Fal- és padlólapok kialakítása: méret, szín, sikeres kombinációk

Fal- és padlólapok kialakítása: méret, szín, sikeres kombinációk

csempék a konyhában

A modern konyhát gyakran hasonlítják a termelési helyszínre - a sok káros mikroklímás hatás miatt. Agresszív anyagok, hirtelen hőmérsékletváltozások, magas páratartalom - mindez jelentősen korlátozza a befejező anyag kiválasztását. Nem kevésbé fontos a dekoráció - végül is ebben a teremben az egész család összejön a vacsorára, barátságos tea party szerveződik és a legjobb hagyományos süteményeket sütik.

Az anyagok kiválasztásának alapjai

A konyha legjobb megoldása dekoratív kerámia csempe. Azonban mielőtt frissítené a meglévő felületet, érdemes kiválasztani a megfelelő lapkát - úgy, hogy:

 • A padló- és falfelületek ellenálltak a mechanikai kopásnak és terhelésnek, mivel a konyhát a ház leglátogatottabb és legtisztább helyeinek tekintik;
 • A csempe nem romlott össze az ételek hatásaival vagy véletlen leesésével;
 • A bevonat ellenállhat a háztartási vegyi anyagok hatásának, a magas hőmérsékleteknek és a fokozott páratartalomnak;
 • A padlólapok nem voltak csúszósak;
 • A dekoráció kellemes légkört teremtett.

csempék a konyhában

A csempék burkolásának módjai

Úgy gondolják, hogy a kerámia burkolólapok képesek az összes többi befejező anyagot kicserélni, ha konyhai burkolat. Használható pl. Műanyag, tapéta és így tovább. Kivétel nélkül azonban nem szabad ugyanazt a csempe az egész helyiségre választani - jobb, ha a konyhát külön zónákra osztja, kiemelve a főzőterületet (munkaterületet) és az étkezőt.

A különleges, különös módon kialakított dekoráció segít az eredeti kialakításban. A leggyakoribb módszerek a következők:

 • A kontrasztos kombinációk használatának köszönhetően ez a design lesz a legjobb megoldás a padló kialakításához, ezen kívül a stílust szinte mindenféle stílustól illeti skandináv legfeljebb klasszikusok;
tippek a csempe kiválasztásához
 • A konyhai padlózat lapjai laposak
 • A konyhai padlózat lapjai laposak
A konyhai padlózat lapjai laposak
 • Tágas vagy fehér konyha Biztonságosan használhatja világos kombinációkat és különböző ágyazási lehetőségeket. Például: padló vagy kötény, patchwork stílusban, világos etnikai mintákkal vagy kontrasztos mintázattal.
 • Patchwork kötény a konyha számára
 • Patchwork kötény a konyha számára
 • Patchwork kötény a konyha számára
Patchwork emelet a konyha számára
Padlólapok mintákkal
 • Kontrasztos padló a csempék konyhájában
 • Kontrasztos padló a csempék konyhájában
kontraszt kötény
 • A "halszálkás" formázás vagy a parketta utánzása minőségileg frissíti a padlót, anélkül, hogy megfosztaná a hagyományt és a vonzerejét;
Csempe a fából a konyhában
 • Az átlós rácshálózat tökéletesen zonirovat egy előfeltétel;
 • A dekoratív mozaik kivételes megoldás a konyha számára - nagyon kreatív és eredeti. A standard bélés cserélhető mozaik a konyhai kötényen, a padlón és a falakon. Használhat egyszerűsített verziót, azaz stilizált lapkát és teljes értékű művészeti paneleket.
mozaikpadló és kötény

Tanács: ne felejtsük el, hogy minél többet díszítenek a padló és a kötény, annál többet kell fenntartani a konyharendszer és a fülhallgató számára.

Lásd az anyagot a témában: Hogyan helyezzük el a csempe a padlón a saját kezűleg.

A kötény kialakítása - alapvető ajánlások

A kötény csempe felépítése

Mivel a burkolólapok ezen a területen nem igényelnek nagy mechanikai szilárdságot, de megbízhatóan meg kell védeniük a falat a szennyeződésektől és ellenállniuk kell a nedvességnek, a vegyi összetevőknek és a magas hőmérsékletnek való kitettségnek. A tervezés nagyon fontos - csak a kötényt cserélheti, és az egész konyha átalakul. Ha eredetileg használták a minőségi lapkát, amelyet kicsit frissíteni szeretnénk, akkor speciális belső matricákat kell használnunk.

1

Kiválaszthat egy olyan anyagot, amelynek más mintázata van (például a fenti példában feltüntetett patchwork szimuláció), azonban a szoba harmóniájának megőrzése érdekében az alábbi javaslatokból kell kiindulni:

 1. A nagyméretű csempe tágas szobákban van elhelyezve, mert vizuálisan "megeszi" a helyet.
 2. Térbeli ékezetek létrehozásához vízszintes és függőleges frizeket kell használni.
 3. A szoba frissítéséhez több elrendezést és színt használhat ugyanabban az elrendezésben - a legfontosabb az, hogy megfelelnek a stílusnak és a designnak konyhai készlet.
 4. A képekkel ellátott cserép a konyha valódi művészi dekorációjává válhat - a szabványos anyagot egy rendkívül dekoratív, kész panelrel helyettesítheti.

