Miten puhdistaa vedenkeitin asteikosta - 6 kodin korjaustoimenpiteitä

Miten puhdistaa vedenkeitin asteikosta – 6 kodin korjaustoimenpiteitä

Miten puhdistaa vedenkeitin

Missä tahansa vedenlämmitintä, ajoittain löydämme mineraalien aarteen, nimittäin magnesium- ja kalsiumsuolojen kertymisen kovasta vedestä. Ja jos me aina pyrkiä estämään kalkin muodostumista astianpesukoneeseen ja pesukone, puhumattakaan keittimen, jossa se ei vain heikentää sen suorituskykyä ja aiheuttaa toimintahäiriöitä, mutta myös vahingoittaa terveyttä kotitalouden.

Astetta ja ruostetta emaloitu vanha vedenkeitin

Tässä materiaalissa olemme keränneet 6 tehokkainta ja edullista kotona menetelmää, jotka auttavat sinua puhdistamaan kattila. Itse asiassa kaikki folk korjaustoimenpiteiden salaisuus on hyvin yksinkertainen:

  • Säteily teekannossa tai vedenkeittimessä pelkää orgaanisia ja epäorgaanisia happoja, joten melkein kaikki kotona tapahtuvan poistamisen menetelmät perustuvat happoa sisältävien tuotteiden käyttöön.

Katso myös: Miten puhdistaa rauta sisään ja ulos - 10 kodin menetelmää.

Menetelmä 1. Kuinka puhdistaa sähköinen vedenkeitin asteikosta etikalla

Vedenkeittimien valmistajat eivät suosittele etikan käyttöä mineraaliesiintymien poistamiseksi - se on liian aggressiivinen. Mutta joskus ilman tätä voimakasta keinoa ei voi tehdä.

Kalkinpoisto kattilassa etikkaa käyttäen

Menetelmä soveltuu: muovi-, lasi- ja metallikattiloita, joilla on suuri määrä vanhaa mittakaavaa.

ainesosat: vettä - noin 500 ml ja etikka 9% - hieman alle 1 kuppi tai etikkahappo 70% - 1-2 rkl.

Kalkinpoisto kattilassa etikkaa käyttäen

1

resepti: kaada vettä kattilaan kiehuvaksi ja se kaadetaan sitten kiehuvaan etikkahappoa ja annetaan liota liuoksessa vaahto 1 tunti, jonka aikana jaksottaisesti nostaa kannen ja tutkitaan, kuinka prosessi hilseily asteikosta keittimen seinään. Jos mäti ei ole siirtynyt itsestään, vaan vain löysäksi, se on poistettava sienellä. Älä unohda keittää vettä puhtaassa keittimessä kerran tai kahdesti, ja huuhtele se perusteellisesti pesemällä kaikki etikkajäännökset.

Menetelmä 2. Kuumavesikattilan puhdistaminen asteikosta käyttäen sitruunahappoa

Menetelmä soveltuu: muovista, ruostumattomasta teräksestä ja lasista, joilla on heikkoja tai kohtalaisia ​​epäpuhtauksia.

ainesosat: vettä - noin 500 ml ja sitruunahappo - 1-2 rkl (riippuen saastumisasteesta). Neljäsosa sitruunasta voi korvata jauhemaisen hapon.

  • Kalkinpoisto kattilassa sitruunalla
  • Kalkinpoisto kattilassa käyttäen sitruunahappoa

resepti: sekä kaada vettä kattilaan kiehuvaksi ja sitten kaadetaan kiehuvaa vettä, sitruunahappo tai sitruunan laittaa neljäs osa, ja odottaa kunnes vesi on jäähtynyt noin 1-2 tuntia (happo, sijoittui kuumaan veteen, "hiss"). Jos mäti ei ole krooninen, se tulee itsestään. Muuten se vie vähän vaivaa. Älä unohda keittää vettä puhtaassa keittimessä, ja huuhtele se huolellisesti.

Menetelmä 3. Miten päästä eroon asteikosta minkäänlaisessa teekannossa soodan avulla

Emaloitu ja alumiiniset astiat pelkäävät aggressiivisia happoja, joten kalkkikiven poistaminen kahdesta ensimmäisestä tapaa ei ole sopiva, mutta voit auttaa tavallista sooda-ratkaisua.

Emaloitu vedenkeitin

Menetelmä soveltuu: asteikon poistaminen tavanomaisissa emalissa ja alumiinisissa teepäissä sekä kaikissa sähköisissä vedenkeittimissä.

ainesosat: soodaa ja kalsinoitua paremmin - 1 rkl vettä - noin 500 ml (tärkein asia on se, että se kattaa koko kalkkia).

