Csaptelep a konyhában a vízszűrő alatt: a működtetés elve és a saját kézzel készített montázs jellemzői

Csaptelep a konyhában a vízszűrő alatt: a működtetés elve és a saját kézzel készített montázs jellemzői

Csaptelep a konyhában a vízszűrő alatt: a működtetés elve és a saját kézzel készített montázs jellemzői

Magas házban vagy lakásban jó minőségű ivóvíz megállítása nem jelent problémát a különféle szűrők, sőt a teljes tisztítási rendszerek megjelenésével. De a kényelmes vízellátás kérdése sürgetővé vált. És itt a szaniterek gyártói voltak a tetején, miután a világon egy kombinált csaptelepet mutatott a konyhában egy vízszűrővel. Mi az, hogyan kell kiválasztani és telepíteni? Ezt részletesebben meg kell tanulni, ha kis mértékben hozzá kíván járulni az egészségéhez.

Háztartási vízszűrő rendszerek

A mindennapi életben a jó minőségű ivóvíz előállításához leggyakrabban az áramlásszűrő rendszereket használják. Általában a mosogató alá vannak szerelve, eltakarva a járókerék kommunikációját a bútorkészletből.

víztisztító rendszer

A mosogató alatt lévő víz tisztítására szolgáló rendszer

Kívülről, ezek a rendszerek több cserélhető patronnal ellátott tartályok kialakítása. Úgy tervezték, hogy tisztítsa a vizet bizonyos szennyeződésekből a szűrés minden szakaszában. Szükség esetén a patronok megváltoztak. Általában ez 5-7,5 ezer liter átmegy.

Figyelj! Az ilyen konténerek száma, és ennek megfelelően a szűrők megadják a névfelszerelést - kettő, háromfokozatú stb.

Az áramlásszűrő csatlakoztatva van a hidegvíz-főhöz. A kijáratnál tiszta vizet kap. Ugyanakkor a csatorna késleltetés nélkül jön. Minden a lehető legegyszerűbb.

A valamivel összetettebb eszköz és működési elv fordított ozmózisú rendszerrel rendelkezik. Ott a vizet átszűrjük, nem szűrőanyaggal, hanem vékony membránon keresztül. Csak egy molekulát veszít a vízből! De a tervezés azt jelenti, hogy jelen van egy tároló tartály a víz és a csatlakozás a szennyvíz rendszer - a szennyvíz elvezetése. Ezek a jellemzők bizonyos korlátozásokat írnak elő a fordított ozmózisú rendszerek szerény konyhákba történő beépítésével kapcsolatban.

osmosis a konyha számára

Reverse osmosis rendszer a konyha számára

Azonban mindkét típusú tisztítórendszer lehetővé teszi a konyhai szűrő speciális keverőjének felszerelését. Ez a pillanat különösen fontos, valójában a minőségi ivóvíz befogadásához szakértelemre van szükség ahhoz, hogy nemcsak az elszámolást, hanem a benyújtást is megszervezze.

Keverőszűrő - a munka és a méltóság elve

A háztartási szükségletekhez szükséges tisztított víz ellátása egy műszaki tömlőn keresztül történik, amelynek egyik végét a szűrővel kell összekötni, a másik pedig daruval van felszerelve. Ez a mosdófelületre kerül, általában a keverő oldalán. A vízvezeték termékének megjelenése más lehet, de a belső kialakítás és a használhatóság szempontjából is teljes mértékben nem hibáztatható.

 1. Bizonyos kellemetlenségeket tapasztal, ha a tiszta vizet egy nagy tartályba ajánlja.
 2. A csaptelep beszereléséhez további lyukat kell készíteni a mosogatóban, ami valószínűleg nem minden esetben lehetséges.
 3. A daru egy szabad helyet foglal el, ami rendkívül értékes a kis konyhákban.
daru

Elkülönített csaptelep ivóvízhez a szűrőből

A kombinált keverőnek nincsenek ezek a hátrányai. Lehetővé teszi, hogy alternatív ellátást biztosítsanak a tisztított és a nem szűretlen víz számára további csaptelep beszerelése nélkül.

