Kiireellinen tarve: miten valita oikeat puukot keittiölle

Kiireellinen tarve: miten valita oikeat puukot keittiölle

Kiireellinen tarve: miten valita oikeat puukot keittiölle

Vaikka olet varustamaan keittiö uusinta tekniikkaa, täyttäen sen sekoitin, monitoimikone, rasvakeitin, pannukakkua valmistaja ja muiden älykkäiden laitteen tehdä ilman useimmat tavalliset keittiöveitsi et vieläkään. Veitsi on perustellusti katsottu keittiön kuninkaaksi. Ja kuinka kiehtovaa veitsen mestarillinen päällikkö ammattikokkien avulla! Tässä toiminnossa on jotain todella maagista! On epätodennäköistä, että napin painallus voi johtaa siihen, että joku on samaa iloa. Kuitenkin myös ilman tietotaitoa kokki kokkeja tapoja, miten valita veitsiä keittiöön ja kuinka moni heistä tulisi olla "kotona arsenaali" ei tarvita. Onhan niin usein "täynnä onnea" keittiössä puuttuu se on hyvä veitsi: se ei satuta mitään, että on liian iso, ja tämä niin terävä, että käsissä jotain ottaa pelätä. Yhdessä hypermarket astiat ja keittiöveitset Vposude löydämme sinulle täydellisen työkalun kohtuuhintaan.

Perusohjeet keittiöveitsen valitsemiseksi

Keittiöveitsi - yksi pakollisista keittiöominaisuuksista

Keittiön tärkeimmät veitset

Ennen siirtymistä suoraan keittiöveitsien valintaan ja hankintaan, on tarpeen päättää, mitkä terät ovat tarpeen keittiössä ja kuinka monta on. Kaikki mahdolliset sarjat keittiöön nyt myynnissä enemmän kuin tarpeeksi, mutta se tuskin on järkevää sotkua tilaa, hankkia erillinen veitsen kullekin tuotteen (uskokaa minua, ne ovat olemassa!). On parempi valita yleismaailmalliset mallit, jotka ovat käteviä erilaisten ruokien valmistuksessa ja niiden suunnittelussa. Keittiössä voit tehdä neljä tai viisi eri kokoonpanoa.

  • Chefin veitsi

Kokin veitsi on maailman monipuolisin ja yleisin keittiöveitsi. Yhdysvalloissa sitä kutsutaan myös ranskaksi saksalaisista juurista huolimatta. Se on tavallinen litteä leveys w4 kahden median pituus 15- 30 cm. Pituus kahva on 18-22 cm. Se voi olla valmistettu eri materiaaleista, eri muoto ja paino, mutta sen tärkeimmät ominaisuudet ovat aina samat. Leveä ja hyvä tasapaino painon terän ja kahvan ansiosta veitsen kokki välttämättömiä valmisteltaessa ruoanlaittoon eri ruokia ruokaa.

Chefin veitsi on enemmän kuin voiman symboli kuin kätevä työkalu

Kokin veitsi näyttää hyvältä, mutta ei sovi kaikkiin kulinaarisiin manipulointeihin

  • Suuri keittiö trio

On olemassa sellainen asia kuin "keittiön trio": kolme veitsiä pitkä leveä teriä, jota voidaan käyttää lähes kaikenlaisten keittiön työtä, mutta ennen kaikkea leikkaamiseen tuotteita tiivis rakenne. Lähinnä "Trio" pidetään suuri kokkiveitsi, jonka terä pituus ei ole menee45 cm, jonka avulla voit tehdä niistä enintään keittiön manipulointi, mistä viipalointi lihatuotteet ja päättyy paloittelu vihannekset salaatteihin. Keskimmäinen veitsi "Triossa" on teräpituus 35-40 cm ja "pieni" - 25-30. Periaatteessa ne toimivat samoin kuin kuin "isoveli", vain joskus paljon helpompaa ja kätevämpää käytellä lyhyt veitsellä. Kyllä, ja jotkut manipulointi on yksinkertaisesti mahdotonta tehdä pitkiä terät siitä yksinkertaisesta syystä, että ne vaativat erityistä ketteryyttä ja matala kovaa työtä.

Tärkeimmät keittiöveitset - perinteinen sarja

"Suuri keittiö trio" pystyy tyydyttämään isäntien perusvaatimukset, mutta monimutkaisissa tilanteissa tämä ei ehkä riitä

  • Leipäveitsi

Leipä on kaikkea päätä, joten se ei anna erityistä suhdetta vaan myös erillistä veistä. Leipäkirja on helppo erottaa "terävästä": sen pitkällä terällä on sama leveys koko pituudeltaan, ja kärki on yleensä leikattu eikä terävä. Serretor terä teroittaa hampaita pitkin leikkuureunaa, ei anna veitsen liukua kovaa leipää kuoresta ja sallia jopa tuoretta leipää leikkaamaan tasaisesti. Leipäkärin pitkän terän ansiosta leikataan suuria leipiä, piiraita ja leipiä. Leipäkoneita käytetään yleensä leivonnaisten leikkaamiseen. Se voi olla hyödyllistä myös suurien hedelmien siistimiseen ja viipaloimiseen herkullisella lihalla ja kovalla iholla, esimerkiksi ananaksilla.

