Onko mahdollista laittaa mikroaaltouuni jääkaappiin vai onko parempi valita toinen paikka mikroaaltouunille

Onko mahdollista laittaa mikroaaltouuni jääkaappiin vai onko parempi valita toinen paikka mikroaaltouunille

Onko mahdollista laittaa mikroaaltouuni jääkaappiin vai onko parempi valita toinen paikka mikroaaltouunille

Mikroaaltouuni auttaa nopeasti lämmetämään aamiaista, jäädytettyä jauhelihaa ja kokata illallista. Kotihoidolle hän on vain ihanteellinen avustaja keittiössä. Tällaisten laitteiden asennus ja käyttö on niin yksinkertaista kuin mahdollista, riittää kytkeä se pistorasiaan. Mutta onko mahdollista laittaa mikroaaltouuni jääkaappiin, kun otetaan huomioon, että molemmat laitteet kuluttavat sähköä ja tuottavat lämpöä. Kuinka turvallinen on niiden välittömät naapuruussuhteet toistensa kanssa?

Mikroaaltouuni jääkaapissa: mikä on ongelma

Nykyaikaisissa mikroaaltouuneissa on sisäinen tuuletin. Se aiheuttaa kuumennetun ilman kiertämisen keittokammion läpi, räjäyttämällä keittotasoja ja nopeuttamalla keittoprosessia. Jotkut näistä ilmamassoista jättävät mikroaaltouunin tuuletusaukkojen läpi, jotka on järjestetty eri malleissa kotelon takaosassa, pohjassa tai sivupinnoissa.

uuni

On vaikea kuvitella moderni keittiö ilman mikroaaltouunia. On myös vaikea löytää sopiva paikka laitteelle, etenkin pienessä huoneessa

Se on tämä tarpeeksi kuuma ilma, joka on tärkein ongelma. Jos ilmanvaihtoaukot ovat kiinni, mikroaaltouuni ylikuumenee nopeasti ja epäonnistuu. Mikroaaltouunien suositteleminen on asennettava siten, että niiden ympärillä on 15-20 cm: n vapaata tilaa. Ainoastaan ​​kunnollisella lämmityksellä poistetaan kodinkoneista luomatta ylikuumenemisen edellytyksiä.

reikä

Ilmanvaihtoaukot, joiden kautta kuuma ilma tulee ulos mikroaaltouunista, on aina oltava auki

Keittiön lämpövirta ei tule pelkästään mikroaaltouunista. Jäähdytyslaitteen takana oleva lauhduttimen säleikkö antaa myös runsaasti lämpöä. Tästä johtuen kodinkoneiden valmistajat eivät suosittele mikroaaltouuniin sijoittamista jääkaappiin. Kuitenkin paljon riippuu mikroaaltouun käyttötaajuudesta.

Jääkaappi toimii jatkuvasti, mutta mikroaaltouuni on päällä vain satunnaisesti. Ensimmäisessä tapauksessa lämmön virtaus on vakio ja toisessa tapauksessa lyhytaikaisia ​​sulkeumia, vain elintarvikkeiden lämmittämiseen voidaan täysin sulkea pois harkinta.

Tärkeää! Yläpuolelta mikroaaltouunissa laittaa jotain raskasta on kielletty. Sillä voit laittaa vain kevyitä esineitä, maksimi - laittaa pienen leipäkeksin tai maljakko.

Jos uunia käytetään täydelliseen ruoanvalmistukseen, jossa on pitkä käyttöikä 30-60 minuuttia tai enemmän, se on asennettava avoimeen alueeseen. Ainoastaan ​​tällä tavalla huoneilma puhaltaa sen, joka takaa ylimääräisen lämmön pääsyn. Se on kuuma sisälle, ei laitteen ulkopuolelle. Vakava ylikuumeneminen on vaarallista koskettaa koteloa jopa.

Mikroaaltouuni

Pienessä keittiössä mikroaaltouuni on joskus sijoitettava melkein katon alle

Jopa pieni jääkaappi tai pakastin pystyy kestämään mikroaaltouunin painon, tällä sivulla ei ole ongelmia. Suurin este mikroaaltouunin asentamisessa jääkaappiin on lämpöä, joka muodostuu ruoan valmistuksen aikana. On välttämätöntä päästä eroon siitä, muuten keittolaitteet eivät toimi pitkään aikaan.

