10 kriterier for valg av kjøleskap, som du må vite før du kjøper

10 kriterier for valg av kjøleskap, som du må vite før du kjøper

Hvordan velge kjøleskap

Det er umulig å si helt klart hvilket kjøleskap som er best. Men for å velge den ideelle enheten for dine behov, er vaner og en veske ganske mulig, hvis du er litt sjenert i egenskapene og evnen til moderne teknologi.

10 nyanser av valg

1. Størrelsen

For mange retter er den første og viktige begrensningen størrelsen på teknikken.

 • Hvis kjøkkenet er lite (opptil 8 kvm.) Velg et smalt kjøleskap med en bredde på 45-55 cm.
 • Kjøkken i Khrusjtsjov med kjøleskap i nisje
  Smal og høyt kjøleskap i et lite kjøkken i Khrusjtsjov
 • Kjøkken i Khrusjtsjov med kjøleskap i nisje
  Smal og høyt kjøleskap i et lite kjøkken i Khrusjtsjov
 • For et standard kjøkken er et standard kjøleskap på 60x60 cm egnet.
 • for stort kjøkken og en stor familie, kan du velge et side ved side kjøleskap (vi snakker om det senere) eller fransk dør (et kjøleskap med svingdører og en fryser fra bunnen).
Fransk dør

Stort kjøleskap type fransk dør

 • For bachelorer og damp er det nok for et lite kjøleskap med en høyde opp til en meter - den kan bygges under en bordplate eller en ovn som vist på bildet nedenfor.
Innebygd mini kjøleskap

Innebygd mini kjøleskap

Noen få tips:

 • Når du erstatter et gammelt kjøleskap (spesielt en innebygd) uten permutasjon, er det nødvendig å spesifisere dimensjonene i instruksjonene eller på produsentens nettsted og for å hente en ny enhet med samme dimensjoner. I alle andre tilfeller kan ledig plass måles med et målebånd.
 • Vanligvis er hovedfaktoren ved å velge kjøleskapets dimensjoner bredden. Dybde er spesielt viktig dersom det er avgjørende for deg at kjøleskapet ikke virker eller fungerer så lite som mulig for en vanlig linje av hodesettet.
 • Kjøleskapets høyde er valgt slik at de mest aktive brukerne enkelt kan nå de øverste hyllene. Hvis enheten er for høy, vil den øvre hyllen ofte stå i tomgang eller gi mye ulempe for husholdningens medlemmer.

2. Omfang

Først av alt, er kjøleskapets volum avhengig av dimensjonene av saken, men kameraets kapasitet kan fortsatt variere fra modell til modell.

 • For en familie på 3-4 personer er kjøleskapets volum 200-250 liter, fryseren er 200 liter.
 • For en person eller et par er et mindre volum, for eksempel 120-150 liter, også egnet.
 • Store familier bør ta en nærmere titt på kjøleskapet fra 300 liter.

For øvrig er det bedre å velge det største volumet med de nødvendige dimensjonene.

3. Antall kamre og kontorer

Kammene kalles varmeisolerte deler for produkter. I gamle enheter er kameraet vanligvis en, selv om en fryser er utstyrt: det er ingen termisk isolasjon, veggene blir gradvis overgrodd med is helt.

 • I moderne kjøleskap er det vanligvis to kamre: en fryser (den kan holde temperaturen fra -24 til -6 ° C) og et kjølekammer (fra 0 til +8 ° C).
 • Kameraer kan være plassert en under den andre, eller i nærheten. Det sistnevnte alternativet - dette er den type kjøleskap Side-ved-side-kammer deri av ensartet høyde, men forskjellige bredder (mer enn den kjølerommet fryse), to speil dørene åpne, som i klesskapet. To-dørs kjøleskap Side ved side - et utmerket valg for store familier eller de som trenger å lagre en rekke butikker i fryseren.
Kjøleskap side ved side 550 l

Side ved side Kjøleskap 550 L

I tillegg til de to hovedkamrene, kan moderne kjøleskap ha ekstra kamre og rom med et bestemt temperaturregime:

 • Ferskhetssone (nullkammer). Kjøtt, fisk, meieriprodukter og andre lett bedervelige produkter, og tilberedt mat i kammeret, lagres lengre på grunn av lavere temperaturer - 0-1 ° C. Dvs. produkter som ikke zamorzhaivayutsya, men alle de kjemiske og biologiske prosesser som er mange ganger langsommere enn ved 4 eller 8 ° C konvensjonelt kamera x-ka. Kjøttet i friskhetssonen kan tåle flere dager uten frost, osten tørker ikke og mindre lufttørkes. Epler og sitrusfrukter generelt kan ligge i flere måneder. "Friskhetssoner" kan være tørre eller våte, når kameraet kontrollerer ikke bare temperaturen, men også prosentandelen av vanndamp. I den "tørre sone" er den relative fuktigheten ikke mer enn 50%, den er beregnet til oppbevaring av kjøttprodukter. Og i det våte til 95%, i et slikt miljø, blir grønnsaker og frukt bedre bevart.

