Hur stor ska köksfläkten vara?

Hur stor ska köksfläkten vara?

dimensionerna av huven till köket

Ett av kriterierna för att välja en huva till köket är dess storlek. De är olika, men eftersom de är standardiserade kommer det inte att vara svårt att välja en lämplig modell, speciellt om du assisteras av en kompetent konsultsäljare. Och ändå är vissa regler och nyanser bättre att veta innan du köper.

Utrymme av huvor för kök

Dome bredd = bredd av plattan?

Bredd - det här är det första du behöver uppmärksamma när du väljer storleken på huven, eftersom den har en signifikant effekt på fettpartiklarnas, luktens, rökens effektivitet. Vilken storlek ska huven vara över kaminen, så att även när man arbetar i svagt läge, och därmed med mindre energiförbrukning, slitage och ljud, var det fortfarande effektivt?

  • Fokusera på regeln: huven ska vara lika med kaminen, och helst - bredare. Om huvens bredd är mindre än hällen, eller om den inte kommer att ligga ovanför spisen, men något förskjuten, kommer kvaliteten på luftreningen att märkbart minska.
  • Om du ännu inte valt en skylt, måste du styras av avståndet mellan gångjärnsskåp eller dimensionerna på den gångjärnsmodul, i vilken den inbyggda huven ska installeras. Om utrymmet tillåter väljer du en huva 60, 80 eller 90 cm.
Mått på huva och tallrik

Köksfläktar har följande storlekar: 30 cm, 45 cm, 50 cm, 60 cm, 80 cm, 90 cm, 100 cm och 120 cm breda. Det är logiskt att storleken på plattan eller den inbyggda hällen är ungefär densamma. Domstolens vanligaste bredd är 60 och 90 cm, eftersom den passar bäst för en standardplatta med fyra brännare. Men de övergripande huvarna med ett paraply på 100 och 120 cm måste letas efter, eftersom efterfrågan på dem är liten, eftersom det inte är kök, men professionella modeller.

Lutande ramp i en vinkel på 45

Du måste fokusera på storleken på arbetsutsläppsytan, i stället för storleken på huven. Det händer ofta att kupolen själv är bred, men den arbetande avgasytan är liten. Ett exempel på ett sådant extrakt till höger.

Den inbyggda modellen, i det här fallet, kommer att bli praktiskt tack vare glidelementet, vilket ökar fångstområdet.

Inbyggd extractor med utdragbart filter

Och på följande bilder kan du se hur stor en inbyggd huva kan vara, till vänster - en modell 30 cm bred.

Inbyggda huv dimensioner

Djup kupol och inbyggd modell

Dome hood

Djupet på kåpan är lika viktigt som dess bredd, som det redan nämnts, desto större är arbetsytans yta desto effektivare är rengöringen av köksluften. Standarddjupparametrarna motsvarar typiska breddalternativ, det vill säga: 30, 45, 50, 60, 80, 90, 100, 120 cm. Utloppsytans djup ska vara lika med eller större än djupet på plattan eller inbyggd häll. Kupolen kan vara större än djupet på de monterade modulerna, men inte mer än bordsskivans djup.

Men djupet på huven för installation är justerbar, men skrovet måste givetvis matcha djupet på hängande skåp, enligt bilden nedan.

Djupet på den inbyggda huven motsvarar storleken på de hängande skåpen

Vad ska höjden vara?

1

Kåpor till köket är olika och i höjd. Maximal höjd på kupolmodellen är 125 cm.

Följande bilder visar exempel på enheter med olika höjder (bläddra till höger).

  • Extraktion av en stor höjd
  • Standard höjd huva
  • Hattar av olika höjder
På vilken höjd ska vi hänga huven

Höjden på apparaten är nödvändigtvis vald beroende på rummets totala höjd och höjden på köksuppsättningen. Säkerhetsavståndet regleras av minsta avstånd mellan utloppsytan och plattan. Som regel är detta värde lika med 65-75 cm. Reduktion av detta värde är fyllt med tändning och försämring av tekniken på grund av konstanta höga temperaturer. Den inbyggda eller kupolhuven ska placeras mer än 65 cm från elspisen, och för gasugnar är detta värde 75 cm.

Monteringsfunktioner

Valet av installationsplats påverkas direkt av designfunktionerna hos den modell du vill ha. Vägg- eller takkonstruktioner är inte dolda av skåp och installerade exakt ovanför plattan, med speciella maskeringsboxar som ofta används för luftkanalen. Men modellen för inbäddning kommer att kräva tillverkning av lämpliga möbler.

Observera att för installation av huven, rören, uttaget och elkablarna, kanalerna, monteringshårdvaran och fästelementen behövs. Gör inte utan en kanal - det kan vara ett korrugerat rör eller en slätväggig ärm.

Vilket rör för ritning är bättre

Korrugerade rör skiljer sig åt, eftersom de kan böjas i vilken vinkel som helst.

Tänk på att böjning av kanalen över 90 grader är inte tillåten.

Glöm inte att det finns speciella lådor som gör det möjligt att dölja luftkanalen, för att integrera kommunikationen i vilken köksdesign som helst.

Kanalens diameter beror på hur utloppet i huset är gjort och rörets längd bestäms beroende på enhetens avstånd, från öppningen i väggen eller från ventilationsaxeln.

Om det är fråga om att installera en inbyggd huva måste allt ske i enlighet med installationsanvisningarna. Huvudkriterierna för installation av enheten för installation är:

  1. Enhetslådan är alltid synlig;
  2. Utloppet är alltid anslutet till ventilen.

Om det inte finns någon möjlighet att ansluta eller luftutloppsledningarna inte kan läggas, kan en recirkulationsmodell installeras - bland dem finns det även möjligheter till integration.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map