A konyhában lévő mosogatóval ellátott szifon helyes szerelése: tanácsok a szereléshez és a szereléshez

A konyhában lévő mosogatóval ellátott szifon helyes szerelése: tanácsok a szereléshez és a szereléshez

A konyhában lévő mosogatóval ellátott szifon helyes szerelése: tanácsok a szereléshez és a szereléshez

A szennyezett víz gyors lemerülésének biztosítása érdekében a mosogató, a mosdó, a kád és a zuhany alatt egy speciális eszköz - egy szifon, amely összeköti a vízvezetékberendezést és a csatornázást. A konyhában való mosás szifonnal való felszerelésének helyes megközelítésével a nem szakember is. Sőt, ez nem igényel komplex eszköz jelenlétét. A legtöbb esetben a saját kezével és csavarhúzóval is megteheti.

Miért kell egy szifon

Úgy tűnik, hogy nehéz lehet eltávolítani a hulladék folyadékot? Elég, ha egy vízvezetékcsövet csatlakoztat a vízvezeték szerelvényhez, és csatlakoztathatja a csatorna rekeszhez. A Mesiphone azonban nem csak a piszkos víz eltávolításának feladatait látja el, hanem más célokra is.

A szifon speciális kialakítása lehetővé teszi nagy szennyvíz visszatartását, megakadályozva a csatorna belépését és csökkenti az eltömődés esélyét. Az eszköz fő funkciója azonban az, hogy megvédje a lakótéret a csatorna kellemetlen és kellemetlen szagától.

Érdemes figyelni. A fürdőszobában a készüléket általában speciális S- vagy U-alakú cső alakú cső formájában használják, amelybe egy vízdugót képeznek. A konyhai mosogatáshoz használt szifon bonyolultabb eszközzel rendelkezik, hiszen feladata az is, hogy felhalmozza a törmeléket a későbbi tisztítás lehetőségével.

csapdák

Az egészségügyi szifonok fajtái

Konyhai szifon készítése

Az ilyen eszköz gyártásához használt anyagként krómozott műanyagot (polietilén, propilén, PVC) használnak. A fém termék kétségkívül szilárdabb és vonzóbb. Azonban idővel, akár horganyzott bevonattal is, a fém oxidálható. Ezért háztartási célokra előnyös olyan műanyagokat alkalmazni, amelyek nem rozsdásodnak működés közben, könnyen tisztíthatóak a szennyeződéstől, és megfizethetőbbek az ár tervében.

A mosogatós konyhai szifonok a következő kialakításúak:

 • Csatlakozó cső a mosogatóhoz. A csavaranya segítségével a készüléket rögzítik a héjrácsos szűrőhöz.
 • Csatlakozó cső túlcsordulása. Bizonyos modellekben, túlfolyással együtt a mosógép lefolyóját is csatlakoztathatja.
 • Sifon tartály (üveg). A tervezés fő része. Az üveg belsejében vízpaszta van kialakítva, és egy eltávolítható fedél lehetővé teszi a felhalmozott törmelék gyors eltávolítását.
 • A kifolyócső csatlakozik a szennyvízcsőhöz a piszkos víz elvezetéséhez.
palack típusú eszköz

A palack típusú készülék eszköze

A bonyolultabb tervezést figyelembe véve, a csőszifonnal összehasonlítva a palack a mindennapi életben is népszerűbb, hiszen kevesebb helyet foglal el és könnyedén kiszolgálható. Továbbá, ha véletlenül értékes tárgyakat találsz a lefolyóban, akkor könnyen nyithatod őket az alsó fedél kicsavarásával.

Szifon szerelés és szerelés

Telepítse a szifont a mosogató befogadására szinte minden otthon. Azonban, annak ellenére, hogy a relatív könnyű összeszerelést és telepítést a készülék, hogy a folyamatot kell megközelíteni otvetstvenno.Halatny megközelítés vezethet nemkívánatos következményekkel formájában a szivárgások és a kellemetlen szag a leeresztő nyíláson.

A tartozékok ellenőrzése

A főpont, amelyet különös figyelmet kell fordítani, mielőtt összeszereli a szifont a mosogatóhoz, az összes csatlakozás szorossága. Ezért először is ügyelni kell a gumitömítések minőségére. Ha a szifont a gyűjteményben értékesítik, akkor szét kell szedni az eladó jelenlétében (jó, könnyen elvégezhető), és győződjön meg a rögzítések biztonságáról. Szintén érdemes figyelni a lehetséges hibák (zsetonok, repedések, súrlódások stb.) Jelenlétére, amelyek szivárgást okozhatnak.

termékek összekapcsolása

A vásárlás előtt fontos, hogy ellenőrizze a termékcsomagot

Összeszerelési szabályok

Általában a termékkel kiegészítve egy részletes utasítás, amely lehetővé teszi az eszköz egyszerű összeszerelését. Azonban még a távollétében is ez a feladat nagyon megvalósítható. Ehhez az alábbiakat kell követnie:

