Tömítő gipszkarton varratok: részletes folyamatleírás video utasítással

Tömítő gipszkarton varratok: részletes folyamatleírás video utasítással

Tömítő gipszkarton varratok: részletes folyamatleírás video utasítással

A gipszkarton mint építőanyag nagyon jó. Gyorsan van felszerelve, míg a "nedves" folyamatok gyakorlatilag hiányoznak. Létrehozhat bármilyen formát és formát. De van egy probléma, ami néha nem oldható meg könnyen. Ez a gipszkarton varratok tömítése. Ha a szabályok szerint nem történik, egy idő után a repedések a repedések lapjai között lesznek.

A gipszkarton tömítései növelik a szerkezet dekoratív értékét

A gipszkarton mennyezetén a lapok közötti varrások nem láthatók

A gipszkarton varratok lezárásához: szerszámokat és shpaklevkát választunk

A lapok közötti varratok gondos lezárása biztosítja a falak és a mennyezet vonzó megjelenését

Az ízületek tömítésére vonatkozó munka - ügyes munka, nem tolerálja a gondot és a gondatlanságot

A spatula a legfontosabb eszköz, amely hasznos a munkához. Mindenki kiválaszt egy ilyen spatulát, ami a legkényelmesebb. Valaki szűk spatulával dolgozik, valaki jobban hasonlít a szélesre. Ez nem a fő dolog. A legfontosabb dolog a penge rugalmassága. Ellenőrizze, hogy megragadja-e a fogantyút és a pengét - könnyen kanyarodjon.

Az eszköz mellett fontos, hogy a gipszkartonhoz töltőanyagot válasszon. Sokan egyszerűen kezelik az ízületeket a befejező gittal. Ez helytelen, különösen, ha a felület festésre készült. Tehát a gitt választása függ a gipszkarton falainak vagy mennyezetének további befejeződésétől.

Ha a felület festésre készült, a varratokat speciális tömítőanyaggal kell kitölteni. Erre a célra a "Knauf" cég "Uniflot" gépe nagyon alkalmas. Ez egy meglehetősen drága gitt, de ha felkészít egy felületet a festéshez, érdemes megvásárolni. Ebben az esetben a varratok valószínűleg nem fognak feltörni, és ez nagyon fontos a festéshez. Szakmai mesterek a gipszkartonon, a festés felszínének előkészítéséhez csak ezt a vállalati anyagot használják.

Ha a felület előkészítése a későbbi matrica tapéta, nem feltétlenül használja a gitt, elég lesz szokásos kezdő vagy befejező olcsóbb. Azt is el kell szalag, erősítő háló vagy serpyanku amelyek méretezése a hosszirányú és keresztirányú varratok.

Néhány mester sikeresen használta a hagyományos papírszalagot a gipszkarton ízületek lezárására.

A gitt keveréséhez egy speciális fúvókával ellátott elektromos fúrógépre, valamint egy gittkészítő tartályra van szükség.

A gipszkarton varratainak lezárása: a folyamat leírása

Ragasztás egy speciális szalaggal - a tapadási varratok fontos szakasza

Ragasztószalag vagy sávozás - a gipszkarton lapok közötti tömítések egyike

Felkészülés gitt mix, a végén a típus spatula és alkalmazza a hosszirányú mozgást a hegesztési felületre úgy, hogy az meghaladja a sávszélesség különbség a gipszkarton lapokat. Próbálja meg megnyomni a rágóvegyületet a varraton belül. Ha a hossza a varrat meghaladja a 3 m, felosztják a felületet szakaszokra való használatra.

Vágjon egy darab papírszalagot vagy hálót a varrás teljes hosszában és ragassza be a gipszkarton lapokba. Próbáljon ragasztani, hogy a kötés a szalag közepén haladjon keresztül.

1

Természetesen a kötőelemeket a mennyezeten nehéz zárni. Először is kényelmetlen. Másodszor, a gitt keverék nem eléggé ragaszkodik a gipszkartonhoz és leesik. Meg kell nyomni a spatulát a mennyezet felületén a varrás elején, és tartani kell, növelve a nyomást. Ez megakadályozza a vakolat leesését, és a varrás felülete egyenletes lesz.

Hogyan válasszunk ki egy jó erősítő hálót? Fogja meg a kezedben, összegyűrje, kicsit meghúz, értékelje a sejtek nyújtását és eltolódását, majd ismét egyenesítse ki a rácsot. Ha rugalmas és nem csiszolt, akkor alkalmas a munkára.

Hogyan kell megfelelően kijavítani a sarkokat

Gyakorlatilag észrevétlen lesz a lapok közötti varrás, ha követitek minden szabályt

Ha minden szabályt betartanak, akkor a gipszkarton lapok közötti varrások feltétlenül észrevehetők

Először oszd meg a gittet a spatula egyik oldalán, majd vigye át a sarok egyik oldalára és a varraton belül. Ismételje meg ugyanezt a sarok másik oldalán. Ha ebben a sorrendben dolgozik, elkerülheti a gitt túlszaporodását.

Vágjon egy darab szalagot a hosszúság mentén, hajtsa félre és rögzítse a sarokba. Vigye fel felváltva a szalagot, és húzza meg egy spatulával.

Hasonlóképpen a belső sarkok be vannak ágyazva a mennyezet mentén. A külső sarkok lezárásához rögzítsenek egy fém sarkot. A csavarokhoz rögzíthető. Alkalmazzon egy réteget a gittől egy széles spatulával, először a sarok egyik oldalán, majd a másik oldalon.

A csiszolópapír a beágyazott területek csiszolására szolgál. Ne feledje, hogy nagy mennyiségű por csiszolása során viseljen légzőkészüléket. A gipszkartonnak az őrlés befejezése után kell alapozni. Csak ezt követően a felület festék- vagy dekoratív vakolatnak tekinthető.

Hasznos tanácsok a profiktól

A legjobb eredmény a speciális ragasztószalag használatával érhető el

A varratok tömítésére szolgáló szalag jelentősen leegyszerűsíti a munkát és lehetővé teszi jobb eredmény elérését

Még a gipszkarton felületeinél is, a varratok lezárása után gyakran előfordulnak repedések. Ez nem meglepő: ha a hőmérséklet változik, minden anyag megváltoztatja méretét. A hőmérséklet változása több fokkal is lehetséges. A lapok mikrokapcsolója a varratok repedéséhez vezet. Az előfordulás valószínűségének csökkentése érdekében igyekezzen kitölteni a töltőanyagot öltéssel.

Gipszkarton tömítő hézagok tömítése során kívánatos után fedett létrehozott állandó páratartalom és a hőmérséklet. Ebben az esetben nem lesz repedés. De az állandó hőmérséklet és páratartalom során csak a szobákban, amelyek fel vannak szerelve komoly szellőztető és légkondicionáló rendszerek, tehát, hogy végre ilyen ajánlások a gyakorlatban problematikus.

Akkor megtévesztésére hasonló csomagolásán található címkén töltőanyagok: az hézagtömítések gipszkarton nélkül erősítő szalag. Nem hiszem, hogy azt, amit zashpaklyuete falak, és nem is fognak feltörni. Valószínűleg ez a réteg csak nem tervezték erősítő szalag, mert nem tud lépést tartani.

A gipszkarton tömítésének technológiája: video utasítás

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

1 + = 6

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map