Hogyan szereljük fel a falakat saját kezünkkel: a befejező töltőanyag alkalmazásának technológiájával

Hogyan szereljük fel a falakat saját kezünkkel: a befejező töltőanyag alkalmazásának technológiájával

Hogyan szereljük fel a falakat saját kezünkkel: a befejező töltőanyag alkalmazásának technológiájával

A falak esztétikus és tartós befejezése közvetlenül a nagyoláshoz szükséges alapja. Ezért kell a tapétázást, a festést, a gipszkarton és más nézőpontok felépítését megelőzni a befejező gitt. De mielőtt elkezdené, meg kell tisztázni az alapvető fontosságú árnyalatokat: milyen anyagokat és eszközöket kell használni, hogyan kell felkészülni a felületre, milyen technológia működik a betartásához. Továbbá részletesen megvizsgáljuk, mi a végső gömbölyű fal, és hogyan kell a falakat saját kézzel felhordani. A video utasítások segítenek jobban megérteni a munka finomságait.

A gitt tulajdonságai és típusa

Miért kell feldolgozni a falakat a befejeződés előtt, és milyen típusú gitt jobb választani annak érdekében, hogy a végső bevonatot a legmagasabb előnyökkel járja? Megértjük a gipszvegyületek tulajdonságait és azok különbségét egymástól.

A gittelés előnyei

Egészen a közelmúltig a falak díszítésének kérdését művészi módon közelítették meg - a régi furnért újból lezárták, és az egyenlőtlenség helyben maszkolódott egy alapozóval. Az ilyen lefedettség tartósságára és kifogástalan esztétikájára nem volt szükség számolni, de a javításokat azonnal és nagy költségek nélkül is elvégezhették. Ezért sokan megkérdezik: miért van szükségük megvaklevára, ha a hagyományos forgatókönyv nem nélkülözheti? Ennek az eljárásnak több érve van:

 • kis repedések, mélyedések, csiszolt és egyenetlen falak hatékony maszkolása;
 • tökéletesen sima és tiszta munkafelületet teremt;
 • az alap tapadásának erősítése.
befejező gitt

A finomító gitt elrejti a falak hibáit, és minőségi alapot nyújt a dekoratív kikészítéshez

Mindez lehetõvé teszi díszítõ faldíszítésként bármilyen anyag felhasználását - akár tapéta, festék, mûanyag panelek, bélés stb. Nem lehet félni, hogy vékony papír vagy világos festék látható lesz hibák az alap - egyszerűen nem maradnak. Ugyancsak nem szabad megjegyezni egy további előnyt: a befejező gitt, ellentétben az indítással, fehér színnel rendelkezik, amely lehetővé teszi bármilyen árnyalat bélését.

Figyelj! A szakértők javasolják a gipszelést még a gipszkarton is: porózusan különbözik, így gyorsan elnyeli a nedvességet, és a gittréteg erősíti az anyagot, és megvédi a káros külső tényezőktől.

A gipszvegyületek típusai

Annak érdekében, hogy eldönthessük, hogyan kell a lakások falát feltölteni, az első dolog, amit meg kell tennie, hogy értékelje a munkások teljesítményét. Közvetlenül a keverék alapjául szolgáló anyagtól függenek - e kritérium alapján az alábbi típusú kendőket különböztetik meg:

 1. Cement. Előnyök: megfizethető költségek és magas nedvességállóság. Hátrányok: figyelemre méltó zsugorodást okoz, ezért több rétegben történő alkalmazást igényel - ha egy réteget fedel le, akkor hamarosan repedések fednek le. Ajánlott csempe, tégla és vastag tapéta számára.

Figyelj! A cementcsúcs a legmagasabb páratartalmú helyiségekhez alkalmazható: fürdőszoba, konyha és fürdőszoba.

 1. Gipsz. Előnyök: nincs zsugorodás, erős beállítás és egyszerű alkalmazhatóság, függetlenül a réteg vastagságától. Hátrányok: alacsony nedvességállóság - a keveréket olyan helyiségekben tervezték, amelyek stabil páratartalmúak. Alkalmas mindenféle homlokzati anyaghoz.
 2. Polimer akril. Előnyök: nincs zsugorodás, megnövelt duktilitás és gőzáteresztő képesség. Hátrányok: magas költségek. Ideális OSB és más faburkolatok vakolásához.
 3. Polimer latex. Előnyök: erő, alkalmazhatóság, magas tapadás. Hátrányok: alacsony ellenállás a hőmérsékletváltozásokkal szemben. Legjobb gipszkarton, festék és tapéta számára.

