Háttérkép egy kis helyiségnek: válasszon vizuálisan helytakarékos színeket és textúrákat

Háttérkép egy kis helyiségnek: válasszon vizuálisan helytakarékos színeket és textúrákat

Háttérkép egy kis helyiségnek: válasszon vizuálisan helytakarékos színeket és textúrákat

A "Hruscsov" és a standard betonlemezek tervezői közül a legkevésbé a lakótérre gondoltak. Fontos volt, hogy három emberből álló családot helyezzen el a hírhedt minimális felvételen. A kis helyiségben lévő tér nagyméretű vizuális megnövelése nagyszerű felújítás nélkül nem üres kérdés. A tervezés változása dokumentumok és jelentős beruházások elkészítését teszi szükségessé. Vannak egyszerűbb módszerek vizuálisan hozzá néhány "négyzetek" és átalakítása szerény lakások.

Hogyan mozoghat a fal tapétával

A legegyszerűbb és legfizethetőbb módja a szoba arányainak megváltoztatására és a térbeli ékezetek elmozdítására a falak színének frissítése. Egy izgalmas tevékenység egy olyan kirakós játékhoz hasonlít, amelynek megoldása kényelmes életkörülmények között, azzal az érzéssel, hogy sok a levegő körül. Mi legyen a háttérkép egy kis helyiségnek:

 • Fénytónus. A nyugodt pasztell színek alkotják az illúziót a terület és a térfogat növelésével, a falak megnyomásával és a mennyezet felemelésével. Nemcsak könnyebbé válik - meleg és békés.
 • Nagy elemek hiánya. Nagy rajzok felborítják a helyet, túl nagy figyelmet szentelnek. A nagy részek ellentétben állnak a fő háttérrel. Az ékezetes nyomtatás "enni" egy világos háttérből, elveszett és nem felel meg az alapfunkciónak. Nem zárható ki a környező tér piszkosságának és diszharmóniájának belsejébe való bevezetése.
 • További dekor elemek. Miután a népszerű háttérképek valóságos reneszánszot tapasztalnak. A megfelelő választás a telek mozoghat a "Hruscsov" a latin negyedben, vagy egyenesen az azúrkék tenger felé. A levegő kitöltése és perspektíva a választás fő tényezői.
könnyű tapéta

Egy kis konyhában jól látható tapéta kis minta

A mennyezet nem kevésbé fontos a terület és a térfogat növelése szempontjából. Kevés lakás büszkélkedhet arról, hogy a falak magassága megfelel a tulajdonosok elvárásainak. Javasoljuk, hogy elkerüljék a szegélyeket, a stukkó díszléceket és más mennyezeti dekorációkat. Csendes monofonikus tapéta vagy festék - a legjobb választás.

Ne kösse túl a szobát a bútorokkal, különösen a sötétben. Számos tárgy elrejti a helyet. Kívánatos a szoba közepét kiszabadítani, és előnyben részesíteni a funkcionális bútorokat. Transzformátorok és polcok a nehézkes szekrények helyett - ideális megoldás.

Bútor-transzformátor

A bútor-transzformátor a sikeres tervezéssel kombinálva nagy mennyiséget jelent

Ügyeljen arra, hogy figyeljen az ablakokra. A nyílások tervezésénél nem alkalmazhatók a lambrequinok, a kanyargós függönyök és a tüllméterek, amelyeket összegyűjtöttek. A könnyebb és lakonikusabb dekoráció, annál nagyobb a levegő és a fény, ami fontos egy kis helyiségben.

ablak dekoráció

Az ablakok optimális változata a vakok vagy redőnyök használata

Fontos tudni! Egy kis helyiségben előnyösebb az ablak díszítése, ami megfelel a szoba általános hangjának. Római függönyök és fényfüggönyök a tapéta hangjában - kiváló belső megoldás.

Hogyan válasszunk dekorációt egy kis helyiségnek

A gyártók korlátlan számú lehetőséget kínálnak az apartmanok befejezéséhez. Az épület szupermarket fedezi az enyhe pánikot -, hogy mit kell megállítani. Háttérkép egy kis helyiségnek, vizuálisan megnövelve a helyet, szűkítő lehetőségeket és ezzel egyidejűleg lehetővé teszi a fantasy-játékot.

Tömör tapéta

A korlátozott dekoráció lakonikus, nyugodt, irritáló szemek kontrasztjainak hiánya. A regisztráció során a személyes színek preferenciái - meleg vagy hideg színek.

Melegség:

 • világoszöld vagy világoszöld;
 • sárga;
 • bézs;
 • sárgabarack;
 • krémet.

