Részletes útmutatás a mennyezet megfelelő betöltésére

Részletes útmutatás a mennyezet megfelelő betöltésére

Részletes útmutatás a mennyezet megfelelő betöltésére

Gyakran előfordul, hogy egy lakást vagy egy házat javítanak, azonnal megkezdjük keresni az újság hirdetéseket a mesterek szolgáltatásairól. Természetesen szeretnénk pénzt takarítanak meg, mert keresi az olcsó munkaerő, és kap csalódott, ha látjuk az eredményét nem elég képzett mesteremberek lakásában. Elméletileg tudva, hogyan kell a mennyezetet feltörni vagy a tapétát beilleszteni, megértjük, hogy magunk is ezt tennénk. A mennyezet felhúzása olyan kérdés, amelyre kevés megoldódott, de csak bonyolultnak tűnik, és készek vagyunk megismerni az összes árnyalatot.

Ez a folyamat a mennyezet felhúzása

Tehát általában a gittet a mennyezetre néz

Felkészülés a munkára

A mesterek azt állítják, hogy a falak sokkal könnyebbek a gittben. Érthető, mert amikor a mennyezetre dolgozol, a kezed felemelkedik, a nyak zsibbad. De a mennyezet felhúzása ugyanazon az elven történik, mint a falak fonása.

Győződjön meg róla, hogy a mennyezet nem rendelkezik nagy lengésekkel. Ezt úgy teheti meg, hogy a sínt a síkjához rögzíti. Ha vannak hornyok, akár 1 cm-ig is, akkor az indító gittal ki kell egyenlíteni. Ha vannak kitüremkedések, csak akkor lehetnek egyenetlenek, ha csak 0,5 cm-re nyúlnak ki, különben a domb megmarad.

Az anyagokból kiindulási gitt kell (körülbelül 3 kg / m2 fogyasztás). Szükséges lesz egy primer (fogyasztás 1 kg / m2). A primer nélkül az első réteg nem fogja megfelelően felfogni a mennyezet felületét. Az oldat azonnal kiszárad, és a spatula alá csúsztatható. Ezért a primert nem szabad menteni. Ha a gipszkartonról felfüggesztett mennyezet van, előkészítsen egy kötőszalagot. Ha a mennyezet vakolt, valószínűleg repedések rajta. Ezenkívül kötőszalaggal is erősítik őket. A régebbi épületekben, ahol a mennyezeten többszörös repedések keletkeztek, meg kell ragasztani a kötést az egész területre. Ezért, ha ez a te eseted, vegyél egy speciális nylon hálót a megfelelő mennyiségben. Szerezzen meg a kiterjesztett polisztirol kereteit a mennyezet befejezéséhez a kerület mentén. Akkor egy csinos és teljes megjelenés lesz.

A spatulának a mennyezet beágyazásához kényelmesnek kell lennie, hogy a kar nem sokáig fáradjon

A mennyezetre szerelhető spatulák számos formában és méretben kaphatók

Milyen eszközökre van szükség ahhoz, hogy a mennyezetet saját magukba helyezzék? Készítsen egy vödröt tiszta vízre, egy vödröt a keverő és a tára kiöblítésére, egy kis tartály a keverék keveréséhez. A térfogatának olyannak kell lennie, hogy fél órán keresztül ki tudja dolgozni a hígított gitt. Ha újonc mester vagy, vegyél egy vödröt 3-5 literre. A tartálynak tisztának kell lennie. A megoldás összekeveréséhez célszerű egy fúrógépet keverőfúvókával ellátni. Ahhoz, hogy a gittet felhúzzuk a mennyezetre, szükségünk van két spatulára - 10 és 30 cm-re, az alapozáshoz és a festéshez, vegyél egy hengeret. És próbálj gumi kesztyűben dolgozni.

Mennyezet mennyezet a saját kezével

Első lépés: Primer

Mindegyik elég egyszerű: öntsön egy dobozból, és fedezze le a mennyezetet. Ne feledje, hogy a primer nagyon gyengén mosható, ezért jobb kezelni a kesztyűt. Ha elkerüljük a foltosodást az arcán, 10 percenként nem szabad mosni az arcát munka közben. Minden felület, amely véletlenül primer alapozó spray-t kapott (padló, bútor), azonnal meg kell mosni a munka befejezése után.

