TV for kjøkkenet - hvordan du velger og plasserer riktig

TV for kjøkkenet – hvordan du velger og plasserer riktig

TV-apparat til kjøkkenet

TV-en i dag er en integrert del av stuen, et praktisk tillegg til soverommet og en vanlig egenskap for mange mennesker, for i gjennomsnitt bruker vi på det fra 1 til 5 timer daglig. Om morgenen hjelper kjøkkenet TV oss med å våkne opp, lunsjer og middager gjør det mer interessant, og husmødre er mer gøy å lage mat med. Men er det virkelig nødvendig på dette stedet? Det avhenger av antall husstandsmedlemmer, deres vaner og arealet av leiligheten. Hvis du er sikker på at du trenger et TV-apparat på kjøkkenet, bør du bestemme hvordan du plasserer TV-en på kjøkkenet slik at det ikke bryr seg opp i rommet, og det ville være praktisk å se på det.

Forbereder for kjøp

Å velge et TV-apparat på kjøkkenet er en ansvarlig virksomhet. Du må huske på følgende anbefalinger:

 • Velg teknikken du trenger i henhold til størrelsen på rommet;
 • For å koble opp TVen er det nødvendig at det ikke forstyrrer tilberedningen av mat og mottaket, så på forhånd bestemme stedet for det;
 • På kjøkkenet bør teknikken være kompakt og stabil.

Tips! Hvis du er interessert i ikke-standardiserte designløsninger, kan du se følgende bilder. Blant de høyteknologiske modellene kan du finne unike - det er en innebygd TV for kjøkkenet, og et flip- eller svivelpanel.

Roterende og integrerte TVer i interiøret

La oss se nærmere på hvordan diagonalen på TV-skjermen er avhengig av kjøkkenets område.

De grunnleggende anbefalingene er som følger:

 1. For standard kjøkken, hvor kjøkkenområdet ikke overstiger 9 kvm. m, Det er verdt å velge en TV med en diagonal på 20 eller mindre tommer.
 2. I kjøkken opptil 15 kvadratmeter. m Det er bedre å installere modeller opptil 25 tommer.
 3. I romslige rom kan du henge en TV med en 36-tommers diagonal.

TV i stort kjøkken

 1. Hvis kjøkken kombinert med stue eller vi snakker om en studioleilighet, så i dimensjonene av teknologi kan du ikke begrense deg selv - det viktigste er å velge riktig sted hvor du vil henge på veggen eller sette en TV med en diagonal på mer enn 40 tommer.

Tips! Hvis du multipliserer lengden på rommet med 6, får du den minste størrelsen på tv-diagonalen i inches. Og komfortable visningsprogrammer vil bli gitt til deg.

Og noen få fakta - en stor TV er ønskelig å se på minst 2.5 meter, og hvis størrelsen på utstyret er omtrent 15-20 tommer, blir avstanden redusert til 1,5-2 meter. Du bør klart se alt som skjer på skjermen, men slik at det ikke trenger å nærme seg / bevege seg bort fra TVen.

1

En like viktig nyanse ved å velge en TV for kjøkkenet er synsvinkelen. Teknikken må henges på veggen, slik at skjermen er tydelig synlig og ikke lyser opp fra alle steder i kjøkkenet. Visningsvinkelen avhenger av modellens matrise - jo større er det, desto dyrere er modellen.

Tekniske spesifikasjoner

TV på kjøkkenet bør gi et kvalitetsbilde, selv når det ses fra kort avstand. Derfor må teknologien nødvendigvis ha et høyt nivå av kontrast og oppløsning.

Det finnes følgende typer:

 1. LED-TVer gir bilder av høy kvalitet på grunn av høy oppløsning. Du kan se dem fra et hvilket som helst punkt. I tillegg er de økonomiske når det gjelder energiforbruk (40% lavere sammenlignet med standardmodeller) og kan være svært tynn (de nyeste modellene). Den eneste nyansen er prisen på en slik glede er høy.
 2. LCD-varianter representerer den optimale kombinasjonen av kvalitet og pris. Men visningspunktene her vil bli begrenset - ikke i alle vinkler vil gi et klart og høyverdig bilde. Dette problemet kan imidlertid løses - for dette må du velge et spesielt roterende feste på veggen - braketten. Mestere vil kunne lage en slik enhet og med egne hender - det viktigste er å bestemme i hvilken høy grad det er bedre å ordne teknikken.
 3. Plasmamodeller er et bilde som oppnås ved glødende fosfor under virkningen av ultrafiolette stråler. En slik skjerm trenger ikke ytterligere belysning, siden hver plasmakelle er en uavhengig lyskilde. Imidlertid er alle plasmamodeller store, deres minste diagonale er 32 tommer, slik at de passer harmonisk inn i kjøkken på minst 16 kvadratmeter. m.

