Hvor stor skal kjøkkenets hette være?

Hvor stor skal kjøkkenets hette være?

dimensjoner på hetten til kjøkkenet

Et av kriteriene for å velge en hette til kjøkkenet er størrelsen. De er forskjellige, men siden de er standardiserte, vil det ikke være vanskelig å velge en egnet modell, spesielt hvis du er assistert av en kompetent konsulentselger. Og likevel, noen regler og nyanser er bedre å vite før du kjøper.

Utvalg av hetter til kjøkken

Dome bredde = bredde på platene?

Bredde - dette er det første du må ta hensyn til når du velger størrelsen på hetten, siden den har en betydelig effekt på oppsamlingseffektiviteten av fettpartikler, lukt, røyk. Hvilken størrelse skal hetten være over ovnen, slik at selv når du arbeider i svak modus, og dermed med mindre energiforbruk, slitasje og støy, var det fortsatt effektivt?

  • Fokus på regelen: hetten skal være lik komfyren, og ideelt - bredere. Hvis bredden på hetten er mindre enn kokeplaten, eller den ikke vil ligge over ovnen, men litt forskjøvet, vil kvaliteten på luftrensingen synke betydelig;
  • Hvis du ennå ikke har valgt en tallerken, må du styre avstanden mellom de hengslede skapene eller dimensjonene til den hengslede modulen, i hvilken den innebygde hetten skal installeres. Hvis rommet tillater det, velg en hette 60, 80 eller 90 cm.
Dimensjoner på hette og tallerken

Kjøkkenhetter har følgende størrelsesområde: 30 cm, 45 cm, 50 cm, 60 cm, 80 cm, 90 cm, 100 cm og 120 cm brede. Det er logisk at størrelsesområdet på platen eller den innebygde komfyren er omtrent det samme. Den vanligste bredden på kuppelen er 60 og 90 cm, fordi i denne størrelsen passer de best til en standardplate med fire brennere. Men de generelle hettene med en paraply på 100 og 120 cm må etterses, ettersom etterspørselen etter dem er liten, fordi det ikke er kjøkken, men profesjonelle modeller.

Skrå rampe i en vinkel på 45

Du må fokusere på størrelsen på arbeidsavgassen, i stedet for størrelsen på hetten. Det skjer ofte at kuppelen i seg selv er bred, men arbeidsutblåsningsflaten er liten. Et eksempel på et slikt utdrag til høyre.

Den innebygde modellen, i dette tilfellet, vil være mer praktisk på grunn av glideelementet, noe som øker fangstområdet.

Innebygd extractor med uttrekkbart filter

Og på de følgende bildene kan du se hvor stor en innebygd hette kan være, til venstre - en modell 30 cm bred.

Innebygde hette dimensjoner

Dybde på kuppel og innebygd modell

Dome hette

Dybden på hetten er like viktig som bredden, som det allerede var nevnt, jo større arealet på arbeidsoverflaten, desto mer effektiv er rengjøring av kjøkkenluften. Standarddybdeparametrene samsvarer med typiske breddealternativer, disse er: 30, 45, 50, 60, 80, 90, 100, 120 cm. Dybden på arbeidsflaten for eksos må være lik eller større enn dypet på platen eller innebygd komfyr. Kuppelen kan være større enn dybden på de monterte modulene, men ikke mer enn borddypens dybde.

Men dybden på hetten for installasjon er justerbar, men skroget må selvfølgelig passe til dybden på kjøkkenhengende skap, som vist på bildet nedenfor.

Dybden på den innebygde hetten tilsvarer størrelsen på de hengende skapene

Hva skal høyden være?

1

Hettene til kjøkkenet er forskjellige og i høyde. Maksimal høyde på kuppelmodellen er 125 cm.

Følgende bilder viser eksempler på enheter med forskjellige høyder (bla til høyre).

  • Ekstraksjon av stor høyde
  • Standard høyde hette
  • Hetter av forskjellige høyder
I hvilken høyde skal vi henge hetten

Høyden på apparatet er nødvendigvis valgt avhengig av rommets totale høyde og høyden på kjøkkenet. Sikkerhetsavstanden reguleres av minimumsavstanden mellom eksosflaten og platen. Denne verdien er som regel 65-75 cm. Reduksjon av denne verdien er fulle av tenning og forringelse av teknikken på grunn av konstant høye temperaturer. Den innebygde eller domehetten skal være plassert mer enn 65 cm fra elektrisk komfyr, og for gassovner er denne verdien 75 cm.

Monteringsfunksjoner

Valget av installasjonsstedet påvirkes direkte av designfunksjonene til modellen du liker. Vegg- eller takkonstruksjoner er ikke skjult av skap og installert nøyaktig over platen, med spesielle maskeringsbokser som ofte brukes til luftkanalen. Men modellen for innbygging vil kreve fremstilling av passende møbler.

Vær oppmerksom på at det er nødvendig å installere hetten, rørene, kontakten og den elektriske kabelen, kanaler, monteringsutstyr og festeelementer. Ikke gjør det uten en kanal - det kan være et bølgepip eller en jevn veggen hylse.

Hvilket rør for tegning er bedre

Korrugerte rør er forskjellige fordi de kan bøyes i alle vinkler.

Husk at bøying av kanalen over 90 grader er ikke tillatt.

Ikke glem at det er spesialkasser som gjør det mulig å skjule luftkanalen, for å integrere kommunikasjon i hvilken som helst kjøkkendesign.

Diameteren av kanalen avhenger av hvordan utløpet i huset er laget, og rørets lengde bestemmes avhengig av avstanden til enheten, fra åpningen i veggen eller fra ventilasjonsakselen.

Hvis det er et spørsmål om å installere en innebygget hette, må alt gjøres i samsvar med installasjonsinstruksjonene. Hovedkriteriene for installasjon av enheten for installasjon er:

  1. Skuffen til enheten er alltid synlig;
  2. Utløpet er alltid koblet til ventilen.

Hvis det ikke er mulighet for en slik tilkobling eller luftutløpsrørene ikke kan legges, kan en resirkulasjonsmodell installeres - blant dem er det også muligheter for integrering.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

1 + 6 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map