Guide for valg av multivark

Guide for valg av multivark

Hvordan velge en multivark

Multivarka er en slags "smart pot" med et varmeelement, mikroprosessor og temperatursensor. I denne artikkelen vil vi fortelle deg hvordan du velger en multivarqua for huset, hvilke detaljer du trenger å være oppmerksom på når du kjøper, presentere nyttige videogallerier og gi noen nyttige lenker til sammenlignende vurderinger.

Hvorfor trenger jeg en multivarker hvis jeg har en komfyr?

Det er klart at en multivark er en utmerket erstatning for en komfyr, mikrobølgeovn og stekeovn, for eksempel på kjøkkenet til et studenthjem eller sommerhus. Og hva om alle kjøkkenutstyrene du har, trenger du en multivarker i dette tilfellet?

 • Faktisk er en multivarker ikke en nødvendig ting i et fullverdig kjøkken. Maten i den blir kokt langsommere, og noen retter blir tilberedt i det nesten som på en komfyr / ovn: med hyppig tilsyn, omrøring, endring av temperaturer, tilsetning av vann / olje. For å smake er mange retter fra multivarken de samme som de som er tilberedt på vanlig måte, og bare noen få oppskrifter er mye bedre (omeletter, stews, fisk, frokostblandinger, frokostblandinger). I tillegg til tross for den annonserte "enkelheten til matlaging", vil det være vanskelig for nybegynnere å lære å improvisere og tilpasse programmer for seg selv til nybegynnere.

Det er flere grunner til å kjøpe en multi-

 • For det første lar du deg lage de fleste måltider uten din kontroll. Fra deg trenger du bare å kutte produktene, legg til dem og velg ønsket program. Så, for eksempel, kan du sette stewed stew og gå en tur med barna, ikke være redd for at grønnsakene vil brenne. Dessuten, selv om du holder deg en tur, blir gryten varm og frisk takket være funksjonen for automatisk oppvarming.
 • For det andre vil funksjonen av forsinket start, som er i de fleste modeller, tillate deg ikke å kaste bort tid på å tilberede frokost om morgenen. Alt du trenger er å fylle og starte koppen fra kvelden.
 • For det tredje, hvis du overholder riktig ernæring, vil multivariaten kunne diversifisere menyen med retter tilberedt for et par eller i egen juice uten en fettfett.

12 tips for kjøperen

Tips 1. Multivark-trykkkokeren er bedre enn bare en multivarker eller en vanlig trykkoker

En vanlig multivarka koker mat ved normalt trykk og derfor blir produktene i det sakte sløvt. Trykkkoker, på grunn av økt trykk, oppvarmer vann opp til 100 grader og forbereder derfor mat raskere. Så, for eksempel, hvis suppen i multivaretten er tilberedt i 2 timer, så i trykkkokeren - bare en halv time.

 • Det virker, hvorfor trenger vi en multivarker når det er en trykkkomfyr? Faktum er at ikke alle retter kan tilberedes ved økt trykk. I tillegg har den vanlige multivarka flere funksjoner, den opprettholder bedre de nyttige egenskapene til mat og forbereder seg tryggere (veggene varmes ikke opp).

Derfor, slik at du får muligheten til å velge mellom sløv og hurtig matlaging, er det verdt å kjøpe en multivarett med trykknappfunksjon.

Etter denne lenken kan du bli kjent med den komparative oversikten og testen for matlaging av pilaf og grøt, multivariate forskjellige priskategorier og multivarkers-trykkkokeren Phillips.

Tips 2. Jo mer kraft en multivark, desto raskere vil koppen varmes opp

Strømforbruket til forskjellige modeller varierer fra 450 til 1500 W, avhengig av bunkenes volum og produsentens evner. Med "andre like" velger du en som har mye kraft.

 • For en liten bolle med en kapasitet på 2-3 liter, vil 700-800 W være tilstrekkelig, 800-1000 W for en gjennomsnittlig bolle, og en stor multivarkkapasitet på mer enn 6 liter skal være 1000-1500 W.

Tips 3. Det optimale volumet av bollen du kan bestemme ut fra en beregning på 1,5-2 liter per person

Bollenes volum er en av hovedparametrene for å velge en multivark. Du kan velge mellom 2 og 10 liter.