Etter vår mening er null-kameraet virkelig et verdifullt valg for hvert kjøleskap. Det vil forenkle matlagingen din, redusere prosentandelen av bortskjemte produkter til et minimum og tillate deg å gå til butikken sjeldnere.

Ferskhetssone

Bedømmelse av vurderinger, gir friskhetsområdet deg muligheten til å lagre kokte retter ... minst en uke

 • Frukt og grønnsaker lagerplass. Det "varmeste" rommet (8 ° C), som er nesten i hver moderne modell. Her fryse, grønnsaker og grønnsaker aldri fryse, sist lenger er velsmakende og nyttig.
 • Kamera for vin. Selvfølgelig, her kan du lagre ikke bare vin, men også noen andre drinker. Temperaturen i et slikt kammer er regulert - i dag kan du lagre rødvin i den ved 18 ° C, og i morgen - kjølig champagne til 15 ° C.

Kjøleskap med vinkjeller

1

Se materialet på emnet: Hva skal være temperaturen i kjøleskapet?

4. Brand

Det er umulig å si utvetydig hvilket merke er bedre, og som er verre. Spesielt, hvis man spesialiserer seg på budsjett og en annen - på elite-modeller. Hovedkriteriet for rating er prosentandelen av kundenes tilfredshet.

 • Det ideelle kjøleskapet er rimelig, normalt fryser og kjøler, overstyrer ikke strøm og lever i mer enn 10 år.

Her er de 10 beste merkene til kjøleskapprodusenter:

 1. Liebherr
 2. Bosch
 3. Sharp
 4. Samsung
 5. LG
 6. Siemens
 7. Indesit
 8. BEKO
 9. Atlas
 10. Ariston

Imidlertid finnes det ingen "mørke hester" på markedet - med unntak av lederen av Liebherr-listen, er gode kjøleskap produsert av de fleste kjente produsenter av husholdningsapparater.

 • På samme tid, ikke glem at et merke har vellykkede og mislykkede prøver. Videre oppstår de fleste feil etter utløpet av garantiperioden (kjøleskap er i flere tiår, og garantien er 2-5 år). Bare noen merker brytes hver tiende, og noen har et hundre eller tusen kjøleskap, noe som gjenspeiles i vurderingen.

Vi vil bare legge til at det er nyttig å være oppmerksom ikke bare på produsenten, men også til forsamlingslandet. For Japan og Tyskland er kvaliteten på teknologien et spørsmål om nasjonal stolthet. I tillegg er et godt tegn bygningen i landet der selskapets hovedkontor ligger.

Se også materialet: 4 faser av valget av et innebygd kjøleskap og nyanser av installasjonen

5. Strømforbruk

Det antas at 20% av elektrisiteten blir brukt på en gjennomsnittlig familie kjøleskap.

 • Energiforbruket indikatorene er individuelle for hver enhet og bør angis i egenskapene. Vanligvis kjøles standard kjøleskap fra 200 til 300 kWh per år (dvs. i gjennomsnitt 17 til 25 kWh per måned).

Men for å nøyaktig beregne hvor mye forbruker enheten på forhånd, er det umulig. Faktum er at energien forbrukes hovedsakelig av kompressoren. Men hvor mange timer per dag det vil fungere, avhenger av lasten, temperaturen i rommet, hyppigheten til å åpne døren. Om sommeren må kjøleskapet avkjøles oftere ved høye temperaturer. Derfor oppgir produsenter kun forventet tall for året, men i virkeligheten kan det variere.

 • Men vi kan si at kjøleskapet med et stort estimert energiforbruk i praksis vil bruke mer enn med en liten.

Energieffektivitetsklasser

Kjøleskap er merket med bokstaver fra A +++ (mest økonomiske) til G (minst). Dette er et estimat av mengden energitap under drift. I dette tilfellet krever noen ganger en klasse A +++ teknikk mer kWh enn klasse A. Hvorfor? Dette betyr at den tidligere selv tilbringer mer (for eksempel på bekostning av økt volum), selv om det tilbringer mer økonomisk.