Kuinka turvallista on mikroaaltouunin sijoittaminen keittiökoneisiin?

Mikroaaltouunista tulevan lämmön vuoksi sitä ei ole mahdollista asentaa muihin kodinkoneisiin. Lisäksi sen runkoa ei yksinkertaisesti ole suunniteltu ylimääräistä painovoimaa ylhäältä. Teepannuissa ja televisioissa pitäisi löytää toinen paikka, mikroaaltouuni, joka ei toimi.

mikroaaltouuni

Jos mikroaaltouuni on ripustettu kaasulieden yläpuolelle, on oltava suojaava kilpi palamattomista materiaaleista takan tai huuvan alle

Keittämisen kuuman ilman lisäksi mikroaaltouunilla on toinen lämmönlähde. Työskentelyä varten tarvitaan muuntaja ja tasasuuntaaja, jotka myös lämpenevät käytön aikana. Niiden ylikuumeneminen on tahallinen jakautuminen kodinkoneisiin. Samanaikaisesti sähkölaitteen sytytysriski nousee voimakkaasti.

Mutta pienessä huoneistossa et voi valita. Yleensä on mahdollista laittaa mikroaaltouuni jääkaappiin, valmistajat kategorisessa muodossa eivät kiellä sitä, muista kuitenkin seuraavat:

1
 1. Tällainen kodinkoneiden käyttö voi olla takuuajan korjauksen epäämisen syy, mikäli tuote jaotellaan.
 2. Jääkaapin sähkövoima kuluttaa enemmän, koska sen lauhduttimen ja kammion sisällä oleva lämpö kasvaa.
 3. Kun käytät mikroaaltouunia, sinun täytyy rajoittaa itsesi "Sulatus" ja "Lämmitys" -tilaan.

Yksinään, jääkaappi on melko hankala majoittaa useita muita kodinkoneita ja lämmönlähteitä. Älä asenna sitä lämmitysjärjestelmän keittotason, uunin ja jäähdyttimien läheisyyteen. Jääkaapissa oleva mikroaaltouuni on lisäkuorma kompressorille. Jos on mahdollista laittaa mikroaaltouuni toiseen paikkaan - kannattaa käyttää sitä.

tuki

Seinäkiinnike mikroaaltouunin ripustukseen

Mikroaaltouunin asennus tehdään parhaiten erityisillä suluilla. Ne on alun perin suunniteltu tämän tekniikan painoon. Tällöin kaikki tehdään niin, että se ei häiritse mikroaaltouunin toimintaa. Seinälle se voidaan kiinnittää lähes missä tahansa. Ne eivät häiritse laitteen asentamista suoraan jääkaapin yläpuolelle.

Missä on parempi asentaa mikroaaltouuni keittiössä

Säännöt mikroaaltouunin asettamiseksi

Mikroaaltouunin asettamiseen keittiössä on useita yksinkertaisia ​​sääntöjä:

 1. Ilmanvaihtoaukot kuuman ilman ohjaamiseksi rungosta on oltava vähintään 15 senttimetriä leveitä.
 2. Laitteen asennus toteutetaan yksinomaan tasaisella ja vakaalla alustalla, eikä löysä tai epäluotettavia tukia.
 3. Etäisyys lattiasta mikroaaltouunille tulisi olla yli 90 cm.
 4. Mitä vähemmän läheiset lämmönlähteet (muut kodinkoneet ja lämmitysparistot), sitä parempi.
 5. Jopa lyhytaikaisia ​​sulkemisia, joissa on roskia tai keittiöpyyhkeitä, ei ole hyväksyttävissä.
 6. Mikroaaltouunissa on tarpeen asettaa lämpöä eristävä vuoraus, joka ottaa lämpöhalvauksen.
 7. Uunin on seisotettava säädettävissä jaloissa, sen pohjan suora kosketus pintaan tulisi välttää.