Nagyon gyakran használt tégla cserép a konyha, népszerűen úgynevezett "vadkan". Ez a megoldás ideális szüreti belső vagy Provence és loft stílusokhoz. Ne felejtsük el azonban, hogy a terjedelmes, texturált dekoráció bonyolult lesz a gondozásban - gondosan törölni kell a zsírt az összes mélyedésből.

csempe kötény

A természetes kőzet textúrával ellátott cseréje a stilizált szüreti belsőterekhez is alkalmas - a szabványos anyag helyettesíthető egy érdekes domborművel, durva formatervezéssel, etnikai "ősi" stílust hozva létre.

kőcserép a konyhában

Ha kreatív konyhatechnikát szeretne készíteni, akkor választhat egy csempe, faimádat vagy patchwork-féle patchwork-technikát, eredeti geometriai mintával vagy határozott szerkezettel rendelkező anyagot.

Lásd még: Hogyan válasszunk csempe egy kötény: 12 árnyalatok és áttekintést a népszerű formátumok

Kiválasztása csempe a konyha - szín és stílus

A mintákkal ellátott kerámia csempe klasszikus megoldásnak számít - lehet fát vagy fémet díszíteni, díszíteni virágokkal vagy absztrakciókkal. A dekoráció kiválasztása nehéz, mivel a telepítés után harmonikusnak kell lennie a szobában. Ha először tanulmányozza a csempe kiválasztására vonatkozó ajánlásokat, akkor könnyedén tájékozódhat a boltban, és a tokozás után nem akarja hosszú időre kicserélni.

A színek és stílusok kiválasztásának alapszabályai a következők:

 • A csempe kialakítása és színe szükségszerűen összhangban van a konyhaszekrénnyel és a pulttal. Itt használhatja a 2 megközelítést - kontrasztot hozhat létre, vagy éppen ellenkezőleg, minden eltérést elhárít, a létező elemeket árnyékolhatja csempével, amelyek legfeljebb 2 tónust különböznek.
 • A konyhában legalább egy olyan elemnek kell lennie, amely árnyékolja a csempe, vagyis a színhez igazodik. Lehet árnyékolók vagy falpanel. Még akkor is, ha úgy döntesz, hogy kicseréli az egyik ilyen csínját, és felveszi őket a kerámia felé nézve, látni fogja, hogy az egész szoba mennyi lesz átalakítva.
 • Az egyetemes a kötény fehér színe - ez a dekoráció könnyen összeilleszthető más belső színekkel, ráadásul egyszerűen frissíthető belső matricák használatával;
 • A semleges bézs is - tökéletesen kiegészíti a konyhaszekrény fát, és vizuálisan bővíti a helyet;
 • A fekete csempéket kontrasztkombinációkban használják - például, hogy egy szokatlan designot hozzanak létre egy sakktáblán, amelyet fent bemutattak;
 • Tervezi, hogy a szobát keleti stílusban frissíti? Akkor jobb a kék és a zöld színek használata;

kötény etnikai stílusban

 • Az anyag, amely barna és szürke árnyalatú fát vagy kést imitál, alkalmas klasszikus stílusokra, szüretre és provence-re;

barna csempe kötényes konyhában

 • A dekorációval díszített dekoráció Provence kényelmes kényelmet teremt.

Növényi kötény kialakítása

A fúziós stílus legjobb megoldása nem egy fa, hanem egy téglához hasonlatos dekoráció. A csúcstechnológiás stílushoz fémes felületeket kell választania. Mellesleg, ahelyett, hogy a standard csempe lehet használni, és a mozaik - mind a formájában a kis egyes elemek, vagy mint egy panel egy kész mintázat kidolgozott beillesztett a hálózathoz, - ez a falon elhelyezett, és a homályos a rögzítve ízületek.

Csempe a konyhában a padlóhoz

Válassza ki a dekorációt az alábbi ajánlások alapján:

 • Kívánatos durva, nem sima textúra - így nem csúszna, ha véletlenül kifolyik folyadékot. Másrészt a nem szintű felületek nehezebbek tisztítani;

Nem csúszós csempe padló konyha

 • A padlónak ellenállónak kell lennie a kopással szemben - a kopás jellemzői nem alacsonyabbak az erősítő osztály 3-4. Fokozatánál (ilyen bevonat nem igényel hosszabb ideig tartó cserét);
 • A borító színének és textúrájának meg kell egyeznie a választott stilisztikai megoldással;
 • A legjobb, ha a padlólap megismétli a fejhallgató vagy az alsó rész színét;
padlószín és fülhallgató
 • Hatékonyan néz ki ellentétben egymással és a kötényt;

a padló és a kötény kontrasztja

 • A padlólapok a fal tónusában lehetnek;
padlóról falra
 • A egyezik a kötény színével, ha a kötény szilárd;
kötény a padló hangjában
 • Ha a kötény világos, akkor a padlózat kialakítását vissza kell tartani és fordítva;
 • A komplex tervezés nem releváns kis konyha - kis helyiségekben a padlót szabványos módon, egyenes vonalban kell elhelyezni.
csempe a padlón egy kis konyhában

Kombinálhat anyagokat is - például egy fát utánzó csempe, kombinálható mintás határokkal, ami egy palotak parketta fényes utánzatát eredményezi. A munkaterületen átlós átmásolást végezhet a szoba további körvonalaként.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map