja kahvoilla on itse uunissa.

Sisäänrakennettujen uunien vakiokoko on 60 cm (puhuttaessa uunista, puhumme leveydestään). Mutta uuneissa on leveys 70, 90 ja jopa 120 cm.

Uunin valitseminen: me määrittelemme joukolla toimintoja

Erilaiset uunin lämmitysohjelmat

Konvektiouunissa on laaja valikoima eri tiloja

Konvektio-uuni on toimintakykyisempi kuin perinteinen uuni

1

Konvektio on yksi nykyajan uunien yleisimpiä toimintoja. Konvektiota kutsutaan puhaltamalla kuumaa ilmaa. Lämpöelementin lämpö leviää tasaisesti kaikissa suuntiin uunissa, joissa on konvektiota.

Kiertoilman lisäksi voidaan ohjelmoida ylempi tai alempi lämpö, ​​voimakas lämmitys, sulatus, grillaus, grillaus ja konvektio samanaikaisesti.

Kaikissa moderneissa uuneissa poikkeuksetta voit säätää kypsennysaikaa ja lämmönvoimakkuutta.

Lisäksi on uuneja, jotka on jo asetettu erityisiä ohjelmia - ruoanlaitto pizza, liha tai siipikarja, leivonta. Jos käytät ruoanlaittoa keittoon, on suositeltavaa alentaa lämpötilaa, joka on osoitettu resepti, 5-10 astetta.

Lämpötila-anturi ja ajastin

Tämä on lämpötila-anturi, joka on varustettu monilla moderneilla uuneilla. Anturi on asetettava astian sisään. Koetin seuraa lämpötilan muutoksia ja näyttää tietoja siitä digitaalisella näytöllä.

Kätevä toiminto on ajastin, erityisesti ajastimen herätyskello, joka antaa äänimerkin asetetun ajan lopussa.

turvallisuus

Turvallisuuden kannalta suosituin tehtävä on lämmöneristys. Uunin ovea ei ole melkein lämmitetty. Erittäin kätevä, varsinkin jos sinulla on lapsia. Mutta kaikki uunit eivät ole varustettu tällä toiminnolla.

Lapsilta estäminen on toiminto, joka auttaa suojelemaan lapsia vaikeuksista.

Teleskooppiset kiskot (sisäänvedettävä leivinpelti). Ohjeiden avulla voit vetää leivontalaatikkoa pitämättä sitä alhaalta käsin. On erittäin kätevää tarkistaa astian valmius, vedellä lihaa juoksevan mehun kanssa, sekoittaa perunat.

Hoito on helppoa

Uunissa on kissa leipomotuotteiden ystäville

Talonpoikaiset arvostavat uunin mukavuutta vaunuineen, joiden on usein käytettävä sitä

Moderni teknologia voi helpottaa sitä. Esimerkiksi erityinen saastumaton emali kestää palamista ja saastumista. Yksinkertainen pelastuminen mistresslle on hydrolyysin tai pyrolyysin puhdistuksen tehtävä.

Pyrolyysipuhdistus - tämä lämmittää uunin 300 astetta, kaikki saastutukset poltetaan. Uunin jäähdytyksen jälkeen sinun on vain pyyhittävä uunin seinät ja pestä lasi. Tämä toiminto helpottaa huomattavasti uunin huoltoa. Jos tavallisessa uunissa ruoanlaitto Monet kotiäidit karttavat rasvaisia ​​ruokia grilli koska myöhemmin työvoimavaltaisia ​​korjuu, niin omistajat uunit pyrolyysi- puhdistus tällainen toive ei ole menetetty.

Hydrolyysin puhdistus on seuraava. Vesi kaadetaan pannuun ja uuni kuumennetaan. Kaikki rasva ja kaikki epäpuhtaudet tyhjennetään pannuun höyryn mukana.

Jotkut uunit on varustettu rasvan vaimentavilla suodattimilla. Nämä laitteet imevät rasvaa ja hajuja ja suojaavat puhaltimet saastumiselta.

Jos uunin sisäpinta on valmistettu mistä tahansa patentoitua emalia, älä käytä kova metalliharjoja ja kaavinta puhdistamaan sitä. Jopa värilliset vaahtoseipät naarmuttavat päällystettä ajan myötä. Myyntiin on erityisiä keinoja puhdistaa uuneja, on parempi käyttää niitä. Kaikki epäpuhtaudet on helpompi poistaa, jos kostutat uunin seinät kostealla liinalla. Älä anna nesteitä, jotka sisältävät happoa (etikka, sitruunamehu) päästäkseen näihin pintoihin.