Leipäkirja erikoisleikkauksella

Leipäkärki sallii leikata ohuita viipaleita niin, että ne eivät murene eikä repeä

  • Veitsi vihanneksille ja hedelmille

Lempityökalujen housut - veitsi vihannesten ja hedelmien puhdistamiseen lyhyellä terällä ja kahvalla (terä usein lyhyempi kuin kahva), terävä kärki ja suorat leikkauspinnat. Vaikka monille on paljon kätevämpää käyttää erilai- sia puhdistusveitsiä - terä kahden kannen välissä ja rungon reikä. Tällaisilla veitsillä on erityisen kätevää käsitellä perunoita, punajuoria, porkkanoita.

Äärimmäisen terä ja mukava kahva yhdistelmä on tärkeä edellytys kasvisveille

Vihannesten ja hedelmien veitsellä ei pitäisi olla terävä terä, vaan myös mukava kahva

  • Veitset lihalle ja kaloille

Veitettä ei voida sekoittaa mihinkään muuhun, koska se on kapein ja pisin. Tällä veitsellä voit leikata ohuita ja jopa lihapaloja tai kaloja. Pitkän kapean terän ansiosta leikkaus on tasainen ja siisti ja tuote ei tartu veitsen pintaan eikä repeyty. On helppoa selviytyä, vaikka kaikkein kova ja raskas liha auttaa erityistä veitsen lihaa. Lisäksi on veitsi lihan erottamiseksi luista: ulkoisesti se muistuttaa fileaa, mutta hieman lyhyempi kuin jälkimmäinen ja voimakkaasti pyöristetty reuna pisteeseen.

Lihan leikkaamiseen voit käyttää mukavia fileettileikkeitä

Erityiset ruokailuvälineet leikkaavat ohuita viipaleita

  • Leikkuuterä

Leikkaa makkara blagovernomu päällä voileipä voi ja tavalliset veitsi, mutta jos kynnys olisi kiinnitti vieraita tai Jumala varjelkoon, "suosikki" anoppi Bert Moiseevna lahjoittanut toisen suunnittelematon vierailla "kohteliaisuus", ilman erityistä veitsi leikkaamiseen suora sahalaitainen reuna ei voi tehdä. Käytät sitä silmänräpäyksessä, voit valmistaa erilaisia ​​välipaloja, nopeasti ja tarkasti leikkaa ohuiksi viipaleiksi makkaraa, kinkkua, sianliha, Kalatuotteet, savukalaa, juustoa ja muita herkkuja.

Leikkuuterä auttaa koristelemaan juhlaa pöydällä siistillä juustokappaleilla ja kinkulla

Fine-filigraanileikkaus voidaan saada tällaisen veitsen avulla

Jos haluat, voit täydentää arsenalisi makeisveitsellä, voin veillisellä, perunalla, juustolla, sienillä, tomaateilla tai viehättävällä veitsellä veistämällä - taiteellisen leikkaamisen tuotteille. Mutta miksi tällainen fanaattisuus, jos voit täysin tehdä standardi asettaa. Lisäksi, kuten käytännössä ilmenee, ulkomaiset veitset ovat ennemmin tai myöhemmin löytäneet laatikon ylimmän hyllyn laatikossa.

Kuinka valita "oikea" keittiöveitsi

1

Kun veitsi on hieman ymmärretty. On aika puhua laadusta, koska se riippuu luotettavuudesta, kestävyydestä, kätevyydestä ja veitsen helppokäyttöisyydestä. Keittiöveitsien ostaminen on parempaa kuin markkinoilla, mutta merkkituotteissa tai erikoistuneissa myyntipisteissä, jotka myyvät alkuperäistä sertifioitua tavaraa. Mitä kohtia kiinnitän erityistä huomiota keittiöveitsen valitsemiseen?