Figyelj! A konzisztenciájának köszönhetően a polimer kikészítő vegyületek nagyon vékony réteggel - 0,2 mm-es réteggel alkalmazhatók.

gitt

A keverék kiválasztásának legfontosabb szempontja az összetétel: meghatározza az anyag tulajdonságait

További kiválasztási kritériumok

Megérteni, melyik a falaknál jobban kedvelik a megvaklevkát, segíteni fog még két fontos kritériumot az anyag értékeléséhez. Az első az alap töltőanyag frakcióinak mérete. Itt kell összpontosítania a dekoráció típusát, amelyet a falak dekoratív díszítésére használnak. Ha tapétát szeretne a tapéta számára, a frakciónak legfeljebb 0,5 mm-nek kell lennie, és műanyag panelek, OSB-lapok, bélés, forgácslap és egyéb sűrű anyagok - 0,5-0,8 mm. Ha színezésre van szükség, kívánatos, hogy a frakció mérete legfeljebb 0,2-0,3 mm legyen.

A második tényező a keverék úgynevezett életképessége, vagyis az az időtartam, amely alatt a műanyagot kész állapotban tartja. Tehát a cementkészítmény 3 óra 3-5 órán át lefagy, és a gipsz is. A leghosszabb a vegyes formában alkalmas a polimer bevonat készítéséhez - magas plaszticitást biztosít a nap folyamán.

A gittelés előkészítése

Miután kiválasztotta a keverék típusát, folytathatja az előkészítő folyamatokat: egy szerszámkészlet létrehozását és a munka összetételének dagasztását. Hogy ne tévesszük meg ezeket a szakaszokat, hogy ne kérdőjelezzük meg minden későbbi befejező munkák minőségét - mondjuk tovább.

szerszámok

Annak érdekében, hogy a saját háttérképet vagy egyéb anyagot készítsen, szüksége lesz:

 • gitt keverék;
 • fúrógép speciális keverődaggerrel;
 • spatulas készlet: széles - 40-50 cm, keskeny - 10-15 cm;
spatulák

A munkához két formátumú spatulákra van szükség: keskeny és széles

 • fém szabály a vastag rétegek kiegyenlítésére;
 • tartály a dagasztó gitthez;
 • henger vagy széles kefe;
 • szinten;
 • vízszintes vonalzó a lejtők és a lábazati területek nyilvántartásához;
 • puha szivacs és spray;
 • primer;
 • Világítóeszköz: lámpa vagy fényszóró - a fényforrást úgy kell elhelyezni, hogy a felület minden hibája és szabálytalansága látható legyen;
 • zománcozott finom papír vagy csiszolótárcsa.

Figyelj! A felület befúvási folyamatának megkönnyítése érdekében használhat speciális kézi futamot - a szerszámot a bőrhöz rögzítő szerszámmal. Ez több alkalommal is lehetővé teszi a falak csiszolásának felgyorsítását.

shkuroter

A shrouroter hamarosan megvédi a gitt falat

A gitt keverék előkészítése

A boltokban kétfajta befejező shpaklevku található: száraz keverék formájában, és már készen van a bankok csomagolására. A második lehetőség sokkal kényelmesebb a felhasználáshoz, de 20-25% -kal több pénzügyi költséget igényel, így gazdasági szempontból racionálisabb száraz termék megvásárlására. Sőt, annak előkészítése nem okoz komoly nehézségeket.

1

Az adagoláshoz műanyag tartályt kell kerek formában tartani - még egy közönséges vödör, erős falakkal is. A száraz keverék gyártója által feltüntetett arányok miatt öntsük a szükséges mennyiségű hideg vizet a tartályba. Nem ajánlott fémtartály használata - a keverőpengék károsíthatják a tartály falát, ha a habarcsot keverik, hogy a fémrészecskék, vagy akár rozsda, ha jelen vannak, beleesnek a gittbe.

Ezután kezdjük fokozatosan önteni a száraz készítményt és a keverőt óvatosan keverjük össze az oldatot, amíg egy pasztaszerű homogén massza képződik. Győződjön meg róla, hogy nincs egyetlen korsó sem. Ha a kompozíció helyesen lett elkészítve, vastag tejfehérje lesz a konzisztenciájának megfelelően. A minőség másik jele: a keveréknek észrevehető nyomot kell hagynia a keverő pengéjén, amikor kivonják a tartályból.

gitt

Keverjük össze a töltőanyagot vastag pasztaszerű állapotban

Fontos! Mivel a gitt keverék számos olyan komponenst tartalmaz, amelyek vízben különböző sebességgel oldódnak, ismételje meg az eljárást 5-7 perccel az első keverés után.

Ha kicsit tévedsz az arányokkal, akkor a felügyelet könnyen orvosolható: folyékonybb keverékhez, víz hozzáadásához és vastagabb - száraz keverékhez. Ezután az oldatot alaposan összekeverjük egy keverővel. És bár a gyártók nem adnak tanácsot ilyen intézkedések megtételére, a gyakorlat azt mutatja, hogy ha a végső dagasztás megfelelő módon történik, az összetevők további kiegészítésekor a gitt minőségét egyáltalán nem érinti.

Figyelj! A keverő elkészítése után azonnal mossa le. A legmegfelelőbb és leghatékonyabb módja az, hogy a tiszta vizet tartalmazó edénybe öntse le, és rövid időre megfordítsa a pengék forgatását.

