Flizeline tapéta a konyhában: az ügyfelek referenciája és a lépésről lépésre történő ragasztási utasítások

Flizeline tapéta a konyhában: az ügyfelek referenciája és a lépésről lépésre történő ragasztási utasítások

flizeline tapéta a konyha belsejében

A Flizelin egy sűrített cellulózrostból készült szintetikus anyag.

Flizeline háttérkép neve:

 • nem szőtt tapéták a festéshez - csak nemszövött anyagból állnak, és rendszerint megkönnyítik a dombornyomást vagy a mintázatot;
 • vinyl tapéta egy nem szőtt alapon - ebben az esetben a vinil réteg díszítő védő szerepet játszik, és a nemszövött vászon játszik szerepet egy szubsztrát.

Nem szövött háttérképek típusai

A konyha befejeződéséért ilyen típusú bevonatok működni fognak, mert a nemszövött anyag olyan anyag, amelynek több pluszja van, mint a mínusz.

Ha még mindig kétségei vannak - segítséget nyújt a vevőnek

A nem szőtt tapéta (további FD) és más típusú tapéták előnyei:

 1. A fő plusz: ellentétben mindenféle vinil tapéta papír alapon, a FO "lélegezni", és ezért alattuk nem tudnak gépe és penész.
 • Van azonban egy kivétellel - a standard vinyl tapéta nem szőtt hátlapon is, „nem lélegzik”, mert a felső réteg vinyl, de lehet kapni az úgynevezett „kemény” vinyl tapéta, amely „lélegezni”, és mossa, és gyönyörû.
 1. A nemszövött alapanyagú vinil tapéta 15 évig kitűnő állapotban is tarthat, és nem ultraibolya elszíneződéssel.
 • Flizeline tapéta a konyhában
 • Flizeline tapéta a konyhában
 1. Minden kerületi vízálló, és lehet tisztítani egy mérsékelten nedves kendővel használata nélkül agresszív háztartási vegyszerek, de mosható típusú FD - nedvességet taszító, és ezért, mosás egy nedves ruhával, ők nem félnek, hogy enyhén alkalikus oldatban.
 2. A Flizelin, a vinilektől eltérően, nem szaga.
 3. És ellentétben a papír alapanyaggal - nem ragadja meg a ragasztóanyagot a beillesztés folyamatában, így könnyedén csatlakozhat a rajzhoz.

Flizeline tapéta a konyhában

 1. Mielőtt ragasztó nem szőtt tapéta, fali nem kell vezetni egy ideális állapot miatt - a sűrűség és a megkönnyebbülés FD hide kisebb hibák, például repedések dudorok vagy legfeljebb 2 mm.
 2. A nem szőtt tapéta beillesztése nem igényli a ragasztót, a vászonra és a falra - elegendő csak a falra történő felhordás, ami azt jelenti, hogy a szennyeződés és a ragasztás kevesebb lesz.
 3. Az FD tolerálja a hőmérséklet változásait és a magas páratartalmat.
 4. Háttérkép a festéshez 8-10 ciklust tartalmazhat, vagyis ha szeretné, egyszerűen frissítheti konyhájának falát.
 5. A nem szőtt gyapjú, ellentétben a papírral, lángálló.
 6. És az FD hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.

Flizeline tapéta a konyhában

Tehát 11 előnyt számláltunk, de vannak hátrányai az FD-ben:

 • nem szőtt tapéta a festés miatt a megkönnyebbülés felhalmozódott por, ezért azokat rendszeresen tisztítani vagy porszívózni;
 • Ezenkívül a felső emelõréteg mechanikai károsodásnak van alávetve, vagyis a karcolások és a csomók a bevonaton maradhatnak;
 • az olcsó DOF formaldehidet bocsáthat ki, ezért jobb, ha nem szabad megmenteni ebben a kérdésben.

Általános ajánlások:

Bolyhos tapéta
 • A relief DOF-k elrejtik a falak egyenetlenségét; ezen kívül - sűrűbbek és erősebbek, mint a sima;
 • A minőségi FO nem szűri az acetont, és olajos felületű;
 • Győződjön meg róla, hogy az FO-t csak egy tételből vásárolja meg (a szám a csomagon szerepel). Még ha a boltban is úgy tűnik számodra, hogy a "többpárti" háttérkép pontosan ugyanaz, hidd el, a falon a félhold különbsége észrevehető lesz. A különböző pártokból származó tapéta árnyalatainak különbsége nem házasság, hanem a termelés jellemzője;
 • A nem szőtt tapéta ragasztóanyagának nedvességállónak és kiváló minőségűnek (nem tartalmaz keményítőt és PVA-t a készítményben), és jobb színjelzővel.
 • Számolja fogyasztása tekercs tanácsadó segít, csak akkor kell előre mérni a magasságát mennyezet és a konyha kerülete, figyelembe véve a kiemelkedések és mélyedések, a méretei a ablakok, ajtók és álló konyhabútor nem kell levonására - a felesleges hasznos lesz, mint tartalék.
1

És most lépjünk tovább a gyakorlatra, vagyis a háttérképek pásztázására.

