Asennusvaihtoehdot ja keinot asentaa mikroaaltouuni keittiössä

Asennusvaihtoehdot ja keinot asentaa mikroaaltouuni keittiössä

Asennusvaihtoehdot ja keinot asentaa mikroaaltouuni keittiössä

Tänään on vaikea kuvitella keittiötä ilman uskollista avustajaa - mikroaaltouuni, joka lämmittää ruokaa tai juomia muutamassa sekunnissa. Tällainen laite näyttää melko kompaktilta, kunnes se tulee määrittelemään hänelle paikka pienen huoneen tilaan. Ja sitten omistajat joutuvat vaikean pulman - miten paikka mikroaaltouunia keittiössä, jotta pääsy se kätevä ja sotke työtasot. Suosittelemme, että tarkastelemme vaihtoehtomme valintaa, ehkä niiden joukossa on optimaalinen ratkaisu sisätilillesi.

Miten valita mikroaaltouunin paikka: ergonomian ja turvallisuuden säännöt

Useimmissa huoneistossa, etenkin Neuvostoliitossa, keittiö ei ole kooltaan erilainen, ja kodinkoneet on järjestetty periaatteen "jossa on vapaa kulma". Mutta jos haaveilet ihanteellisen mikroaaltouunin keittiössä, majoitusvaihtoehtojen on täytettävä seuraavat säännöt:

 1. Jotta laite olisi helppo päästä käsiksi, sen on sijaittava 0,6 - 1,5 m etäisyydellä lattiasta. Jos nostat yläpuolella olevaa mikroaaltouunia, voit polttaa ottamalla astioita, joissa on lämmitettyä ruokaa, alempaa kaatamista ja oikaisemista. Joka tapauksessa korkeuden pitäisi olla mukava kaikille perheenjäsenille.
mikroaaltouuni

Oikein asennettu laite on kätevä käyttää

uunin sijoittaminen

Liesi sijoitetaan eri tasoille

 1. Sopivasti, kun mikroaaltouunin vieressä on pöytälevy, joka ei ole kauempana kuin käsivarren pituus, jonka avulla voit laittaa kuumia ruokia ilman turhia liikkeitä.
 2. Älä asenna laitetta lähelle pattereita ja muita lämmityslaitteita - uuni, uuni. Jos et löydä vaihtoehtoista paikkaa, anna laitteen välille laadukas lämpöeristys.
 3. Ergonomian näkökulmasta on kätevää sijoittaa liesi jääkaapin vieressä, mutta älä kosketa laitteita.
 4. Mikroaaltouunissa on mahdotonta laittaa muita kodinkoneita (esimerkiksi kahvinkeitin tai teekannu). Myös ilmanvaihtoaukkojen peittäminen ei ole sallittua pyyhkeillä, astioilla ja muilla keittiövälineillä.
 5. Sisustuselementit eivät saisi estää mikroaaltouunin avaamista / sulkemista vapaasti.

Tärkeää! Yksi mikroaaltouunin asennuksen tärkeimmistä turvallisuusparametreista on vakaa ja jäykkä tuki, joka ei heikkene laitteen painon alla.

Missä asennetaan erillinen laite

Vakiomainen mikroaaltouuni eroaa sisäänrakennetuista malleista, koska se on asennettu tiettyyn etäisyyteen muista laitteista ja huonekaluista. Tämä on välttämätön edellytys lämpimän ilman kiertämiselle ja koneiden tehokkaalle käytölle. Kuution koko riippuu liesiosan koosta ja tehosta, ja valmistaja määrää sen (mutta vähintään 10 cm sivuilta ja 15 - takana).