Válasszon puha, néma árnyalatokat. Pihennek, megnyugtatják és teljesítik a rájuk rendelt funkciót. A szoba tele van levegővel.

A hideg:

1
 • világoskék;
 • világosszürke;
 • világos rózsaszín;
 • fehér.

Milyen színű tapéta növeli a szobát leginkább? A falak a fehér falak a leghatékonyabbak, de tiszta és formális. A finom kékes vagy rózsaszín árnyalatok, valamint a nyugodt szürke-ezüst nagyon alkalmasak a probléma megoldására.

hideg színekben

Példa a hideg színek sikeres tervezésére

gyermek design

Hangulatos gyerekek vidám zöld árnyalatokkal, absztrakt tapéta

Háttérképek nyomatokkal és rajzokkal

Egységes lehetőségek, amelyeket a korlátozás és a laconicizmus vonz. Gyakran több mint minden nap szeretnék egy hígított falat nézni. Azonban a rajzok és nyomtatványok kiválasztása jól kiegyensúlyozott, és értékeli a belső térben való jelentőségét.

Majdnem univerzális opció - tapéta függőleges csíkban. Általában a kis terület problémájának megoldása mellett fel kell gondolni, hogyan lehet felemelni a mennyezetet. A függőleges rajz könnyedén felhúzza a falakat, és egyidejűleg nem takarja el a helyet.

Szükség van a túlzott kontrasztok elkerülésére és a kapcsolódó színek kombinációinak kiválasztására. A kék jól illeszkedik a fehér és a világos sárga vagy bézs kajszibarackhoz.

Egy másik lehetséges megoldás egy könnyű tapéta, amely kis, diszkrét minta. Előnyben részesülnek a plakát nélküli motívumok - virágos, absztrakt, éles geometriai formák nélkül.

lakonikus belső tér

A meleg árnyalatú vízszintes csíkok kibővítik a szobát, és a nyitott könyvpolcok könnyedséget és könnyedséget kölcsönöznek

Sötét háttérkép

Sötét színű dekoráció - szinte tabu, ha tapéta szükséges, ami növeli a helyiséget: a fotók az ilyen megoldások meghibásodását mutatják. Bizonyos esetekben azonban kontrasztot használnak, ha szükséges, kihúzni a szobát, vagy éppen ellenkezőleg, hogy négyzetesebbé váljanak.

Ezt a módszert a lehető legpraktánsabban kell végrehajtani, csak egy falra, vagy akár egy szakaszra. A színes vagy háttérképet a nyomtatással és a monokróm megoldások eldobásával ajánljuk.

Leggyakrabban ez az út a tér elosztására, külön a munkát, vagy fordítva, az alvóterületet. Az áramkimaradás és a szűkület hatásának lerövidítése érdekében további kiemelést állít be.

hálószobai tervezés

A sötét színek használata jobb, mint a háttérkép

Fontos tudni! A sötét színek kedvezőtlenül befolyásolják a hangulatot. Hosszú tartózkodás egy halványan megvilágított szobában tele van általános elnyomott állapotgal - a fényhiány.

Textúra háttérképek

A textúra a hangerőt adja, és lehetővé teszi a hatékony tervezési technikák használatát. Texturált háttérkép egy tégla számára - egy klasszikus lehetőség, amely igazolja magát egy kis helyiségben.

A téglafestés szimuláló fehér vagy fényes meleg árnyalatok hozzájárulnak a terület vizuális bővítésének problémájának megoldásához. Jó a vidéki vagy konyhai tervezéshez, ahol vidéki kényelmet és pihenést, harmóniát, békét érezni.

A texturált tapéta egy kis helyiségben egyszínű szín vizuális hatásokkal kombinálva használható. Például, ha beillesztik a háttérképek belsejébe vagy a nagy falakon.

Fontos tudni! A kiegészítő tér hatásának megteremtésében fontos szerepet játszik a padló színe. A színes padló jól működik - ezáltal a szoba magasabb és szélesebb.

textúrális tervezés

A textúra kialakítása harmonikusan egészíti ki az életerősítő rajzot a hátsó falon

A tér vizuális terjeszkedésének módszerei

A téren kívül a tér térfogata is fontos. A levegő feltöltése növeli a tágasság érzését. A határok "bővítője" elsőbbségének tenyere a falak színéhez és az üres tér jelenlétéhez tartozik, és nem terjedelmes bútorokkal. További tényezők nem kevésbé fontosak, mint azok a színek, amelyek növelik a helyiség térfogatát:

 • Tükrök. A tükörfelület tükröző képességei csodákat tesznek - sokszor bővülnek a tér. A tükör ajtóval ellátott ruhásszekrény megfelelő egy kis helyiségben, mint egy fal tükör. Az ideális hely az ablakkal szemben helyezkedik el.
 • A perspektivikus hatás használata. Ezt a háttérképek segítik majd a "végtelenséggel" rendelkező telek. Lehetséges városi motívumok, tájképek, pillanatfelvételek a víz alatti világról. Velencei középkori utcák és csatornák, messziről elveszettek.
 • Vizuális változás egy kis helyiség mélységében és magasságában. Különböző színkombinációk alkalmazása a mennyezet, a falak és a padló díszítésében lehetővé teszi a kívánt hatás elérését. Alacsony mennyezeteken az oldal és a távoli falak színe kiemelkedik - így a magasság és a térfogat vizuálisan megnő. Az oldalfalak "elmozdulnak", kiemelve a fal messze falát.
 • Természetes és mesterséges világítás. Minél könnyebb a kisebb helyiség, annál nagyobb a térfogata. Ha az ablakok a napsütötte oldalra néznek, a nap folyamán gyakorlatilag nincsenek problémák a megvilágítással. Az északi oldalon kötelezővé kell tenni egy világos színt - különben a "kőzsákban" szűknek kell lennie. Este elegendő mesterséges megvilágítást kell biztosítani és a fő forrás mellett további megvilágítást kell biztosítani. Ehhez alkalmasak a falra szerelt mennyezetek, beépített mennyezeti halogének.
tükörfelület

A tükör felületek masszív bútorokat tesznek lehetővé - a szekrény nem lóg az ágy fölött

A térfogatmérő megoldások világos színpalettán alapulnak és egyszerű technikákkal erősítik meg. Ha a normál belső térben lágy semleges színeket szeretne, akkor 3D-s kialakításra is igénybe vehető - a tapéta alternatívája, amely kibővíti a helyet. Egyszerű és biztonságos opció - stretch mennyezet, utánozzák az égen. A dekor alkalmas gyermekszobának, felnőtt hálószobának vagy konyhának.

keskeny konyha

A szaftos háttérkép kiterjeszti a keskeny konyhát, és hangsúlyozza a stílusot

Fontos tudni! Az óvoda számára különösen fontos a csendes hang. A gyermekek gyakran elaludnak a fényben, nem szabad elterelni a túl gazdag díszítés.

a kilátások hatása

A perspektivikus hatás egy kis helyiségben elhomályosítja a határokat

Nagy rajzok és belső részletek: ellenben és ellenben

A nagyméretű kép a háttérképen növeli vagy csökkenti a területet? Az épület szupermarketének osztályán nehéz válaszolni egy fontos belső kérdésre. Egy kis hálószobában vagy a konyhában a nagyméretű díszítőelemek eltakarja a helyet, csökkenti a hangerőt.

A nagy rajzok vagy nyomtatványok színesek, gyakran sötét színekben. A kontraszt szűkíti a térbeli kereteket, van egy érzés, hogy a kép lóg, és azzal fenyeget, hogy összezúzza a súlyát.

A monokróm fal újraélesztéséhez elegendő egy kis díszítőelem. A küldetés tökéletesen illeszkedik a képbe, amely lakonikus keretbe illeszkedik, vagy egy moduláris képen világos háttéren.

dekoratív elemek

A tér elosztásakor vegye figyelembe a belső tér minden részletét

Nagy belső részletek is vonatkoznak a szabad terület fogságára. Háttérképek, amelyek növelik a vizuális teret, összeomlik a hatalmas bútorokkal és elektronikával. Ezért a "plazma" be van helyezve a belső térbe, a többi audio-videokészülék pedig a szekrénybe vagy a polcokra kerül. Előnyösen válassza ki az eszközöket egy könnyű házban - így nem sértik az általános stílusát.

Videó: szakmai tanácsok egy kis helyiség kialakításához

Hasonló elveket követnek a tartozékok kiválasztásakor. Masszív vázák, díszítő fülkék, csecsebecsékkel, cserepes fákkal teli - a kis helyiség díszítésére való törekvés létfontosságú terület elvesztésével jár.

A hibák és csalódások elkerülése érdekében a legjobb a belsőépítészek felé fordulni. Pontosan tudják, hogyan kell vizuálisan kinagyítani egy kis szobát, és tévesen kiválasztani a dekorációhoz szükséges anyagokat. A sikeres ötlet minőségi megtestesülése olcsóbb, mint egy végtelen újratervezés egy álomtervezéshez.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 4 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map