Du kan velge et stort eller lite TV-apparat på kjøkkenet, foretrekker moderne høyteknologisk eller mer tradisjonell design, finn et flip-down eller innebygd panel, kjøp samme TV som stuen. Det viktigste er å vurdere hvilke funksjonelle evner det utstyret du virkelig trenger på kjøkkenet, for ikke å betale for mye forgjeves.

Det er praktisk når modellen allerede har en digital terrestrisk tuner innebygd. Dermed kan du redusere antall ledninger på kjøkkenet betydelig. Ønsker du å nyte favorittvideo eller hjemmeopptak? Deretter er det nødvendig at utstyret er utstyrt med en USB-port. Slideshow-modus for visning av familiefotografier, innebygd radio og WiFi - alle disse fine høyteknologiske tilleggene er i moderne TV-modeller. Men funksjonen 3D er mer nødvendig for stuen, og på kjøkkenet er det neppe nødvendig - fordi det ikke vil gjøre dette rommet til en fullskala kinohall.

Vi plasserer TVen på kjøkkenet riktig

Hvis i stuen er TVen plassert overfor sofaen, så på kjøkkenet, spesielt kompakt, kan det være vanskeligheter. Nesten alltid den beste løsningen er å henge TVen på veggen, ved hjelp av en spesiell montering, men ikke gi opp de innebygde alternativene.

TV på veggen på kjøkkenet

Gamle kinescope-TVer måtte installeres på flate flater - et vinduskar, en bordplate, et kjøleskap. De okkuperte mye plass, og selv festene her reddet ikke situasjonen, fordi de var besværlige. Med adventen til mange modeller av flytende krystall-TV har problemet løst seg selv, fordi de er små, ryddige og delikate, takket være det som er bedre egnet selv i beskjedne kjøkkenområder.

Det er bare ett generelt krav - TVen må være plassert vekk fra platen og fra vasken, i en behagelig høyde for øynene. Det er mange alternativer for en slik installasjon:

 • Standardløsningen er å henge TVen på veggen;
 • Monter utstyret i møblene og legg det i samme rad som hetten, innebygd mikrobølgeovn og ovn, og skape en stilig enhet av de tekniske overflatene;
innebygd TV på kjøkkenet
Et uvanlig sted å bygge en TV på kjøkkenet
 • Sett i en nisje laget av ens egne hender;
 • Bruk hodesettet hvis det er tilgjengelig (det er best å bestille et sett med et sted for et TV-apparat på forhånd), eller du kan henge din egen hylle som passer til hodesettet som vist på bildet:

Sett med hyller for TV

TV på hyllen

 • Hvis du er på kjøkkenet lenge på føttene, er det bedre å plassere skjermen i maksimal høyde, rett under taket. Du kan også bruke overflaten av skapet eller kjøleskapet til disse formålene.

I hvilken høyde må du koble TVen på kjøkkenet

I hvilken høyde må du koble TVen på kjøkkenet

TV-apparatet på kjøleskapet

Tips! Følgende bilder viser eksempler på hvordan du kan skjule TVen - for eksempel plasser den i et skap med låsbare dører og kun åpne når det er nødvendig.

TV inne i lukkbar kjøkkenenhet

Hvis kjøkkenet er for deg - et sted med hyggelige kvelder og familie middager, så skal skjermen plasseres i høyden av øynene til de som sitter. For eksempler på slik plassering, se bildet:

TV på kjøkkenet over bordet

En liten skjerm kan og ikke henger på veggen, og legger på bordet.

Og hvor setter du TV-en i kjøkkenet? Det beste alternativet for denne typen planlegging er alternativet, når en TV er bare i stuen. Hvis du trenger 2 TV-apparater, velger du en TV med en mindre skjermdiagonal på kjøkkenet.

TV i kjøkken-stuen

TV i kjøkken-stuen

Og ikke glem at den mest høyteknologiske modellen skal samsvare med det indre konseptet av lokalene - for dette kan du supplere kroppen med dekorative elementer laget av skinn, stein, tre.

TV-innredning

I tillegg må du overholde de vanlige sikkerhetskravene - Beskytt skapet og skjermen mot smuss, fett og vann.

Hvordan henge TV på braketten med egne hender, se på videoen:

4

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

1 + = 7

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map