Az ilyen munkát a termék különleges kialakítása kondicionálja - a csövet a csőben. Ennek köszönhetően külön vízfolyást kapsz. Csak egy áramkör folyik ivóvízzel, másik pedig egy hagyományos csapvízzel. Azonban nem keverednek egymással. Ez azt jelenti, beállításával szelepek (karok) mixer „két-in-one”, akkor közvetlenül a víz áramlását a csővezeték, hogy megkerülje a szűrőt, illetve rajta.

váltókar

Kombinált konyhai csaptelep működtetése két kiöntőnyílással

Ha kíváncsi, hogy miért olyan nehéz ez, és miért nem tudja használni minden alkalommal tiszta vízzel, akkor meg kell tudni, hogy a következő: a rendszeres használata a szűrő fogja eredményezni gyakori változásai a patronok, vagy akár meghibásodás. Ennek eredményeképpen a konyhában lévő tiszta víz rendkívül drágán fog kerülni. Célszerűbb a szűretlen vizet a háztartási igényekhez használni, és megtisztítani - az ivásra és a főzésre.

1

A szűrők típusai

A szûrõk keverõi a multifunkcionalitásuk miatt kissé eltérõ eszközökkel rendelkeznek a szabványos termékekhez képest. Meghatározza ezeknek a fajokra való felosztását.

A kombinált keverők lehetnek karok vagy szelepek, hasonlóak a hagyományos termékekhez. Ezenkívül testük - elülső vagy oldalsó - kis kézzel van ellátva ivóvíz ellátásához. Ebben az esetben az oldalsó helyszín kényelmesebb lesz, ha rendszeresen tölti meg tiszta vízzel a nagy kapacitást. Az ilyen modellek széles választékban szerepelnek, az árkategóriában is nagyszerű.

váltókar

A keverő kar modellje a szűrő alatt

váltókar

A Zorg cég eredeti modellje szelepvezérléssel

Figyelj! Drága, de a leginkább kényelmes működés a keverők modellje, amelyben az ivóvízellátás szabályozása a kifolyó végén történik. A beállítás lehet mechanikus (szelep, kar) vagy akár szenzoros is.

Vannak olyan termékek is, amelyek egy vagy két lyukkal rendelkeznek vízellátáshoz.

váltókar

Két lyuk az ivóvíz és a szűretlen víz külön ellátására

váltókar

Keverőszűrő egy lyukkal a víz kiöntéséhez

Különös figyelmet kell fordítani az egyik fogantyúval ellátott szűrővel ellátott konyhai keverőkre. Egy speciális jelzővel szabályozhatja az áramlást. Meg fogja mondani, hogy mikor van ideje megváltoztatni a szűrőt. Meg lehet vásárolni a gyártó üzleteiben.

Ez fontos! Az ilyen daru kiválasztásakor vegye figyelembe a műszaki jellemzőit, különösen a vízfolyást egységnyi idő alatt. Például: a Grohe BLUE 33249001 beépített szűrővel ellátott keverő képes 4,5 liter ivóvizet percenként.

váltókar

Keverő beépített szűrővel

Kombinált keverő kiválasztása és telepítése saját kezűleg

Ha a kombinált keverő az Ön konyhájában van, akkor mielőtt elindulna a boltba, ismerkedjen meg a választása és a telepítés jellemzőivel. Ez lehetővé teszi, hogy kompetens módon építsünk egy beszélgetést az eladó-tanácsadóval és elkerüljük a felesleges kiadásokat.