Under alle omstendigheter skal merkingen på etiketten angi det estimerte energiforbruket. Bare hvis klassen ikke er A +++, men lavere, så er det i teorien et mer økonomisk kjøleskap av samme størrelse. Men den faktiske forskjellen er vanligvis ubetydelig - viktigere er de spesifikke dataene i kWh.

6. Støynivå

Støynivået, som energiklassen, er angitt på en spesiell etikett på kjøleskapsdøren.

 • Ifølge GOST, er enheter med en indeks på 25 til 34 dB betraktet som stille, mellomstore fra 35 til 44 og støyende fra 45.

Å presentere støynivået på stille og støyende kjøleskap vil hjelpe deg med disse tipsene:

 • 25 dB er støynivået i en leilighetsbygning: timer, trapp på trappene, biler utenfor vinduet;
 • 35 dB kan ikke høres i neste rom dersom døren er lukket;
 • 45 dB forstyrrer samtalen, hvis du står side ved side.

Selvfølgelig gjør kjøleskapet ikke støy døgnet rundt, men bare under kompressoroperasjonen. Men det er et unntak: No Frost-systemet krever fans som kan buzzed lengre og oftere. Men i alle fall er alle moderne modeller mye roligere enn foreldede sovjetiske kolleger.

 • Hvis støyen, som utgir den nye kjøleskap vil virke uutholdelig, sjekk at fraktboltene fra motoren fjærer fjernet, selv om maskinen er verdt, angår ikke om det er glass eller andre vibrerende flater.

7. Kjølesystemer: drypp og ingen frost

Det er to kjølesystemer: drypp og ingen frost. Hvorfor er de trengte og hva er forskjellen? Da for hver åpning av kjøleskapdøren faller inne varm fuktig luft i kammeret, blir den avkjølt, blir vann omdannes til dråper, og deretter i glasur. For å forhindre frost og trenger et dryppsystem og et Frost-system.

 • Droppsystemet antar tilstedeværelsen av en fordamper på bakveggen, som spesifikt samler all overflødig fuktighet. Under kompressorens drift avkjøles det, og vannet fryser på det. Deretter slår kompressoren av, fordamperen varmes opp, vann smelter, drenerer gjennom spesielle kanaler i pallen og fordamper. I fryseren virker systemet ikke: du trenger en positiv temperatur. Det åpnes imidlertid oftere, så problemet med snødekte vekst er ikke så relevant. Men hvis det er for mye, vil det være nødvendig å frigjøre manuelt.
 • No Frost-systemet inkluderer fans. Fordamperen er i et eget hulrom. Når kompressoren slås på, blåser fansen luft gjennom dette hulrommet, det avkjøles, og vann forblir på fordamperen. Kald luft fordeles jevnt i hele kammeret. Som et resultat er temperaturen den samme på alle hyller, det er ingen fuktighet, og bakveggen fryser ikke. Noen produsenter installerer filtre for rengjøring og desinfeksjon av luft, noe som reduserer risikoen for bakterier og mugg. Fordelene over drop-systemet er åpenbare.

Imidlertid er det kjøleskap Nei Frost og minuser i forhold til drop-systemet:

 • Mer støy på grunn av fans;
 • Høyere forbruk av elektrisitet;
 • Et eget hulrom tar opp plass, dvs. volumet er lavere for de samme dimensjonene;
 • Likevel anbefales det å tine opp en gang i året.
 • Prisen er høyere.

Det viser seg at drypp system er gunstigere og mer stillegående, men No Frost fungerer i fryseren, kan ikke tenke på isen, og selv sette kameraet er ikke avkjølt mat (selv om det ikke er ønskelig), og i tillegg opprettholder en stabil temperatur i det hele tatt hyller.

8. Kompressoren

Det pleide å være at kjøleskap med to kompressorer er mye mer praktisk: du kan tine fryseren separat, ikke alt på en gang. Men moderne apparater, for det første, sjelden tint generelt, og for det andre, selv med semi-automatisk kontroll lar deg deaktivere kameraet separat (spesielt programmerbar). Så hvorfor trenger vi to kompressor kjøleskap? I svært store dyre kjøleskap er det nødvendig med to kompressorer for raskt å avkjøle produktene i begge kamre. Men i de gamle apparatene i økonomiklasse er det nødvendig med et par kompressorer for å aktivere / deaktivere hvert kamera separat.

 • Så, å kjøpe et to-kompressorkjøleskap gir ikke mye mening, men du kan se på nyheten - en enhet med en inverterkompressor.