A munka első szakaszában a mennyezetet alapozóréteggel kell lefedni

A plafon alapozása az első és nagyon fontos munkafolyamat

Második lépés: kezdõ gitt

A vödör szánt víz 1/3 oldattal, megszórjuk töltőanyag, úgy, hogy borított vékony réteg a víz, és keverjük össze az összes keverő-ig sima. Gyűjtse össze a töltőanyagot egy keskeny spatulával, és szélesre, a megoldást a mennyezet felületére helyezze.

Mozgásainak szélesnek kell lenniük. Ha a spatulát hegyes szögben tartják, akkor a gitt fel fog kerülni, és ha a tompa alatt - eltávolítják. Az első réteg, igyekszünk egyenlővé tenni. A vékonyabb az első, annál könnyebb lesz a második réteg elkészítése. A felület simasága nem a fő dolog, hanem az egymásra helyezett réteg simasága. A sima mennyezet még egy gittet ad.

Harmadik lépés: A gitt befejezése

Szárítás után gitt home (ami mellesleg sok mesterek javasoljuk a két réteg) séta a mennyezetre, széles spatula, mint egy lehúzó, vegye ki az összes szabálytalanság. Ezután érintse meg a mennyezetet egy másik gitt-finom felületen, ami finomabb por. Töltsük be azokat a gödröket, amelyek a kiindulási réteg alkalmazásakor keletkeztek. Ha tapéta mennyezetre készül, elegendő lesz egy réteg befejező gitthez, ha festeni akarsz, akkor egy második réteget kell alkalmazni.

Finishing gitt - a legfontosabb színpad, mert meghatározza a mennyezet megjelenését

A befejezési célzási szakaszban lehetséges korrigálni az előző lépésekben elkövetett hibákat

Végső lépés: csiszolás

1

Miután a bevonatot megszáradtuk, a mennyezetet csiszolni kell. Ez poros munka, ezért használjon védőszemüveget és légzőkészüléket, hogy megóvja a légutakat a teljesen felesleges gipszportól. Az értékesítés során speciális porlasztóval rendelkező csiszológépek találhatók, de kétséges, hogy egy mennyezeti szobában vásárolja meg. Végtére is, ha érdekel a kérdés, hogy hogyan kell a mennyezetet a saját kezével, akkor valószínűleg pénzt takarít meg. Bár ha mernél javítani az egész lakásban vagy házban, akkor megéri ezt az eszközt megvenni.

A poros és kellemetlen munka befejezése után a mennyezet készen áll a festésre. De a festés előtt ajánlatos még feltölteni. Figyelembe kell venni, hogy a primer fehér vagy átlátszó. A szárítás után számos alapozó sárga árnyalatot ad, ezért extra festékréteget kell alkalmazni, és drágább, mint a primer.

Ha még mindig kérdései vannak azzal kapcsolatban, hogyan kell a mennyezetet feltölteni, könnyen megtalálhatja a videót az interneten. És tanácsokat adunk a tapasztalt kezdőknek.

Hasznos tippek

Néha a "göndör" rozsdás. Leggyakrabban ez a spatula mozgás kezdetén történik, amelyre még mindig sok megoldás van, míg a nyomás nem elég a maga részéről. A "beáramlás" elkerülése érdekében fokozatosan módosítsa a penge síkjának szögét. Ha a simító mozgását 50˚-os szögben kezdte, akkor végezze el a 20˚-os szöget.

A spatula helyes helyzetével

A mennyezeten fellépő hibák elkerülése érdekében helyesen kell tartani a spatulát és folyamatosan figyelemmel kell kísérni a folyamatot

A gittnek a már kiegyenlített réteg mellett kell lennie, míg a spatulának a szintezett rétegen kell lennie, és nem a rétegből. Ha állni nagyon jól látható réteg alatt egy vonalban, irányába néznek nem igazodik réteg, mozgó simító neki helyet megereszkedik. A mozgás elején valószínűleg beáramlik a következő alkalommal, ha természetesen nincs idő kiszáradni.

A beáramlást az alábbi módon lehet megszabadulni. Nedvesítsük be a mennyezet egy részét a permetezőből, amelyet a következő rész behelyezése előtt kiegyenlítettek. A gitt használatakor a spatulát könnyedén el kell indítani a vízszintes nedvesített felületen. Ha a mennyezet hosszú ideig megszáradt, enyhén nedvesítse meg. Ez előre megtörténhet egy hengerrel.

Videó, hogyan kell a mennyezetet megfelelően felhordani

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

3 + 7 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map