Lépcsőzetes falfestés

Amikor az összes előkészítő eljárás befejeződik, itt az ideje, hogy a befejező gitt keveréket közvetlenül a munkafelületen alkalmazzuk. De előtte megtanuljuk, hogyan kell megfelelően kitölteni a falakat: a videók és a lépésről lépésre történő útmutatások segítenek abban, hogy részletesen megértsétek ennek a munkának a főbb finomságait.

Az alap kezelése

Kezdetben elő kell készíteni egy tervezetet - ha kihagyja ezt a lépést, akkor a befejező gitt nem tart sokáig. Először tisztítsd meg a régi felületet, a primert és a vakolatot. Szintén távolítsa el a zsír minden szennyeződését, a korom nyomát és más szennyeződéseket. És végül megszabaduljon a portól: hagyományos permetezéssel, permetezheti a felületeket és óvatosan törölje szét. Ez az eljárás nemcsak az alap tisztítását, hanem javítja a tapadást is.

fal tisztítás

A gipszelés előtt a falakat portól és szennyeződéstől tisztítani kell

A következő lépés a felület feltöltése. Ennek az eljárásnak az a célja, hogy biztosítsa a gitt keverék minőségi megfogását a bázissal. A munka során mind a speciális alapozó készítményeket, mind a PVA-ragasztó 10% -os vizes oldatát használhatja. Ez utóbbit egy ilyen receptúra ​​készítette: feloldja a ragasztó egy részét 10 rész vízben és alaposan keverje össze. A funkcionalitással a második lehetőség nem rosszabb az elsőnél, ezért válassza ki az alapozás módját, figyelembe véve saját pénzügyeit.

Figyelj! Ugrás az alapozó, azt kockáztatja, szerzés egy egyenetlen felület: ha a fal nem kezelik, akkor azonnal felszívja a nedvességet a töltőanyag és az utóbbi gyorsan felkapta, úgy, hogy az összhangba kerüljön nagyon nehéz lenne.

Ha a falakat speciális összetételű alapanyaggal feltölti, akkor a legjobb a görgő használata. Az eljárás nem igényel sok időt és nem igényel nagy erőfeszítést: egyenletesen alkalmazza a keveréket a felszínre, terjeszti a szabályt, és görgősen simítsa. Egy réteg elég lesz. A legfontosabb dolog az, hogy óvatosan simítsa ki az alapanyagot, hogy ne okozzon falszintkülönbséget. A ragasztókészítmény esetében még könnyebb: egy széles kefe segítségével nedvesítse fel a felületet az elkészített oldattal.

alapozás

Az alapozó javítja a befejező gittréteg teljesítmény tulajdonságait

Fontos! A fagyasztott falburkolatok erősen elriasztanak - ez a bevonat rövid életű lesz, ezért jobb, ha nem foglalkozik az indokok kezelésével a meleg évszak kezdete előtt.

Keverési technológia

Egy lépésről-lépésre, hogyan kell alkalmazni a befejező töltőanyagot a falon:

 1. A keskeny spatulát használva tárcsázzunk kis mennyiségű keveréket, és függőleges irányban egyenletesen egyenesen alkalmazzuk a kiválasztott munkaterületre. Ajánlott bármilyen felső sarokból indítani.
simító munka

Egy vékony spatulát helyezünk az alapra

 1. Az adott munkaterület lezárása után vegyen egy széles spatulát és simítsa le a keveréket: vigye fel a szerszámot a falra, és egy minimális szögben enyhe nyomással húzza meg a kompozíciót az alapon, amíg egyenletes felületet nem kap. A maximális anyagréteg 1-1,2 mm. Ha a bevonat vastagsága nagyobb, szárítás után valószínűleg elalszik.
spatula

Egy széles gitt kést simít a munkafelületen

 1. Hasonlóképpen, váltakozva az alkalmazás és a húzás, kezelje az egész falat.

Fontos! Minden egyes húzás után törölje át a széles spatulát egy ruhával - a szerszámnak tisztának kell lennie: ha megtartja a keverék legapróbb maradványait is, megkeményedik és egy hornyot hagy a beállított alapon.

 1. Várja meg, amíg a gipszvegyület meg nem kap és száraznak, és csiszolópapírral vagy csiszolókanállal csiszolja a falakat, óvatosan körkörös mozdulatokkal távolítsa el a szabálytalanságokat.
falburkolás

Csiszolás - a csillogó munka végső fázisa

Csiszolás után elkezdheti díszítő díszítéssel díszíteni a falakat.

Videó: a saját kezű falfestés

A falak befejező gitt technológiája és jellemzői

Hogyan válasszuk ki a befejező töltőanyagot és az ahhoz szükséges eszközöket

Most már tudod, hogyan kell a falakat a saját kezedbe tenni, hogy tökéletesen sima durva felületet kapj bármilyen formátum befejezéséhez. A legfontosabb dolog - ne feledje: csak az ellenőrzött technológiát követve és a kiegészítő videók meghallgatásával gyorsan és hatékonyan fel tud dolgozni a későbbi tervezéshez.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

86 + = 96

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map