Klassiske lineære kompressorer opererer syklisk: slått på, avkjølt, slått av. Har temperaturen overskredet normen? Han kom igjen og så videre. Og selv om enheten faktisk ikke virker hele tiden, er energikostnadene for intensiv kjøling svært høy. Dessuten er temperaturen i cellene ikke konstant, men svinger. Inverter-type kompressorer antar et konstant arbeid for å opprettholde temperaturen. Avhengig av situasjonen (åpnet døren, legger mye varm mat), det kan kjøle seg mer aktivt, og deretter miste damp. I produksjon er slike kjøleskap dyrere, men de jobber roligere, og temperaturen er stabil. Men likevel kan den faktiske forskjellen være usynlig, så å velge kjøleskap bør styres av andre indikatorer.

9. Ytterligere funksjoner og funksjoner

Her er noen nyttige og ikke svært avanserte funksjoner som er mest vanlige:

 • Beskyttelse mot barn - i enkelte kjøleskap inneholder beskyttelse mot barn bare i utilgjengelighet av knapper, og i noen - i låsing av betjeningspanelet og dørene. For familier med små barn er denne funksjonen en absolutt masthead.
 • Antibakteriell belegg. Sputtering av et veldig tynt lag av sølvholdig reagens hindrer veksten av noen bakterier, noe som kan akselerere ødeleggelse og forårsake ubehagelige lukt. Dessverre gir en slik beskyttelse ikke absolutt beskyttelse, så du må regelmessig vaske kjøleskapet.
 • Super frost. Den lar deg opprettholde temperaturen i fryseren under standard -18 ° C, på grunn av hva produktene vil fryse raskere, lenger beholde sin smak og tjeneste. Selv om husholdningsapparater selvfølgelig ikke kan nærme seg industriell "sjokk frost" - vil smaken av det avfrostede produktet fortsatt avvike fra frisk.
 • Transparente bokser - som en bagatell, men med dem er søket etter de riktige produktene mye lettere.
 • Innleggbare, sammenleggbare eller brettehyller. Inntrekkbare hyller gir tilgang til de lengste hjørner. Folding hyller kan justeres i bredde, slik at på tieret nedenfor kan du sette en høy tallerken. Folding hyllene er praktisk fordi de tillater deg å sette en svært stor kjele, uten å trekke ekstra hylle ut av kameraet (se. Bilde under).

Sammenleggbar hylle

 • Isgenerator. Innebygd dør ismaskin - et fint tillegg, men oftere han enten øker prisen av kjøleskapet prisen for nøyaktig verdien av en enkelt generator eller ytelse skiller seg ikke fra å fryse i formene - Ice vil også måtte vente flere timer bare filing vakker.

10. Design

Kjøleskap er strenge skjemaer eller avrundet, med håndtak og uten dem, med konveks døren og helt rett, i en moderne stil eller i en retro-versjon, i matt eller glanset versjoner. Etter farge er de beige, røde og til og med blå.

 • Men likevel er valg av design ikke så bra - det meste av kjøleskap er hvite eller metalliske farger (matt eller skinnende).

Kjøleskap i metallisk farge i kjøkkenets indre

Her er noen tips for å velge et kjøleskapsdesign:

 • Hvis kjøkkenet er lite, bør kjøleskapet velge strenge geometriske former - slike enheter er alltid litt mer kompakte.
 • Det svarte kjøleskapet er veldig stilig, men husk at selv de minste stedene vil være veldig merkbare på den.
 • Liker du retrostil? Deretter er ditt valg et kjøleskap fra Smeg. Forresten, dette merket kan finne et kjøleskap med nesten hvilken som helst farge.
Rød Kjøleskap Smeg

Rød Kjøleskap Smeg

 • For en familie med barn kan du velge kjøleskap fra firmaet Miele - med et tavle som du kan tegne.

Kjøleskap Miele

Imidlertid er den opprinnelige formen på kjøleskapet ikke en dom! Etter innkjøp kan designen utfylles uavhengig, etter våre masterklasser eller bestilling av en mester.

Maler et kjøleskap

Maler et kjøleskap

Kjøleskap maleri

Maler kjøleskapet i hodetelefonens tone

Kjøleskap, limt inn med vinylfilm

Kjøleskap, limt inn med vinylfilm

Kjøleskap, malt med skifer maling

Kjøleskap, malt med skifer maling

Hvis du vil ha et stasjonært kjøleskap, kan du til og med bygge det selv uten å ødelegge effektiviteten og lommeboken din.

Variant av et semi-bygget kjøleskap

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

73 − 67 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map