 1. A konyhai mosogató szifon jobb kézzel összegyűjteni, hogy a szorítóerőt szabályozza, és ne szakítsa meg a menetes csatlakozások integritását.
 1. A részek meghúzása előtt a gumibetéteket ki kell cserélni. A jobb rögzítéshez tömítőanyagot használhat.
 1. A mosogató és a csészét összekötő ágcső magassága általában állítható. A tömítés helyzetének megváltoztatásával lehetőség van az optimális szifonmagasság beállítására.
 1. Az anyák meghúzását le kell állítani, de ne túljusson nyomás alatt.
 1. Az összes alkatrész csatlakoztatása után szükség van a felesleges tömítőanyag eltávolítására (ha használják) és szemrevételezéssel ellenőrizni a felépítés minőségét.
szifon szerelési séma

Szifon szerelvény mosogatóhoz

Szerelés a mosogatóhoz

Ha a mosogató a konyhában már használatban van, akkor az új termék telepítése előtt szét kell szedni a régi szifont. Szétszerelés után tisztítsa meg a mosogatófelületet a szennyeződés és a korrozív lerakódások helyén.

1

Tanács. A telepítés során ki kell nyitni a csatornát. A kellemetlen szag elterjedésének megakadályozása érdekében a lefolyót ideiglenes dugóval kell lezárni, amely lehet nedvesített szövet.

A legtöbb konyhai mosogató szifont egy szűrőrácskal együtt árusítják. Ebben az esetben először a rácsot egy rögzítőcsavar segítségével rögzítik a mosogatóhoz, majd egy vízelvezető eszközt csatlakoztatnak hozzá.

rács szűrő

Sieve-szűrő mosáshoz

Kapcsolat a szennyvízzel

A szifonnak a mosogató alá helyezéséhez az elvezető cső egy hullámosított cső segítségével jobban csatlakoztatható a csatornához. A rugalmas könyök lehetővé teszi, hogy a csatorna lyukak bármely pontján csatlakozzon. Ha a csapot nagyobb lyukkal köti össze, akkor egy további gumitömítést vagy speciális műanyag adaptert használnak. A fő követelmény az, hogy a lefolyónak szorosan kapcsolódnia kell a szennyvízcsőhöz.

kapcsolat

Csatlakozás a szennyvízcsőhöz

A telepítés befejezése után nyissa ki a mosogatóba helyezett vízcsapot, és ellenőrizze az összes csatlakozás tömítettségét. Ha a mosogató alatt nincs szivárgás, akkor a munka befejezettnek tekinthető.

Tippek a szifon kiválasztásához

A konyhai mosogató mosogatójának kiválasztásakor a következőket kell figyelembe venni:

 • A mosogató lyuk átmérője. A héj modelljétől függően ez a paraméter eltérő lehet. Ezért a szifonnal ellátott szűrőhálónak megfelelő méretűnek kell lennie.
 • Csatlakozó egyéb szaniter. Ha van egy mosogató mosógépet vagy a mosogatógépet, amely megkívánja a eltérítésének víz a csatornába, meg kell vigyázni jelenlétében kiegészítő kimeneti csatlakoztatásához egy lefolyó tömlő.
 • A készülék méretei. A szifon rögzítéséhez elegendő szabad hely legyen a mosogató alá. Egy zárt térben el kell választania egy kis terméket.
 • A csatorna lyuk átmérője. Célszerű kiválaszni egy csövet, amely összeköti az elvezető csövet és a megfelelő átmérő csatornáját. A legrosszabb esetben kevesebb lehet (akkor szükség lesz egy adapterre), de nincs több nyílás.
 • Esztétikai összetevő. Ha a szifont lezárják a külső tekintetről, akkor nem számít, hogy néz ki. Nyitott elrendezéssel célszerűbb lehet krómozott terméket vásárolni. Bár ebben az esetben többet kell fizetni.
 • A költség. Valójában a készülék teljesítménye nem függ túlzottan az árától. Természetesen a fémszifon élettartama a konyhában való mosáshoz hosszabb lesz, mint a műanyag. Az utóbbi azonban nagyon képes évtizedekig szolgálni. Ezért az értékkülönbség inkább a külső komponensre vonatkozik, mint a funkcionalitásra.
Chrome szifonok

A Chrome szifonok vonzóbbak, de drágábbak is

A szifon helyes behelyezése a mosogató alá egyszerűen egy személy számára, még akkor is, ha kevés a vízvezeték-tapasztalat. Mindazonáltal nem mindenkinek van lehetősége és vágya magára. Ebben az esetben jobb, ha szakmai mesterekhez fordul.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

85 − = 75

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map