Resepti 1: poistaa vaahto puolin tai emaloitu alumiini kattilaan, on ensin sekoitettava sooda vedellä, sitten liuoksen annetaan kiehua, ja sitten jättää se kiehua miedolla lämmöllä puoli tuntia. Menettelyn päätyttyä me pestämme soodan jäämät, joista me kiehutamme kerran vuodessa, kaadetaan ja huuhdellaan kattila.

Kalkinpoisto kattilassa käyttäen soodaa

Resepti 2: pudottaa sähköinen vedenkeitin soodalla, sinun täytyy kiehua vettä, soda liuosta ja anna sen jäähtyä 1-2 tuntia. Kevyempi tapa - kaada sooda kiehuvaan veteen ja jätä liuos siihen asti, kunnes se jäähtyy kokonaan - tänä aikana mineraaliesiintymät tulevat pehmeämmäksi ja on helpompi pestä ne käsin.

Menetelmä 4. Kuumavesikattilan puhdistaminen asteikolla Coca-Cola ja Sprite

Tämä menetelmä ei ole tehokkain ja edullinen, mutta miksi et yritä kiinnostaa?

Menetelmä soveltuu: asteikon poistaminen tavallisista teekannuista ruostumattomasta teräksestä ja sähkökattiloista, mutta emaloille ja tinaa varovasti.

ainesosat: sopii kaikkiin sitruunahappoihin sitovilla juomilla koostumuksessa - "Coca-Cola" - "Phantom". Mutta on parempi ottaa väritöntä juomaa, esimerkiksi "Sprite" tai "Schwepps".

resepti: Sekoita ensin juomakaasut, kaada sitten 500 ml nestettä kattilaan ja anna sen kiehua, ja sitten jäähtyä. Kokeilun tulos näkyy tässä videossa.

Katso myös: Kuinka puhdistaa pesukone lika ja asteikko 5 vaiheessa.

Menetelmä 5: Kuivaimen poistaminen keittimestä puhdistamalla omenoita tai perunoita

Kalkinpoisto kattilassa puhdistuksella

Tämä työkalu sopii joko ehkäisevään hoitoon tai jos kalkkikivi on vielä heikko.

Menetelmä soveltuu: kalkinpoistoon tavanomainen emali ja metallikattilat.

ainesosat: omena, päärynä tai peruna.

resepti: omenaa, päärynä tai pesty perunan puhdistus laittaa kattilaan, kaataa vettä ja keitetään. Heti kun vesi kiehuu, jätä iho jäähtyä 1-2 tuntia ja pese pehmennetty plakin pesusienellä.

Menetelmä 6: Kuivatuksen poistaminen kattilassa käyttäen suolavettä

Vedenkeitin ja suolaliuos

Koska suolavedessä on orgaanisia happoja, sitä voidaan käyttää myös asteikon ja ruosteen poistamiseksi. Siksi, jos sinulla on käsin sitruunasta tai tomaateista valmistettu suolakurkku, joka, kuten usein, ei ole mihinkään mennä, turvallisesti panna se toimintaan.

Menetelmä soveltuu: kalkinpoistoon tavanomainen emali ja metallikattilat.

resepti: kaada suolavesi kattilaan seulan läpi (niin että siinä ei ole mitään tarpeetonta), vie se kiehuvaan ja jätä se pari tuntia jäähtymään. Sienen avulla poistamme kalkkipitoisuuden ja ruosteen jäämät ja lopuksi kuumennetaan vedellä puhtaalla juoksevalla vedellä.

Lue myös: Puhdista mikroaaltouuni 5 minuuttia - 6 ilmaista tapaa.

Joitakin hyödyllisiä neuvoja ehkäisystä

Jotta voisit aloittaa vedenkeittimen ja juoda aina juomia ilman epäpuhtauksia, noudata seuraavia kolmea yksinkertaista sääntöä:

  • Yritä puhdistaa vedenkeitin säännöllisesti asteikolla - kerran kuukaudessa tai kahdella kuukaudella. Ehkäisevän puhdistuksen vuoksi tällaiset herkät tuotteet, kuten hedelmäsuojaus tai suolavedet ovat sopivia.
  • Yritä kiehua vain suodatettua vettä. Tämä on hyödyllistä terveydelle ja vedenkeittimelle.
  • Yritä kaataa jäljelle jäänyt vesi, joka jää vedenkeittimen alaosaan ja huuhtele sen ennen kuin kaadetaan makeaa vettä kiehua.
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map