 • I de fleste tilfeller er en liten multivark for 2,5-3 liter egnet for en-par personer. For en familie / gruppe på 3-4 personer vil boller med et volum på 4-5 liter være tilstrekkelig. For en stor familie på 5 eller flere medlemmer er det nødvendig med en bolle på 6 liter eller mer.

Selvfølgelig ta hensyn og kulinariske vaner, livsstil. For eksempel er det verdt å kjøpe en kopp mer "vanlig", hvis du ofte invitere gjester eller lage mat til senere bruk.

 • Oppmerksomhet vær så snill! Velger en multivark, du må fokusere på arbeidet, i stedet for det totale volumet av bolle, som ofte er angitt på boksen.

Tips 4. Ikke overpay for overflod av unødvendige programmer. Det viktigste er at multivarka har manuelle moduser

1

De fleste flertallkarakterer kan ha fra 6 til 18 programmer, men det finnes også de som har opptil 100 moduser. Jo flere programmer en multivarker har, jo dyrere er det. Før du kjøper, tenk på hvilke programmer du trenger og hvilke som sjelden blir brukt. Her er listen over de 7 mest nødvendige, etter vår mening, grunnleggende programmer:

 • Tilberedning av frokostblandinger - Innstillingene for denne modusen er bedre å forandre for deg selv, slik at grøten blir som du vil, for eksempel viskøs eller smuldrende.
 • Koking av ris, bokhvete og andre kornblandinger.
 • quenching - Det mest populære og universelle programmet, som forbereder seg som en komfyr ved lav temperatur. Takket være dette, i "quenching" -modusen kan du lage mat og grøt, supper, stews og gelé og kjøtt med grønnsaker.
 • baking - En nyttig modus som tillater ikke bare å bake, men også å steke (med et åpent lokk).
 • yngel-up - "stekemodus" med åpen lokk er nødvendig for mange oppskrifter, men den kan erstattes av "Baking" -programmet med et åpent lokk.

Charlotte i multivarket

 • "Pilaf" - Pilaf kan tilberedes i programmet "Rice", hvis du friterer deg selv. Programmet "Pilau" er imidlertid godt ved at det ikke bare gir matlaging, men også automatisert risting i den siste fasen av matlagingen. Ved hjelp av dette programmet kan du lage mat ikke bare pilaf, men også mange andre retter, hvor du trenger både matlaging og steking, for eksempel pasta i marinen eller stekt dumplings.
 • Multipovar - Dette er en brukermodus som gjør at du kan angi temperatur og tilberedningstid uavhengig av hverandre. For å bruke en multivariate, lage mat i henhold til oppskrifter funnet på Internett og improvisere med et slikt alternativ blir mye lettere. Noen multivarkers kan huske flere av innstillingene dine samtidig.

Jo mindre temperatur- og tidsinnstillingene i innstillingene til Multi-Cook-modusen og jo større temperatur og koketid, jo flere kulinariske muligheter vil du ha.

Også for mange russiske brukere vil det ikke være noen ekstraprogrammer: "Sopp", "Jam", "Steamer", "Baker" (inkludert i en multi-bakeri to boller), "Yoghurt".

 • Og her er en liste over tilleggsprogrammer som ikke er nødvendig hver dag, og ikke alle: Fondue, Røkt, Pasta, Deep Fryer, Hytteost, Spill, Babymat, Pizza, Popcorn "," Risotto "," Sote "," Halva ".

Tips 5. Skålen må ha håndtak

At du enkelt kan få en varm bolle fra multivarket, må du først, dekselet til multivarke-tilbakestillingen minst 90 grader. For det andre, at bollen hadde behagelige varmebestandige håndtak.

Polaris PMC 0516ADG

Polaris PMC 0516ADG polyarisk bolle har håndtak, men for liten

 • Mange multivarmer har boller uten penner. Du kan bare få den med spesielle metalltang (leveres eller bundet separat) eller silikonpottelager, som du alltid må holde ved hånden. I tillegg er det mindre hensiktsmessig å ta bollen med pincett / taksvetsere, noe som betyr at det ikke er trygt å bare løfte det av håndtakene som en panne.

Rådgivning 6. Skålens keramiske belegg er sikrere enn Teflon

Skålene i flertallet av multivoroys er laget av aluminium og dekket med non-stick belegg:

 • Teflon;
 • Keramikk.

Faktisk er det umulig å nevne materialet i non-stick belegget som et viktig kriterium for å velge en multivark, siden bollen er et forbrukselement av enheten, og i tillegg er begge typer belegg omtrent like kortvarig.