Suuri keittiö, mikroaaltouuni voi olla:

Työskentely työtaso

Loogisin vaihtoehto laitteen kätevälle sijainnille, lämmitysruokaa. Jos keittiön mitat sallivat sinun jakaa 60-80 cm: n pinnan ilman häviöitä, on parempi, ettet löydä paikkaa. Tässä kaikki otetaan huomioon - ja työpinnan läheisyys ja tuen optimaalinen korkeus ja luotettavuus. Älä unohda kestää "turvavyöhykettä" 50 cm: n etäisyydellä pesualtaan ja uunista ja huolehdi siitä, että laite on saatavana erikseen. Mikroaaltouuni työtasossa on vaihtoehto ilman asennuksen monimutkaisuutta:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
S4
s5

Keittiön ikkunaluukku

Ikkunoiden istuin jää usein käyttämättä keittiön sisätiloihin, ja sen korkeus on lähes ihanteellinen kaikkien perheenjäsenten mikroaaltouunin mukavaan käyttöön. Todellakin on yksi tärkeä vivahde, jonka takia valmistajat eivät suosittele asennettaviksi näitä laitteita - lämpötilaeroja ikkunoiden läheisyydestä johtuen.

laitteet voivat ylikuumentua kesällä vaikutuksen alaisena auringonvalo talvella - uhrata lisäenergiaa johtuu hypotermia (ja lasin itse voimakkaassa lämmitys voidaan antaa crack). Näin ollen, tämä vaihtoehto sopii vain keittiöt, jossa ikkuna avautuvat loggia tai eristetyn parveke, tai leveä ikkuna kynnykset, jossa paketteja lasin taakse mikroaaltouunin jälkeen säilyy ajan vähintään 20 sm.SVCh-liesi ikkunalaudalla - kätevä mutta epävarma vaihtoehto:

S7
S8
S9

Huomautus! Tietenkin voit sulkea ikkunan laitteen takaseinämän takaa leikkaamalla kalvon tai muun lämmöneristysmateriaalin, mutta tällaisella suojauksella ei todennäköisesti ole suotuisaa vaikutusta keittiön suunnitteluun.

Baaritiski tai ruokapöytä

Mikroaaltouunin sijoittaminen ruokapöytään voi olla kätevä laitteen käyttämiseksi, mutta estetiikan näkökulmasta on hyvin epävarmaa. Huolimatta nykyaikaisista, tyylikkäistä kuvioista, uunit ovat edelleen melko hankalaa tekniikkaa, joka ei todennäköisesti ole ruokapöydän koristelu. Siksi tämä sijainti voi olla vain väliaikainen.

Mutta palkin kanssa voit kokeilla, kun sen mitat sallivat, tietysti. Jos asetat laitteen piilottaa ruma takaosa johtoja ja ventreshetkoy, tämä järjestely voi tulla hyvin toimiva, varsinkin niille, jotka haluavat nopean välipalan.

Vihje! Voit liittää laitteen laatikkoon, joka on koristeltu pöytälevyn tai huonekalujen julkisivujen värille, jotta uuni näyttäisi harmonisemmalta.

Missä rakennetaan mikroaaltouuni

Keittiön kalusteisiin voidaan rakentaa erityisiä uunien malleja. Toiminnan periaate ei ole erilainen kuin itsenäiset laitteet, mutta kustannukset ovat paljon korkeammat rakenteellisten piirteiden takia: runko, jossa parannettu lämpöeristys ja koristeltu etupuoli. Tällaisen mallin rakentaminen voi olla missä tahansa kapeassa tai pienikokoisessa ovessa.

1

Työpisteen säilytystila

Täydellinen väline samaan aikaan kapealla, on kaksi vaihtoehtoa: Jotta osasto samanaikaisesti mitat olemassa keittiön mikroaaltouunit, jokin laite nykyisten mitat kapealla (yleensä alle asennuksen laitevalmistajat lähteä standardi telineeseen ilman takaseinään), joiden avulla voidaan tuottaa mukautettuja malleja laatikko järjestyksessä tai omilla käsillään ja maalata se julkisivujen väreihin.