  • terä

Tärkein asia, joka pitäisi pystyä tekemään minkä tahansa veitsen on leikata hyvin, ja tämä riippuu suoraan terälaadusta. Tärkein indikaattori - teräksen laatu, tarkemmin sanottuna - brändi. Hyvät kokopuut ovat tavallisesti ruostumattomasta teräksestä valmistettuja, lisättynä kromilla, mikä antaa ruostumattomalle teräkselle kovuuden ja lisää korroosiota. Useimmissa merkkituotteissa kromin lisäksi ruostumaton teräs sisältää normalisoituja lisäaineita hiiltä, ​​mangaania, molybdeenia, vanadiinia ja piitä. Mangaani mahdollistaa kulutuskestävyyden lisäämisen, molybdeeni suojaa veistä hauraalta, vanadiinin tuotteet eroavat hyvin terävästä terästä. Ennen kuin ostat, tarkasta tarkasti veitsiterä - teräksen tulee olla homogeeninen, ilman sulkeutumista ja eroa. Parasta tänään ovat taotut keittiöveitset. Ne ovat kestäviä, luotettavia, kestäviä, eivät vaadi usein teroitusta.

Suosikki veitsi on aina kilpailun ulkopuolella

Jokaisella rakastajalla on suosikki veitsi, jota hän vaalentaa

  • teroitus

Toinen tärkeä indikaattori on veitsen leikkauspinnan laatu. Sillä ei saa olla kouruja ja rakoja. Ihannetapauksessa, kahvan ja veitsen kärjen pitäisi mennä jatkuvasti ohut, kiiltävä rivi. Parhaan mahdollisen mukavuuden varmistamiseksi on suositeltavaa käyttää kaksipuoleista teroitusta. Yhä useimmat vanhimmat myyjät houkuttelevat asiakkaita veitsillä "laserteroituksella". Et voi kutsua tätä merkintää markkinoijien toinen temppu, koska laser on tosiasiallisesti käytetty, vaikkei teroitusta vaan terän kovettumista. Laserkäsittelyn jälkeen veitsi ei ole vain tylsä, mutta myös itsetarkoitettu käytön aikana. Jotta "laserveitsi" voitaisiin erottaa tavallisesta, se voi olla matta riski, joka sijaitsee kohtisuorassa veitsen leikkauspintaa pitkin terää.

Nykyaikaisen tekniikan avulla voit tuottaa laadukkaita veitsiä

Modernit veitset valmistetaan kehittyneillä tekniikoilla ja niillä on erinomaiset tekniset ominaisuudet

  • kahva

Mukava kahva on yhtä tärkeä kuin terävä terä. Jopa ihanteellisesti teroitettu veitsi on hankala käyttää, jos sillä on huono kahva. Tähän mennessä keittiöveitset ovat puuta, muovia tai metallia.

Perinteiset puukahvat ovat varsin miellyttäviä, mutta niiden aktiivinen käyttö ajan myötä, ne kuluvat, menettävät alkuperäisen ulkonäönsä, puussa on halkeamia, joissa rasva ja lika kerääntyvät. Puukahvaiset veitset tarvitsevat varovaisen asennon, ne eivät ole toivottavia pesemään astianpesukoneessa tai pitkään jätevedessä.

Kahva, joka on valmistettu korkealaatuisesta muovista, kestää paljon pidempään kuin puinen analogi. Kuitenkin, muovi kahva voidaan kattaa erittäin epämiellyttävä yllätys: toisin kuin puu se täysin peittää osan terä, joka ei salli testata syvyys tuloaan kahvaan. Epäoikeudenmukaiset tuottajat säästävät usein terästä, mikä tarkoituksellisesti lyhentää kangasta. Ihanteellisesti teräskankaan pitäisi ulottua lähes kahvan reunaan. Jos se saavuttaa vain puolet, se voi löystyä, keskeyttää tai yksinkertaisesti pudota.

Terän kahva on mukava ja kestävä

Kaikki eivät pidä veitsiä, joissa on metallinen kahva, vaikka ne ovat varsin mukavia käyttää

Kestävimmät ovat metallikahvoja: ne eivät pelkää kosteutta ja lämpötilan muutoksia, eivät repeä, älä hajota, etteivät ne murtaudu. Käytännöllisesti katsoen ainoa keinosiivekkeiden haittapuoli on tuotteen suhteellisen suuri paino.

Keittiön keraamiset veitset

Melko äskettäin alkoi ilmestyä keittiömme ns. Keraamisia veistä, jotka oli valmistettu zirkoniumoksidista. Keraamisten veitsien terät voivat olla "valkoisia" ja "mustia". Musta terillä on suuri kovettuminen, joten ne ovat paljon vahvempia ja vastaavasti kalliimpia. Keraamiset veitset eivät tarvitse teroitusta. Jopa usean vuoden säännöllisen käytön jälkeen terä leikkaa uudestaan. Tällöin sirkoniumoksidista valmistettu terä on teräksestä kevyempi lähes kaksi kertaa! Niiden tärkeimmät haitat ovat korkeat kustannukset ja vahinko törmäyksessä kovaa pintaa ja esineitä vastaan.

Keittiön keraamiset veitset ovat erittäin suosittuja

Viime aikoina keittiössä on usein keraamisia keittiöveitsiä

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

23 + = 32

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map