 • Teflonbelegg er lett å rengjøre og har utmerkede egenskaper som ikke holder fast. Det riper imidlertid raskt, og så snart riper vises på belegget, blir det giftig. Selv med en veldig forsiktig håndtering, serverer teflonskålen ikke mer enn 2-3 år. Forresten, plastplater, som er ferdig med de fleste flertall, er ikke egnet for Teflon-belegg. Det er best å bruke silikon spatler og skjeer.

Teflon bolle

 • Keramisk belegg er bra fordi det er mindre redd for riper og børster, men det sliter også raskt ut. I tillegg er den keramiske bolle redd for faller fra en høyde, den kan ikke vaskes i oppvaskmaskin, og selvfølgelig gjør multivarken noe dyrere. Men selv om keramikken forverres, blir bare dens non-stick egenskaper forverret, men det gir ingen skade.
Keramisk bolle REDMOND RMC-011

Keramisk bolle multivarki REDMOND RMC-011

Hvis du prøver, kan du finne en multibar med en bolle av slitesterkt rustfritt stål. For eksempel tilbyr den tyske produsenten Steba to skåler samtidig - belagt med Teflon og rustfritt stål.

Steva Steva

Se også: 12 tips for å velge en brødmaker for hjemmet ditt.

Tips 7. Det er ønskelig at det automatiske vedlikeholdet av temperaturen kan slås av

Nesten alle moderne multivark har funksjonen til å holde parabolen varm, som slår på automatisk så snart maten er tilberedt. Ikke alle modeller tillater imidlertid å avbryte dette alternativet uten å trekke ledningen ut av stikkontakten.

 • Tenk deg at du vil sette på morgenkompotet til å komme om kvelden og oppdatere deg med en kald drink. Hvis ingen er hjemme, og ingen slår av apparatet fra maten, når komposten blir tilberedt, forblir den varm for ankomst. Derfor er det verdt å gi preferanse til multivaretten, som gjør det mulig å slå av automatisk oppvarming før matlaging.

Tips 8. Et deksel er en viktig del av en multivark som du må undersøke med en lidenskap

Først må du sørge for at innerdekselet er avtagbart slik at du enkelt kan fjerne det og vaske det fra akkumulert fett og smuss. De fleste moderne multivarker gir denne muligheten, men likevel er det fortsatt modeller uten flyttbare deksler. Vel, hvis dekselet til multivarket er helt fjernet.

 • Samlet multivarkdeksel
 • Avtakbar multivarkerdeksel

For det andre, før du kjøper, sørg for at lokket ikke har noen spor, og gummibåndet passer tett, ligger flatt og har ingen feil.

Tredje, se på festeplaten på dekselet til kroppen. Plastdelen av komponenten som holder hengselaksen må være tykk og solid.

For det fjerde, vær oppmerksom på hvordan lokket er lukket. Det er bedre hvis det er låst med en låsemetode, og ikke med en nøkkel (i bildet), som bare holdes av et par pins. Dessverre hopper slike pinner til slutt ut av hullene på grunn av deformering av plasten fra permanent kontakt med dampen eller ganske enkelt bryte ned. Mange modeller av Redmond, Polaris, Ourson og Molinex multivar modeller har en slik sammenbrudd ofte, men ikke alle service sentre anser det som en garanti sak.

Multivark nøkkel brutt

Multineek Muleinex med en ødelagt lukkeknapp

Multineek Muleinex med en ødelagt lukkeknapp

Nedenfor er en video av hvordan du kan fikse den ødelagte låselåsen på eksempelet på Redmond multivark.

 • Multivarklås
  Mekaniske låser som for eksempel denne klassiske multi-barrel Panasonic SR-TMH18 er lett skitne, men de er mye mer holdbare
 • Multivarklås
  Mekaniske låser som for eksempel denne klassiske multi-barrel Panasonic SR-TMH18 er lett skitne, men de er mye mer holdbare

For det femte, som allerede nevnt, skal lokket vippes 90 grader, men bedre.

Utendørs multivarka

Råd 9. Vil du spare penger? Kjøp en multivark med et plasthus

Kroppen på multivarkeren kan være laget av plast eller rustfritt stål. Materialet i saken påvirker ikke kvaliteten på oppvasken og funksjonaliteten til utstyret, så hvis du vil lagre, ta sikkert en plast multivark. Ekte plastplast er annerledes, og hvis du kjøper en modell fra dette materialet, er det kvalitet.