Tärkeää! Kun mittaat kaapin syvyyttä, älä unohda ottaa huomioon paitsi liesiosan leveyttä, vaan myös pistokeliitäntää. Muussa tapauksessa laite saattaa työntyä hieman keittiön julkisivujen taakse ja integraatiovirhe ei toimi.

uuni

Sisäänrakennettu uuni sopii täydellisesti keittiön julkisivuihin

Sisäänrakennetun uunin asentamiseen on syytä sijoittaa yksittäinen pistorasia syvennykseen, jotta se ei käytä laajennusjohdot, jotka vahingoittavat seinän ulkonäköä. Hylly mikroaaltouunille täydennetään kiinnikkeillä (nämä ovat tavallisesti ohjaimia, mutta tähän malliin voi olla erityisiä kiinnittimiä). Tällöin johto kytkeytyy pistorasiaan, laite työntyy kevyesti kapeaan kammioon, sulkee koristeellisen kehyksen ja suuntautuu linjaan julkisivujen kanssa.

asennus

Sisäänrakennetun mikroaaltouunin asennus

Mitä tulee sijoitukseen - kaikki riippuu vapaata tilaa ja henkilökohtaisia ​​mieltymyksiä.

Suosituimmat vaihtoehdot ovat:

 • Uunin yläpuolella - monet kotiäidit ovat jo ymmärtäneet uunin asettamisen kätevästi keittiön keskilinjan päälle. Jos mikroaaltouuni on asennettu lähelle, välineet täydentävät toisiaan toiminnallisesti ja esteettisesti. Älä unohda, että tässä tapauksessa on toivottavaa valita tekniikka yhdeltä valmistajan hallitsijalta tai ainakin samassa värivaihtoehdossa. Mikroaaltouuni ja uuni täydentävät täydellisesti toisiaan:
s12
s13
s14
 • Keittotaskulevyjen ja mikroaaltouuntien yläpuolella näyttää hyvältä, mutta tässä on ratkaisun käytännöllisyys ja turvallisuus - erittäin kiistanalaisia ​​kohtia. Se, että linko, joka on upotettu pohjaan kaapin alle mikroaaltouuni lämpenee käytön aikana, ja kuumaa ilmaa kiukaan ja on huono vaikutus ulkonäköön ja suorituskykyyn-mikroaaltouunissa. Siksi, jos et ymmärrä laatueristystä - on parempi, että laite löytää toisen paikan. Mikroaaltouuni ja keittotaso - ei onnistunut tandem:
 • Yksi yksinkertaisimmista ja käytännöllisimmistä ratkaisuista on asentaa mikroaaltouuni kuoren yläreunasta minkä tahansa kaapin kaappiin. Erityisen tehokas näyttää integroidun mallin, joka valitaan julkisivujen väreille ja viimeistelylle.

Vihje! Käytön helpottamiseksi on parempi valita yksi ylemmän tason alemmista osastoista.

mikroaaltouuni

Mikroaaltouuni voidaan yksinkertaisesti asentaa yhdelle hyllylle ilman etuoviä

mikroaaltouuni

Ja voit valita sisäänrakennettavan mallin, josta tulee julkisivujen harmoninen jatko

mikroaaltouuni

Lisävarusteena - laitteen peittäminen kaapin oven takana

Tärkeää! Vaikka sisäänrakennetut laitteet on alun perin suunniteltu toimimaan suljetussa laatikossa, on kuitenkin välttämätöntä minimoida ilmanvaihto. Sen arvo ilmoitetaan kunkin mallin passissa.

Asennus työtason alle

Kun ylemmän tason laitteisiin ei ole tilaa, voit asentaa sen työtasotilaan, jos annat erityiskaapin mikroaaltouunille. Standardi huonekaluja ei sovi, koska tavallinen jalustan korkeus on vähintään 80 cm, joten se on parasta tehdä markkinarako, jotta kiinnitä laitetta tai osastoon pääosan ruutuun.