Hogyan ragasszuk be a nem szőtt tapétát - lépésről lépésre

Mielőtt ragasztaná a nem szőtt tapétát, meg kell találnia egy partnert, és elő kell készítenie a következő eszközöket és anyagokat:

 • ragasztót nem szőtt tapétákhoz és csomagoláshoz a hígításhoz;
 • mérőeszközök: lyuk és szint, mérőszalag, jelölő jelölés;
 • tapéta spatula;
 • tiszta, sima görgő a szövet simítására (lehetőleg gumi);
 • Ecset ragasztóhoz;
 • szivacsok és tiszta rongyok tisztításához, ollókhoz, vágókhoz, lépcsőfokokhoz.

nem szőtt tapéta ragasztására szolgáló eszköz

Fontos! Egyes FD-k áttetszőek lehetnek. Csatlakoztasson egy lapot a falhoz, és győződjön meg róla, hogy az alap nem ég ki alatta. Ha a fal látható a tapéta, akkor a falat kell festeni. Csak a festés megszáradása után a tapéta ragasztása nem szőtt alapon történik.

1. lépés: A fal előkészítése

Az előkészítési munkálatok során a régi bevonatot le kell szerelni - a flizeline tapéta nem tapadhat a már meglévő anyag tetejére. Az előző tapéta réteg eltávolítása után a fal felülete csiszolódik. A fal vakolása teljesen felesleges - az egyetlen kivétel mély repedések vagy lyukak. A csiszolás után csak nedves rongyot kell törölnie a falra, és várnia kell, amíg meg nem szárad.

2. lépés. Alkalmazza a jelölést

A jelöléseket épületszint vagy vízvezeték-vonal felhasználásával kell megrajzolni. Melyik ponttól kezdve el kell kezdeni a jelölést és hogyan kell helyesen ragasztani a nem szőtt tapétát? Leggyakrabban ragaszkodik az ablakból. De sok szakember ajánlja az ellenkezőjét - kezdjék el a legtávolabb lévő falat az ablakból, és ténylegesen az ablaknyílás felé mozognak.

Sticky flizeline tapéta kézzel - 1. lépés

3. lépés. A tekercset vászonra vágjuk

Három lehetőség van a vászon vágására:

Nyissa meg a háttérképet
 1. vágja le a csíkot közvetlenül a falra, tekercseléssel és a vágási vonal jelölésével (figyelembe véve a 10 cm-es adagot);
 2. vágás az asztalon vagy a padlón a számításból: a mennyezet magassága + 10 cm;
 3. ha a háttérképnek van egy képe, a vágásnak figyelembe kell vennie a kapcsolatot, vagyis az ismétlődő minta lépését. Általában ez az érték szerepel a csomagon, de az adatok helyességét duplikált elemek megtalálásával ellenőrizheti.
 • a vágandó csíkok számát a helyiség pereme mentén határozzák meg, figyelembe véve az alakzat kiemelkedéseit, fülkéit és dokkolását.

4. lépés: Készítse elő a ragasztót

Ragasztás nem szőtt tapéta számára

A nem szőtt tapéta beillesztése előtt fontos, hogy megfelelően készítse el a ragasztó keveréket. Itt a lényeg, hogy mindent pontosan a gyártó utasításai szerint hajtson végre.

 • A jó ragasztóanyagnak legfeljebb 5 perccel a gélszerű konzisztencia előtt fel kell oldódnia a csomók kialakulása nélkül.
 • A készítményt hígítással állítják elő kizárólag hideg vízben. Ha meleg vizet ad hozzá, a ragasztó csomókat képez, melyek a vászon alatt maradnak.

5. lépés: Kezdjük a ragasztást

A ragasztót ecsettel a falon csak a jelölés határain túllépjük (elvben ez egy görgővel végezhető). Most kezdd el ragasztani a szalagot. Hogyan töltsd be simán a fliseline tapétát?

 • A legfontosabb dolog - egy szalagot kötni, pontosan igazítva a jelölésen, de azért, hogy lezárja a jelölést. A mennyezetrúdhoz való illesztésnek körülbelül 5 cm-nek kell lennie, ahogy az az alábbi képen látható.
Sticky flizeline tapéta saját kezűleg

Először össze kell ragasztani és egyszerűen sima minden vászon egyszerre - meg kell csinálni együtt a partnerrel. Ezután végre meg kell erősíteni a tapétát, egyenletesen el kell oszlatnia a ragasztót és fel kell engednie a levegőt. Ehhez a mennyezeten balra és jobbra söpörni a mennyezet alatt gumi görgővel. Ezután a "karácsonyfa" elv alapján elkezdjük simítani az egész csíkot: tekerjük a hengeret függőlegesen a középpontban, majd a közepétől a szélekig, "rajzoljuk" a karácsonyfa ágait. A ragasztó felesleges feleslegét azonnal törölje le egy ruhával.

Végül levágjuk a kibocsátási egységeket fentről és alulról, és folytatjuk a következő szalagot.

Sticky flizeline tapéta saját kezűleg
 • A rongyokat le kell simítani, és nem kell öltést vagy átfedést végezni.
Sticky flizeline tapéta saját kezűleg
 • A sarkok a vászon ragasztott egy kis átfedés, hanem figyelembe véve a minta.
Sticky flizeline tapéta saját kezűleg
 • Amikor a falakat beillesztik a radiátorok mögé, a csíkokat 10 cm-es távolságban ragasztják.

Bővebben a nem szőtt tapéták ragasztására nehéz helyeken: rések, alátétek, ajtók olvasása itt.

6. lépés: Színezze a falakat

A festéshez készült nem szőtt tapéta alkalmas vízalapú festékek - akril vagy vízbázisú festékek - alkalmasak. A festés kérdése egy különálló téma témája, ezért kérjük Önt, hogy ismerkedjen meg a falfestményekkel kapcsolatos lépésről lépésre álló mesterkurzusra.

Sticky flizeline tapéta saját kezűleg

Amellett, hogy az anyag - egy vizuális videó arról, hogyan kell ragasztani nem szőtt tapétát a saját kezével.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

22 − = 16

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map