Hogyan rögzítsük gyorsan és pontosan a talapzatot a padlóra

Hogyan rögzítsük gyorsan és pontosan a talapzatot a padlóra

Hogyan rögzítsük gyorsan és pontosan a talapzatot a padlóra

A plintosz nemcsak szerkezeti elem, hanem dekoratív is. Amikor befejezi a konyhában végzett javítást, a tapétát beillesztik, és a padlóburkolatok frissülnek, felmerül a kérdés, hogyan lehet a lábazatot a padlóra szegezni és hogyan lehet rögzíteni a különböző anyagokból készült szegélyléceket. Szegély nélkül a javítás hiányosnak tűnik. Az orosz fogyasztók által a lakások és házak javítására használt legelterjedtebb lábazatok fából, műanyagból és MDF-ből készült szegélylécek.

A műanyag szegély rögzítéséhez használjon speciális rögzítőket

Annak érdekében, hogy a műanyag szegélyléc biztos legyen, azt speciális alapra kell rögzíteni

Hogyan lehet rögzíteni a szegélyléceket a saját kezével?

Leggyakrabban a konyhában, mint a lakás bármely más részén, fából vagy műanyag szegélyléceket használnak. Az értékesítés során vannak alumínium szegélylécek is, amelyek kiválóan alkalmasak a konyha számára, de nem mindig illenek szervesen a belső térbe.

Műanyag szegélylécek

A műanyag szegélyléc speciális szerelvényekkel van ellátva, az ízületek és a sarkok megjelenését

A műanyag szegélyek gyártói gondoskodtak arról, hogy a szélei, az ízületek, a külső és a belső sarkok tiszták legyenek

A műanyag szegélyléc ideális szőnyegpadló, laminált és linóleum padlóburkolatokhoz. A nedvesség és a szélsőséges hőmérsékletek ellenállnak, tökéletesen alakulnak és hasonlítanak a nemes fából készült szegélyek megjelenésére. A műanyag szegélylemezek másik tagadhatatlan előnye, hogy speciális csatornákkal rendelkeznek a kábelvezetéshez.

A köröm műanyag lábazata különböző lehet: ragasztó, klipek vagy tüskék köröm és csavarok használata.

Ha nem tervezi szétszerelni a padlóburkolatot, és a közeljövőben kicserélni a háttérképet, ragasztóval vagy folyékony körmökkel rögzítheti. A ragasztó megfelelő kiválasztásához keresse fel az építőanyag-tároló vezetőjét. A kompozíciót mind a falra, mind a szegélylécre alkalmazzák. A ragasztó 2-3 óra hosszat megragad. Ha kábelcsatornák vannak a lábazatban, helyezze a kábelt a szegélylécbe a telepítési fázis alatt.

A kábelcsatornák nélküli szegélyezést klipszel kell rögzíteni. De van egy árnyalat: ilyen módon a lábazatot telepíteni kell ideális sima falakat. Ellenkező esetben a lábazat elhagyja őket. A szerelés nagyon egyszerű: a klipek a falhoz rögzítenek, 30-50 cm között helyezkednek el. Ha ilyen módon rögzítette a szegélylécet, ne felejtse el, hogy a padlóburkolat (és így a talapzat) és a tapéta lecsökkentése nagyon nem kívánatos.

A nemes és elegáns fadoboz még mindig népszerű

A fa szegélyezés nehezebb telepíteni, de stílusosabb és nemes

Az öncsavarral ellátott csavarok rögzítése a legmegbízhatóbb a szegélylécek telepítéséhez, de a legmegbízhatóbb is. A kábelcsatornákkal ellátott szegélylécek a legmegfelelőbbek az önbefogó csavarokhoz. Ez a legpraktikusabb és esztétikusabb módszer. A szegélyléc kialakítása lehetővé teszi a kötőelemek, csavarok, és nem csak a belül rejtett kábelek összekapcsolását. Ha lábazatot kell csatlakoztatni egy puha falhoz, használjon befejező körmöket (ezek vékony sárga körmök).

Fa szegélylécek

A fa szegélyléceket általában drága parkettákkal díszítik. Ha a lábazatot a tömbtől a padlóig kell szegeznie, akkor egy 1-1,15 mm átmérőjű parketta hajtűre van szüksége. Az emberi növekedés magasságából ezek a csapok szinte láthatatlanok. Szükség esetén a kalapot egy lábazatban lehet megtapasztani, és a megmaradt lyuk a színe alá kerül.

A lábazat helyes telepítése

A szakértők javasolják, hogy a szegélyléceket a sarokból indítsa el, és az óramutató járásával megegyező irányban mozogjon. Csatlakoztassa a lábazatot a falhoz és rögzítse a sarok a végén. Jelölje meg a tüskék helyzetét egy jelölővel, majd határozottan nyomja meg a talapzatot a padlóra és fúrjon lyukakat benne. A legjobb, ha egy 6 cm-es fúrógépet készítesz. Ahhoz, hogy a lyukak mélysége azonos legyen, jelölje meg a fúrógépet. A dugókat a hosszúságuk felénél lévő lyukakba helyezzük és 40-60 cm távolságban rögzítjük egymástól.

1

Ezután a lábazatot helyezzük, műanyag tüskéket helyezünk be, a csavarokat a helyére csavarják. A szegély végén, és csatlakoztasson egy speciális csatlakozót a következő szereléshez. Minden következő lábazat átlapolódik az előzővel. A dugók mindegyik végén vannak felszerelve. Az összes szerelvényt az alaplap színének és a célnak megfelelően választják ki. Ne szorítsa túl szorosan a csavarokat - a termék deformálódhat.

Hogyan rögzítsük a talapzatot a talajhoz horgonylemezekkel

A furnérozott szegélyezés telepítéséhez rendszerint egy horgonylemezt használnak

Horgonylemezt használnak a furnérozott lábazathoz

Így rögzített a furnérozott talapzat. Olyan helyeken, ahol a horgonylemezek vannak felszerelve, fúrjon lyukakat perforátorral és kalapácsos műanyag dübeleket bennük. A falra kell csomagolni. Csavarozza a horgonylemezeket a falhoz csavarokkal. Ezenkívül a horgonyt fogakat úgy kell irányítani, hogy azok a lábazat szálai fölött legyenek. Ezután a talapzatot rögzítik a horgonylemezek fogaira.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map