Totta, tämä majoitus on kääntöpuolensa - välttää sagging alemman tason keittiö ja saastuminen on paljon vaikeampaa kuin ylhäällä, niin mikroaaltojen täytyy pestä useammin. Rajoittuminen on helpompaa sisäänrakennetulle mallille, jonka etuosa on teroitettu julkisivuille ilman merkittäviä aukkoja ja aukkoja. Ratkaisevat osittain ongelman ja laajan pöydän, joka palvelee muutaman senttimetrin alempien kaappien reunojen takaa.

mikroaaltouuni

Mikroaalto työpöydän alla

mikroaaltouuni

Laite on poistettava pesualtaan ja uuniin - tämä vähentää saastumisvaaraa

Jos asettelut tarjoavat baarilaskurin tai keittiön saaren asentamisen, voit liittää uunin näiden "laajennusten" laskurin yläpuolelle. Tällaiset elementit ovat vähemmän mukana ruoanlaittoon (verrattuna leikkauspintaan), joten laitteen puhtaus on suhteellisen turvallista. Lisäksi tämä järjestely mahdollistaa keittiön seinän purkamisen, joka on jo tarpeeksi yleinen laite.

mikroaaltouuni

Mikroaaltouuni keittiön saaren takana

Sisäänrakennetun laitteen asettamiseen ei-vakio-muunnelma on laatikossa. Pienikokoinen muotoilu houkuttelee teknologisia innovaatioita ja minimalismien faneja. Laitteen kotelo on asennettu suoraan keittiön rasiin ja tarvittaessa vedetään ulos julkisivujohdon takaa. Tällainen mikroaaltouuni sopii täydellisesti keittiön sarjaan ja vie hyvin vähän tilaa. Ainoa haastava trendikäs laite on korkea hinta. Laatikko luotettavasti peittää yleiset laitteet:

s21
s22
s23

Erityisesti varustettu hyllystö tai vaatekaappi kodinkoneille

Joissakin sisustustyyleissä (esimerkiksi retro, barokki tai klassikot) modernin tekniikan esittely ei ole tervetullut. Siksi keittiölle on luotu erityisiä kaappeja tai hyllyjä, joihin on sijoitettu eri kokoisia välineitä - sähköuuneista kahvinkeittimiin. Tällaiset kaapit ovat tilavia tarpeita, on tilaa astiat, mausteet, ruokailuvälineet ja muut pienet keittiökoneet.

kaappi

Keittiökaappi - kätevä ratkaisu erilaisten kohteiden säilytykseen

Sisustusmateriaalien, jossa laite ei tarvitse peittää, kätevällä paikalla erilaisiin ruoanlaittoon laitteet voivat tulla avohyllyjä. Tämä voi olla sarakkeen asettamista uuniin ja mikroaaltouuni ja erillinen teline keittiöön mikroaaltouuni, astiat ja pienet laitteet.

Huomautus! Avoimet hyllyt ja telineet näyttävät kauniilta vain, kun ne ovat täydellisessä järjestyksessä.

kirjahylly

Kodinkoneet

kaappi

Kaappi IKEA-laitteiden sisäänrakennetuille laitteille

Tärkeää! telineeseen hyllyt on oltava riittävän vahva kestämään huomattava paino priborov.Dlya valo kaapit voi antaa lisätukea - kannattimet seinään mikroaaltouunissa, joka ottaa vastuun kuorman. Pitkä ja kapea rakenne hyllykkö on toivottavaa kiinnittää seinään useissa paikoissa, keikahtamisen välttämiseksi.

Jousitusjärjestelmät mikroaaltouuneille

Jos laite ei ole paikka työtasot ja sisällyttää se huonekaluja ei toimi - Ohjeita kiinnittämiseksi mikroaaltouuni seinään, joka korjaa laitetta millään pystypintaa. Valinta jousitusjärjestelmien on varsin laaja. Riippuen sisustus ja käytettävissä olevan tilan se voi olla pieni hylly, teline, roikkuu telineeseen tai kiinnittimen mikroaaltouuni seinään.

ripustettu hylly

Säilytettyä hyllyä mikroaaltouunille voidaan käyttää erilaisten piikkien varastoimiseen

Miten valita oikea pidike mikroaaltouunissa

Mikroaaltouunin jousitus on suunniteltu kahdeksi metallikulmaksi, jossa on seinän kiinnitysreiät ja itse laite. Pidikkeet voivat olla kooltaan ja rakenteeltaan erilaisia, mutta niiden välillä ei ole merkittäviä eroja.