Vihje! Lämpöeristeenä voidaan käyttää vanerivillaa tai kumia. Niillä on riittävät lämmöneristysominaisuudet ja niillä on tiheä rakenne, jota ei myydä sähkölaitteen painon alla. Tästä syystä öljykliinistä tai pöytäliinasta ei ole riittävästi merkitystä.

mikroaaltouuni

Mikroaaltouunin asentaminen jääkaappiin on poikkeuksellinen tapaus, kun ei yksinkertaisesti ole muita vaihtoehtoja

Mikroaaltouunin sijoituksen korkeus ei saa olla yli puolitoista metriä lattiasta, muuten on hankalaa avata ovi. Ja saada ruokia kuumalla ruoalla, pitäen sitä ojennettuna kädessä, on riskialtista. Polttaminen herkullisen aterian sijasta on epätodennäköistä, että miellyttää ketään, ja vieressä oleva jakkara tai jakkara on epäilyttävä ilo.

Vihje! Jos mikroaaltouuni oli laitettava jääkaappiin, on parasta käyttää sitä vain astioiden lämmittämiseen. Tekniikan käyttö tässä tapauksessa uunissa olisi suljettava pois.

Mikroaaltouunissa olevan jääkaapin pitäisi olla alhainen, 90-120 cm korkea, muuten laitteen päivittäinen käyttö muuttuu kidutukseksi. Avun ja kätevän sijaan kotirouva vain vaikeuttaa elämäänsä. Kyllä, ja ottaa kuumaa ruokaa uunista, kun se on päällä tai sen yläpuolella, on yksinkertaisesti vaarallinen.

mikroaaltouuni

Erittäin hankala ja vaarallinen ratkaisu

Menestyneimmät majoitusvaihtoehdot

Kotitalouden edustajat ovat kooltaan pieniä. On olemassa malleja, joissa on tilavuuden sisäiset kammiot ja yleinen asunto, mutta ne ovat harvinaisia ​​kotiteollisuuden keittiössä. Tämä on enemmän vaihtoehto kaupalliseen käyttöön. Kuumenna aamiainen nopeasti tarpeeksi pieneen uuniin.

mikroaaltouuni sijoittaminen

Menestyneimmät vaihtoehdot mikroaaltouunin sijoittamiseksi keittiössä

Pienessä keittiössä, vaikka pieni mikroaaltouuni on tarpeen etsiä tällainen kulma käyttää laitetta on kätevä, ja että se ei vie mietoja arvoja senttimetriä tilaa.

uunin sijainti

MP: n optimaalinen asennuskorkeus - 7-8 cm emäntän olkapään alapuolella ja enintään 130 cm lattiasta

MP keittiössä voidaan asentaa:

 • sulkeissa tai ripustustelineissä;
 • keittotason alapuolella tavallisen sähköuunin sijasta tai osta uuni mikroaaltotilassa;
J14
J15
J16
 • keittiön sarjan työtasolle;
 • kaappiin leikkausalueen alapuolella tai sen yläpuolella;
J11
J12
J13
 • upotettu saranoituun, lattiakaappiin tai sarakkeeseen;
 • keittiön ikkunan ikkunalaudalla.

Kaikilla vaihtoehdoilla on oikeus olla olemassa, mutta jokaisella on sen etuja ja haittoja. Esimerkiksi, kun asennetaan mikroaaltouuni talvella olevaan ikkunalaukkuun, kuumien ilmavirtojen vuoksi lasipaketit virtaavat välttämättä. Ja jos sijoitat MP: n pöydälle tai kuulokkeen sisälle, sinun on otettava huomioon, että tilaa on lähes aina "miehitetty" ruoat tai purkit, joissa on mausteita.

mikroaaltouuni

Voit asettaa mikroaaltouunin ikkunalaudalle vain, jos se on laaja

Kun valitset MP: n sijainnin, on tärkeää muistaa, että se ei ole sallittua ripustaa sitä pinnalta. Kaikkien neljän jalan pitäisi olla vakaa. Vaikka se olisi ripustettu suluissa, mikroaaltouuni on pidettävä kiinni ja tukevasti.

Videon yleiskuvaus eri asennusmenetelmistä

Asettaessasi kodinkoneita keittiössä on otettava huomioon sekä käyttörajoitukset että esteettiset seikat. Tietenkin voit laittaa mikroaaltouuni jääkaappiin, mutta kuinka kaunis tämä muotoilu näyttää sisustukselta? Ja älä unohda turvallisuutta. Jos jäähdytysyksikössä on kaksi kammiota ja korkeus on kaksi metriä, on parempi löytää toinen paikka mikroaaltouunille.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 2 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map