Hogyan válasszunk ki egy konyhai csapot a szűrő alatt

A tervezési funkciók mellett a szűrő alatt a keverő vásárlásakor több pontra kell figyelni:

 • Építsd a minőséget. Minden részletnek jól illeszkednie kell egymáshoz. Ellenőrizze továbbá integritását.
 • Options. Mindenképpen adja meg, hogy mit tartalmaz a keverő. Valószínűleg a szükséges hosszúságú tömlőket vagy a vízelosztó adaptert meg kell vásárolni.
 • A karok és szelepek elrendezése. Megfelelőnek kell lennie az Ön számára. Ne habozzon ellenőrizni közvetlenül a boltban.
 • A kifolyó magassága. Itt a következő szabályt kell követni: a kevésbé mély tálban van egy tálban, annál nagyobb a csaptelep.

Nem a legkisebb szerepet játszik a kombinált keverő kiválasztásában a gyártó. A vezetők a ZorgSanitary (Cseh Köztársaság), Kaiser (Németország), Blanco (Németország) cégek. Termékeik képesek kielégíteni a legigényesebb fogyasztók ízét, és a minőség lehetővé teszi, hogy messze elhagyják a versenytársakat. Ne felejtsük el, hogy egyes modellek költsége a képességeit nem kevésbé befolyásolja, mint a termék jellemzői.

váltókar

A ZorgSanitary a legmodernebb és praktikusabb szanitertechnikákat kínálja

A kombinált keverő telepítése: lépésről lépésre

A keverőnek a szűrő alá történő felszerelése nem lesz különösen nehéz még a szaniterek távolabbi személyénél is. Minőségi eredményre azonban legalább minimális elméleti alapra van szükség. Minden munkát szakaszban végzünk.

 1. Teljesen szabadítsa ki a mosogató alatt lévő helyet. Semmi sem zavarja a berendezések szétszerelését és felszerelését.
 2. Zárja le a vízellátást úgy, hogy a szelepeket felfelé állítja.
 3. A keverőből nyissa ki a fennmaradó vizet a rendszerből.
 4. Távolítsa el a régi csapot. Ehhez csavarkulcsot használjon a tömlők leválasztására a vízvezetékekből, és csavarja le a keverőt a mosogatóhoz rögzítő rögzítőelemeket.
 5. Húzza ki a szelepet a tömlõkkel, csak húzza fel.
a kiszerelő szétszerelése

A régi konyhai csaptelep leszerelése

A szemétgyűjtés után folytassa a szűrőrendszer közvetlen felszerelését. Általában a vezetõn van rögzítve, a szegélynyíró alatti oldalfalhoz rögzítve. A telepítés minden árnyalata megtalálható a termékhez tartozó utasításokban.

A munka következő szakasza egy kombinált típus új keverője lesz. Végezze el a következőképpen:

 1. Tisztítsa meg a lyukat a mosogatóban, hogy az új berendezés a lehető leg szorosabbra kerüljön.
 2. A mosogató tetejére egy tömítést helyeznek. A rendelkezésre álló lyukban (általában 35 mm átmérővel) húzza ki a tömlőket és szereljen be egy keverőt.
 3. A mosogató aljától egy második tömítést helyeznek rá, rögzítve egy reteszelőanyával, amelyet a meglévő kötőelemekkel meg kell húzni.
 4. Csatlakoztassa a műszaki tömlőket. Ezek közül kettő - hideg és forró vizet a csővezetékből a keverőbe, és egy - a szűrőből megtisztított vizet szolgáltat.
 5. Ellenőrizze az egészségügyi berendezések munkáját. Ehhez nyissa ki a szelepeket a felszállón és tegye be a keverőt.
szűrő

Szűrő csatlakoztatása T-adapterrel

a keverő rögzítése

A keverő rögzítése a mosogatón

Videó: GROHE Blue keverő beépítése vízszűrővel

Az eszköz bemutatása:

telepítés:

Így a konyhában tiszta ivóvíz rendelkezésre áll önállóan. Vágy és szabad idő lenne. Nem? Ez nem ok arra, hogy tagadja magát egy egészséges életmódtól. Mindig kapcsolatba léphet egy tapasztalt vízvezeték-szerelővel.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

57 − = 54

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map