kannatin

Kiinnike mikroaaltouunille

Tärkein parametri jousitus - nostokyky, joka pitäisi olla suurempi kuin ne, jotka ilmoitetaan ohjeiden laitteiden vähintään 1 kg, koska lukuun ottamatta massa koneen tulisi ottaa huomioon paino astian edoy.Takzhe tärkeää valita oikea syvyys lasin mikrovolnovku- leveys laitteen täytyy lisätä vähintään 10 cm aukko ilmanvaihtoon ja liitäntä virtajohdon.

Huomautus! Useimmissa moderneissa sulkeissa on liukumäet, joiden avulla voit säätää hyllyn leveyden tietyn laitteen kokoon.

pidin

Pidike säädettävällä juoksijoilla

Värien osalta yleisimpiä kiinnittimien ratkaisuja ovat valkoinen, musta ja teräs. Varjosta valitaan tavallisesti joko itse mikroaaltouunin suunnittelu tai seinän tai muun huonekalujen sävy. Tarvittaessa voit etsiä sateenkaaren väriä tai maalata itseäsi.

mikroaaltouuni

Haltijan väri menestyy menestyksekkäästi julkisivujen ja laitteen värin kanssa

Tärkeää! Oven avaamiseksi mikroaaltouuni ei pääse irti jalustasta, vaan voit noutaa pidikkeen erikoisilla lokasuojilla jalkoja varten.

haltijat

Jopa pienet lovet jalkojen alla voidaan suojata putoavilta laitteilta jalustalta

Kuinka kiinnittää laite seinään

Kun valitset paikka roikkuu järjestelmä, älä unohda sääntöjä turvallisen toiminnan liesi: kiinnitys on oltava vakaa eikä tuki tuuletusaukkoja. Vaikka teoriassa pidike mikroaaltouunissa voidaan asentaa mihin tahansa seinän betoni tai tiili taattu pitää luotettavana kiinnitys tukitangon - kiinnityslaitteen kestää vielä suurempi.

Tärkeää! Koristeellisissa gipsokartonnye-väliseinissä laitteen keskeyttämiseen on mahdotonta. Jos seinä on tasoitettu vain kipsilevyllä, terien pituuden tulisi olla riittävä, jotta suurin osa kiinnityksestä sisällytetään alustaan ​​tai betoniin.

Kuinka ripustaa mikroaaltouuni keittiön seinään:

 1. Valitsemme sopivan paikan esimerkiksi työpyyhkeellä tai ruokapöydän vieressä.
 2. Seinälle tehdään merkintä kiinnikkeille.
 3. Poran tai rei'ittimen avulla porataan reikiä, johon voimme ajaa kasteen.

Tärkeää! Reikien syvyyden on vastattava tappien pituutta tai oltava hieman suurempia.

 1. Seinälle laitetaan mikroaaltouunin pidike ja ruuvataan ruuvilla tukaan.
 2. Tarkistamme rakenteen lujuuden ja tukien yhdensuuntaisuuden. Kannatin ei saa olla epävakaa ja laite asennettuna siihen - on oltava painettuna molemmille puolille.

Kun testi on valmis - voit asettaa mikroaaltouun hyllylle ja kytkeä laitteen sähköverkkoon.

haltijat

Mikroaaltopidike esiliinaa varten

hylly

Hylly mikroaaltouunille

hylly

Yhdistetty hylly alla uunin ja vedenkeitin

Video-oppitunti: mikroaaltouunin asentaminen seinään

Video: esimerkkejä keittiön mikroaaltouunista

Kuten näette, mikroaaltouuniin asennuksessa on paljon vaihtoehtoja keittiössä. Mutta jos pystyt ripustamaan hyllyn tai kannattimen laitteen itse, niin erikoistekniikan laitteiden sulkemiseen tulisi antaa ammattilaisille myös huonekalujen valmistusvaiheessa.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

69 + = 78

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map