Etupaneeliin kuuluu säännöllisesti rasvan ja muiden keittiön liejujen pudotuksia. Useimmat uunit on suunniteltu siten, että tämä paneeli voidaan poistaa ja pestä tai ainakin poistaa kahvat. Ne voidaan pestä astianpesukoneessa. Alumiiniosat puhdistetaan hyvin kasviöljyllä kastetulla sienellä. Sen jälkeen ne tulisi peittää alkoholia sisältävällä nesteellä. Ruostumattoman teräksen pesuun käytetään erityisiä koostumuksia.

Kuinka valita kaasu-uuni keittiölle

Kaasukeitin voi olla klassinen tai monikäyttöinen. Klassisessa uunissa on kaksi lämmitystilaa, ilmanvaihto työtilassa on luonnollinen (ilman tuuletinta). Monitoiminen uuni on useita lämmitystiloja ja siinä on tuuletin pakotetun ilmankiertoa varten.

Useimmat myyjät ja kuluttajat kutsuvat uunin tuulettimella. Tuulettimen ilmavirta ei saa puhaltaa polttimen liekkiä, joka on kytketty päälle pienimmällä teholla. Puhaltimella varustetuissa kaasu-uuneissa käytetään onttoja polttimia. Jos jopa sen ontelon sisällä polttava kaasu sammuu, automaattinen sytytys käynnistyy muutaman sekunnin kuluttua, joten liekki syttyy taas.

Lähes kaikki keittiön huonekaluihin rakennettuihin kaasu-uuneihin on sähkösytytys automaattisella tai manuaalisella aktivoinnilla. Jos käsiohjaus on kytketty päälle, on tarpeen kääntää kaasun säätönuppia ja painaa samanaikaisesti virta-avainta. Jos järjestelmä on täysin automaattinen (avtopodzhig), käännä säätimen nuppi. Tällä hetkellä sähkökytkin hyppää ja kaasu sytytetään. Uunissa avtopodigomom-käyttö on hyvin yksinkertainen.

Pakastetulla tuuletuksella varustetuissa uuneissa astia lämpenee nopeasti ja tasaisesti maukkaalla, rapealla kuorella päälle. Leivonta on yhtenäinen kaikilla puolilla, ja kypsennysaikaa pienennetään 30%. Voit keittää tällaisia ​​uuneja useilla tasoilla.

Kaasualueilla, joissa on pakattu tuuletus, on yleensä varustettu sylkällä, grillillä ja muilla lisälaitteilla.

Leijua käytetään siipikarjan, kala- tai suurien lihapalojen kypsentämiseen. Myyntiin on uuneja, joissa on monta loukussa olevaa sylkeä. Kotikäyttöön tarkoitetut uunit voivat tasaisesti panna noin 1 kg lihaa ja valmistaa 4 vartaat vartaat.

Alempi lämpö kaasu-uuneissa luo kaasupoltin. Ylempi on joko kaasupoltin tai sähkögrilli.

Mitä etsiä ostaessasi sähköuuniin

Nykyään monet mieluummin kaasu-uuni sähköuunissa

Sähköuunissa on monia etuja kaasu-uunissa

Sähköuuni tarjoaa käyttäjille enemmän mahdollisuuksia ruoanlaittoon. Siksi herkkusuojat valitsevat sähköuunit, vaikka keittiötä kaasutetaan ja keittotaso on kaasua.

Sähköuunit, kuten kaasu, voivat olla tavallisia tai monikäyttöisiä. Tyypillinen sähköuuni lämmitetään putkimaisilla toreilla, jotka on asennettu kammion yläosaan ja alaosaan. Joskus kammion yläosassa on sylkeä ja grilli.

Sähkögrilli maksaa enemmän kuin kaasu, mutta se antaa tarkemman lämpötilan säädön ja jopa lämmittää astiat. Ne on paahdettu kaikilta puolilta. Voit peittää jopa suuria kaloja, siipikarjaa tai lihaa.

Nykyaikaiset sähköuunit, joita kutsutaan yleisesti monitoimiseksi (tai monikäyttöisiksi), on 4 lämmityselementtiä (puhaltimen ylä-, ala-, puoli- ja takaosa). Kuumailma jakautuu tasaisesti koko kammiolle puhaltimien ansiosta, joten ruoka voidaan keittää useammalla tasolla samanaikaisesti.

Sähköuunit, joissa on pakattu tuuletus, voivat olla enemmän kuin kahdeksan toimintatilaa. Tyypillisesti valmistajat tarjoavat tällaisia ​​tiloja:

  • tuotteiden sulatus huoneenlämmössä (kun yksi tuuletin on käynnissä);
  • Sulatus lämpimällä ilmalla (vain tuuletin ja alempi lämmityselementti, jota käytetään vihannesten, hedelmien, sienten, vihannesten kuivaamiseen);
  • ruoanlaittoastiat tavallisessa tilassa (kaksi lämmittimet - ylempi ja alempi) - tätä tilaa voidaan käyttää pizza-, piirakka-, juustoraastetta;
  • astioiden nopea valmistelu (molemmat lämmittimet ja tuuletin sisältyvät) - tilaan voidaan käyttää ruuanlaittoja, paistettuja vihanneksia, paistia, suuria piiraita;
  • ruoanlaitto useita ruokia eri tasoilla samanaikaisesti (tuuletin ja lämmitin sen ympärille, joten koko uuni on täynnä lämpöä nopeasti ja tasaisesti);
  • rusketustila (vain ylempi lämmitin on päällä);
  • Grillitila (grillin lämmityselementti on päällä) voidaan käyttää erilaisten ruokien ruskistamiseen ja rapean kuoren valmistamiseen;
  • grillitila pakotetun ilmankierron kanssa (grilli lämmityselementti ja tuuletin kytketään päälle) - tilassa käytetään shish kebabin valmistusta, suuria paloja leikattua lihaa, koko lintua, suuria kaloja.

Suunnittelu ja käyttäjäystävällisyys

Herkullisia ja terveellisiä ruokia, uunissa keitettyjä, kodin iloksi

Oikean uunin valinta antaa sinulle mahdollisuuden nauttia herkullisia ja terveellisiä ruokia päivittäin.

Kun valitset uunin, kiinnitä huomiota sen suunnitteluun ja ajattele, missä laitat sen. Kyseessä on asennuspaikka, joka määrittää keittiön emännän teknologiaa. On parasta, jos uuni asetetaan rinta- tai silmätasolle. Sitten sinun ei tarvitse taipua tai seisomaan kärkipäillä tarkistaaksesi astian valmiuden. Ja tietysti haluat uunin ulkonäön. Loppujen lopuksi, jos malli miellyttää sinua, tunnelma ja hyvinvointi paranevat, mikä tarkoittaa sitä, että terveytesi paranee.

Puhdista uuni parhaiten kunkin ruoan valmistuksen jälkeen. Älä unohda tätä sääntöä, koska tuore lika irtoaa aina helpommin. Jos puhdistat uunin ajoittain, käytät enemmän aikaa ja energiaa. Parempi tehdä se säännöllisesti.

Lisäksi tähän mennessä monet valmistajat yrittävät maksimoida tuotteensa hoidon helppouden. Usein tavaroiden ominaisuuksissa alkoivat näkyä nopean puhdistuksen toiminnot. Esimerkiksi uuteen uuniin Indesit-yhtiö esitteli mallin, jolla on ainutlaatuinen funktio ClickClean. Nyt käyttäjille on yksinkertainen ja kätevä puhdistustapa vain 2 kosketusosaa. Napsauta: kaikki tarvittavat on painaa sivuläpät, irrota yläpaneeli ja päästä helposti lasille. Puhdista: aseta lasi astianpesukoneeseen tai pese se käsin.

Uusi järjestelmä ovien sisälasin irrottamiseksi ja puhdistamiseksi kääntää hoitotyön yksinkertaiseksi, mutta tehokkaaksi.

Tällaiset innovaatiot lisäävät huomattavasti uunin käyttöikää.

Jos päätät ostaa itsepuhdistuvan uunin, muista, että itsepuhdistuva puhdistus ei vapauta säännöllistä puhdistusta.

Itsepuhdistuva uuni

Itsepuhdistuva voi olla katalyyttinen tai se voidaan suorittaa polttamalla tuotteen jäämiä uunin seinästä.

Katalyyttinen itsepuhdistus tapahtuu kaasu- ja sähköuunissa. Tällaisissa uuneissa kaikki sisemmän kammion seinät, tuulettimen siivet tai sivuseinät sisältävät erityistä ainetta - katalyyttiä. Se pehmentää ja tuhoaa ruoan jäänteet. Kun työ on tehty sisäkammion seiniin, näet irrallisen päällysteen. Se on pyyhittävä pois kostealla liinalla.

Katalyyttisellä puhdistuksella varustettu uuni on merkittävä haitta. Vuotta 5-7 itsepuhdistuva tehokkuus vähenee jyrkästi. Katalyyttisten puhdistusuunien sisäpaneelit voidaan kuitenkin helposti poistaa ja vaihtaa. Tietenkin ne ovat kalliita, mutta uusi uuni on vielä kalliimpaa.

Pyrolyysi on prosessi, jossa poltetaan elintarvikejäännökset uunin seinästä. Itsepuhdistuva pyrolyysi voi olla vain sähköuuni, koska kaasun avulla mahdotonta lämmittää uunin seinämät haluttuun lämpötilaan. Tällaisilla uuneilla on myös haitta. Seinien lämmittämisessä on voimakas epämiellyttävä tuoksu.

Nyt tiedät, miten valita uuni, mitä toimintoja se pitää kiinnittää huomiota. Brändin osalta - se on maku asia. Muista, että kunkin tuotemerkin tuotteen hinta määräytyy paitsi toiminnallisuuden, myös suunnittelun, energiankulutuksen, uutuutena.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

85 − 84 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map