 • Hvit plast blir gul over tid;
 • Kvalitet plast bør ikke lukte;
 • Når du velger en multivark med et plasthus, prøv å puske lokket og saken frem og tilbake. En god plast multivarker knuser ikke og sprekker ikke med slike bevegelser.

Rustfritt stål er sterkere, mindre utsatt for riper, ser fint ut, men merkbart tyngre og dyrere enheten.

Tips 10. Multivarket må ha en vannfelle

En samling kondensat er ikke tilgjengelig for alle multivark, selv om det er veldig nødvendig. Takket være en så enkel del, under koking, er kroppens ytre vegger og lokkets kant ikke dekket av fuktighet.

Samlerkondensat multivarka Mulinex

Samlerkondensat multivarka Mulinex

Tips 11. Gummifot - Et annet obligatorisk krav til enheten

Gummifot eller små flekker er de enkleste detaljene som gjør at multivarkeren kan stå fast på bordet og ikke skyve. Dessverre har noen modeller plastfot som på bildet nedenfor.

Plastfot av multivarkers

Dessverre har noen modeller av multivarcher, for eksempel REDMOND RMC-4503, ikke gummiben

Se også: Guide for å velge en mikser

Tips 12. Displayet og kontrollpanelet skal være veldig brukervennlig

Uansett hvilken form multivarkeren er, er det ønskelig at displayet og kontrollpanelet plasseres på toppen eller under skråningen, slik at du ikke trenger å bøye ned for å starte programmet.

Moulinex CE 503132

Denne modellen av Molinex (modell CE 503132) har en praktisk og kompakt rektangulær form av saken, men for å se skjermen og knappene må du vippe eller sitte ned

 • Skjermen skal være en kontrast og helst med bakgrunnsbelysning, slik at du kan starte enheten i mørket.
 • Pass på å prøve å trykke på knappene på salgsautomater i butikken. De bør være følsomme og morsomme på jobben.

Det er bra når skjermen viser slik nyttig informasjon som:

 • Spesifisert tilberedningstid og / eller temperatur;
 • Kjører programmet;
 • Auto oppvarmingsmodus aktivert;
 • Tiden gjenstår til forberedelsen av parabolen (vises ofte bare nærmere enden av enheten).
 • Panasonic SR-MHS181WTQ
  En tidtaker som viser hvor mye tid som er igjen før matlaging, mange mange dyre modeller er inkludert kun kort tid før arbeidets slutt. Således har for eksempel Panasonic SR-MHS181WTQ multivariate en timer for å telle tid bare 5 minutter før slutten, noe som er svært upraktisk
 • Timer nedtelling
  En tidtaker som viser hvor mye tid som er igjen før matlaging, mange mange dyre modeller er inkludert kun kort tid før arbeidets slutt. Således har for eksempel Panasonic SR-MHS181WTQ multivariate en timer for å telle tid bare 5 minutter før slutten, noe som er svært upraktisk
 • Varighet av matlaging;
 • Tid igjen før starten når starten forsinket.

Og et par ord om avanserte funksjoner

 • Hvis du har barn, er det ikke overflødig å kjøpe en enhet med en strømlås når bollen er tom.
 • Vil du spare på strøm og raskt varme opp koppen? Velg en modell med induksjonsvarme, som bruker 2 ganger mindre energi. Sannt, induksjon multivarkers er mye dyrere (ca 20 tr).
 • Noen multivarkere er utstyrt med en 3D-oppvarmingsfunksjon, takket være at produktene i bollen oppvarmes jevnt på tre sider (bunn, sider og topp) og raskere (ca. 30%), men strømforbruket øker ikke. Spesielt relevant er 3-D-oppvarming for bakmodus. Husk at tilgjengeligheten av dette alternativet øker prisen på enheten med 1500-2000 rubler.

Moderne modeller av multivariasjoner har evnen til å styre via Wifi. Her kan du lese en detaljert gjennomgang av hvordan dette alternativet fungerer i praksis ved hjelp av eksempelet på polaris EVO EPMC 0125 multi-komfyren.

Og til slutt tilbyr vi å se en videohistorie av "Kontrollkjøp" om hvordan du velger en multivark for et hus.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

15 + = 23

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map